H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!

ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

Το συναισθημα της ημέρας.

Πήγαινε κάτω 
+31
ilia
morgana
βαγγελης1234
ba a ktsou
romantiki
Άρης
shamanwoman
markos
marilena
zizanio
georgp
spitha
ΠΕΛΑΣΓΟΣ
lordos
Αιθηρόη
15katerina
ΙΚΤΙΝΟΣ
stargate
sofaki
trias
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
princess4
elgr
anarhos
ahilleas
Αθάνωρ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Λιακάδα
ioessa
gerakina
maggisoula
35 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 25  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ioessa

ioessa

Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Καρκίνος
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 1297

Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΣαβ 23 Νοε - 8:43:57

Σε πάει η φλογα μαγισούλα !!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
maggisoula

maggisoula

Αριθμός μηνυμάτων : 3634

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΣαβ 23 Νοε - 11:26:06

Με παει ε; Κορτσάρα μου εσύ! Να σε πω.....έχεις μετακομίσει βόρεια; Φιλιααααα!
ioessa

ioessa

Καρκίνος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΚυρ 24 Νοε - 0:15:57

οχι Μηλο ειμαι ακόμη και σκοπευω να μεινω άλλον ενα χρόνο εδω γουσταρω τρελα Μήλο
15katerina

15katerina

Σκορπιός
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 146

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 25 Νοε - 13:24:43

Αριστέα δεν τρώγεσαι με τίποτα! Χα χα χα!
maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 25 Νοε - 15:39:45

Γιατιιιιιιιιιιιιιι;
Αγάπες μου! να
maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΠεμ 5 Δεκ - 20:20:02

Ουφφφφ!

Θέλω να μάθω να το κάνω κι εγώ αυτό. εχ Αλλά θέλω παρτενερ. Το πρότεινα και στον αντρα μου............τωρα ετοιμάζει βαλίτσες. Αντρας ειν αυτόςχμχμ !!
romantiki

romantiki

Τόπος : Αθήνα
Ιχθύς
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 72

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 9 Δεκ - 19:37:55

Αχαχαχαχαχααα! Αχ βρε Αριστέα! χαχαχαχα! Να σαι καλά βρε κορίτσι μου!
Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 11 Δεκ - 9:36:45

Μάρέσει ετούτη η κάμαρα  ηλιος 

Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Otanohliositanakomapaidi5kd8gu
anarhos

anarhos

Κριός
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 639

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΠαρ 13 Δεκ - 14:06:26

Χε χε! Η εικόνα τα λέει όλα!
maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 16 Δεκ - 16:08:50

Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 1338507933 Τώρα αυτό ειν καλό η κακό;
maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 16 Δεκ - 16:34:00

Ο καθενας λεει εχει τη δικη του πραγματικοτητα. Βεβαια εδω έχουμε και μια κοινή που τη βιώνουμε όλοι μαζί. Συλογιέμαι κι αναρωτιέμαι πως καταφεραν μια χουφτα αλλιώτικοι, να μας κάνουν βλεπουμε αυτή τη μια! Κι έβαλα και κόμα! Πως;;;; Καλα το πειραμα των  πιθηκων δειχνει το πως. Αλλά τι στο καλό; Πότε θ απογαλακτισθούμε απ το φαινόμενο αυτό και να βρούμε τα κότσια αυτά που χρειάζονται, για ν αποφασίσουμε εμείς μόνοι μας; Πω πως μου τη δίνουν όλοι αυτοί που παίζουν μ όλη τη ανθρωπότητα,βασιζόμενοι σε πειράματα!  χμχμ Και πως μου τη δίνουν τα πειραματόζωα που ανταποκρίνονται με επιτυχία χωρίς βούληση κι άποψη!  Τα πήρα πάλι!!!!!  Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 1627244695
maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 16 Δεκ - 16:37:32

Κοιμάσαι......κοιμάαααααασαι.........ε το παμε αυτό κοιμάμαι!

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΔευ 16 Δεκ - 22:59:01

Θα  πω  πραγματα  που  ισως  να  μην   αρεσουν   σημερα  αλλα  αποτελουν  κομματι  από  τις   ποιο   βαθειες  μου   σκεψεις ...
  Γνωριζα  από   πριν   με   ένα   διαισθητικο   τροπο   ότι  στο  βαθος  αυτης  της   αναζητησης  θα   συναντουσα  αληθειες  που   ισως  να   ηταν   σκληρες  μα  απαραιτητες  για   αυτό  που  οριζεται  '' εξελικτικοτητα   της   υπαρξης ''...

και  θα   ξεκινησω   από  τον   ανθρωπο ...

Από   το   γεγονος    ότι   το   μεγαλυτερο  μερος   των   γνωσεων   του   το   οφειλει    στην   πειραματικη   εκμεταλευση   φορεων  ι  κατώτερης  αντίληψης ,  κοινως   το   ζωικο   βασιλειο...

Αν  και   δηλωνει   ότι   τα   αγαπα,   εντούτοις   δεν   δισταζει   να   τα   υποβαλη   σ ε   φρικτα  βασανιστήρια  προκειμενου  να  αποκομηση   τα   ωφελη   και   τις   απαραιτητες   γνωσεις,  ειτε     σε   ιατρικο   ειτε   σε   τεχνολογικο    επιπεδο ....

Οι   περισσοτερες   ανθρώπινες   εφευρέσεις  εν   τελει ,   προαποτελουσαν     με  τον   ένα   η  τον   άλλο   τροπο ,  καποια  λειτουργια   ενός   οργανισμου    σε   αερα   στερια   η   θαλασσα ...     

Οι   περισσοτερες   εφευρέσεις   εμπνευστηκαν   από   αυτές   τις   λειτουργιες ...

Ο   ανθρωπος   συνειδητοποιησε   ότι   εφοσων   μπορει   ενας   φορεας   κατώτερης   η   περιορισμένης   αντίληψης  να  λειτουργει  σχεδόν  '' μεταφυσικα''  σε    σχεση   με    το   περιβαλλον   του   χωρις    την   ταυτοχρονη    συνειδητη   νοητικη     αναπτυξη  και   αντιληψη ,   μια    αντιληψη     που   ετσι    και   αλλιως   θα   περιοριζε   στους   ''τοιχους    της   λογικης   της''    ολες   εκεινες   τις   απίστευτες   σωματικες   λειτουργιες   που   παρουσιαζει  το   ζωικο   φυτικο  και   θαλασσιο   βασιλειο ,   δηλαδή   το   ακριβως   αντιθετο  από  ότι συνεβει   με   τον   ανθρωπο  ,  οσο   υποτίθεται   αναπτυσσεται  η   διανοια   ενός   πλασματος ,  τοσο   περιορίζονται   η   απενεργοποιούνται  σημαντικες   δεξιοτητες  των    αισθησεων   του ,    αλλα   και   ευρυτερα   των   σωματικων   του   ικανοτητων ,  διοτι   απλούστατα  εφευρισκει   τεχνολογικούς   τροπους   να  λειτουργουν  για  λογαριασμο   του   ως   προς   την   επιβίωση  σε   σχεση   με   το   περιβαλλον   του...

Ετσι  λοιπον   εγειρεται   ένα  τρομακτικο   ερωτημα ...

Όχι  και  τοσο   αγγελικα  πλασμενο...

Αν   το   συμπαν   είναι   Νους  

Αν   το   συμπαν   είναι  αντιληψη

Αν  τα   παντα   είναι  μια   εξελισσομενη  κοσμικη   συνειδηση

Αν  ολες   οι   αυτοδιασπαζωμενες   μορφικες   συνειδησεις   βαθμιαια  και  ιεραρχικα   χρησιμοποιουν   η  μια  την  άλλη  η   ανωτερη   την  κατωτερη  ως  ''εργαλειο'' ,   η   ως   ''λειτουργια ''   εξαγωγης   συμπερασμάτων , τα   οποια   θα   αποτελεσουν   με  την   σειρα   τους  εμπνευση  για  παραγωγη   τεχνολογιας   που   σκοπο   θα   εχει  την   διευκολυνση  η  ακομη   και   την   τελοιοποιηση    μιας   ανωτερης    μορφης    υπαρξης   και   αντίληψης,   που   θα   επιτελει   με   την   σειρα   της  έναν  ανωτερο   σκοπο   στην   δημιουργια   η   λειτουργια  του   σύμπαντος   κοσμου...

Το   ερωτημα    που   συγκλονιζει  είναι   ότι ...

Αν   ενας   απλος  ελληνας   αστροφυσικος  ανακοινωνει   ότι  η   ανθρωποτητα   θα   είναι   σε   θεση   σε   λιγο  να   δημιουργει  συμπαντα   εστω   για   αρχη   στο   εργαστηριο ,  αν   ενας    επιστήμονας  ανακοινωνει    ότι  υπαρχει   τροπος  οι   αναμνήσεις  ενός   ανθρωπου  που   ταυτιζουν   το '' εγω   είμαι   αυτος''   να  καταγραφουν  μαγνητικα   σε   ένα   ειδικα  διαμορφωμενο   υπολογιστη  και  να   αναπαραγωνται   ως   προσωπικοτητα  πλεον ,     φανταστειται   τι   θα  μπορει   να  κανει   τεχνολογικα  μια  φυλη   εκπληκτικα   ανωτερης  νοημοσυνης ...

Το  ερωτημα  ακομη   δεν   ετεθη...

Ανυσηχω  λιγο  ως   προς   την  διατυπωση   του ...

Αλλα  περισσοτερο   ανησυχω  για   τα   συναισθηματα  που   θα   προκαλεση...

Αν   και  όπως   προανεφερα   ειδη   εμεις  οι   ανθρωποι  εξασκούμε   τεχνολογια  εις  βαρος  κατωτερων  μορφων   ζωης , 
εξασκούμε  ακομη   και   την   απαραδεκτη  συνηθεια   του   να   τα   τρωμε...

εν   τουτοις  μας   ενοχλεί   αφανταστα  και  μονο  η   ιδεα   ότι  μπορει  να   αποτελουμε   και   εμεις  ένα   ειδος  πειραματόζωων  για  μια   ανωτερη  μορφη   υπαρξης ...

Αλλα    αυτό   που   πραγματικα   ενοχλεί  ακομη   δεν   ετεθη...

Μηχανες .... 

Δεν   γινεται   αλλιως  ,  υπαρχουν   ασυλληπες   μηχανες  ,  που   μπορει   να   πραξουν   ασύλληπτα  πραγματα...

Το   συμπαν   είναι   γεματο...

Υλη  και   αυτές ,  φτιαγμένες   από   τα   σωθικα  του  υψιστου  Οντος...

Σχεδιασμένες   από   την    αυτοδιασπαζωμενη  διανοια   του ...  

Όπως   και   εδώ , καποιες   θα   εξυπηρετουν   το   κακο  και  καποιες    το   καλο...

Το   ''κακο''   τελικα   θα   το   οριζα   ως   την   αναγκαστικη   θυσια   του   κατωτερου  προς   το   ανωτερο...

Το  καλο   θα   το   οριζα  ως   το    συνειδητο   σεβασμο   και   την   αγαπη    του   ανωτερου  προς   την   θυσια   του   κατωτερου...

Ετσι   θα   κανω  ισχυρη   ευχη   προς  μια   συγκεκριμενη  κατευθυνση   και   αποδεκτη...   

ΟΤΑΝ   ΓΕΝΝΑΤΑΙ   ΤΟ   ΘΕΛΗΜΑ   ΤΟΥ  ΝΑ   ΓΕΝΝΑΤΑΙ   ΑΝΩΔΥΝΑ   

maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤρι 17 Δεκ - 17:17:06

Εγώ έχω άλλη σκέψη. Του γονιού και του παιδιού. Αυτός είναι ο όμορφος κι αρμονικός τρόπος του σύμπαντος. Όπως ο γονιός μεγαλώνει το παιδί του έτσι κι ο δυνατοτερος η πιο εξελιγμενος πρεπιε να βοηθάει και να στηριζει το νεογνό του κόσμου. Η γνώση μας και η σοφία μας είναι τόση κι ανάλογη με το τρόπο που προσπαθούμε να ανλύσουμε και να καταλάβουμε το κόσμο. Η ιδια δε ξερω τι ειναι θεός και τι ηθελε πραγματικα να φτιάξει όταν δημιουργούσε το ΚΟΣΜΟ. Το παν. Δεν τον ξερω και επομενως δε μπορω να καταλάβω και την σκεψη του κόσμου. Οτι κι αν σημαίνει θεός έτσι; Αλλά θέλω να μαι όσο πιο μεγαλόκαρδη και καλοπροαίρετη μπορω κι αντέχω. Θα μπορούσε να ισχύει μόνο αυτό που λες εσύ emmanouil. Κι αν ειν έτσι τότε θα συμφωνήσω στη τελευταια σου ευχη. Απλα δε μου ειναι αρκετή αυτή η εξήγηση. Κι όχι από ανάγκη για κάτι άλλο πιο ανώτερο και θαυμαστό αλλά γιατί μου μοιάζει φτηνή τιμή για έναν τέτοιο πανέμορφο τόπο όπως είν το σύμπαν. Η υπερτιμήσαμε το θεό κι έχει κάνει προχειροδουλειά και τ αφησε τ αλλα σε μας τα μύρια όντα, η απλά ο νους μας πρωτεργάζεται ακομα στα γενοφασκια του κι οτι αρπάξει τ αγίνωτο ακόμα μυαλό μας. Εχουμε πολλές πόρτες ακόμα ν ανοίξουμε χιλιάδες χιλιάδες χιλιάδες για να μπορεσουμε να πουμε.......λοιπόν! Καταρχάς κόσμος είναι.............!!! Η ύλη είν το μέσο για να δοκιμάσουμε και να καταλάβουμε κάποια πράματα. Πράματα που είναι κι αφορούν το κομάτι που σ αυτό το παρών και σ αυτό το χώρο επεξεργαζόμαστε. Χιλιάδες κόσμους φαντάζομαι! Χιλιάδες ιδέες! δημιουργιες! Χιλιάδες υλες πνευματα μυαλα και επιστημες. Μυριαδες όχι χιλιάδες.
Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤρι 17 Δεκ - 17:33:34

Είναι ο κόσμος εδώ,πλασμένος με τους νόμους του δυισμού,όσο βάρβαρο κι αν φαίνεται.
Για μένα δεν υπάρχει ανώτερο πλάσμα και κατώτερο.
Αγαπώ και την τίγρη και το ελάφι.Και η φύση έδωσε στο ένα δύναμη και στο άλλο ταχύτητα και με κάποιον τρόπο,δικαιοσύνη τέτοια,πάντα μέσα στον δυισμό,ώστε ο εχθρός του πιο δυνατού να είναι το πιο μικρό και φαινομενικά ασήμαντο,όπως μια σκνίπα στο ρουθούνι του λιονταριού κι ένα ποντίκι στον ελέφαντα.
Σκέφτομαι πάντα όπως οι ινδιάνοι,έστω κι ας μην πράττω πάντα παρόμοια.
Σεβασμό και ισορροπία σε όλα και για όλα.Ο άνθρωπος είναι ίσος με όλα τα πλάσματα της φύσης,ακόμη κι αυτά που τρώει.Κι εγώ τροφή θα γίνω.
Ο άνθρωπος πάλι,είναι ίσος και με όλα τα έξω της Γαίας όντα και με τον θεό τον ίδιο.
Και αν γνώριζε ότι είναι ίσος,δεν θα προσκυνούσε ούτε θα επέβαλε ποτέ να τον προσκυνάνε,ίσως να είχε τότε τα μάτια του και την προσοχή του στραμμένη για το έργο στο οποίο ήρθε να επιτελέσει πάνω στο εργαστήρι της Γαίας,αυτής της υπέροχης και μοναδικής γυναίκας.
Πέρα από αυτά,κατανοώ όσους δεν θέλουν να τρώνε κρέας,είναι ίσως η ανάμνηση μέσα τους που ξυπνά από άλλους κόσμους που κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο.
Κατανοώ όμως και όσους δεν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.
maggisoula

maggisoula

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤρι 17 Δεκ - 17:36:48

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤρι 17 Δεκ - 17:45:07

maggisoula έγραψε:
Εγώ έχω άλλη σκέψη. Του γονιού και του παιδιού. Αυτός είναι ο όμορφος κι αρμονικός τρόπος του σύμπαντος. Όπως ο γονιός μεγαλώνει το παιδί του έτσι κι ο δυνατοτερος η πιο εξελιγμενος πρεπιε να βοηθάει και να στηριζει το νεογνό του κόσμου. Η γνώση μας και η σοφία μας είναι τόση κι ανάλογη με το τρόπο που προσπαθούμε να ανλύσουμε και να καταλάβουμε το κόσμο. Η ιδια δε ξερω τι ειναι θεός και τι ηθελε πραγματικα να φτιάξει όταν δημιουργούσε το ΚΟΣΜΟ. Το παν. Δεν τον ξερω και επομενως δε μπορω να καταλάβω και την σκεψη του κόσμου. Οτι κι αν σημαίνει θεός έτσι; Αλλά θέλω να μαι όσο πιο μεγαλόκαρδη και καλοπροαίρετη μπορω κι αντέχω. Θα μπορούσε να ισχύει μόνο αυτό που λες εσύ emmanouil. Κι αν ειν έτσι τότε θα συμφωνήσω στη τελευταια σου ευχη. Απλα δε μου ειναι αρκετή αυτή η εξήγηση. Κι όχι από ανάγκη για κάτι άλλο πιο ανώτερο και θαυμαστό αλλά γιατί μου μοιάζει φτηνή τιμή για έναν τέτοιο πανέμορφο τόπο όπως είν το σύμπαν. Η υπερτιμήσαμε το θεό κι έχει κάνει προχειροδουλειά και τ αφησε τ αλλα σε μας τα μύρια όντα, η απλά ο νους μας πρωτεργάζεται ακομα στα γενοφασκια του κι οτι αρπάξει τ αγίνωτο ακόμα μυαλό μας. Εχουμε πολλές πόρτες ακόμα ν ανοίξουμε χιλιάδες χιλιάδες χιλιάδες για να μπορεσουμε να πουμε.......λοιπόν! Καταρχάς κόσμος είναι.............!!! Η ύλη είν το μέσο για να δοκιμάσουμε και να καταλάβουμε κάποια πράματα. Πράματα που είναι κι αφορούν το κομάτι που σ αυτό το παρών και σ αυτό το χώρο επεξεργαζόμαστε. Χιλιάδες κόσμους φαντάζομαι! Χιλιάδες ιδέες! δημιουργιες! Χιλιάδες υλες πνευματα μυαλα και επιστημες. Μυριαδες όχι χιλιάδες.

Πολύ μου άρεσαν τα λόγια αυτά.

ioessa

ioessa

Καρκίνος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤρι 17 Δεκ - 20:06:48

και εμένα  ανθη 
ba a ktsou

ba a ktsou

Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 327

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤρι 17 Δεκ - 21:54:05

Συγνωμη emmanouil,
δηλ πιστευεις οτι ειμαστε κατασκευασμα
μιας Ανωτερης Μηχανης με λιγα λογια ;
Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 18 Δεκ - 1:05:06

Αγαπητε  μου  φιλε    ba  a  ktsu    εχεις   δυνατη   σκεψη ,    φυσικα  και  δεν   ενοουσα  κατι   τετοιο  ,  ισχυρίζομαι   μονο   υποθετωντας  ότι   ορισμένες  κοσμικες  λειτουργιες  υποβοηθουνται   τεχνολογικα   ρυθμιζοντας   καταστασεις   και   φαινομενα....
Μα   στ' αληθεια ,  πιστευει   κανεις   ότι  ακομη   και   σε   μεγεθη  ολόκληρης  της   πανσπερμιας   ενός  κοσμικου   Νου ,   η  μιας   κοσμικης  αντίληψης ,   θα   ειχε   σημασια   ο   τροπος  επόπτευσης  ενός   τετοιου   συμπαντικου   γεννηματος   από   τα   αυτοδιασπαζομενα  πλασματα   του    η   θα   ειχε   σημασια   η   διατηρηση   του  ιδιου   του   γεννηματος,   του  '' σωματος ''   του   κοσμικου   Νου ...;
Εν   τελει   για   μια   τετοιου   μεγέθους  συνειδηση   και   αντιληψη   ο   ορος '' μηχανικο ''  δεν  είναι  λογικο    να   υφισταται ,   διοτι   αφενος   αναδυεται   και   παραγεται  τοσο   από  την   ιδια ,   η   από   τον   διαχωρισμένο   εαυτο   της   αν   θελεται ,    ως  υλοποιησημη   ιδεα  πλεον  ,   ως   εσωτερικη  '' κατασκευη'',   και   όχι   ως   αποριπτεα  ξενη   υλη,    και   αφ' ετερου   τα   υλικα   της   κατασκευης ,   η   υλη ,   που   εμεις  ως  αντιληπτικες    μοναδες   θεωρούμε   αψυχα ,  για   εκεινη   είναι  βγαλμένα  από    τα   ιδια   της  τα   σωθικα ,   ολοζώντανα ,   τα   ατομα  λοιπον   που   συνθετουν  την  οποιαδήποτε    μηχανη ,   η   το   οτιδήποτε   μεσα    στο   συμπαν,    προυπαρχουν   ως  μερος   της    δημιουργιας ,  οι   κάθε   οντότητες   διαχωρισμένες  πλεον   και   αναλογα   το   επιπεδο   γνωσης   και   εξέλιξης   είναι   σε   θεση  εν   δυνάμει  να   δημιουργησουν   οτιδήποτε    σκεφθεί   η   ατομικη   τους   διανοια ,    συλλέγοντας   τα   αναλογα   υλικα  ,  ωστοσο  αν  και   κατι   τετοιο   θα   το   θεωρουν   μηχανικο ,  εν   τουτοις   σε   σχεση   με   την  ολοτητα   της     συμπαντικης  η    και    κοσμικης   λειτουργιας     δεν   θα  χαρακτηρίζεται   ως   τετοιο ,    φαινεται   απολυτα   λογικο ,   διοτι  η   κοσμικη   συνειδηση   τοσο   στο   συνολο  της   οσο   και   αυτοδιασπαζωμενη   πρεπει   να   είναι   σε   θεση  να   διαμορφωνει   την   υλη ,  [του   ετσι   και   αλλιως   δικου   της   γεννηματος ]  κατά   βουληση   και   εξυπηρετηση   της,   χωρις   απαραίτητα   να   αλλοιωνεται   η   φυση    αυτης   καθ'   αυτης   της  νοημοσυνης , αν   και   ισως  φαινεται   να   αλλοιωνονται  τα  αποτελέσματα   της  ....

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 18 Δεκ - 2:17:24

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 18 Δεκ - 17:48:32

Η Μηχανή

elgr

elgr

Καρκίνος
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 125

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 18 Δεκ - 18:17:20

Μήπως κι η πραγματικότητα δεν είναι μια μηχανική κατάσταση;
Και τόση τεχνολογία την στηρίζει. Λείπει η μαγεία. Δεν ξέρω αν υπάρχει πια. Αυτή η μαγεία των άγνωστων δυνάμεων σε δράση.
Μαγεία. Υπήρξε ποτέ; Είναι κάπως το μυαλό μου τώρα.
Μοιάζει πεζή η πραγματικότητα μας. Είναι όμως;
Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 18 Δεκ - 18:26:41

Μαγεία θες;
Ζήτα και θα σου δοθεί.
Όχι τόσο ότι θα σου δοθεί,αλλά πως θα ενεργοποιηθεί.

Μπορείς σήμερα το βράδυ να πλάσεις μια ιστορία με την φαντασία σου;
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη

Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το συναισθημα της ημέρας.   Το συναισθημα της ημέρας. - Σελίδα 11 Icon_minitimeΤετ 18 Δεκ - 18:33:42

Η πραγματικότητα, ξεπερνάει τις προσδοκίες της πιο τολμηρής μεταφυσικής επιστήμης.

Η μαγεία, είναι ο μύθος αυτής της πραγματικότητας. Είναι ό,τι απόμεινε στην μνήμη, από μία απίστευτα ισχυρή συμπαντική γνώση.

Εάν νομίζει κάποιος, πως γνωρίζει τα πάντα... καλά θα κάνει να συλλογιστεί, την σημασία του "Δεν γνωρίζω τίποτα!".

Ανάμεσα σε εσάς και στο Σύμπαν που κινείστε, έχει υπάρξει μία συμφωνία.

Αυτό, να σας παράσχει ό,τι του ζητήσετε... και εσείς, να το κατοικήσετε, δίνοντας του ζωή και σκοπό.

Ο υλικός κόσμος, ήταν δική σας ανάγκη εξ αρχής.
Ο υλικός κόσμος, ήταν δική του έκφραση εξ αρχής.

http://www.aoratos-naos.com

Το συναισθημα της ημέρας.
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 11 από 25Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 25  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Το συναίσθημα της νύχτας.
» Γρίφοι της ημέρας.
» Αριθμός Προσωπικής Ημέρας._

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ :: ΜAGGISOULA :: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.-
Μετάβαση σε: