Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Ίλια! Για μένα πάντα ήσουν λίγο απρόσιτη... Δεν μπορούσα πολλές φορές να καταλάβω τον τρόπο σου... Αλλά βλέποντας σε ξανά ένιωσα πως να στο πω, ανακούφιση; Νοσταλγία; Μια ήρεμη δύναμη να απλώθηκε στον χώρο... Μην μας το στερήσεις αυτό! Μείνε και μοιράσου λοιπόν λέω κι εγώ. Όλοι το θέλουν!
desper !!!
Ηλικία : 69 Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 239
Το οτι πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά και παρόλα αυτά γυρίζουμε πίσω δεν μπορώ να το καταλάβω...... Εξέλιξη................πως εξελίσσεστε ο καθένας σας όταν φαίρεστε έτσι??!?! είμαι πραγματικά απογοητευμένη............ Νιώθω τόση αρνητικότητα που πονάω........προσέχετε την ενεργειά σας....... υπάρχουν και άτομα ευαίσθητα εδώ μέσα.......... Και βάζω τελείες για να μην λέω όλες μου τις σκέψεις γιατί πραγματικά θα βλέπατε πόσο απογοητευμένη είμαι αυτή την στιγμή...κανείς μα κανείς δεν με άκουγε τόσο καιρό.... Αλλάξτε σκέψη και στάση αμέσως!!!! ...... Και δεν θα πω τίποτε άλλο.......
Ούτε εγώ Τέλος
ilia
Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1946
Το να είσαι ουδέτερος δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνεις...δεν νιώθεις και δεν αγαπάς...ίσα ίσα..... Αυτό είναι για κάποιους φίλους ..... Είναι επιλογή μου να μην πέρνω θέση...επιλογή μου να κάνω και να λέω αυτο που νιώθω...επιλογή μου..... Τίποτα δεν είναι απόλυτα άσπρο και τίποτα απόλυτα μαύρο... Εξάλλου εμένα το πολύ άσπρο και το πολύ φώς με απωθεί..ίσως γιατί είναι πολύ υποκριτικό ...γιατί ΟΛΟΙ μας έχουμε κάνει "κάτι" ... Αυτό που εμένα με ανησυχεί είναι πως όταν νομίζεις πως κάτι έφυγε βλέπεις τελικά πως άφησε πίσω άλλα...που όσο και να τα πολεμάς είναι εκεί..... Η νοοτροπία που έχουν μερικοί να διαχωρίζουν είναι μη αποδεκτή για αυτό που προσπαθούμε πολλοί ........ η μη καταννοήση ...η ειρωνεία..και η έλλειψη πίστης και αγάπης που έχουν μερικοί θα τους φέρει αντιμέτωπους με την μη εξέλιξη τους....
desper !!!
Ηλικία : 69 Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 239
Το να είσαι ουδέτερος δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνεις...δεν νιώθεις και δεν αγαπάς...ίσα ίσα..... Αυτό είναι για κάποιους φίλους ..... Είναι επιλογή μου να μην πέρνω θέση...επιλογή μου να κάνω και να λέω αυτο που νιώθω...επιλογή μου..... Τίποτα δεν είναι απόλυτα άσπρο και τίποτα απόλυτα μαύρο... Εξάλλου εμένα το πολύ άσπρο και το πολύ φώς με απωθεί..ίσως γιατί είναι πολύ υποκριτικό ...γιατί ΟΛΟΙ μας έχουμε κάνει "κάτι" ... Αυτό που εμένα με ανησυχεί είναι πως όταν νομίζεις πως κάτι έφυγε βλέπεις τελικά πως άφησε πίσω άλλα...που όσο και να τα πολεμάς είναι εκεί..... Η νοοτροπία που έχουν μερικοί να διαχωρίζουν είναι μη αποδεκτή για αυτό που προσπαθούμε πολλοί ........ η μη καταννοήση ...η ειρωνεία..και η έλλειψη πίστης και αγάπης που έχουν μερικοί θα τους φέρει αντιμέτωπους με την μη εξέλιξη τους....
Εσύ απλώς παρατήρησε!
Το να μη μιλάς δεν είναι σιωπή.
Εσύ μπορεί να μην μιλάς,
μπορεί να μην έχεις ξεστομίσει τίποτα,
μέσα σου όμως τρέχουν χίλιες δυο σκέψεις.
Υπάρχει μια συνεχής ροή σκέψεων μέρα – νύχτα.
Χρειάζεται να θυμάσαι ότι η παρατήρηση
δεν είναι ούτε τέχνη ούτε τεχνική.
Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι,
είναι να μην πνιγείς στο ποτάμι που κυλάει μέσα σου.
Και πως πνίγεσαι εκεί μέσα;
Αν γίνεις με οποιοδήποτε τρόπο ενεργός, τότε πνίγεσαι.
Μένε αδρανής, παθητικός, χωρίς να κάνεις τίποτα,
έχοντας όμως εγρήγορση.
Αν περνάει κάποια σκέψη -είτε καλή είτε κακή –
εσύ μην σκοτίζεσαι.
Εσύ απλώς να παρατηρείς, χωρίς να αξιολογείς,
χωρίς να επικρίνεις, γιατί οτιδήποτε κάνεις εσύ, είναι δράση.
Δεν είναι δική σου υπόθεση.
Αν περνάει απληστία, άφησέ την να περάσει.
Αν περνάει θυμός, άφησέ τον να περάσει.
Ποιός είσαι εσύ για να παρεμβαίνεις;
Γιατί ταυτίζεσαι τόσο πολύ με το νου σου;
Γιατί αρχίζεις να σκέφτεσαι, “είμαι άπληστος”, “είμαι θυμωμένος”;
Απλώς πέρασε μια σκέψη θυμού.
‘Αφησέ την να περάσει.
Εσύ απλώς παρατήρησε.
Άλλο το να βλέπεις και άλλο το να σκέφτεσαι.
Ο ήλιος ανατέλλει.
Αν αρχίσεις να κάνεις σκέψεις σχετικά με την ανατολή,
τότε χάνεις την ανατολή,
γιατί ενόσω τη σκέφτεσαι,
τόσο απομακρύνεσαι από αυτήν.
Με τη σκέψη μπορείς να πας μίλια μακριά
και η σκέψη τρέχει πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.
Η σκέψη γίνεται ένα πέπλο πάνω στα μάτια.
Βάζει τα δικά της χρώματα,
δικές της ιδέες πάνω στην πραγματικότητα.
Δεν επιτρέπει στην πραγματικότητα να σε πλησιάσει.
Επιβάλλει τον εαυτό της πάνω στην πραγματικότητα.
Με το να σκέφτεσαι, αποκλίνεις από την πραγματικότητα.
Το να βλέπεις είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία.
Είναι παράγωγο του διαλογισμού.
Όταν εσύ είσαι σιωπηλός,
η αλήθεια βρίσκεται εκεί,
σε όλη της την έκταση,
σε όλο της το μεγαλείο.
Κι όταν εσύ δεν είσαι σιωπηλός,
η αλήθεια είναι απούσα.
Απόσπασμα από το βιβλίο του OSHO
ilia
Όταν το μαύρο γίνει άσπρο κ όταν το άσπρο γίνει μαύρο...εσύ θα ξέρεις ακόμα για ποιόν πολεμάς? Όταν το φως τελικά είναι πιο σκοτεινό απο το σκοτάδι ...εσύ θα νιώσεις την διαφορά? Όταν το καλό δεν είναι κ τόσο καλό και το κακό τελικά δεν ειναι κ τόσο κακό..εσύ θα μπορέσεις να το νιώσεις? Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...αναλογιστείτε όλοι ....πριν βρεθείτε υπο εκπλήξεων...
Όταν το μαύρο γίνει άσπρο κ όταν το άσπρο γίνει μαύρο...εσύ θα ξέρεις ακόμα για ποιόν πολεμάς? Όταν το φως τελικά είναι πιο σκοτεινό απο το σκοτάδι ...εσύ θα νιώσεις την διαφορά? Όταν το καλό δεν είναι κ τόσο καλό και το κακό τελικά δεν ειναι κ τόσο κακό..εσύ θα μπορέσεις να το νιώσεις? Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...αναλογιστείτε όλοι ....πριν βρεθείτε υπο εκπλήξεων...
ilia
Καλό και Κακό,σκοτάδι και φως. Άσπρο και μαύρο..σαν τα πατώματα των στοών,σαν τα πούλια στο παιχνίδι της διττότητας. Γιν-γιανγκ,μέσα στο καλό,υπάρχει λίγο κακό και αντίστροφα. Ισορροπία στον τεράστιο Ζυγό,ίσα μέτρα-ίσα σταθμά.
Εξυπηρέτησαν την εκμάθηση των ψυχών,την πόλωση για τον θερισμό κτλ κτλ. Εξυπηρέτησαν όμως και στο παιχνίδι,γιατί για κάποιους,ένα παιχνίδι είναι. Για πολλούς δυσάρεστο είναι να φύγουν και θέλουν να κρατήσουν τα πούλια τους μαζί. Πούλια ναι,οι ψυχές οι ζωντανές-κι αυτό έχει επιτραπεί από την απαρχή του κόσμου. Άγνοια;Η επαναλαμβανόμενη λήθη;Φόβος;Συνήθεια; Και όσοι γνωρίζουν τι κάνουν; Δεν οργίζεστε;Δεν φτάνει το ΦΤΑΝΕΙ στην άκρη των χειλιών σας; ΦΤΑΝΕΙ!! Ούτε πούλια,ούτε πρόβατα και λύκοι και μαντρί...Ψυχές είναι!! Ψυχές που δεν γνωρίζουν την δύναμή τους,ψάχνουν το φως και διαπραγματεύονται με το σκοτάδι από φόβο...ειρωνεία!!Υπάρχει άπλετο μέσα στον καθένα. Ελεύθερη βούληση το είπαν..δεν είμαι τόσο σίγουρη πλέον και γιαυτό,ειρωνεία μου φαντάζει κι αυτό,ας είναι...
Ήρθε ο καιρός να πεταχτεί ο Ζυγός από το τραπέζι!!! Καμία ισορροπία πλέον,καμία διαπραγμάτευση,εδώ και τώρα αποφασίζει ο καθένας θέση. Πάνω και πέρα από το καλό και το κακό,πάνω και πέρα. Υπάρχει!! Υπάρχει το πάνω και πέρα.
Ξεκάθαρα είναι εν τέλει όλα όταν βαδίζεις την αλήθεια σου.
marilena
Ηλικία : 30 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 15/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 189
Καλό και Κακό,σκοτάδι και φως. Άσπρο και μαύρο..σαν τα πατώματα των στοών,σαν τα πούλια στο παιχνίδι της διττότητας. Γιν-γιανγκ,μέσα στο καλό,υπάρχει λίγο κακό και αντίστροφα. Ισορροπία στον τεράστιο Ζυγό,ίσα μέτρα-ίσα σταθμά.
Εξυπηρέτησαν την εκμάθηση των ψυχών,την πόλωση για τον θερισμό κτλ κτλ. Εξυπηρέτησαν όμως και στο παιχνίδι,γιατί για κάποιους,ένα παιχνίδι είναι. Για πολλούς δυσάρεστο είναι να φύγουν και θέλουν να κρατήσουν τα πούλια τους μαζί. Πούλια ναι,οι ψυχές οι ζωντανές-κι αυτό έχει επιτραπεί από την απαρχή του κόσμου. Άγνοια;Η επαναλαμβανόμενη λήθη;Φόβος;Συνήθεια; Και όσοι γνωρίζουν τι κάνουν; Δεν οργίζεστε;Δεν φτάνει το ΦΤΑΝΕΙ στην άκρη των χειλιών σας; ΦΤΑΝΕΙ!! Ούτε πούλια,ούτε πρόβατα και λύκοι και μαντρί...Ψυχές είναι!! Ψυχές που δεν γνωρίζουν την δύναμή τους,ψάχνουν το φως και διαπραγματεύονται με το σκοτάδι από φόβο...ειρωνεία!!Υπάρχει άπλετο μέσα στον καθένα. Ελεύθερη βούληση το είπαν..δεν είμαι τόσο σίγουρη πλέον και γιαυτό,ειρωνεία μου φαντάζει κι αυτό,ας είναι...
Ήρθε ο καιρός να πεταχτεί ο Ζυγός από το τραπέζι!!! Καμία ισορροπία πλέον,καμία διαπραγμάτευση,εδώ και τώρα αποφασίζει ο καθένας θέση. Πάνω και πέρα από το καλό και το κακό,πάνω και πέρα. Υπάρχει!! Υπάρχει το πάνω και πέρα.
Ξεκάθαρα είναι εν τέλει όλα όταν βαδίζεις την αλήθεια σου.
Πόσο συμφωνώ! Γιατί σωστά είπε η maggisoula ότι "όταν πολεμαω γι αυτό που χω μέσα μου κι όχι για μαυροασπρα υφ'ασματα τότε ναι θα ξέρω για τι πολεμαω." Γιατί Ξεκάθαρα είναι εν τέλει όλα όταν βαδίζεις την αλήθεια σου.
ilia
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... Είμαι απο τα "ουδέτερα" άτομα...και αυτό γιατί το επέλεξα... Για μένα δεν έχει σημασία που "ανήκει" κάποιος... Καληνύχτα σε όλους...την αγάπη μου...
ilia
Έχει γεμίσει ο κόσμος με ανυπόμονες ψυχές.... Και οι δυνάμεις αυξάνονται για όσους το έχουν προσέξει.. Οι αισθήσεις πιο έντονες... Αλλά μην ξεχνάμε..ακόμα έχουμε δουλεία να κάνουμε... απλά είμαστε σε αναμονή .... οι πληγές ακόμα δεν έχουν κλείσει απο την προηγούμενη μάχη... Κάποιες φορές σκεφτόμαστε άσχημα...κ να τα παρατήσουμε όλα σε αυτή την ζωή αλλά είναι η μάχη που δίνουμε καθημερινά μέσα μας... Σε όλους μας έχει τύχει και ιδιαίτερα με την κατάσταση που επικρατεί κ μας επηρεάζει πάρα πολύ εσωτερικά ... Όλα θα πάνε καλά...αρκεί να το πιστέψουμε και να το πούμε... Να΄στε όλοι καλά..την αγάπη μου....
ioessa
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
Να αγαπάτε τον εαυτό σας όπως είναι...αφήστε τον ελεύθερο....βρείτε τον πραγματικό εαυτό σας...θα σας εκπλήξει...και θα αλλάξει όλη η ζωή σας...~ Όνειρα γλυκά σε όλους....
Αιθηρόη Admin
Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 2443
Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Χρονιά να έχουμε... Εύχομαι το νεό έτος να ανοίξουμε νέα σελίδα στην ζωή μας.... Αγάπη και υγεία σε όλους....την αγάπη μου....
ilia
Μαύρο σκοτάδι...και δεν μπορούσαν να δουν τίποτα απο αυτό που ήταν μπροστά τους... Μαύρο σκοτάδι...και κρύφτηκαν στην σιγουριά τους.... Μαύρο σκοτάδι....και δεν "άκουγαν" δεν "'έβλεπαν" παρά μόνο αυτά που ήθελαν.... Μαύρο σκοτάδι....και η τόση αυτοπεποιηθησή τους, τους έκανε να μην καταννοούν...
ilia
Μαύρο σκοτάδι...και δεν μπορούσαν να δουν τίποτα απο αυτό που ήταν μπροστά τους... Μαύρο σκοτάδι...και κρύφτηκαν στην σιγουριά τους.... Μαύρο σκοτάδι....και δεν "άκουγαν" δεν "'έβλεπαν" παρά μόνο αυτά που ήθελαν.... Μαύρο σκοτάδι....και η τόση αυτοπεποιηθησή τους, τους έκανε να μην καταννοούν...
Θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει παλιά: Αν στο σκοτάδι δεν βάλεις μια φωνή,νομίζεις ότι δεν υπάρχεις.
Και φυσικά αυτό:
Αν δεν καώ,εγώ Αν δεν καείς εσύ Αν δεν καούμε εμείς Πως θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;
Αν μείνεις στην παρατήρηση,οφείλεις να είσαι φάρος.