Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Δευ 14 Ιαν - 22:39:36
Τι ωραίο που ήταν!!!!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Δευ 14 Ιαν - 23:16:25
Ναι, ΕΙΝΑΙ
ioessa
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τρι 15 Ιαν - 6:14:02
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Σαβ 19 Ιαν - 13:16:49
19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944 - 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
15katerina
Ηλικία : 50 Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 146
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Κυρ 20 Ιαν - 1:15:17
nnan έγραψε:
"Μια Κυρά, Μια Κυρά ..Αρχόντισσα, με ορμήνεψε"
Η ΔΟΥΛΕΙΑ (Χαλίλ Γκιμπράν "Ο Προφήτης")
Σας έχουν πει ότι η ζωή είναι σκοτάδι και μέσα στην απελπισία, σας γυρίζει σαν ηχώ αυτό που ειπώθηκε από τον απελπισμένο.
Κι εγώ σας λέω πως η ζωή είναι σκοτάδι αν δεν υπάρχει πάθος.
Και κάθε πάθος είναι τυφλό αν δεν υπάρχει γνώση. Και κάθε γνώση είναι μάταιη χωρίς δουλειά, μα και η δουλειά είναι άδεια χωρίς αγάπη. Μα σαν δουλεύτε μ' αγάπη, ενώνεστε με τον εαυτό σας κι ο ένας με τον άλλο κιόλοι σας με το Θεό.
Και τι σημαίνει δουλεύω με αγάπη; Σημαίνει να υφαίνεις με κλωστές που τραβάς απ' την καρδιά σου, σαν ναταν να φορέσει το ύφασμα αυτό η αγαπημένη σου ψυχή...
Σημαίνει να χτίζεις ένα σπίτι με στοργή, σαν ναταν να κατοικήσει σ' αυτό η αγαπημένη σου ψυχή...
Σημαίνει να σπέρνεις με τρυφερότητα τους σπόρους και με χαρά να συλλέγεις τη σοδειά, σαν ναταν να φάει τον καρπό η αγαπημένη σου ψυχή...
Σημαίνει να δίνεις σε όλα το δικό σου νόημα, με μια ανάσα από το πνεύμα σου...
Πολλές φορές σας άκουσα να λέτε σαν να μιλούσατε στον ύπνο σας "αυτός που δουλεύει το μάρμαρο και βρίσκει της ψυχής του την έκφραση στην πέτρα, είναι ανώτερος από αυτόν που οργώνει τη γη. Κι αυτός που πιάνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου και τα βάζει πάνω σ' ένα πανί μα ανθρώπινες μορφές, αξίζει περισσότερο από αυτόν που φτιάχνει σανδάλια για τα πόδια μας".
Αλλά εγώ σας λέω, όχι στον ύπνο μου μα ολόξυπνος στο καταμεσήμερο, ότι ο άνεμος δεν τραγουδά γλυκύτερα στις γιγάντιες βελανιδιές απ' όσο στο πιο μικρό και ταπεινό χορταράκι...
Και μεγάλος είναι αυτός που μεταλλάζει τη φωνή του ανέμου σε τραγούδι και το κάνει γλυκό με την αγάπη του.
Η δουλειά είναι φανερωμένη αγάπη. Κι αν δεν μπορείτε να δουλεύετε μα αγάπη, παρά μόνο με αηδία, καλύτερα παρατείστε τη δουλειά σας και καθείστε στην πύλη του ναού να παίρνετε ελεημοσύνη απ' αυτούς που δουλεύουν με χαρά.
Γιατί αν ψήνεις το ψωμί με αδιαφορία, ψήνεις πικρό ψωμί, που δε χορταίνει παρά την μισή πείνα του ανθρώπου. Κι αν αγανακτείς με των σταφυλιών το πάτημα, η αγανάκτησή σου στάζει δηλητήριο στο κρασί. Κι αν σαν τους αγγέλους τραγουδάς, μα δεν αγαπάς το τραγούδι, βουλώνεις τα αυτιά του ανθρώπου στης μέρας τις φωνές και στις φωνές της νύχτας..
Είμαι ευγνώμων που έτυχες να σταθείς και στον Κόσμο τούτο
Διάβαζα το 'Ο δικός μου Λίβανος', και θυμήθηκα πως είχες βάλει κάτι δικό του. Μα δεν είναι θαυμάσιος; Έχει γράψει πολύ όμορφα πράγματα!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Πεμ 7 Μαρ - 10:47:49
..ακόμα;έλα!!έλα!!
Όλα του κόσμου τα πουλιά όπου κι αν φτερουγίσαν όπου κι αν χτίσαν την φωλιά όπου κι αν κελαηδήσαν
Εκεί που φτερουγίζει ο νους εκεί που ξημερώνει μαργώνουν τα πουλιά της γης κι ούτε ένα δεν ζυγώνει
Σαν αερικό θα ζήσω σαν αερικό
Ανάσα είναι καυτερή και στέπα του Καυκάσου η σκέψη που παραμιλά και λέει τα όνειρά σου
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει
Σαν αερικό θα ζήσω σαν αερικό
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Κυρ 5 Μάης - 8:21:14
...... ......... .
ioessa
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 8 Μάης - 20:59:02
Πανέμορφή είκονα !!!!
Νομίζω ότι βλεπω δυο πρόσωπα
ioessa
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 8 Μάης - 20:59:50
Νανν μου έλειψες !!!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Πεμ 13 Ιουν - 19:10:53
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 25 Σεπ - 8:01:24
εισαι ωραίος ..αυτο πόνεσε
paysafe δεχεσαι; :P
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 25 Σεπ - 9:22:36
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 25 Σεπ - 11:15:27
nnan έγραψε:
εισαι ωραίος ..αυτο πόνεσε
paysafe δεχεσαι; :P
Πολύ καλό!!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Κυρ 20 Οκτ - 20:50:14
Μου λείπεις..
Με αγαπάς; (ρητορικο ..)
Μου λείπεις
spitha
Ημερομηνία εγγραφής : 20/10/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 151
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τρι 22 Οκτ - 19:58:37
καλησπερα τι σημαινουν τα παλιοσιδερα; που γραφει κανεις οταν πρωτομπαινει; εδω ειναι η καφετερια;
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 8:27:24
Γεια σου Σπίθα
καλώς όρισες
σε ευχαριστώ ¨) , τα άλλα σιγά σιγά.
Εδώ είναι η κάμαρα μου, σου φτιάχνω καφέ ελληνικό
την ζεστασιά την έφερες εσύ.
Να σαι καλά
maggisoula
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 12:57:16
Καφετέρια; Ωραίο αυτό δε το χα σκεφτεί έτσι το στέκι! Ω μ άρεσε ωρέ! Κι όλα δωρεάν!
spitha
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 14:43:49
Γεια σου nnan ευχαριστω για το καλωσορισμα και τον ωραιο σου καφε! Μολις τωρα ειδα και το "Καλησπερα, καλημερα καλως ηρθατε" αλλα γιατι οχι; μπορουμε να τα λεμε και εδω. Πολυ ομορφο το δωματιο σου nnan κι οπως λες κι εσυ, τα αλλα, σιγα σιγα...
spitha
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 14:54:45
maggisoula έγραψε:
Καφετέρια; Ωραίο αυτό δε το χα σκεφτεί έτσι το στέκι! Ω μ άρεσε ωρέ! Κι όλα δωρεάν!
Γεια σου και εσενα Μαγισσούλα! Κι εσυ με καλωσορισες, αλλα σε αλλη ενοτητα, ευχαριστω πολυ λοιπον και καλως σας βρηκα! Διαβασα το θεμα με το βιβλιο που χαθηκε. Αυτα συμβαινουν, ανθρωποι ειμαστε και κανουμε λαθη. Ενα πραγμα που δεν εχω καταλαβει ειναι οι ημερομηνιες εδω στο φορουμ.Δηλαδη γραφεται ο μηνας και η ημερα, αλλα δεν εχει διπλα τον χρονο.Οποτε δεν ξερω εαν το προβλημα εγινε σε αυτη την χρονια, αλλα εν πασει περιπτωση, σκεφτηκα να γραψω μια λυση. Η λυση ειναι να παει η Αιθηροη μια εκτυπωση του βιβλιου και να την καταχωρισει στη βιβλιοθηκη των Αθηνων. Παραλληλα να στειλει στον εαυτο της συστημενο ενα αλλο αντιγραφο και να βαστηξει την αποδειξη και τον φακελο καπου.Με αυτον τον τροπο διαφυλατει τα πνευματικα δικαιωματα του βιβλιου και σε οποιαδηποτε στραβη μπορει με αυτον τον τροπο να βγει μπροστα.
maggisoula
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 16:19:45
Δεν κατάλαβα Χριστό! Ποιο βιβλίο; Και για τις ημερομηνιες που λες εγω γιατι τις βλέπω; Ρίξε μια ματια στο προφιλ στις επιλογες κάπου πρέπει να χει κατι για την μορφη της ημερομηνίας. Εκεί τσέκαρε μήπως υπάρχει σχέση.
maggisoula
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 16:28:39
Ααααα α α! Ασε το χω! λες για παλιά που είχα χασει το βιβλίο της Αιθηρόης. Τι άγχος κι αυτό! Αλλά οκ δε χρειάζεται. Το χασα μεν ω γιες! Αλλά έτσι κι αλλιώς η Αιθηρόη το πέρασε εδώ μέσα στο ναό μετά οπότε ότι έγινε έγινε. Κι άσε που η Αιθηρόη δε θα κυνηγούσε κανέναν αν της το έκλεβε και το έκανε δικό του. Το χει αυτό. Καλό κακό έτσι είναι η Αιθηρόη. Δε τη νοιάζει αυτό. Δε τη νοιάζει ποιος μεταφέρει το μήνυμα είναι ψιλα γράμματα γι αυτην. Την νοιάζει να μεταφερθεί σ όλους. Κι αυτό είναι μεγαλειωδέστατο από μόνο του. Οπότε ντροπή και κρίμα στον κλέφτη που δεν θα καταλάβει τίποτα από όσα θα μεταφέρει. Ε ναι αν δεν το πω κι αυτό θα σκάσω!
spitha
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Τετ 23 Οκτ - 20:36:44
maggisoula έγραψε:
Δεν κατάλαβα Χριστό! Ποιο βιβλίο; Και για τις ημερομηνιες που λες εγω γιατι τις βλέπω; Ρίξε μια ματια στο προφιλ στις επιλογες κάπου πρέπει να χει κατι για την μορφη της ημερομηνίας. Εκεί τσέκαρε μήπως υπάρχει σχέση.
Ναι εκει επρεπε να ρυθμισω την ωρα και την μορφη της ημερομηνιας. Σε ευχαριστω πολυ μαγισσουλα
spitha
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Κυρ 27 Οκτ - 15:53:19
nnaaaaan το βραδυ θα περασω να σου αφησω μια μπυρα. Τις φτιαχνω μονη μου να μου πεις αν θα σου αρεσει!
spitha
Θέμα: Απ: Τα παλιοσίδερα.. Κυρ 27 Οκτ - 21:57:25
nnaaaan χαχαα οπως ειπα θα περασω το βραδυ να σου αφησω μια μπυρα home made αντε βιβαααα