Στις 26 Μαΐου του 2008, ένα νέο αρχαιολογικό θαύμα αναδύθηκε κυριολεκτικά από τα βάθη μιας λίμνης!
Η ρωσική αρχαιολογική ακαδημία, με επικεφαλής τον πανεπιστημιακό καθηγητή Stanislav Grigoryev, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν στην περιοχή της λίμνης Turgoyak στη Νοτιοδυτική Σιβηρία αντίκρισε κολοσσιαίους μονόλιθους (ο βαρύτερος ανέρχεται στους 20 τόνους) να εξέχουν από την επιφάνεια του νερού.
Έως εκείνη τη στιγμή οι αρχαιολόγοι είχαν αποκλείσει την πιθανότητα ύπαρξης κάποιου λιμναίου οικισμού στην περιοχή. Ωστόσο, τα νέα ευρήματα (ηλικίας 6500 χιλιάδων ετών), ξεπερνούν τις προσδοκίες ακόμα και του πιο ευφάνταστου αρχαιοδίφη!
Γεγονός είναι πάντως πως η αρχαιολογία ήρθε δεύτερη καθώς ο Ιρλανδός ψυχολόγος και ιστορικός Bob Curran, το 2007 και βάσει των προσωπικών του ερευνών, είχε κάνει λόγο για μια «τιτάνια καταβυθισμένη αυτοκρατορία που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της Σιβηρίας».
Διατρανώνει μάλιστα την πίστη του ότι οι περίπλοκοι μεγαλιθικοί οικισμοί της Βορείου Ευρώπης και Ρωσίας αποτελούν αποικιακά «ντοκουμέντα» των Ατλάντων.
Το παράξενο όμως μ’ αυτούς τους λίθους δεν σταματά εδώ: εκτός του ότι βρέθηκαν εκεί όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει οικισμός, ένας από τους λίθους έχει χαραγμένο επάνω του σύμβολο που μοιάζει με το Ινδικό Ομ!
Τέλος, συνδέστε τα παραπάνω γεγονότα με αυτή την ανακάλυψη: το 2007 οι ανασκαφές του πανεπιστημίου της Αριζόνα στα ερείπια του αρχαιολογικού συγκροτήματος κτιρίων με την ονομασία Palatski έφεραν στο φως το σύμβολο Ομ σε αρκετούς πλινθόκτιστους και πέτρινους τοίχους. Η φυλή που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του πανάρχαιου αυτού χώρου, φέρει την ονομασία Hisatsinom, δηλαδή «παλαιοί άνθρωποι»…
Πώς βρέθηκε το ίδιο σύμβολο σε τόσες διαφορετικές περιοχές του κόσμου;