Το χαρακτηριστικό και το παράδοξο όλης αυτής της συμπεριφοράς, το διαπιστώνουμε και μέσα στην φύση, και σε όντα που λειτουργούν αυθόρμητα από ένστικτο.
Όλοι έχετε δει, τι συμβαίνει όταν ένα μικρό σκυλάκι συναντά ένα μεγάλο. Μιλάω για την σωματική τους διάπλαση και όχι για την ηλικία τους. Το μικρό κάνει φασαρία μεγάλη και προσπαθεί να χιμήξει. Έχει όμως την γνώση ότι είναι ασφαλής γιατί το συγκρατεί ένα λουράκι και το αφεντικό του. Αν είναι λυτό, δεν προσπαθεί να πλησιάσει και να χιμήξει, αλλά απομακρύνεται και γαυγίζει από μακριά.
Αυτό συμβαίνει γιατί με το γαύγισμα του, προσπαθεί να καλύψει την διαφορά μεγέθους. Τουλάχιστον αυτό μου ανέλυσε ένα εκπαιδευτής σκύλων.
Το μεγάλο θα επιτεθεί αν νιώσει ότι κινδυνεύει ο κάτοχος του, ενώ το μικρό επιτίθεται γιατί νιώθει ότι βάλλεται το ίδιο, άσχετα με το αν έχει δεχτεί εκφοβισμό από το μεγαλύτερο. Ο ενστικτώδης φόβος το κάνει να συμπεριφέρεται έτσι.
Επειδή έγινε αναφορά για τον αναλφαβητισμό.
Όταν έχει να κάνει με την έλλειψη μάθησης, σχολείο κ.λπ. είναι φυσικό να μην γράφει κάποιος σωστά.
Όταν δεν γνωρίζει Ελληνικά και προέρχεται από αλλοδαπή χώρα, επίσης είναι φυσικό να μην μπορεί ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει σωστά και να δυσκολεύεται να κατανοήσει κάποιο κείμενο.
Στην πρώτη περίπτωση, η κατάσταση του λάθος χειρισμού στον γραπτό λόγο, παραμένει όσο δεν ασχολείται κάποιος με το γράψιμο και το διάβασμα. Όταν ασχολείται όμως καλυτερεύει σταδιακά.
Όταν δεν συμβαίνει όμως αυτό, κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια εγκεφαλική δυσλειτουργία, η νοητική αστάθεια και ανισορροπία, τότε αυτό σημαίνει ότι το άτομο έχει τάση σε μία επίμονη εγωιστική συμπεριφορά, και με έντονη αδιαφορία προς το περιβάλλον του. Εκτός βέβαια κι αν απλά υπάρχει κάποιος επιλεκτικός λόγος.
Εγώ θέλω να πω, μιας κι είχα πολύ καιρό να μπω, ότι είδα πολύ μεγάλη διαφορά στο γράψιμο της Αριστέας. Και την θαυμάζω γι αυτό, γιατί ξέρω τους λόγους που δυσκολευόταν. Το είπες και το έκανες Αριστέα μου! Μπράβο! Κι όσο για την διαμάχη σου με τον Βαγγέλη1234, πάτ΄ απάν! Βρήκα πολύ σημαντικό και αυτό που σου είπε η gerakina. Μιλάω εκ του ασφαλούς βέβαια, γιατί δεν είμαι εγώ που έχω να αντιμετωπίσω αυτή τη κατάσταση. Οπότε μπορώ να μιλάω μια χαρά άνετα και με συγκρατημένη θεωρία σε όλο αυτό. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, νομίζω ότι δεν θα είχα την δικιά σου ψυχραιμία. Γιατί απ όσο σε έχω καταλάβει, αυτή τη φορά προσπαθείς και το βλέπω. Οπότε μπορείς αν θες να με αγνοήσεις και τελείως.
nnan οι παρεμβάσεις σου μου άρεσαν πάρα πολύ! Εντοπίζεις τα σημεία εκείνα που είναι μεμπτά και τα βγάζεις στην επιφάνεια.
Και θαυμάζω την διορατικότητα της ladosifa. Το ένστικτο της κινείται σε δύο διαστάσεις αυθόρμητα.
Διάβασα ότι αποχώρησε ένα μέλος, ο emmanouil. Λυπάμαι πολύ. Και δεν είναι θέμα μετάλλαξης καλή μου nnan. Πιστεύω ότι νόμισε ότι δεν είναι απαραίτητος από την στιγμή που δεν δέχτηκε ουσιαστική υποστήριξη από κανέναν στην άποψη του, αλλά και στην διαμάχη του με την ladosifa. Κακώς που το είδε έτσι. Προϋπόθεση της αγάπης μεταξύ ανθρώπων, δεν είναι να συμφωνούν σε όλα. Η ειλικρίνεια όμως είναι σημαντικός παράγοντας της διατήρησης της, άσχετα αν απ αυτήν προκύπτουν διαφωνίες.
Αλήθεια λυπάμαι πολύ και στεναχωριέμαι για τα λόγια που ανταλλάχτηκαν! Και ιδίως στον συμπερασματικό προεπίλογο του emmanouil για την ladosifa. Δεν της άξιζε. Ήταν άδικη η προσπάθεια του να την μειώσει. Γιατί προσπάθησε να το κάνει, κι αυτό ήταν το λυπηρό. Γιατί δεν έδειχνε να έχει τέτοια άποψη σε προηγούμενα μηνύματα του. Γιατί όταν κάποιος δηλώνει μια τέτοια λατρεία σαν αυτή που έδειξε ο emmanouil για το γυναικείο φύλο, δεν μιλάς έτσι για καμία γυναίκα. Αυτό ήταν το μόνο που με κάνει να πιστεύω, ότι
προσπάθησε να την μειώσει.
Μα πιο πολύ λυπάμαι για την μετέπειτα διαπίστωση. Έφυγε καθώς προσπαθούσε να προστατέψει με κάποιο τρόπο την παρουσία του Βαγγέλη1234, χωρίς έστω να του αναγνωριστεί από εκείνον. Μόνο ένα άτομο ένιωσε τέρψη από την εξέλιξη μεταξύ emmanouil, ladosifa, και Αριστέας. Και αυτό σημαίνει πολλά.
Κι εδώ να κάνω μια παρένθεση, το πόσο εκπληκτικό είναι να βλέπεις κάποιον το πως εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις που δημιουργεί. Πάντα με ανατρίχιαζε η τακτική των σαρκοφάγων που υστερούν σε φυσική δύναμη και διάπλαση, όσο και αν σέβομαι την ζωή με τις ιδιότητες που έχει μοιράσει στην φύση. Και πόσο αξιέπαινο είναι να βλέπεις κάποιον να στέκεται στο πλάι των άλλων όταν βάλλονται λόγω κάποιας αδυναμίας. Έτσι δεν είναι; Δείχνει μία ποιότητα συνειδησιακή.
Μου ήρθαν στο μυαλό τώρα τα δελφίνια! Αξιοσέβαστα πλάσματα! Ανώτερα από την φύση τους και τον συναισθηματισμό τους.
Η διαπίστωση όλων αυτών που έγιναν, είναι ότι υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες εδώ, που δεν μπορούν να βαλθούν από κανέναν. Είμαι πεπεισμένη ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να βλάψει αυτό το Σπίτι, γιατί τα θεμέλια του είστε εσείς.
http://www.aoratos-naos.com/t698-topic. Για την Αιθηρόη δεν χρειάζεται να πω. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για εκείνη βασικά. Αρκεί να την διαβάσει κανείς έστω και μια φορά. Και σχεδόν τα ξέρει όλα γι αυτήν. Για την ποιότητα και την δύναμη της μιλάω κι όχι για το ποια είναι πραγματικά. Αυτό ίσως και να μην το μάθουμε ποτέ. Όχι πάντως σε αυτή τη ζωή.
Διάβασα για το σύμβολο που φέγγει πάνω αριστερά. Αυτόν τον κυματισμό που κάνει ο ήχος και η ενέργεια όταν διαδίδεται. Αυτό είναι ο ναός. Αυτό κάνει. Και γι αυτό χρειάζεται να είστε άγρυπνοι φρουροί στο πολύτιμο έργο σας. Μοιραστήκατε με την Αιθηρόη έναν εξαιρετικό σκοπό, μια εξαιρετική αποστολή. Μην αφήσετε κανέναν να μπει εμπόδιο. Και πραγματικά θέλω να σας βοηθήσω σε όλο αυτό, και όπου μου επιτρέπετε.
Είμαι πιστή φίλη σας και σας αγαπώ με όλη μου την καρδιά.