| H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός! |
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
|
|
| Μαγεία υπερεπιστήμη. | |
|
+4marilena ΓιώργοςΦ. ioessa anarhos 8 απαντήσεις | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
anarhos
Ηλικία : 48 Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 639
| Θέμα: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 10 Μαρ - 0:05:26 | |
| Η μαγεία στην πρωταρχική της μορφή ήταν η υπερεπιστήμη που περιελάμβανε όλες τις επιστήμες και τις συνδύαζε κάτω από μια ενιαία συνισταμένη. Μέσα σε αυτήν την απόκρυφη διδασκαλία με τον καιρό προστεθήκαν και ορισμένες πρακτικές εφαρμογές. Οι πρακτικές αυτές αποτέλεσαν την απτή απόδειξη τόσο των γνώσεων όσο και των δυνάμεων τους για όσους δεν έδειχναν απόλυτη πίστη σε εκείνο το οποίο οι μάγοι είχαν ανακαλύψει.
Το βασικό λάθος που κάνει η ανθρώπινη σκέψη επί του θέματος αυτού είναι, ότι αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ίδια η Φύση είναι ένας Μάγος. Κάθε φυτό, κάθε ζώο και κάθε άνθρωπος είναι ένας μάγος που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να μεγαλώσει. Και αν κανείς μάθαινε να κατευθύνει και να χρησιμοποιεί σωστά και συνειδητά τη δύναμη αυτή, τότε θα γινόταν Μάγος και θα μπορούσε να ελέγχει την εξέλιξη της δικής του ζωής και ίσως και των άλλων.
Μπορεί όμως κανείς να αποκτήσει μια τέτοια δύναμη? Αν με την λέξη "κανείς" εννοούμε τον διανοητικό άνθρωπο που παίρνει μέρος στην εξελικτική του πορεία, τότε η απάντηση είναι ναι. Γιατί, αυτή η δύναμη, που δρα μέσα του, είναι ακριβώς η ίδια μαγική δύναμη που δρα στο κέντρο της φύσεως του, κυβερνώντας και προκαθορίζοντας τους φυσικούς νόμους.
Βασικός και πρωταρχικός παράγοντας για να φτάσει κανείς στο σημείο που θα μπορέσει με αόρατο τρόπο να αλλάξει και να κατευθύνει την πορεία ορατών καταστάσεων, είναι η Πίστη. Γιατί, Πίστη σημαίνει πραγματική και βαθιά γνώση του ίδιου μας του εαυτού.
Ξεχωριστό κομμάτι στην Μαγεία έχουν οι Νομοι της Μαγείας. Πολύ σημαντικό είναι να ξέρουμε τους Νόμους τους οποίους δεν πρέπει να παραβούμε βαδίζοντας στα απόκρυφα μονοπάτια της Μαγείας. Οι Νομοί αυτοί μας δείχνουν τα όρια μέσα στα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Τέχνη της Μαγείας χωρίς να επηρεάζουμε την προσωπικότητα και την ελεύθερη βούληση των συνανθρώπων μας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η Τέχνη της Μαγείας δεν είναι κάτι απλό ή εύκολο. Δεν μπορούμε να γίνουμε μάγοι από την μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορούμε να γίνουμε μάγοι όλοι. Ο αριθμός τους, είναι συγκεκριμένος. Όσοι ήταν κάποτε στην φυλή των Μάγων πριν από χιλιάδες χρόνια. | |
| | | ioessa
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 26 Ιαν - 21:06:33 | |
| Όλα καλά ! Ο καθένας μας αυτό που έχει μέσα του φαίνεται ! Όλοι μαθαίνουμε , ίσως μερικοί να ξέρουν πιο πολλά στο θέμα της μαγείας. Αν πάρω εμένα σαν παράδειγμα δεν ξέρω πολλά , ξέρω όμως πώς ζώ σε ένα κόσμο μαγικό και τα πάντα είναι δυνατά και αυτό μου φτάνει ή μαγεία υπάρχει μέσα μας.Είμαστε συγκάτικοι σε αυτόν τον κόσμο που είναι γεμάτος απο θαύματα όπου και να κοιτάξεις πάνω βλέπεις τα πανέμορφα αστέρια που χαρίσουν την παρουσία τους εισιτήριο για να ονειρευτείς άλλους γαλαξίες η να γνωρίσεις τον δικό σου , ο Ήλιος φως της ζωής μας τι παραπάνω απο αυτό! Η Γή μητέρα που τρέφει τα παιδιά της εμάς ευγνωμοσύνη και σεβασμό προσφέρω , Η Θάλασσα με τόσα μυστικά της έτοιμη να αποκαλυφθει!. Ο αέρας η βροχή όλα τα στοιχεία που μας περιβάλουν με τόση ευλάβια σαν να θέλουν να τους ακούμε σαν να θέλουν να μας μάθουν να μιλάμε στην γλώσσα τους. Αισθάνομαι τυχερή που ζω αυτον τον μαγικό κόσμο και που είμαι εδώ μόνο αυτο βλέπω και μου φτάνει. | |
| | | ΓιώργοςΦ.
Ηλικία : 51 Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Σαβ 28 Ιαν - 15:37:45 | |
| Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι και καλησπέρα στον αγαπητό aorato nao. Απλές ερωτήσεις να βάλω. Ερώτηση 1. Αν μου εξηγήσει κάποιος πως δουλεύει η τηλεόραση, υπάρχει περίπτωση εσύ να γίνω τηλεόραση και να εκπέμπω σταθμούς τηλεθέασης; Ερώτηση 2. Η επιστήμη είναι μεγάλη βοήθεια για την ανθρωπότητα. Η επιστήμη έχει φέρει όμως και δεινά. Ποιος μπορεί να πει ότι η επιστήμη πρέπει να καταργηθεί; Όταν το προσπάθησαν χαράχτηκε η πιο μαυρη περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ερώτηση 3. Προτιμάμε το ψέμα και την απόκρυψη για να προστατέψουμε τάχα; Γιατί το να παραδεχόμαστε την δύναμη της επιστήμης της μαγείας, είναι μια αλήθεια. Γιατί περί επιστήμης πρόκειται που χάθηκε στους αιώνες. Η παραπάνω ταχτική μας κράτησε αιώνες πίσω. Από μικρός ψαχνόμουν για την μαγεία. Για φίλτρα κλπ. Των λαικών την μαγεία όπως την αποκαλούσαν. Αλλά ακόμα κι αυτή δεν είναι εύκολη. Ρίχτηκα στην αναζήτηση. Κι αυτή μ έκανε να διαπιστώσω έννοιες ανώτερες και να αρχίσω να αναζητώ αυτές τις ανώτερες. Αντί να απαγορεύετε και να τρομοκρατείτε, καλό είναι να ενημερώνετε και να εξηγήτε. Στο διαδίκτυο μπορούν να βρουν φίλτρα κτλ. Βάλτε τις λέξεις μαγεία, φίλτρα, ξόρκια κτλ. και θα δείτε ένα σωρό μαγαζάκια, φόρουμ, ιστολόγια κτλ. Η δουλειά που έχει γίνει εδώ για εξήγηση της μαγείας, δηλαδή τι είναι στην πραγματική της μορφή και που οφείλετε και τι χρειάζεται, είναι αξιόλογη. Προστατεύει και δεν σπρώχνει σε εύκολες λύσεις και πράξεις. Διάβασα εδώ κάτι απλό και θα το χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα. http://www.aoratos-naos.com/t158-topicΔιαβάζοντας το αρχικό θέμα που αρθρογράφησε η κ. Αιθηρόη, αυτό αλλά και τόσα άλλα από διάφορα μέλη, καταλήγω στο παρακάτω. Και 15 χρονών να είμαι (για τον αυτονόητο λόγο, να σας πω ότι έχω κλείσει τα 40) αναζητόντας να βρω τις δυνάμεις αυτές, το πιο πιθανό είναι να αναπτύξω το πνεύμα μου και να γίνω σοφότερος. Θα περάσουν ίσως χρόνια. Δεν θα είμαι πλέον 15. Δεν θα με νοιάζουν τα ξόρκια. Θα έχω πάρει γνώση αρκετή για να καταλάβω ότι είμαι ένα ον φτιαγμένο για σπουδαιότερα πράγματα. Το ΜΗΝ δεν είναι ποτέ σωστή απάντηση. Ζητώ συγνώμη για την επέμβαση μου και θα ήθελα αν μου επιτρέπεται,να εξηγήσω περισσότερο την άποψη μου μια άλλη στιγμή,. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Γιώργος Φέρτης | |
| | | Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Σαβ 4 Φεβ - 18:15:35 | |
| Εγω θελω να ακουσω, αγαπητε Γιωργο και παρακαλω να ξαναδιατυπωσεις την ερωτηση σχετικα με την τηλεοραση , γιατι δεν εβγαλα καποιο νοημα. Θα ηθελα πολυ να ακουσω τι εννοεις,ευχαριστω |
| | | ΓιώργοςΦ.
Ηλικία : 51 Ημερομηνία εγγραφής : 28/01/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Δευ 6 Φεβ - 10:54:10 | |
| Ίσως να φταίω για τον τρόπο που τύπωσα το παράδειγμα αλλά ο inei777 δεν χρειαζόταν να ειρωνευτεί, θα μπορούσε να με ρωτήσει όπως εσύ nnan κι ευχαριστώ για την ευγένεια σου.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι, επειδή κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τι είναι μαγεία και διάφορα άλλα που την αφορούν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνω μάγος, ούτε ότι θα μπορώ να εξασκήσω την επιστήμη της μαγείας. Γι αυτό είπα ότι, επειδή κάποιος μου εξηγεί πως λειτουργεί η τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι θα εκπέμπω τηλεοπτικά κανάλια.
Πήρα το θάρρος και γράφτηκα γιατί από τον χαρακτήρα, που είδα των μελών σας εδώ, σκέφτηκα ότι δεν θα παρεξηγιόμουν στον τρόπο γραφής μου, που δεν είναι τόσο επιτηδευμένος και σωστός ίσως. Στα περισσότερα φόρουμ έχω συναντήσει ειρωνεία, και γι αυτό αποφεύγω να συμμετέχω. Εδώ ένιωσα ότι μπορώ να εκφραστώ, χωρίς να χρειάζεται να έχω γνώσεις ιδιαίτερης γραφής και χωρίς να χρειάζεται να αποδείξω με τον τρόπο γραφής μου, αν ξέρω κάποια πράγματα και τι ξέρω. Η οικοδέσποινα αυτού του φόρουμ πάντως, δείχνει σεβασμό μεγάλο σε όλους, παρ όλο το δέος που μου προκαλεί ο τρόπος γραφής και σκέψης της, και δεν κρίνει κανέναν με μέτρο την δική της υπεροχή σε αυτά. Και τα περισσότερα μέλη εδώ, είναι πραγματικά με σεβασμό και μεγαλόψυχα και δεν κρίνουν τα άλλα μέλη ούτε ειρωνεύονται.
Τέλος πάντων, επειδή θα ήθελα να παραμείνω σ αυτή την αξιόλογη παρέα, θα προσπαθήσω να είμαι πιο προσεχτικός στο μέλλον. | |
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Δευ 6 Φεβ - 14:50:14 | |
| Ευχαριστω Γιωργο εκτιμω πολυ οτι απαντησες και απαντησες με την ειλικρινεια της ψυχης σου και οχι με ωραια αρωματα. Καπου μου ειπανε οτι οι αισθησεις ειναι παραπλανηση. Οι καιροι που διανυουμε , ειναι ασχημοι και πονανε, ... "οι λεξεις δεν ειναι για ποναμε τους αλλους" και εχει δικιο. εδω απαγκιαζουμε, μπορει καμια φορα να φωναξουμε λιγο, να παρεξηγηθουμε, αλλα πανω απο ολα απαγκιαζουμε...και παμε σιγα σιγα γιατι γυρω κυλανε ολα γρηγορα (ελπιζω οτι συμφωνειτε) Η ψυχη μου ποναει πολυ και θα πονεσει και αλλο, χρειαζομαι καπου να θεραπευω τις πληγες μου, ευχαριστω. Εδω ειμαστε απλοι καθημερινοι ανθρωποι ,με απλα καθημερινα προβληματα (χεχε) που αφηνουμε τις ιδιοτητες μας παυλα παπουτσια, στο χαλακι της πορτας και μετα μπαινουμε μεσα. (νομιζω οτι θα συμφωνειτε και εδω) Οι ιδιοτητες προκαλουν διαχωρισμους, που ειναι εκμεταλλευσιμοι ,ποικιλοτροπως . Εγω παω πισω στον κηπο μας και στα μυρωδικα μας ... Δεν εχω ομως κοπιραϊτ , τι θα γινει ο κηπος; Στην καρδια nann , ο κηπος ειναι στην καρδια... |
| | | anarhos
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τρι 7 Φεβ - 10:42:55 | |
| Φίλε Γιώργο καλώς ήρθες. Να είσαι αυθόρμητος και μην ανησυχείς για το πως γράφεις. Όταν έχεις καλή πρόθεση και σεβασμό, δεν μπορείς να παρεξηγηθείς από κανέναν. Τα αντίθετο όμως όσο και να τα στολίσεις, δεν γίνεται να μην γίνουν αντιληπτά απ τους άλλους. | |
| | | marilena
Ηλικία : 30 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 15/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 189
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τρι 7 Φεβ - 13:29:39 | |
| Θέλω να εκφράσω μια διαμαρτυρία μου. Δεν είμαι μακριά από τα 15. Είμαι 17 χρονών. Με συγχωρείτε αλλά βαρέθηκα να ακούω από τους μεγαλύτερους ότι είμαστε ανόητοι έφηβοι που ψάχνουμε τα εύκολα και την πατάμε σαν χαζά. Πως να ψάχνουμε άλλωστε τα εύκολα όταν βρεθήκαμε μέσα στα δύσκολα από την αρχή της ζωής μας; Η ειρωνία είναι να λέτε εμάς ανόητα παιδιά όταν εσείς οι ίδιοι μας δίνετε έναν πλανήτη με τόσες δύσκολες καταστάσεις, που η τις φτιάξατε εσείς, η τις αφήσατε να γίνουν. Κατά τ άλλα εμείς είμαστε χαζοί έφηβοι που θέλουμε να γίνουμε αθάνατοι; Όχι! Εμείς θέλουμε κάτι καλύτερο για τον πλανήτη μας. Περιμένετε από εμάς να πιστέψουμε στον εαυτό μας, όταν εσείς δεν πιστεύετε σε εμάς. Σας ευχαριστούμε πολύ! Αυτά ακούμε καθημερινά από τους καθηγητές μας και από τους περισσότερους ενήλικες! Ευχαριστούμε πολύ! Αυτά που απαιτείτε από εμάς θα έπρεπε να τα απαιτήσετε εγκαίρως κάποτε από τον εαυτό σας. Ακόμα και τώρα γιατί ποτέ δεν είναι αργά.
Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι τρόποι μου όμως απαιτούν να ζητήσω συγνώμη γι αυτή μου την έκρηξη. Συγνώμη αν θυμώσετε μαζί μου κάποιοι. Δεν με πειράζει. Συνηθίσαμε. Ένας καθηγητής μου διέγραψε με κόκκινο στυλό όλη την εργασία μου γιατί σε μία παράγραφο έγραψα κάτι παρόμοιο. Εργασία δύο εβδομάδων. Δεν πειράζει. Ούτε έχω σκοπό να γίνω όπως με θέλουν αυτοί.
Αν δεν αλλάξατε την νοοτροπία που έχετε εσείς, να νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα και καλύτερα, νομίζω ότι δεν θα αλλάξει ο κόσμος εύκολα. Γιατί θα συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια. Κι εμείς να μαθαίνουμε επίσης τα ίδια.
Ευχαριστώ λοιπόν σε όσους πιστεύουν σε εμάς και σε όσους μας βοηθούν. Ανησυχητικό δεν είναι να σας ευχαριστώ για αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα;
Και πάλι με συγχωρείτε για την αγανάκτηση μου. Με πνίγουν πολλά πράγματα.
Υ.Γ.
Ελπίζω να μην ξεχάσω και να μην καταλήξω σαν τον ενήλικα που σήμερα με ενοχλεί. | |
| | | ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Τόπος : ονειροχωρα Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 668
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τετ 8 Φεβ - 2:04:28 | |
| Μια ερωτηση που αφορα το βασικο θεμα.Μπορει καποιος να μου εξηγησει,ο αναρχος ισως,σε τι ειναι χρησιμη η μαγεια;δλδ,αν ο νομος λεει οτι δεν επιτρεπετε να επεμβενουμε στην προσωπικοτητα καποιου,στις επιλογες του κτλ,τοτε;
Ρωταω διοτι αν μπορουσα να εξασκησω την τεχνη της μαγειας το πρωτο που θα εκανα θα ηταν να ''παρεμβω''ακριβως ετσι...Αλλαζοντας αυτα ακριβως.Τι αλλο θα μπορουσα να κανω;Συγνωμη αν ειναι καπως παιδιαστικη η απορια μου,δεν εχω ασχοληθει ποτε με το θεμα,αλλα θα θελα απλα να ξερω! | |
| | | anarhos
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τετ 8 Φεβ - 11:22:30 | |
| danay εσύ μιλάς για τα ξόρκια και τα φίλτρα που χρησιμοποιούν συνήθως για να επιρεάσουν την θέληση κάποιου. Η μαγεία όμως δεν είναι αυτό το έχουμε εκατοντάδες φορές.
Ας πούμε η προσευχή. Κάποιος προσεύχετε και ζητάει πράγματα διάφορα. Άλλος χρήματα, άλλος υγεία, άλλος ειρήνη, άλλος γαλήνη, άλλος να αποδώσει η δουλειά του, άλλος τα χωράφια του, άλλος αγάπη, άλλος προστασία, θεραπεία, σοφία, και ένα σωρό άλλα μικρά και μεγάλα.
Φαντάσου πως αυτά τα ζητάς με άλλο τρόπο πιο έμπρακτο. Αυτά κάνει η μαγεία μόνο σε πρακτικό επίπεδο. Αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται όλες τις γνώσεις τις απαραίτητες για να προσπαθήσει να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Τελευταία απόκτησε η επιστήμη την γνώση ότι με κάποιο τρόπο μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το πεδίο του σύμπαντος και να επέμβουμε στην πραγματικότητα μας. Το έχει αποδείξει με πειράματα παρ όλο που σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί και πως ακριβώς γίνεται. Απόδειξε όμως πως αυτό συμβαίνει.
Δεν είναι κάτι αφύσικο. Είναι πέρα για πέρα φυσικό. Γι αυτό και συμβαίνει. Ακόμα κι αυτό είναι στην επιστήμη της μαγείας. Μάλλον ήταν όσο καιρό ενώ γινόταν, δεν γνώριζαν γιατί γινόταν. Όλες οι άγνωστες και ακατανόητες δυνάμεις και πρακτικές τις έβαζαν στον κλάδο της μαγείας. Κάθε φορά που κάποιο φαινόμενο εξηγείται, περνάει στον χώρο της επιστήμης. Κάποτε η ομοιοπαθητική την θεωρούσαν κομμάτι της μαγείας. Πλέον γίνεται επιστήμη στον κλάδο της ιατρικής. Κάποτε η ίδια η ιατρική ήταν μαγεία. Δεν είναι πλέον. Η θεραπείες με βότανα ήταν στην μαγεία. Τώρα δεν είναι. Η τηλεκίνηση, τηλεπάθεια, διαίσθηση, μαντεία, και τόσες άλλες δυνάμεις ήταν στον χώρο της μαγείας. Πλέον περνάνε σε μια άλλη διάσταση. Δίνονται εξηγήσεις που οφείλονται η στις δυνατότητες του εγκεφάλου, η της πίστης και της ψυχής.
Η μαγεία δηλαδή είναι εκείνος ο χώρος που ας πούμε ότι φιλοξενεί ότι μας είναι άγνωστο και δεν έχει εξηγηθεί ακόμα. Όλοι όμως αυτοί που ξέρουν ακριβώς τι θα πει μαγεία, σου εξηγούν και σου λένε ότι για να την καταλάβεις και να μπορείς να συμμετέχεις συνειδητά σε αυτήν, χρειάζονται γνώσεις πολλές. Δηλαδή να ξέρεις πως λειτουργεί το κάθε τι και γιατί.
Ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το καλό όλων είναι ωφέλιμο. Όλα άλλωστε εξαρτιόνται από τον λόγο που τα χρησιμοποιεί κάποιος. Κάποιο φυτό μπορεί να είναι δηλητηριώδη αν το χρησιμοποιήσεις γι αυτό, αλλά μπορεί να είναι θεραπευτικό αν το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού γι αυτό το σκοπό. Και νομίζεις ότι η επιστήμη όπως την ξέρουμε δεν είναι μαγεία; Αλλά έχει γίνει αποδεκτή. Δεν μας κάνει εντύπωση. Και αυτοί που την χρησιμοποιούν και αναλύουν και δημιουργούν, έχουν σπουδάσει τις γνώσεις της για να μπορούν να γίνουν επιστήμονες.
Ο Γαλιλαίος ήταν επιστήμονας αστρονόμος. Τον έκαψαν για μάγο. Τον Πυθαγόρα τον κρέμασαν. Τον Σωκράτη τον δηλητηρίασαν. Και τόσους άλλους του κυνήγησαν. Στην εποχή του σκοτεινού αιώνα όλοι αυτοί θα ονομαζόντουσαν μάγοι από την αγαπητή ιερή εξέταση, τον κυνηγό και τον καταστροφέα της γνώσης που μας πήγε τόσο πίσω!
Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; Δεν νομίζεις πως είναι σπουδαίο πράγμα να καταλαβαίνεις τον κόσμο σου και να μπορείς να συμμετέχεις τουλάχιστον συνειδητά σ αυτόν; Να ξέρεις όσα χρειάζεται για να βοηθάς τους άλλους και τον εαυτό σου; Να βοηθάς και να συμμετέχεις στον κόσμο σου;
Έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου να σου πω και να σου εξηγήσω, αλλά θέλω χρόνο. Εδώ μέσα έχουμε εξηγήσει τόσες φορές τι είναι μαγεία που αν τα διαβάσει κανείς θα καταλάβει. Ξεπεράστε πια το θέμα των κουνελιών από το καπέλο και τα ξόρκια αγάπης και χωρισμών! Η μαγεία είναι πολύ σπουδαίο πράγμα και δεν είναι εύκολη. Η μαγεία θέλει πολλές γνώσεις και φειδωλή χρήση σε περιπτώσεις που πραγματικά είναι σημαντικές. Και αν και το έχει πει δεκάδες φορές και η Αιθηρόη, όλα αυτά τα μάγια με τα ξόρκια έχουν να κάνουν με την δύναμη της πίστης και της σκέψης. Όταν κάποιος ξέρει πραγματικά την δύναμη που έχει η πίστη του και η σκέψη, δεν θα μιλάγαμε τώρα για ξόρκια και φίλτρα.
Και για να μην έχουμε πάλι θεματάκια για να φτάσει κανείς στην γνώση αυτή της μαγείας θέλει πολύ μελέτη και κατανόηση. Και καθώς παλεύεις για να τα κερδίσεις αυτά, αποκτάς και σοφία για να ξέρεις τι πρέπει και τι επιτρέπετε και μπορείς να κάνεις. Αν κάποιος από την αρχή θέλει να βλάψει, δεν χρειάζεται να ξέρει μαγεία για να το κάνει το κακό. Να μην λέμε τα ίδια.
Αυτά προς το παρών φίλη μου danay. Και συγνώμη για το πέταγμα από τη μια σκέψη στην άλλη. Προσπάθησα να απαντήσω στα γρήγορα γιατί είμαι και στη δουλειά και βιάζομαι. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν το έχεις κάνει είδη, και αν διαβάσεις όσα έχει γράψει η Αιθηρόη σε κάποια κείμενα της ιδίως που μιλάει για την καταπληκτική γιαγιά της, θα καταλάβεις και τι ποιότητα χρειάζεται να έχει κάποιος για να ασχολείται με αυτές τις γνώσεις. Οι δικές μου εμπειρίες ήταν μαύρες. Αν ψάχνεις κάποιον που μπορεί να έκανε κακή χρήση της γνώσης αυτής τότε είμαι ο άνθρωπος σου. Και δεν ξέρεις πόσο πολύ με πονάει αυτό που λέω. Γι αυτό και κάποια δήθεν που ακούω από κάποιους με οργίζουν. Αν δεν ζήσεις κάποια πράγματα δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ξέρεις επειδή διάβασες κάποια βιβλία. Όταν θέλει κάποιος να κάνει κακό, θα βρει και την πηγή και τον τρόπο. Και εδώ μέσα σας δίνω τον λόγο της τιμής μου, ότι το κακό δεν μπορεί να μπει κι αν θα μπει δεν θα κάτσει. Ούτε και μπορεί αυτός ο χώρος να σπείρει κακό. Μπήκε κάποιος και ζήταγε ξόρκι. Ξεκάρφωτα και ξερά και δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση ο τρόπος του. Κάποια πράγματα φωνάζουν.
Marilena μικρή μας φίλη μαζί σου είμαστε. Όποιος σας υποτιμάει θα πρέπει να σκεφτεί καλά τι κάνει. Δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός. Inei777 αν υπήρξε κάποιος που μίλαγε για 15χρονα με διάφορα σχόλια ήσουν εσύ απ ότι θυμάμαι. Και δεν κατάλαβα την marilena να μιλάει για εργασία σε σχέση με την μαγεία. Μάλλον για την στάση των μεγαλύτερων μιλούσε. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον. Συγνώμη αλλά πρέπει να φύγω τώρα. Να είστε καλά. | |
| | | sofaki
Ηλικία : 47 Ημερομηνία εγγραφής : 25/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 252
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τετ 8 Φεβ - 12:11:52 | |
| marilena μου μ έχεις εντυπωσιάσει. Αλήθεια! Έχεις δίκιο και σε καταλαβαίνω. Σκέφτομαι ότι τα ίδια ακούγαμε κι εμείς από τους μεγαλύτερους μας. Κι απ ότι φαίνεται δεν κάναμε την διαφορά. Μέσα στην ατυχία σας είστε όμως και τυχερά τα σημερινά παιδιά, γιατί έχετε πολλές πληροφορίες για να ξέρετε τι να κάνετε. Θα μου πεις τι να τις κάνετε όταν σας κόβουν τα φτερά οι ανίκανοι ηγέτες και υπεύθυνοι και αντί να σας ανοίγουν δρόμους, σας τους κλείνουν; Μην το βάλετε κάτω! Καταλαβένετε περισσότερα απ όσα καταλαβέναμε εμείς στην ηλικία σας. Σας αγαπάμε πολύ να το ξέρεις. Τα κάναμε θάλασσα και πολύ λυπάμαι γι αυτό! Ας κάνουμε τώρα ότι μπορούμε για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς, γιατί μπορεί να ξαναβρεθούμε σ αυτή τη Γη. Έτσι λέω εγώ. Ας κάνουμε λοιπόν ότι καλύτερο μπορούμε για όλους μας. Έχεις την αγάπη μου marilena μου και όλα τα νέα παιδιά του κόσμου.
Άναρχε σε σέβομαι πολύ και πραγματικά είναι σπουδαίο που έχεις το θάρρος να λες και να παραδέχεσαι για το παρελθόν σου. Γιατί είναι παρελθόν. Αυτό που εγώ βλέπω τώρα σε σένα, το σέβομαι και το εκτιμώ. Σε καταλαβαίνω που λυπάσαι. Αλλά έχει μεγάλη σημασία τι κάνεις τώρα. Έχουμε να μάθουμε από σένα γιατί πέρασες μέσα από το σκοτάδι. Αλλά νίκησες. Αυτό να κρατάς καλέ μας άναρχε. Έχεις την αγάπη μου. | |
| | | ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Τόπος : ονειροχωρα Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 668
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τετ 8 Φεβ - 13:37:28 | |
| Αναρχε με συγχωρεις,εχεις δικιο,δεν εχω διαβασει τα κειμενα περι μαγειας της αιθηροης...Καταλαβαινω οσα γραφεις...Και για να μην παρεξηγουμαι,το ζητουμενο μου δεν ειναι να βλαψω,ουτε να προσελκυσω ερωτικα κτλ.Απλα θα ηθελα πραγματικα να ανακαλυψω τον τροπο να αλλαξω τον κοσμο γυρω μου...Θα ηθελα να βρω τον τροπο να παψει η κακια,η σκληροτητα μεταξυ των ανθρωπων.Εχω νιωσει τοσα αρνητικα συναισθηματα στη ζωη μου,εχω φτασει σε σημειο να θελω πραγματικα να κανω κακο...Οσα βιωσα απο νεαρη ηλικια με εκαναν να σκεφτομαι οτι η ψυχη των ανθρωπων ειναι κατι τοσο περιπλοκο που δεν ειναι δυνατον να αναλυθει απο κανενα ψυχιατρικο συστημα.Δεν θεωρω τον εαυτο μου σωστο ανθρωπο,εχω κανει αρκετα λαθη,κι ακομα κανω...δεν με βγαζω εξω απο το σωρο λοιπον.Εχω ομως φτασει σε ενα σημειο που βλεποντας ολον τον παραλογισμο,την καχυποψια,τον εγωκεντρισμο,την ασυναισθησια γυρω μου,κατι επαναστατει μεσα μου,κατι μου φωναζει συνεχως ''κανε κατι!''Και αναρωτιεμαι,τι να κανω;Για να βοηθησω και τον εαυτο μου και τους γυρω μου...Καταλαβαινεις,η τα μπερδευω;Θα μου πεις πως να δωσεις κατι που ακομα δεν εχεις κανει δικο σου....Αυτα.Και σε ευχαριστω που ασχοληθηκες.Θα διαβασω τα σχετικα κειμενα,και ευελπιστω οτι θα βοηθησεις για τυχον αποριες.Ναι, με ενδιαφερει να ασχοληθω με κατι που εχει τη δυναμη να φωτισει το σκοταδι.το δικο μου κατ'αρχην. | |
| | | ioessa
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Τετ 8 Φεβ - 14:54:18 | |
| Κορίτσια & αγόρια γιά σας .danay για να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου ,πρώτα αλλάζείς εσυ ! Δεν γίνεται χώρις την δική σου αλλαγή , φαντάσου εσένα ώς ένα άτομο στο σύμπαν .Το άτομο αυτό σκέπετεται , πράτει ανάλογα με τις σκέψεις του οι οποιες έχουν αντίκτυπο στο σύμπαν που είναι άπειρο , δές τώρα μια σκέψη μη θετική απλώνεται παντού αφού είμαστε μέρος του Όλου . Έτσι η σκέψη υλοποιήτε και εμείς συνάμα είμαστε αυτό που σκεπτόμαστε, είναι μια ευκαρία να αρχίσουμε να το κάνουμε πράξη αυτό.Μαθαίνουμε καθε μέρα είμαστε στον κυκεώνα των πληροφοριών αν θέλόυμε να αλλάξουμε τον κόσμο που είμαστε και εμείς εδώ να κρατάμε τις θετικές πληροφορίες γαι να κάνουμε και όμορφες σκέψεις. Δεν γίνεται να κλείνεις τα μάτια στα άσχημα που συμβαίνουν μπορείς όμως να έχεις λουλούδια στην καρδία σου για να προσφέρεις.Εμείς κάνουμε τον κόσμο γύρω μας . Αυτό μου το έστειλε η Αιθηρόη όταν ρώτησα πως μπορώ να βοηθήσω , και σκέπτηκα ότι θα σε κάνει να καταλάβεις Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει και πώς... διότι κάθε στιγμή με τις σκέψεις και πράξεις μας, αλλάζουμε το... "σχέδιο" του Συμπαντό-κοσμου μας... Γι αυτό γίνε ό,τι καλύτερο μπορείς... θα... "συμπαρασύρεις" μαζί σου ολόκληρο το Σύμπαν... Έτσι αλλάζει ο Κόσμος μάτια μου... Το κατανοώ και την ευχαριστώ . Μαριαλένα γλύκεια μου ψυχούλα , εσυ και όλα τα παιδια είστε η ελπίδα μας μην φεύγεις απο το δρόμο της καρδία σου μείνε εκει . | |
| | | anarhos
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 9 Φεβ - 20:40:37 | |
| danay δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη γιατί κατάλαβα το σκεφτικό σου και δεν είδα τίποτα παράξενο. Είσουν απόλυτα κατανοητή φίλη μου! Και σε αυτό σου το σχόλιο είσαι απόλυτα κατανοητή και δεν με μπέρδεψες καθόλου, να είσαι σίγουρη γι αυτό. Ότι χρειαστείς ευχαρίστως να απαντήσω. Και μην με ευχαριστείς που ασχολήθηκα. Μοιάζει κάπως αυτό και δεν χρειάζεται μεταξύ μας να υπάρχουν αυτά. Μια παρέα φίλων είμαστε, που νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και ταυτόχρονα όλοι μαζί για όλο τον κόσμο. Να είσαι καλά, καλό σου βράδυ. | |
| | | anarhos
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 9 Φεβ - 20:41:19 | |
| Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει και πώς... διότι κάθε στιγμή με τις σκέψεις και πράξεις μας, αλλάζουμε το... "σχέδιο" του Συμπαντό-κοσμου μας...
Γι αυτό γίνε ό,τι καλύτερο μπορείς... θα... "συμπαρασύρεις" μαζί σου ολόκληρο το Σύμπαν... Έτσι αλλάζει ο Κόσμος μάτια μου...
| |
| | | maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Σαβ 11 Φεβ - 10:56:05 | |
| | |
| | | anarhos
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 16 Φεβ - 13:32:30 | |
| Δεν μπορώ να πω τώρα κάτι γιατί είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση σου inei777. Ο καθένας κάνει όπως καταλαβαίνει. Αιθηρόη σε παρακαλώ με την πρώτη ευκαιρία διέγραψε ότι καταλαβαίνεις πως διαγράφεται, γιατί μοιάζει να μιλάμε μόνοι μας στα ξεκάρφωτα τελείως και προσωπικά νιώθω σαν βλάκας. Γενικά κοίταξε στα θέματα γιατί έχουν σβυστεί πολλά. | |
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 16 Φεβ - 13:40:58 | |
| δεν μπορω να μιλησω αλλα μπορω να συμφωνησω με τον Αναρχο, και να πω επισης, αν δεν πεφτει βαρυ αυτο, οτι μου λειπεις Αιθηρόη, |
| | | Αιθηρόη Admin
Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 2443
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 16 Φεβ - 22:30:42 | |
| Πραγματικά λυπάμαι, που χρειάζεται να απουσιάζω πιο συχνά και για περισσότερο χρόνο… όμως χρειάζεται… Νναν μου… ελπίζω μόνο να γνωρίζεις πως δεν σας ξεχνάω… πως σας σκέφτομαι και σας αγαπάω από καρδιάς… | |
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 16 Φεβ - 23:28:11 | |
| Γνωριζω οτι δεν μας ξεχνας αλλα καμια φορα οταν ποναω πολυ, η αναγκη μου θεριευει και τοτε ζητω μια σου κουβεντα. Σε ευχαριστω και συγνωμη. Για καποια στιγμη, ηθελα να σε ρωτησω, που ειναι εκεινο το κειμενο που λεγοταν "η καρδια του μαγου"; ευχαριστω και παλι τωρα παω να σταθω λιγο.. αλλα οταν γυρισεις θα μου πεις(;) αν το να σκεφτεται ενας ανθρωπος ειναι κακο ή καλο(;) Ισως μου πεις οτι εξαρταται το πως σκεφτεται. Θα σε ρωτησω..τοτε, ο νους ομως αν καταλαβα ειναι η σκεψη,ειναι καλο να εκδημενιζει και να υπερνικα η κινηση την σκεψη; Ειναι καλο καποιος να παψει να σκεφτεται; Ή τελικα σημασια εχει η πολωση της σκεψης του(;) Θελω ενα δικο σου ποιημα , που να μ αφησει να ανοιξω το παραθυρο προς τα εξω. Οταν ημουνα μικρη εσπαγα τους καθρεφτες Ειμαι συναισθηματικα φορτισμενη, και ασταθης αλλα οση ωρα σου γραφω αισθανομαι ολο και καλυτερα |
| Θέμα: Απ: Μαγεία υπερεπιστήμη. Πεμ 16 Φεβ - 23:46:19 | |
| Υ.Γ Ο λα Κ αλα Αυριο ειναι μια καινουργια μερα (κοντρα στο δεν υπαρχει αυριο) Να στο πω ξανα(;) , εισαι το καρδιοχτυπι μου, ασε τις ερωτησεις μου ενιωσα αυτο που χρειαστηκα .Δεν εισαι ο Θεος μου, αλλα εισαι κομματι του και αυτο τα λεει ολα , για μενα τουλαχιστον. Ενας ηθοποιος πανω στην σκηνη, αμα το κοινο απο κατω τον χλευασει, θα εγκαταλειψει την παρασταση; αυτο ειναι ασχετο ,το ξερω, αλλα νιωθω οτι με καταλαβαινεις και μου δειχνεις απεριοριστη κατανοηση ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ.. ΠΟΛΥ ΦΩΣ οταν εχεις χρονο να δεις τον κηπο και να μου πεις αν εισαι ευχαριστημενη |
| | | Αιθηρόη Admin
Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 2443
| | | | | Μαγεία υπερεπιστήμη. | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |
|