Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Ημερομηνία εγγραφής : 25/10/2015 Αριθμός μηνυμάτων : 7
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 30 Οκτ - 17:13:32
Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ
Κάθε ψυχή είναι προορισμένη να αναδυθεί τέλεια, και κάθε πλάσμα στο τέλος θα φτάσει την κατάσταση τελειότητας. Οτιδήποτε είμαστε τώρα, είναι το αποτέλεσμα των πράξεων και των σκέψεων του παρελθόντος και οτιδήποτε θα είμαστε στο μέλλον θα είναι το αποτέλεσμα εκείνων που σκεφτόμαστε και πράττουμε σήμερα» Σουάμι Βιβεκανάντα
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η γνώση δίνεται απλόχερα. Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε σχεδόν πληροφορία. Η χρήση του Ίντερνετ έχει εκτινάξει αυτή τη δυνατότητα στα ύψη. Αυτή η ευκολία να κατέχουμε τη γνώση, σε σχέση με τον βομβαρδισμό πληροφόρησης που δεχόμαστε, μας έχει φέρει σιγά- σιγά μπροστά σε μια ιεροποίηση της γνώσης (της διανόησης). Στον αρχαίο κόσμο, η θεωρία με την πράξη δεν νοούνταν σαν δύο διαφορετικά πράγματα. Η γνώση, ήταν ένα μέσο, ένα βασικό εργαλείο με το οποίο ο άνθρωπος μπορούσε να αγγίξει και να ανακαλύψει τον «Γνώθι σ’ εαυτόν», την πληρότητα του Είναι του.
Λέει ο Βιβεκανάντα: «Μπορούμε να διαβάζουμε βιβλία όλη μας τη ζωή, μπορεί να γίνουμε πολύ διανοητικοί, αλλά στο τέλος να ανακαλύψουμε ότι δεν αναπτύξαμε καθόλου την πνευματικότητα μας. Δεν είναι αλήθεια ότι ένας υψηλός βαθμός διανοητικής ανάπτυξης, πάντα διαβαίνει χέρι με χέρι με μια αναλογική ανάπτυξη της πνευματικής πλευράς του ανθρώπου.
Με το να μελετάμε βιβλία, καμιά φορά πλανιόμαστε και νομίζουμε ότι από εκεί βοηθιόμαστε πνευματικά. Αλλά αν αναλύσουμε τα αποτελέσματα της μελέτης των βιβλίων πάνω στον εαυτό μας, θα δούμε ότι στο τέλος μόνο η διανόηση μας αντλεί όφελος από τέτοιες μελέτες και όχι το εσωτερικό πνεύμα μας. Η ανεπάρκεια αυτή των βιβλίων σε ότι αφορά την επιτάχυνση της πνευματικής μας ανάπτυξης , είναι η αιτία, που αν και σχεδόν ο καθένας μας μπορεί να μιλάει περίφημα πάνω σε πνευματικά θέματα όταν έρχεται η ώρα της πράξης και του βιώματος μιας αληθινά πνευματικής ζωής, βρισκόμαστε τόσο φρικτά ανεπαρκείς»
Η γνώση είναι απαραίτητο στοιχείο στην εξέλιξη οποιουδήποτε πράγματος. Είναι απαραίτητη όπως το νερό στον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως το νερό για να μας βοηθήσει πρέπει να μπει στον οργανισμό δηλαδή πρέπει να το πιούμε, έτσι και η γνώση για να μας βοηθήσει θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Όπως λέει και ο Επίκτητος (στις Διατριβές Α/59-60) «Τα ωραία λόγια άλλωστε δεν λείπουν σήμερα. Τα βιβλία των Στωικών είναι γεμάτα τέτοια. Τι λείπει λοιπόν; Αυτός που θα τα εφαρμόσει, με έμπρακτη μαρτυρία υπέρ των λόγων. …»
Η γνώση είναι απαραίτητο στοιχείο στην εξέλιξη οποιουδήποτε πράγματος. Είναι απαραίτητη όπως το νερό στον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως το νερό για να μας βοηθήσει πρέπει να μπει στον οργανισμό δηλαδή πρέπει να το πιούμε, έτσι και η γνώση για να μας βοηθήσει θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Όπως λέει και ο Επίκτητος (στις Διατριβές Α/59-60) «Τα ωραία λόγια άλλωστε δεν λείπουν σήμερα. Τα βιβλία των Στωικών είναι γεμάτα τέτοια. Τι λείπει λοιπόν; Αυτός που θα τα εφαρμόσει, με έμπρακτη μαρτυρία υπέρ των λόγων. …»
Όταν αυτό δεν γίνεται έτσι, δεν ακολουθεί δηλαδή η εφαρμογή των γνώσεων, τότε με φυσικό τρόπο προκαλείται μια δυσαρμονία. Άλλα σκέφτεται το μυαλό μας, άλλα κάνει το σώμα μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγκρουση που μεταφράζεται σε άγχος. Οι άνθρωποι φαίνεται από πάντα να έχουν την τάση να πέσουν σ’ αυτή τη νοητική απάτη. Ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα, την πατρίδα της Φιλοσοφίας, όπου με την έννοια της Φιλοσοφίας εννοούσαν πάντα Γνώση και Εφαρμογή αυτής στη ζωή, το θέμα αυτό ήταν επίκαιρο, όπως φαίνεται στο παρακάτω απόσπασμα.
Κάποτε ο Ηγεσίας ζητούσε επίμονα από το Διογένη να του δανείσει μερικά από τα συγγράμματα του, για να κατανοήσει καλύτερα ένα θέμα που τον απασχολούσε και να πλουτίσει τις γνώσεις του. Ο Διογένης γενικά αντιστεκόταν με τον Άλφα ή Βήτα τρόπο. Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να συζητήσουν το θέμα. Τότε ο Διογένης είπε στο Ηγεσία αυτό ακριβώς που σκεφτόταν και ποια ήταν η αιτία που δεν του έδινε τα συγγράμματα.«Ανόητος είσαι Ηγεσία, Τα ζωγραφικά σύκα δεν τα θέλεις, προτιμάς τα αληθινά, την άσκηση όμως την αληθινή (την καθημερινότητα) την παραμελείς και στρέφεσαι σε αυτήν που είναι γραμμένη»
Όλα όσα σκεφτόμαστε, κατανοούμε και αποδεχόμαστε στο διανοητικό επίπεδο χρειάζεται να τα θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή, ακόμη κι όταν αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Γιατί αυτή η προσπάθεια θα μας ελευθερώσει από το «κλουβί» της διανόησης και θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που φράζουν το δρόμο μας και μας εμποδίζουν να ενεργούμε σύμφωνα με τα ιδεώδη της ζωής μας.
Υπάρχει μια παραβολή των Σούφι που αποτυπώνει πολύ καλά τα παραπάνω: Ρώτησαν τον Σιμπλί: «Ποιος σε οδήγησε στην Οδό;» Και αυτός απάντησε: «Ένας σκύλος. Μια μέρα τον είδα σχεδόν νεκρό από τη δίψα, να στέκεται δίπλα στο νερό. Κάθε φορά που κοίταγε το είδωλο του στο νερό, τρόμαζε και τραβιόταν, γιατί νόμιζε πως ήταν ένα άλλο σκυλί. Τελικά ήταν τόση η ανάγκη της δίψας του, που έδιωξε το φόβο του και πήδησε στο νερό. Τότε, ως εκ θαύματος για τα μάτια του σκύλου, το «άλλο σκυλί» χάθηκε. Ο σκύλος βρήκε ότι το εμπόδιο ήταν ο ίδιος, το χώρισμα από αυτό που αναζητούσε ξαφνικά διαλύθηκε. Ήταν τόσο απλό. Με τον ίδιο τρόπο το δικό μου εμπόδιο χάθηκε, όταν κατάλαβα πως ήταν αυτό που πίστευα, πως ήταν ο εαυτός μου. Έτσι η Οδός μου πρώτο-φανερώθηκε από το φέρσιμο του σκύλου».
_001.jpg]Καλώς ή κακώς, υπάρχει μια ανάγκη στον άνθρωπο που τον ωθεί να ψάξει, δεν ξέρει ακριβώς τι, αλλά ξέρει με σαφήνεια ότι κάτι λείπει, κάτι χρειάζεται. Όλοι κινούμαστε κάτω από αυτό το πλαίσιο και τολμώ να πω ότι αυτό είναι και η κινητήρια δύναμη της ζωής μας. Είναι άσκοπο να είμαστε απλοί θεατές της ζωής μας, αυτό δεν μας δίνει τίποτε άλλο παρά ένα κενό. Για να καλύψουμε όμως αυτό το κενό -απ’ ό,τι μας λέει μια πολύ παλιά παραβολή- χρειάζεται να το θέλουμε πολύ, να πιστεύουμε ότι μπορούμε, και καθημερινά να εργαζόμαστε γι’ αυτόν το σκοπό. Η αλήθεια δεν μπορεί να έρθει με ημίμετρα.
Ένας νέος πήγε κάποτε σε ένα σοφό και τον ρώτησε «Κύριε, τι να κάνω για να γίνω σοφός;» Ο σοφός δεν απάντησε. Ο νέος επανέλαβε την ερώτηση και αφού μάταια περίμενε απάντηση, έφυγε τελικά για να επιστρέψει την επόμενη ημέρα. Ξανάκανε τότε την ίδια ερώτηση πολλές φορές, μα πάλι απάντηση δεν πήρε. Το έκανε αυτό για τρίτη μέρα και τότε ο σοφός τον οδήγησε σε ένα ποτάμι. Όταν έφτασαν σε κάποιο σημείο που είχε αρκετό βάθος, ο σοφός, έπιασε το νέο από τους ώμους και του βούτηξε το κεφάλι μέσα στο νερό. Κάποια στιγμή μετά από λίγη ώρα τον ελευθέρωσε κι αφού τον άφησε να πάρει μερικές ανάσες τον ρώτησε: «Γιε μου, κάτω από το νερό τι ζητούσες περισσότερο»; Ο νέος απάντησε «αέρα, αέρα ήθελα». «Δεν θα προτιμούσες πλούτη, απολαύσεις, δύναμη ή αγάπη γιε μου;» «Όχι ήθελα αέρα, και σκεφτόμουν μόνο αυτό», απάντησε ο νέος ξανά. Τότε ο σοφός είπε: «Για να γίνεις σοφός, πρέπει να επιθυμείς τη σοφία με τόση ένταση, όση επιθυμούσες τον αέρα. Πρέπει να αγωνιστείς γι’ αυτήν, αποκλείοντας κάθε άλλο σκοπό».
Σύμφωνα με την αρχαία εσωτερική διδασκαλία, τρεις είναι οι άξονες μέσα από τους οποίους θα πρέπει να λειτουργεί ένας άνθρωπος, για να καταφέρει να λειτουργήσει σαν «μαθητής της ζωής».
Αρχικά θα πρέπει να είναι αφοσιωμένος στην πνευματική αναζήτηση, δηλαδή να ζήσει στοχεύοντας να βρει τον Εαυτό του. Αφού ορίσει το στόχο και αφοσιωθεί σε αυτόν, θα πρέπει να ερευνήσει. Να ψάξει μέσα στο παρελθόν και στο παρόν -χωρίς προκαταλήψεις- την αλήθεια για το σκοπό που έχει θέσει, με θάρρος και πολύ δουλειά. Και τέλος, όλα αυτά που έμαθε και κατανόησε θα πρέπει τώρα να τα εφαρμόσει στην πράξη, και μάλιστα όχι με σκοπό να τα απολαύσει ο ίδιος, αλλά να προσφέρει τον καρπό της γνώσης του για το καλό της ανθρωπότητας. Να δώσει, δηλαδή, σε όλη την ύπαρξη του μια διάσταση ηθικής προόδου, που συνοψίζεται στις λέξεις αλτρουισμός και υπηρεσία στην ανθρωπότητα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μπλαβάτσκυ στο Κλειδί της Θεοσοφίας, «κάθε άνθρωπος, οφείλει να αρχίζει την έρευνα του εαυτού του και να κάνει τον τίμιο ισολογισμό των υποκειμενικών του αποκτημάτων. Όσες κακίες κι αν βρει, όση φθορά και αν ανακαλύψει, η σωτηρία είναι πάντοτε δυνατή, φτάνει να το θέλει σοβαρά. Αρκετό καιρό οι άνθρωποι παρασύρθηκαν από ψευδαπάτες. Ας γκρεμίσουν τώρα τα είδωλα τους, ας ελευθερωθούν από τις πλάνες και ας εργαστούν για τον εαυτό τους. Ας μην σας ξεγελάσει η λέξη, με αυτό εννοούμε ότι όποιος φροντίζει τον εαυτό του και μόνο, καλύτερα να μην κάνει τίποτε. Ας δουλέψει καλύτερα για τους άλλους, για όλους. Σε κάθε άνθος αγάπης και ευσπλαχνίας που θα φυτεύει στον κήπο του συνανθρώπου του, κάποιο ζιζάνιο θα ξεριζώνεται από το δικό του. Με αυτόν τον τρόπο ο κήπος των Θεών (η ανθρωπότητα) θα ανθίσει ολόκληρος, σαν το ρόδο. Όλες οι ιερές γραφές, όλες οι θρησκείες διατυπώνουν με πολλή σαφήνεια αυτήν την άποψη».
Είναι σαφές λοιπόν, ότι ο στόχος μας του να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας προϋποθέτει γνώση αλλά και πράξη διοχετευμένη μέσα από μια «Ηθική ζωή».
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ "ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ" ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
Ήταν κάποτε μια φυλή, η φυλή των Ελλήνων, που λάτρευαν το φως, την ομορφιά, τη σοφία και την αρετή. Οι ΄Ελληνες είχαν δικούς τους θεούς και τους τιμούσαν με μουσικούς και γυμνικούς αγώνες, που βελτιώνουν το πνεύμα και το σώμα των ανθρώπων.
Αγαπημένος τους θεός ήταν ο μουσηγέτης Απόλλωνας, θεός της αρμονίας. ΄Οταν έφευγε για τη χώρα των Υπερβορείων, οι ΄Ελληνες έψαλλαν μελαγχολικούς ύμνους, κι όταν γύριζε στεφανωμένος πάνω σε άρμα που το έσυραν κύκνοι (σύμβολο αγνότητας), γιόρταζαν την επιστροφή του με μια χαρούμενη γιορτή που την έλεγαν Θεοφάνεια ή Φωτός Εορτή, κάνοντας αγώνες και συμπόσια.
Αγαπημένη τους θεά ήταν η γενναιόψυχη Αθηνά, μητέρα των τεχνών, θεά της σοφίας. Μια φορά το χρόνο έπαιρναν τον πέπλο και το άγαλμα της από τον Παρθενώνα και τα μετέφεραν στο Φάληρο, όπου τα βύθιζαν στο νερό για να καθαρθεί η πόλη από κάθε ανθρώπινη αδικία, και το βράδυ επέστρεφαν στην Ακρόπολη με αναμμένες δάδες και τα τοποθετούσαν πάλι στο ναό. Αυτή τη γιορτή την έλεγαν "Πλυντήρια".
Κι έπειτα "ήρθαν χρόνια δίσεχτα, καταραμένα χρόνια" και οι νεώτεροι ΄Ελληνες αντικατέστησαν εκείνες τις δυο γιορτές με μια άλλη, που τη λένε επίσης Θεοφάνεια ή γιορτή των Φώτων. Όμως, σ' αυτήν τη γιορτή υμνούν ένα ξένο θεό και βυθίζουν στο νερό τον σταυρό, σύμβολο βασανισμού και ατιμωτικού θανάτου..
Η αλλαγή του εαυτού μας ως προϋπόθεση για την αλλαγή του κόσμου. Παράλληλα, τοπικές αλλαγές που βρίσκονται εντός των δυνάμεών μας. Εσωτερικές και συνάμα εξωτερικές αλλαγές με ειλικρίνεια, ταπεινότητα και ακεραιότητα.
Ομιλητής: Τζόρνταν Πίτερσον (Jordan Peterson)
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 5 Μαρ - 15:33:08
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Πεμ 14 Μαρ - 10:15:38
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Καλωσήρθατε Παρ 20 Σεπ - 18:29:58
Καλησπέρα leon32 και εσύ Ένας, καλωσορίσατε! leon32, σ ευχαριστώ για το λόγο σου. Ωραίες σκέψεις άφησες και εσύ Ένας, ...αλήθεια, Ένας απ τους Πόσους, γνωρίζεις ακριβώς πως προσδιορίστηκες;
Όλα καλά!
Ελπίζω να χαρείτε το σπίτι μας εδώ και να βρείτε την αλήθεια σας βαθιά μέσα σας, σμιλεύοντας και βγάζοντας το καλύτερο που έχετε... !
Ένας
Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2019 Αριθμός μηνυμάτων : 11
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Παρ 20 Σεπ - 18:33:15
Καλησπέρα Ηλιόδωρε. Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Ακόμα δεν το γνωρίζω. Θα ήθελα να γράψω ένας. Έγραψα Ένας καθαρά λόγω σύνταξης
:)
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Παρ 20 Σεπ - 18:35:45
Ένας έγραψε:
Καλησπέρα Ηλιόδωρε. Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Ακόμα δεν το γνωρίζω. Θα ήθελα να γράψω ένας. Έγραψα Ένας καθαρά λόγω σύνταξης
Όμορφα.., είναι όλα όπως πρέπει!
Alicetwiligh
Ηλικία : 35 Τόπος : ΕΛΛΆΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2017 Αριθμός μηνυμάτων : 74
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 25 Σεπ - 13:14:03
Ηλιόδωρος έγραψε:
Ένας έγραψε:
Όμορφα.., είναι όλα όπως πρέπει!
Ένας new one ......
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 1 Οκτ - 10:55:37
(κάτι έγινε στο Απόκρυφη Ιστορία της Ανθρώπινης Φυλής.. , όπου δεν εμφανίζεται και το πέρασα κι εδώ)
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Πεμ 10 Οκτ - 9:32:01
Μικρός Πρίγκιπας: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια»
«Τότε ήταν που παρουσιάστηκε η αλεπού: – Καλημέρα, είπε η αλεπού. – Καλημέρα, απάντησε ευγενικά ο μικρός πρίγκιπας, που γύρισε προς το μέρος απ’ όπου ακουγόταν η φωνή, μα δεν είδε τίποτε. – Εδώ είμαι, είπε η φωνή, κάτω από τη μηλιά … – Ποια είσαι συ; είπε ο μικρός πρίγκιπας. Είσαι πολύ όμορφη … – Είμαι μια αλεπού, είπε η αλεπού.
– Έλα να παίξεις μαζί μου, της πρότεινε ο μικρός πρίγκιπας. Είμαι τόσο λυπημένος … – Δεν μπορώ να παίξω μαζί σου, είπε η αλεπού, δεν είμαι εξημερωμένη. – Α! συγνώμη, έκανε ο μικρός πρίγκιπας. Μα, αφού σκέφτηκε λίγο, πρόσθεσε: – Τι πάει να πει «εξημερωμένη»; – Δεν θα είσαι από ‘δω, είπε η αλεπού, τι ψάχνεις να βρεις; – Ψάχνω να βρω τους ανθρώπους, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Τι σημαίνει εξημερωμένη;
– Οι άνθρωποι, είπε η αλεπού, έχουν τουφέκια και κυνηγούν. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό. Ακόμη ανατρέφουν κότες. Είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Μήπως ψάχνεις για κότες; – Όχι, είπε ο μικρός πρίγκιπας, ψάχνω για φίλους. Τι σημαίνει «εξημερώνω»; – Είναι κάτι ξεχασμένο για τα καλά, τώρα πια, είπε η αλεπού. Αυτό σημαίνει «δημιουργώ δεσμούς».
– Δημιουργώ δεσμούς; – Ναι, βέβαια, είπε η αλεπού. Για μένα εσύ δεν είσαι ακόμη παρά ένα αγοράκι όμοιο με εκατό χιλιάδες άλλα μικρά αγόρια. Και δεν έχω την ανάγκη σου. Κι εσύ το ίδιο δεν έχεις την ανάγκη μου. Για σένα, δεν είμαι παρά μια αλεπού όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες. Μα, αν εσύ με εξημερώσεις, θα ‘χουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα ‘σαι για μένα μοναδικός στον κόσμο. Θα ‘μαι για σένα μοναδική στον κόσμο… – Αρχίζω να καταλαβαίνω, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Υπάρχει ένα λουλούδι… νομίζω πως μ’ έχει εξημερώσει… – Καθόλου απίθανο, είπε η αλεπού. Πάνω στη Γη βλέπει κανείς κάθε λογής πράματα … – Ω! Αυτό δεν έγινε στη Γη, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Η αλεπού φάνηκε να ενδιαφέρεται πολύ. – Σ’ ένα άλλο πλανήτη; -Ναι. – Υπάρχουν κυνηγοί σε κείνο εκεί τον πλανήτη; – Όχι. – Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Και κότες; – Όχι. – Τίποτε δεν είναι τέλειο, αναστέναξε η αλεπού.
Όμως, η αλεπού ξαναγύρισε στην ιδέα της: – Η ζωή μου είναι μονότονη. Κυνηγώ κότες, οι άνθρωποι κυνηγούν εμένα. Όλες οι κότες μοιάζουν μεταξύ τους κι όλοι άνθρωποι μοιάζουν το ίδιο. Λοιπόν, κι εγώ κάπως βαριέμαι. Όμως, αν με εξημερώσεις, η ζωή μου θα μοιάζει σαν να την πλημμύρισε ο ήλιος. Θα γνωρίσω ένα θόρυβο από βήματα διαφορετικά απ’ όλα τ’ άλλα. Τα άλλα βήματα με κάνουν να καταχωνιάζομαι μέσα στη γη. Το δικό σου θα με φωνάζει να βγω έξω από την τρύπα μου, σαν να ‘ναι μια μουσική. Κι ύστερα, κοίταξε! Βλέπεις εκεί κάτω τα σταροχώραφα; Εγώ δεν τρώω ψωμί. Για μένα, το σιτάρι δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Κι αυτό είναι θλιβερό! Μα εσύ έχεις χρυσαφένια μαλλιά. Θα ‘ναι υπέροχα όταν θα μ’ έχεις εξημερώσει! Το στάρι που είναι χρυσαφένιο, εσένα θα μου θυμίζει. Και θ’ αγαπώ το θόρυβο του ανέμου καθώς θα περνάει ανάμεσα από τα στάχυα του σταριού.
Η αλεπού σώπασε και βάλθηκε να κοιτάζει το μικρό πρίγκιπα για πολλή ώρα.
– Σε παρακαλώ, εξημέρωσέ με, είπε! – Πολύ το θέλω, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, μα δεν έχω καιρό. Έχω ν’ ανακαλύψω φίλους και να γνωρίσω πολλά πράγματα. – Δεν ξέρουμε παρά εκείνα που μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργούμε δεσμούς, είπε η αλεπού. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να μάθουν κάτι. Αγοράζουν πράγματα ετοιματζίδικα, φτιαγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από τους εμπόρους. Και καθώς δεν υπάρχουν ποτέ έμποροι που να γίνονται φίλοι, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους. Αν θέλεις ένα φίλο, εξημέρωσε με!
– Τι πρέπει να κάνω; είπε ο μικρός πρίγκιπας. – Πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός, απάντησε η αλεπού. Στην αρχή θα πρέπει να καθίσεις κάπως μακριά από μένα, όπως κάνω τώρα εγώ, πάνω στο χορτάρι. Θα σε κοιτάζω με την άκρη του ματιού μου και συ δεν θα λες τίποτε. Η κουβέντα γίνεται αιτία να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Όμως, κάθε μέρα, θα μπορείς να ‘ρχεσαι και να κάθεσαι κάπως πιο κοντά σε μένα …
Την άλλη μέρα, ο μικρός πρίγκιπας ξαναγύρισε.
– Θα ‘ταν καλύτερα να ‘ρχεσαι την ίδια ώρα, είπε η αλεπού. Αν, για παράδειγμα, πρόκειται να έρθεις στις τέσσερις το απόγευμα, από τις κιόλας εγώ θ’ αρχίσω να ‘μαι ευτυχισμένη. Όσο θα προχωρεί η ώρα, τόσο περισσότερο ευτυχισμένη θα νιώθω. Στις τέσσερις κιόλας θ’ αρχίσω να εκνευρίζομαι και ν’ ανησυχώ. Θα ‘χω ανακαλύψει το τίμημα της ευτυχίας! Μα όταν εσύ θα ‘ρχεσαι μια οποιαδήποτε ώρα, δεν ξέρω ποια, ποτέ δεν θα ξέρω πότε να φορέσω στην ψυχή μου τα καλά της… Χρειάζονται ορισμένα τυπικά.
– Τι είναι ένα τυπικό; ρώτησε ο μικρός πρίγκιπας. – Είναι κι αυτό κάτι ξεχασμένο από πολύν καιρό, είπε η αλεπού. Κάτι που κάνει κάποια μέρα να ‘ναι διαφορετική από τις άλλες μέρες, μια ώρα διαφορετική από τις άλλες ώρες. Για παράδειγμα, υπάρχει μια τυπικότητα στους κυνηγούς. Την Πέμπτη χορεύουν με τις κοπέλες του χωριού. Τότε, η Πέμπτη είναι μια μέρα υπέροχη! Κατηφορίζω για περίπατο μέχρι τ’ αμπέλι. Αν οι κυνηγοί χόρευαν κάθε φορά που θα τους ερχόταν το κέφι, οι μέρες θα ‘μοιαζαν όλες ίδιες, με αποτέλεσμα να μην έχω εγώ ποτέ διακοπές.
Έτσι ο μικρός πρίγκιπας εξημέρωσε την αλεπού. Κι όταν πλησίαζε να ‘ρθει η ώρα του αποχωρισμού: – Αχ! είπε η αλεπού … Θ’ αρχίσω τα κλάματα. – Δικό σου είναι το λάθος, είπε ο μικρός πρίγκιπας. – Ναι, σωστά, είπε η αλεπού. – Μα συ θα βάλλεις τα κλάματα, είπε ο μικρός πρίγκιπας. – Και βέβαια, είπε η αλεπού. – Τότε, από αυτό, δεν κερδίζεις τίποτε! – Κάτι κερδίζω, είπε η αλεπού είναι το χρώμα του σταριού.
Ύστερα πρόσθεσε:
- Πήγαινε πάλι να δεις τα τριαντάφυλλα, θα καταλάβεις πως το δικό σου είναι μοναδικό στον κόσμο. – Θα ξανάρθεις να με αποχαιρετήσεις κι εγώ θα σου κάνω δώρο ένα μυστικό. Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε για να πάει να ξαναδεί τα τριαντάφυλλα:
– Δεν είναι ολότελα όμοια με το δικό μου, ακόμη δεν είσαστε, τους είπε. Κανείς δεν σας έχει εξημερώσει και σεις δεν έχετε εξημερώσει κανένα. Είσαστε όπως ήταν η αλεπού μου. Κι εκείνη δεν ήταν παρά όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες. Όμως εγώ την έχω κάνει φίλη μου κι είναι τώρα μοναδική στον κόσμο. Και τα τριαντάφυλλα έδειξαν να τα ‘χουν πειράξει πολύ τα λόγια του μικρού πρίγκιπα. – Είσαστε όμορφα, μα είσαστε άδεια, πρόσθεσε. Κανείς δεν θα μπορούσε να πεθάνει για σας. Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου.
Και γύρισε προς την αλεπού.
– Γεια σου, είπε … – Γεια σου, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς πολύ καλά παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό, δεν το βλέπουν τα μάτια. – Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουν τα μάτια, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. – Είναι ο χρόνος που έχεις χάσει για το τριαντάφυλλό σου και που το κάνει τόσο σημαντικό. – Είναι ο χρόνος που έχω χάσει για το τριαντάφυλλό μου … έκανε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. – Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια, είπε η αλεπού. Όμως εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Να γίνεις υπεύθυνος για πάντα εκείνου που έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου … – Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου… επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να μην το ξεχάσει».
Κούρδοι Ο Τραμπ τους εγκαταλείπει…Ο Πούτιν που κατηγορεί τον Τραμπ για την εγκατάλειψη τους διώχνει…Και ο Ερντογάν μονίμως τους σκοτώνει. Με διάφορους τρόπους. Η μοίρα των Κούρδων φαίνεται ότι δεν αλλάζει. Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι θα βρεθούν εν μέσω νέων συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις, αν δεν συμμορφωθούν στη ρωσο-τουρκική συμφωνία που προβλέπει την αποχώρησή τους από την περιοχή στην οποία η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας». Η προειδοποίηση της Μόσχας έγινε λίγη ώρα προτού δυνάμεις ασφαλείας από τη Ρωσία και τη Συρία επρόκειτο να ξεκινήσουν να επιβλέπουν την απομάκρυνση των μαχητών των YPG και των όπλων τους τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Συρίας, βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ήδη αυτοκινητοπομπή της ρωσικής στρατονομίας έχει περάσει τον ποταμό Ευφράτη στη Συρία και κατευθύνεται προς το Κομπάνι, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Μια πλήρης απομάκρυνση των YPG θα αποτελέσει νίκη για τον Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου με στόχο την εκδίωξη της κουρδικής πολιτοφυλακής από τη μεθόριο μεταξύ Τουρκίας- Συρίας προκειμένου να δημιουργήσει εκεί μια «ζώνη ασφαλείας». Η συμφωνία υπογραμμίζει τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει και ο Πούτιν στη Συρία και επισφραγίζει την επιστροφή του συμμάχου του, του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, καθώς επετράπη η ανάπτυξη Σύρων συνοριοφυλάκων στην περιοχή από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Έξι ημέρες αργότερα τουρκικές και ρωσικές δυνάμεις θα αρχίσουν να περιπολούν από κοινού μια λωρίδα γης 10 χιλιομέτρων φάρδος στη βορειοανατολική Συρία, όπου επί χρόνια ήταν ανεπτυγμένες οι αμερικανικές δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους συμμάχους τους. Η Τουρκία τόνισε μάλιστα ότι βασίζεται στη Ρωσία για την εφαρμογή της συμφωνίας, διότι «δεν έχει πλήρη εμπιστοσύνη» στο καθεστώς της Δαμασκού. «Η Ρωσία είναι αποφασισμένη, όμως σε ό,τι αφορά το καθεστώς, δεν του έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη», εξήγησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu. «Το καθεστώς μπορεί να συνεργαστεί με τις YPG; Είναι πιθανό. Αν συμβεί αυτό, θα κάνουμε τα απαραίτητα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ο Πούτιν δεσμεύθηκε στον Ερντογάν ότι θα απευθύνει «αυστηρό τελεσίγραφο» στους Κούρδους μαχητές ώστε να απομακρυνθούν. Σήμερα πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επεσήμαναν ότι η Άγκυρα θα επανεξετάσει το σχέδιό της για δημιουργία 12 θέσεων παρακολούθησης στη βορειοανατολική Συρία, ενώ τόνισαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα στρατιωτική επιχείρηση μετά την απομάκρυνση των Κούρδων. Ρωσική προειδοποίηση Κοινή τουρκορωσική ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από έξι ώρες συζητήσεων μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν ανέφερε τη δημιουργία «ενός κοινού μηχανισμού ελέγχου και επιβεβαίωσης» ο οποίος θα παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ήταν πιο ξεκάθαρος: Αν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν, τότε οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα πρέπει να υποχωρήσουν. «Και οι εναπομείναντες κουρδικοί σχηματισμοί θα βρεθούν υπό το βάρος του τουρκικού στρατού», τόνισε. Επικρίνοντας την Ουάσινγκτον, ο Πεσκόφ κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ ήταν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων μαχητών, όμως τώρα τους πρόδωσαν. «Τώρα (οι Αμερικάνοι) προτιμούν να αφήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και σχεδόν να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων», επεσήμανε. Εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε σήμερα ότι η συριακή κυβέρνηση θα πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Ο Μπογκντάνοφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα ελπίζει επίσης ότι οι Κούρδοι θα δώσουν εγγυήσεις ότι θα αποσυρθούν από τη μεθοριακή περιοχή. «Φυσικά ελπίζουμε να λάβουμε εγγυήσεις. Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους», εξήγησε. Οι YPG δεν έχουν ακόμη απαντήσει στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Ρωσία και Τουρκία στο Σότσι.
Από τότε και ακόμη πιο παλιά ισχύουν τα ίδια... Σε ποιους να πεις την πίκρα σου, πως αυτός ο τόπος σβήνει με γρηγορότερους ρυθμούς και απ τα νερά που τρέχουν σε καταράχτη...;
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 19 Νοε - 16:30:28
4:30 οι επισκέπτες στους 109 νιώθω το τραγούδι ... βλέπω το χορό
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 19 Νοε - 16:31:18
Ελάτε, καλώς ήρθατε στο σπίτι σας...
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 19 Νοε - 19:25:12
Katerina2002
Ημερομηνία εγγραφής : 25/10/2015 Αριθμός μηνυμάτων : 7
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 19 Νοε - 22:30:44
22:25
147 επισκέπτες...κάτι γίνεται απόψε...
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Πεμ 2 Ιαν - 11:47:39
Αυτή τη διάλεκτο μιλούσαν στην αρχαία Λεμουρία .... Εξηγεί τον πόνο της καταστροφής, της λησμονιάς και της διάλυσης, αφήνοντας τον πόνο και τη συγχώρεση. Στο τέλος αναφέρεται για μια επερχόμενη θεραπεία που στέλνεται, ώστε να μετατοπίσουμε τον πόνο μας στο φως.
Αξιότιμε Πρόεδρε της Τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν, έχω για σένα μια ερώτηση: Για σένα δεν υπάρχει άραγε καθόλου η λέξη «ειρήνη»; Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, senin için bir sorumvar: Sende «barış» kelimesi hiç yok mu acaba?
To ρητό του δικού σου πάτρωνα (Κεμάλ), «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο», εσύ σε ποια θάλασσα το πέταξες ή μήπως το έχεις ξεχάσει; Senin patronun (Kemal) özlü söz “Yurtta barış, dünyadabarış”, senhangi denize attın yoksa unuttun mu?
Και εγώ σαν και εσένα, είμαι από τη Μαύρη θάλασσα. Εμείς, τα παλληκάρια της Μαύρης θάλασσας, αγαπάμε την λύρα (κεμεντζέ), αγαπάμε τον χορό, αγαπάμε την ειρήνη. Εσύ γιατί ξέφυγες; Ben de senin gibi, karadenizliyim. Biz, Karadeniz uşakları,kemence seviyoruz, horon seviyoruz, barış seviyoruz. Sennedenayrıldın?
Εμείς, οι Έλληνες, όπως πάντα, θέλουμε ειρήνη και φιλία. Εάν εσύ θέλεις πόλεμο, εμείς σε περιμένουμε απέναντι στο Αιγαίο! Εδώ υπάρχουν 10 εκατομμύρια «νέοι Λεωνίδες» και 10 εκατομμύρια που θα σου πουν «Μολών λαβέ»! Biz, Yunanlar, her zaman gibi, barış ve dostluk istiyoruz. Sensavaş istersen, biz egenin karşısında bekleriz! Burada 10milyon «yeni Leonides» var ve 10 milyon “molon lave” (gelde al) diyecek!
Κοίτα! Εξοπλίσου με ότι θέλεις. Δεν μας φοβίζεις! Bak! Kendinizi istediğiniz şeyle donatın. Bizikorkutmuyorsunuz!
Κάνε αεροπλανοφόρα, αγόρασε όσα καράβια θέλεις. Εμάς δεν μας φοβίζεις. Γιατί έχουμε νέους Κανάρηδες, Μιαούληδες, Παπανικολήδες, νέους μπουρλοτιέρηδες που τις ναυαρχίδες και τα καράβια σας τα βάζουν φωτιά και τα βουλιάζουν! Αγόρασε άρματα, όπλα, πυροβόλα. Εμάς δεν μας φοβίζεις. Γιατί ο Στρατός μας έχει νέους Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες και Νικηταράδες! Προμηθεύσου όσα αεροπλάνα θέλεις. Δεν μας φοβίζεις. Γιατί εμείς έχουμε τα παιδιά του Ίκαρου, τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, τους ατρόμητους αετούς, βιγλάτορες του Αιγαίου και της Κύπρου! Δεν σε φοβάμαι Τούρκε! Κι ας εξοπλίζεσαι. Κι ας απειλείς. Κι ας είσαι πολλαπλάσιος από εμάς. Γιατί οι μικροί αριθμοί ποτέ δεν τρόμαξαν τη χώρα μας. Γιατί πάνω απ' όλα των συνόρων οι βιγλάτορες στηρίζονται στην ευψυχία τους! Γιατί οι οθωμανικές απειλές ποτέ δεν μας πτόησαν. Γιατί έχουμε δυο ανίκητα πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό μας. Την αγάπη σ' αυτό που λέμε Ελλάδα και την πίστη σ' αυτό που καλούμε Ορθοδοξία! Γιατί ότι και να κάνεις στην Πατρίδα μου πόδι δεν θα πατήσεις. Και στην Πόλη, στην Αγια Σοφιά θα ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες!
Σεισμός στην Ελλάδα, καταστράφηκε η Τουρκία...!! Το μήνυμα θα το πήρε ο αποδέκτης ;
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 3 Νοε - 18:11:40
Συγκλονιστική ομιλία του Robert F. Kennedy, Jr., για το πραξικόπημα εναντίον της ανθρωπότητας και για την μητέρα όλων των μαχών.
Γεια σε όλους. Είμαι ο Robert F. Kennedy, Jr. και δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος νιώθω που έχω αυτήν την ευκαιρία να μιλήσω με χιλιάδες πολίτες, σε 15 χώρες σε όλες τις ηπείρους του κόσμου, που έχουν συγκεντρωθεί σήμερα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτό το πραξικόπημα (το οποίο γίνεται από την Big Data, την Big Telecom, την Big Tech, τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και χημικών, και από αυτό το παγκόσμιο καρτέλ υγείας, με επικεφαλής τον Bill Gates και τον Π.Ο.Υ., που η τωρινή αξία του ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια δολάρια και που επιθυμεί να μεγεθύνει και να ενισχύσει τον πλούτο και τη δύναμή του πάνω στις ζωές μας, στις ελευθερίες μας) που θέλει να ανατρέψει τις δημοκρατίες μας και να καταστρέψει την κυριαρχία μας και τον έλεγχό μας στη ζωή μας και στην υγεία των παιδιών μας. Και θέλω να υπενθυμίσω, σε όσους από εσάς δεν είστε Αμερικανοί, κάτι που κάθε παιδί στην Αμερική μαθαίνει, μεγαλώνοντας, για την ιστορία μας. Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, που ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Προέδρους στην αμερικανική ιστορία, είπε στον αμερικανικό λαό: "το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος". Και μεγαλώνουμε ακούγοντάς το συνεχώς αυτό, αλλά οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά σημαίνει. Ήταν όμως μια πολύ πολύ βαθυστόχαστη προειδοποίηση από τον Ρούσβελτ, επειδή είδε τι συνέπειες είχε η Μεγάλη Ύφεση στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ιταλία, στη Γερμανία, και στην Ισπανία, όπου αυτή η κρίση έστρεψε τους ανθρώπους προς τον φασισμό - στις ανατολικές χώρες έστρεψε τους πολίτες και τις κυβερνήσεις προς τον κομμουνισμό, και επίσης προκάλεσε την κατάρρευση των κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Και στη χώρα μας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται σήμερα ότι σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων της χώρας απογοητεύτηκαν εντελώς από τον καπιταλισμό και ήθελαν να στραφούν προς τον κομμουνισμό - ένα άλλο τρίτο ήθελε να στραφεί προς τον φασισμό. Και, φυσικά, ο Ρούσβελτ ήθελε να προστατέψει την δημοκρατία, τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς, τα πολιτικά δικαιώματα, και το σύνταγμά μας. Και αναγνώρισε ότι το όπλο του αυταρχικού ελέγχου θα ήταν ο φόβος. Και όταν μίλησα πριν από λίγες εβδομάδες στο Βερολίνο, υπενθύμισα στον λαό της Γερμανίας ένα πασίγνωστο περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια των δικών της Νυρεμβέργης, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ένας από τους εισαγγελείς ρώτησε τον πλησιέστερο συνεργάτη του Χίτλερ, τον επικεφαλής της Luftwaffe, Hermann Göring: "Πώς καταφέρατε να μετατρέψετε τον γερμανικό λαό σε υπάκουους σκλάβους που διέπραξαν μερικές από τις χειρότερες φρικαλεότητες στην ανθρώπινη ιστορία"; Σημειώστε ότι οι Γερμανοί ήταν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι στον κόσμο, εξαιρετικά αφυπνισμένοι και ιδιαίτερα ανεκτικοί στην διαφορετικότητα, και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν μια από τις ισχυρότερες δημοκρατίες του πλανήτη. Ο Göring, λοιπόν, απάντησε (οποιοσδήποτε μπορεί να αναζητήσει την απάντησή του, και σας προτρέπω να το κάνετε): "Ω, αυτό είναι μια πολύ απλή υπόθεση". Και τόνισε ότι "λειτουργεί όχι μόνο σε μια φασιστική κυβέρνηση, αλλά και σε μια δημοκρατία, σε μια μοναρχία, σε μια κομμουνιστική κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θέλετε. Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει στους ανθρώπους τον φόβο. Και αν μπορείτε να τους κρατήσετε σε φόβο, μπορείτε να τους επιβάλετε να κάνουν οτιδήποτε θέλετε να κάνουν - κι ετσι θα μετατραπούν σε πρόβατα". Και υπάρχει ένα διάσημο βιβλίο της Naomi Klein, που όλοι πρέπει να διαβάσουμε, με τίτλο "Disaster Capitalism". Και αυτό το βιβλίο δείχνει ότι τα αυταρχικά στοιχεία σε μια κοινωνία, καθώς και οι μεγάλες εταιρείες, οι πλουτοκράτες και ολιγάρχες , οι πλούσιες οικογένειες και τα ευκατάστατα άτομα, χρησιμοποιούν κρίσεις για να μετατοπίσουν όλον τον πλούτο προς τα ανώτερα στρώματα, να εξαλείψουν τις μεσαίες τάξεις, και να επιβάλουν στα κατώτερα στρώματα ολοκληρωτικούς ελέγχους. Και, φυσικά, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι που ψηφίζουν, για να εκλέξουν τις κυβερνήσεις τους, δεν ψηφίζουν για εφαρμογή πολιτικών μέτρων που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους, που δίνουν στις εταιρείες ακόμη περισσότερη εξουσία πάνω στη ζωή των πολιτών, που μειώνουν την δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα. Προκειμένου να μετασχηματιστεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να ανταμείψει τους πλούσιους με ακόμα περισσότερο πλούτο, οι άνθρωποι των μεγάλων εταιρειών που θέλουν να το κάνουν αυτό - που θέλουν να ενορχηστρώσουν αυτό το είδος μετασχηματισμού - πρέπει να ξεφορτωθούν τα πολιτικά δικαιώματα. Και ξεκινούν από την ελευθερία του λόγου. Πρέπει να επιβάλλουν την λογοκρισία, επειδή η ελευθερία της έκφρασης είναι το πιο σημαντικό δικαίωμα. Στην χώρα μας την βάζουμε στην πρώτη θέση - η πρώτη τροπολογία, το σύνταγμα. Επειδή όλα τα άλλα δικαιώματα εξαρτώνται από αυτήν. Εάν μια κυβέρνηση μπορεί να κρύψει τι κάνει, μπορεί να ξεφύγει με οτιδήποτε θέλει. Εάν μια εταιρεία μπορεί να σας πει ψέματα και να αποκρύψει πληροφορίες, εάν δεν υπάρχει διαφάνεια σε μια δημοκρατία, δεν έχετε δημοκρατία. Ω, αν θέλετε να χάσετε όλα τα άλλα δικαιώματά σας, όπως η ελευθερία του συνέρχεσθαι, που ασκείτε σήμερα... Μερικοί από εσάς ασκείτε τα δικαιώματά σας υπό μεγάλες απειλές. Μερικοί θα υποφέρετε. Κάποιοι θα φυλακιστούν. Κάποιοι θα υποστούν τραυματισμούς. Αλλά αυτό είναι ένα βασικό δικαίωμα. Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Το δικαίωμα στη δικαστική δίκη. Το δικαίωμα στην θρησκευτική ελευθερία. Το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Το δικαίωμα να έχετε κυβερνήσεις που δεν σας κατασκοπεύουν και δεν αποθηκεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Όλα αυτά τα δικαιώματα μπορούν να τα εξαλείψουν μόνον εάν πρώτα επιβάλλουν λογοκρισία, που τους δίνει τη δυνατότητα να φιμώνουν τα άτομα που θέλουν να μιλήσουν. Έτσι, το πραξικόπημα εναντίον του οποίου όλοι αγωνιζόμαστε σήμερα, είναι ένα πραξικόπημα που ξεκινά με μια συνωμοσία μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών και των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών - των δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley. Όλοι αυτοί θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα παράπονά μας. Δεν μπορούμε να πούμε άσχημα πράγματα για φαρμακευτικά προϊόντα. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε κυβερνητικές πολιτικές χωρίς νοημα για τη ζωή μας. Και θα πω μερικά πράγματα για ορισμένες από αυτές τις κυβερνητικές πολιτικές. Δεν είμαι συνωμοσιολόγος. Ακολουθώ τα γεγονότα. Δεν ξέρω αν η ασθένεια COVID δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Γουχάν. Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι έτσι είναι, αλλά για μένα δεν είναι αρκετές ώστε να πω ότι είναι γεγονός. Αλλά η ερώτησή μου είναι: "Γιατί δεν ξέρουμε την απάντηση σε αυτό"; Γιατί δεν τίθεται η ερώτηση στον Tony Fauci; Γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ δεν ξεκινά έρευνα; Ή ο Πρόεδρος Xi; Ή γιατί ο Πρόεδρος οποιασδήποτε από αυτές τις χώρες δεν λέει: "Από πού προήλθε αυτό; Επειδή πρέπει να ξέρουμε"! Αυτή είναι η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία! Και κανείς δεν φαίνεται να αναρωτιέται από πού προέρχεται όλο αυτό. Γνωρίζουμε ότι δεν προήλθε από μια νυχτερίδα στην κρεαταγορά της Γουχάν. Αυτή η ιστορία ήταν μύθος, που τώρα δεν έχει καμία βάση στην πραγματικότητα. Και έχουμε νομπελίστες, και έχουμε μεγάλα ιδρύματα, και υπηρεσίες ερευνών. Και οι εισαγγελικές αρχές λένε: πιστεύουμε ότι προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν και πιστεύουμε ότι μπορεί να προήλθε από έρευνες που χρηματοδοτήθηκαν από τους Bill Gates και Tony Fauci. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά γιατί οι κυβερνητικοί μας αξιωματούχοι δεν το θέτουν ως το νούμερο ένα ερώτημα; Γιατί, αντί να στέλνουν την αστυνομία να καταστείλει τους διαφωνούντες, δεν την στέλνουν να εξετάσει ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζουν την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση; Υπάρχουν και πολλές άλλες ερωτήσεις για τις οποίες θα ήθελα να λάβω απάντηση. Ερωτήσεις σχετικά με μάσκες. Αν οι μάσκες είναι αποτελεσματικές, τότε είμαι πρόθυμος να τις φορέσω. Εάν πρόκειται να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους από τη δυνατότητα μετάδοσης, τότε θέλω να τις φορέσω. Ωστόσο, οι μελέτες που έχω υπόψη μου δείχνουν στην πλειονότητά τους ότι οι μάσκες δεν εμποδίζουν την μετάδοση του ιού. Υπάρχουν βέβαια και μερικές που λένε ότι οι μάσκες μπορεί να λειτουργούν σε κάποιες περιστάσεις. Αυτό που δεν θέλω να λέγεται είναι: "Λειτουργούν και θα τις φορέσετε και καλύτερα να μην κάνετε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα". Οι περισσότεροι Αμερικανοί και οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη θέλουμε ηγεσία, αλλά δεν θέλουμε εκφοβισμό. Και γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ εκφοβισμού και ηγεσίας. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για την υδροξυχλωροκίνη. Θέλουμε να μάθουμε γιατί ξοδεύουμε 18 δισεκατομμύρια δολάρια για εμβόλια και μόνο 1,4 δισεκατομμύρια για θεραπευτικά φάρμακα. Ποιο το νόημα; Υπάρχουν πολλά ακόμα ερωτήματα για τα οποία έχουμε, σε μια δημοκρατία, το δικαίωμα να λαβουμε απαντήσεις - χωρίς να στιγματιστούμε ως συνωμοσιολόγοι, χωρίς να υποτιμηθούμε ως ασυνεπείς ή κακοί πολίτες. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις διαδηλώσεις είναι άνθρωποι που αγωνίζονται με τη ζωή τους για να γίνουν καλοί πολίτες. Τώρα, επιτρέψτε μου να σας πω τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη. Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε, είναι με τη δημοκρατία. Πρέπει να αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε τη δημοκρατία μας, για να την σώσουμε από αυτούς τους παλιανθρώπους που μας την κλέβουν. Και δείτε, οι άνθρωποι που πλουτίζουν από αυτήν την καραντίνα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που λογοκρίνουν την κριτική για την καραντίνα. Ποιος γίνεται πλουσιότερος; Τζέφρι Μπέζος. Ογδόντα τρία δισεκατομμύρια δολάρια έχει κερδίσει. Και είναι ιδιοκτήτης της Amazon. Και λογοκρίνει βιβλία που επικρίνουν την καραντίνα. Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτης του Facebook, έχει κερδίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από αυτήν την καραντίνα. Και λογοκρίνει πληροφορίες που είναι επικριτικές για την καραντίνα. Λογοκρίνει το Instagram μου. Λογοκρίνει το Facebook μου. Η σελίδα μου στο Twitter λογοκρίνεται επίσης. Και όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι που κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια στην καραντίνα. Και αυτό που θέλω να μάθω είναι απλό - μια απλή ερώτηση. "Είναι πραγματικά αποτελεσματική η καραντίνα"; Ξέρετε, στο παρελθόν είχαμε πολλές πανδημίες. Το 1969 είχαμε μια πανδημία γρίπης του Χονγκ Κονγκ, που σκότωσε 100.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σημερινό αριθμητικό τους ισοδύναμο είναι 200.000. Αυτός είναι ο ίδιος αριθμός ανθρώπων που σκοτώθηκαν από κοροναϊό. Πήγαμε τότε σε λοκντάουν; Όχι. Φορέσαμε μάσκες; Οχι. Πήγαμε στο Γούντστοκ. Πήγαμε στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, και είμασταν τεράστιο πλήθος ανθρώπων. Κανείς δεν είπε: Απαγόρευση κυκλοφορίας. Και: Μην συναντάς την φίλη σου. Και: Φόρα μάσκα. Και: Μην βγαίνεις από το σπίτι. Και: Κλείσε την επιχείρησή σου. Και: Άσε κάθε επιχείρηση στη χώρα να χρεοκοπήσει. Πέρυσι, 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πέθαναν από φυματίωση. 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από φυματίωση. Δεν φοράμε μάσκες. Δεν είμαστε κλειδωμένοι. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φυματίωσης και κοροναϊού; Η φυματίωση έχει εμβόλιο. Και το εμβόλιο κοστίζει περίπου τρία δολάρια. Και γι 'αυτό δεν είμαστε κλειδωμένοι - γιατί κανείς δεν κερδίζει τριάντα εννέα δολάρια ή τριακόσια δολάρια από ένα εμβόλιο - όσα κερδίζουν οι Moderna και Astrazeneca και Johnson & Johnson από αυτήν την καταστροφή. Και αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ. Και θα χαρώ αν κάποιος μου πει ότι υπάρχει άλλος λόγος. Αλλά, ας τον ακούσουμε επιτέλους. Μην με κλείνεις απλώς μέσα. Μην μου λες απλώς ότι δεν μπορώ να συζητώ δημοσίως το θέμα. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνετε σήμερα. Πρέπει να βγούμε στον δρόμο και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Αυτό που θέλουν να κάνετε οι παλιάνθρωποι της Big Tech και τα παλιοτόμαρα και ο Mark Zuckerberg και ο Jeffrey Bezos και ο Bill Gates και ο Tony Fauci, είναι το εξής: μας θέλουν να πολεμάμε ο ένας τον άλλον. Θέλουν οι μαύροι να πολεμούν ενάντια στους λευκούς. Θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι να πολεμούν ενάντια στους Δημοκρατικούς. Μας θέλουν όλους σε πόλωση. Μας θέλουν όλους διαιρεμένους. Επειδή ξέρουν ότι, αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, θα αρχίσουμε να κάνουμε ερωτήσεις. Και αυτές είναι ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντήσουν. Γιατί γίνεστε πλούσιοι; Και γιατί όλοι εμείς γινόμαστε φτωχοί; Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ φυματίωσης και κοροναϊού; Και γιατί δεν φοράμε μάσκες για τη φυματίωση, αλλά φοράμε για τον κοροναϊό; Και από πού προήλθαν όλα; Και όλες αυτές είναι ερωτήσεις για τις οποίες δικαιούμαστε απαντήσεις, αλλά δεν λαμβάνουμε απαντήσεις. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Εάν είσαι Ρεπουμπλικανός ή Δημοκρατικός, σταμάτα να μιλάς γι' αυτό. Σταμάτα να βάζεις τέτοια ταυτότητα στον εαυτό σου. Ο εχθρός είναι η Big Tech, η Big Data, η Big Oil, η Big Pharma, το καρτέλ υγείας, τα κυβερνητικά φασιστικά στοιχεία που προσπαθούν να μας καταπιέσουν - που προσπαθούν να κλέψουν τις ελευθερίες μας, τη δημοκρατία μας, την ελευθερία της σκέψης μας, την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του συνέρχεσθαι, και όλες τις ελευθερίες που δίνουν αξιοπρέπεια στην ανθρωπότητα. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, είναι να παραμείνουμε πεπαιδευμένοι και ενημερωμένοι. Και ένα από τα πράγματα που θέλω να σας ανακοινώσω σήμερα είναι ότι το "Children’s Health Defense", η οργάνωσή μου, με την βοήθεια πολλών από εσάς που είστε ανάμεσα σε αυτά τα πλήθη, ξεκινά μια εφημερίδα - μια καθημερινή εφημερίδα. Και σκοπεύουμε να σας εξοπλίσουμε με πληροφορίες. Θα σας λέμε τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα. Θα παίρνουμε όλες τις πληροφορίες που λογοκρίνονται παντού αλλού και θα τις επανεκτυπώνουμε στην έκδοσή μας. Και μπορείτε να τα έχετε αυτά καθημερινά. Αν λοιπόν δείτε κάτι που λογοκρίνεται, θέλουμε να το ακούσουμε. Επειδή θέλουμε να το αναδείξουμε. Θα είμαστε οι εχθροί της λογοκρισίας. Θα είμαστε το καταφύγιό σας. Και θα επιτρέπουμε την δημόσια συζήτηση. Θα σιγουρευτούμε ότι πρόκειται για συζήτηση πολιτών. Θα ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι ακομμάτιστοι. Θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους να έρθουν και να έχουν διαφορετικές απόψεις από εμάς. Δεν φοβόμαστε τον δημόσιο διάλογο, όπως τον φοβούνται οι φαρμακευτικές εταιρείες και ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg και ο Jeffrey Bezos και ο Tony Fauci. Εμείς καλωσορίζουμε τη δημόσια συζήτηση. Βρίσκεστε στις πρώτες γραμμές της πιο σημαντικής μάχης στην ιστορία. Και είναι μάχη για την σωτηρία της δημοκρατίας και της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας από αυτό το ολοκληρωτικό καρτέλ που προσπαθεί να μας στερήσει - ταυτόχρονα σε κάθε έθνος στον κόσμο - τα δικαιώματα με τα οποία γεννιέται κάθε άνθρωπος. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για το θάρρος σας. Σας ευχαριστώ για την δέσμευσή σας. Και σας ευχαριστώ για την αδελφοσύνη σας. Και μπορώ να σας υποσχεθώ - και θα πεθάνω μαχόμενος δίπλα-δίπλα με όλους εσάς - ότι θα πάρουμε πίσω αυτά τα δικαιώματά μας και θα τα διατηρήσουμε για τα παιδιά μας. Θα σας δω όλους στα οδοφράγματα. Ευχαριστώ
Το βίντεο αποκαλύπτει όχι μόνο ποιοι κρύβονται πίσω από την σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης του, αλλά και εναντίον της ανθρωπότητας. Παρουσιάζει το βαθύ κράτος, τους σατανιστές, τα fake news, τους απαγωγείς και δολοφόνους παιδιών. Δείχνει ακόμη και σκηνές της απελευθέρωσης τους από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, κάτι που τα γνωστά ΜΜΕ ουδέποτε σας έδειξαν... Ένα από τα καλύτερα που έχω δει!!
Alicetwiligh
Ηλικία : 35 Τόπος : ΕΛΛΆΔΑ Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2017 Αριθμός μηνυμάτων : 74
Θέμα: Απορίες μου Κυρ 22 Νοε - 17:40:21
Αδελφέ μου Ηλιόδωρε μπορείς στο email μου κάποια στιγμή να μιλήσουμε? Η και εδώ ανοικτά ναι ανοικτά τι συμβαίνει εδώ στη χώρα μας και στις τριγύρω τι συμβαίνει στους ίδιους εμάς και όσους αγαπάμε? Είναι όντως ο λόγος που απομακρύνουν τους ανθρώπους μεταξύ τους ο κορονοιος ? Θέλουν όντως να μας προστατέψουν? Η το ανάποδο? Έχω τρομάξει όχι για τον ιό πάντα υπήρχαν ιοί επιδημίες δε είναι ιστορικά κάτι καινούργιο το φαινόμενο...... αλλά έχω τρομάξει για την ζωή που αναγκαζόμαστε να ζήσουμε και την ζωή που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Καμία ελευθερία πλήρης έλεγχος και εμείς τίποτα τα δεχόμαστε εις ονοματη μιας ασθένεισς. Ξαφνικά δε λένε πόσοι πέθαναν από καρκίνο από ατυχήματα από άλλες αρρώστιες αλλά ξαφνικά μιλάνε μόνο για θανάτους από κορονοιο λες και έχουν εξαφανίστει όλες οι υπόλοιπες ασθένειες. Η χούντα του 73 δε ήταν τίποτα μπροστά σε ότι ζούμε εμείς σήμερα.