Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπορώ να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, παύω να λαχταρώ μια άλλη ζωή και μπορώ να δω ότι τα πάντα γύρω μου με προκαλούσαν να μεγαλώσω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι βρίσκομαι πάντα και σε όλες τις περιστάσεις, την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό μέρος και ότι όλα όσα γίνονται είναι σωστά.Αρχίζω να καταφέρνω να γαληνεύω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΠΟΔΟΧΗ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, παύω να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και σταματώ να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Σήμερα αρχίζω να κάνω μόνο ό,τι με ευχαριστεί και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά, με τον δικό μου τρόπο και στους δικούς μου ρυθμούς. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιές για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και από ό,τι με τραβούσε συνεχώς μακριά από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στην αρχή το ονόμαζα “υγιή εγωισμό”. Αλλά σήμερα ξέρω ότι είναι ΑΥΤΑΓΑΠΗ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, παύω να θέλω να έχω πάντα δίκιο. Έτσι σφάλλω πολύ λιγότερο. Σήμερα κατάλαβα ότι αυτό το λέμε ΑΠΛΟΤΗΤΑ. Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνούμαι να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω περισσότερο τη στιγμή όπου όλα συμβαίνουν, έτσι σήμερα, ζω την κάθε μέρα και αυτό το λέω ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποιώ ότι η σκέψη μου μπορεί να μη με κάνει πλέον μίζερο και άρρωστο. Τώρα που πλέον επικαλούμαι τις δυνάμεις της καρδιάς μου, η λογική αρχίζει και αποκτά έναν πολύτιμο σύντροφο. Αυτή τη σχέση την ονομάζω σήμερα ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και τα προβλήματα με τον εαυτό μας και τους άλλους γιατί καμιά φορά, ακόμα και τα άστρα εκρήγνυνται και δημιουργούνται νέοι Γαλαξίες. Σήμερα ξέρω ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!
Υ.Γ.Σας ευχαριστώ όλους σας έναν έναν προσωπικά, μα υπάρχουν και κάποια όντα που τα λόγια και τα ευχαριστώ τα αισθάνομαι πολύ λίγα για να τα εκφράσω. Η ανιδιοτελής τους αγάπη να βρει την Συμπαντική τους ολοκλήρωση...
lordos
Ηλικία : 53 Ημερομηνία εγγραφής : 18/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 202
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Παρ 6 Σεπ - 20:59:26
Πραγματικά πολύ ωραία κατάθεση σκέψεων! Αξίζει να διαβαστεί από όλους.
maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Σαβ 7 Σεπ - 12:39:07
Και μένα μ άρεσαν αυτά που λες ηλιοδωρε.
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Δευ 9 Σεπ - 7:13:40
Παράθεση :
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 11 Σεπ - 19:42:49
Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα.
Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία".
Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι.
Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε:
"Να το αντιληφθείτε".
ioessa
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Πεμ 12 Σεπ - 14:04:57
Ηλιόδωρος έγραψε:
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπορώ να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, παύω να λαχταρώ μια άλλη ζωή και μπορώ να δω ότι τα πάντα γύρω μου με προκαλούσαν να μεγαλώσω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι βρίσκομαι πάντα και σε όλες τις περιστάσεις, την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό μέρος και ότι όλα όσα γίνονται είναι σωστά.Αρχίζω να καταφέρνω να γαληνεύω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΠΟΔΟΧΗ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, παύω να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και σταματώ να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Σήμερα αρχίζω να κάνω μόνο ό,τι με ευχαριστεί και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά, με τον δικό μου τρόπο και στους δικούς μου ρυθμούς. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιές για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και από ό,τι με τραβούσε συνεχώς μακριά από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στην αρχή το ονόμαζα “υγιή εγωισμό”. Αλλά σήμερα ξέρω ότι είναι ΑΥΤΑΓΑΠΗ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, παύω να θέλω να έχω πάντα δίκιο. Έτσι σφάλλω πολύ λιγότερο. Σήμερα κατάλαβα ότι αυτό το λέμε ΑΠΛΟΤΗΤΑ. Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνούμαι να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω περισσότερο τη στιγμή όπου όλα συμβαίνουν, έτσι σήμερα, ζω την κάθε μέρα και αυτό το λέω ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.
Τώρα που αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποιώ ότι η σκέψη μου μπορεί να μη με κάνει πλέον μίζερο και άρρωστο. Τώρα που πλέον επικαλούμαι τις δυνάμεις της καρδιάς μου, η λογική αρχίζει και αποκτά έναν πολύτιμο σύντροφο. Αυτή τη σχέση την ονομάζω σήμερα ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και τα προβλήματα με τον εαυτό μας και τους άλλους γιατί καμιά φορά, ακόμα και τα άστρα εκρήγνυνται και δημιουργούνται νέοι Γαλαξίες. Σήμερα ξέρω ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!
Υ.Γ.Σας ευχαριστώ όλους σας έναν έναν προσωπικά, μα υπάρχουν και κάποια όντα που τα λόγια και τα ευχαριστώ τα αισθάνομαι πολύ λίγα για να τα εκφράσω. Η ανιδιοτελής τους αγάπη να βρει την Συμπαντική τους ολοκλήρωση...
Ηλιοδωρε !!!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Πεμ 12 Σεπ - 23:31:21
Όταν σου προσφέρεται το "5" και εσύ για κάποιο λόγο ζητάς "6" θα πονάς.
Όταν είσαι ευγνώμων, το "5" για το "5" πάντα θα έχεις την ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ για το "5"...
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Παρ 13 Σεπ - 0:26:40
Ηλιόδωρος έγραψε:
Όταν σου προσφέρεται το "5" και εσύ για κάποιο λόγο ζητάς "6" θα πονάς.
Όταν είσαι ευγνώμων, το "5" για το "5" πάντα θα έχεις την ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ για το "5"...
Η κάθε "σκηνή" της ζωής μας έχει την δική της αλήθεια και η αλήθεια είναι 100% άξια Ύπαρξης, όπως οτιδήποτε υπάρχει.
Το Σύμπαν μόνο άξια εκδηλώνει.
Η κατανόηση της ευγνωμοσύνης εκδηλώνει μέσα μας το ό,τι ο καθένας είναι αυτό που είναι και ότι στη ζωή μας ήρθε για να πάρουμε αυτό ακριβώς που για μας είναι το καλύτερο. Το "5" στο "5". Το "4" στο "4". Το "9" στο "9" ...
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Σαβ 14 Σεπ - 15:51:52
Ηλιόδωρος έγραψε:
Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα.
Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία".
Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι.
Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε:
"Να το αντιληφθείτε".
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Δευ 16 Σεπ - 19:59:18
Ερατώ
Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 50
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Δευ 16 Σεπ - 21:38:08
Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις...
Ηλιόδωρε μου βάζεις δύσκολα.
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 17 Σεπ - 12:48:48
Ερατώ τα δύσκολα μας φέρνουν στη συνείδηση να αντιληφθούμε το Ποιοι Είμαστε και το πόσο δυνατοί έχουμε γίνει...
anarhos
Ηλικία : 48 Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 639
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τρι 17 Σεπ - 16:50:26
Ηλιόδωρος έγραψε:
Όπως και να έχει τίποτα δεν είναι τυχαίο, κι όλα έχουν ένα κλειδί να μας δώσουν για την επόμενη πόρτα. Το παίρνουμε και συνεχίζουμε.
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Αυτά που θα δείτε και θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Τετ 18 Σεπ - 16:44:05
Από κάτω έχουν συγκεντρωθεί από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ, που έχουμε δει ανά τους καιρούς και χάνονται... σχεδόν όλα τους έχουν Ελληνικούς υπότιτλους. Η σειρά που αναγράφονται είναι τυχαία.
Ηλικία : 44 Τόπος : ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 1297
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 18 Σεπ - 18:24:50
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Παρ 20 Σεπ - 7:50:34
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ "ΗΧΩ-ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ".
Μια μέρα ένας πατέρας με τον μικρό του γιό πήγαν μια βόλτα στα βουνά... Ξαφνικά , το μικρό παιδί, σκόνταψε, έπεσε και κτύπησε φωνάζοντας ΑΑΑχχχχχχχχχχ!!! Προς μεγάλη του έκπληξη το παιδί άκουσε την φωνή του να αντηχεί από τα βουνά που επανέλαβε ΑΑΑχχχχχχχχ!!
Με μεγάλη περιέργεια, ρώτησε "Ποιος είσαι εσύ;" και επαναλήφθηκε η απάντηση "Ποιος είσαι εσύ;" Μετά το παιδί φώναξε "Εγώ, σε ακούω! Ποιος είσαι;" και η φωνή απάντησε "Εγώ, σε ακούω! Ποιος είσαι;" Θυμωμένο από εκείνη την απάντηση εκείνο ξαναφώναξε "Δειλέ." Και πήρε την απάντηση "Δειλέ!" Τότε το παιδί κοίταξε τον πατέρα του και τον ρώτησε: "Μπαμπά, τι συμβαίνει;"
Ο πατέρας , χαμογελώντας, κοίταξε το παιδί του και απάντησε "Παιδί μου, πρόσεξε τώρα." Φώναξε "Είσαι ένας πρωταθλητής!" και η φωνή απάντησε "Είσαι ένας πρωταθλητής!" Το παιδί ήταν σαστισμένο αλλά δεν καταλάβαινε. Τότε ο πατέρας του εξήγησε: "Οι άνθρωποι αυτό το φαινόμενο το ονομάζουν ΗΧΩ-ΑΝΤΙΛΑΛΟ αλλά στην πραγματικότητα είναι η ΖΩΗ.
Η ζωή , σαν ΗΧΩ-ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ- σου γυρίζει πίσω εκείνο που εσύ λες ή κάνεις. Η ζωή δεν είναι άλλο παρά η αντανάκλαση των ενεργειών σου. Εάν επιθυμείς περισσότερη ΑΓΑΠΗ στον κόσμο πρέπει να έχεις ΑΓΑΠΗ στην καρδιά σου. Εάν θέλεις να σε σεβαστεί ο κόσμος, πρέπει εσύ πρώτος να σεβαστείς τους άλλους. Αυτή η αρχή εφαρμόζεται σε κάθε πράγμα και σε κάθε όψη της ζωής. Η ζωή σου ανταποδίδει οτιδήποτε εσύ έχεις δώσει και δίνεις στην ζωή. Η ζωή μας δεν είναι ένα σύνολο συγκυριών: "Είναι ο καθρέπτης του εαυτού μας."
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 25 Σεπ - 14:15:33
Όταν βρέχει Φως, ελπίδα μου είναι να σε δω. Και όταν σε βλέπω όλα μέσα μου τραγουδούν, σείονται….
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 25 Σεπ - 14:30:20
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 2 Οκτ - 13:27:08
princess4
Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 123
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 2 Οκτ - 14:09:40
ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ,ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
princess4
Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 123
Θέμα: Απ: Ανεπιφύλακτα Τετ 2 Οκτ - 15:19:28
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: " Η ελπίδα είναι ο τρόπος της φύσης που μας επιτρέπει να επιβιώνουμε για να ανακαλύπτουμε τη φύση. " Πεμ 3 Οκτ - 14:52:18