Κίρκα
Καλημέρα σας, penthelesileia, η Λίλιθ δεν εκδιώχθηκε απο τον παράδεισο. Ήταν ίση με τον Αδαμ λόγω το οτι ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο κατ εικόνα και ομοίωση και τον χώρισε στη μέση και έφτιαξε ένα θηλυκό και ένα αρσενικό. Η Λίλιθ και ο Αδαμ. Η Λίλιθ φεύγει μόνη της απο τον παράδεισο γιατι δεν υποκύπτει σε κανονισμούς. Ο Αδαμ νοιώθει θλίψη και μοναξιά και παρακαλεί να την βρουν και να την φέρουν πίσω κλπ....Μέχρι να πλαστεί η Εύα που είναι κατώτερη της Λίλιθ και του Αδαμ διότι φτιάχτηκε απο το πλευρό του. Υπάρχει θεωρία επίσης οτι είμαστε παιδιά της Λίλιθ και επειδή ήταν δαίμονας τότε γ αυτό βαφτιζόμαστε για να διώξουμε τη δαιμονική μας φύση.
Λευκονόη
Σύμφωνα με την εβραική παραλλαγή του μύθου της, η Λιλίθ (ή Λίλιθ) ήταν η πρώτη σύντροφος του Αδάμ, η οποία γεννήθηκε από τον διαχωρισμό της ανδρικής και γυναικείας φύσης που αρχικά συνυπήρχε στον πρωτόπλαστο Αδάμ.
Το ζεύγος ζούσε ευτυχισμένο μέσα στον κήπο που είχε δημιουργήσει ο Θεός γι αυτούς (ο μυθικός κήπος της Εδέμ), μέχρι που ο Σατανάς ήρθε να ταράξει την ηρεμία, διδάσκοντας στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι μονάχα για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση. Η Λίλιθ με την σειρά της διδάσκει το ίδιο στον Αδάμ μα ο Θεός δεν το ενέκρινε, χαρακτήρισε την ερωτική πράξη απαγορευμένη απόλαυση όταν δεν γίνεται για αναπαραγωγή και εξοργισμένος εξόρισε την Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ.
Η Λίλιθ περιπλανήθηκε μόνη και καταδικασμένη να μην ξαναδεί τον κήπο της Εδέμ, μέχρι που την ξαναπλησιάσε ο Σατανάς, την έκανε γυναίκα του και Αρχόντισσα του Σκότους.
Στο μεταξύ, ο Αδάμ την νοσταλγούσε και την αναζητούσε. Ο Θεός μην αντέχοντας να βλέπει το πολυαγαπημένο Του δημιούργημα λυπημένο, έστειλε 3 Αγγέλους να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω.
Οι Άγγελοι αναζήτησαν για πολύ καιρό την Λίλιθ, όταν τελικά την συνάντησαν κάπου στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι τότε η Λίλιθ είχε πια ασπαστεί οριστικά τον ρόλο της ως Αρχόντισσα του Σκότους, είχε μεταλλαχθεί σε δαιμόνισσα και είχε μάλιστα γεννήσει πάμπολλα παιδιά με τον Σατανά. Οι 3 Άγγελοι της ανέφεραν ότι ο Θεός και ο Αδάμ την συγχωρούν και την θέλουν πίσω, μα η Λίλιθ αρνήθηκε κατηγορηματικά... Τα αγγελούδια την απείλησαν ο,τι θα τής σκοτώσουν τα παιδιά αν δε τους ακολουθήσει, και το έκαναν .....
Ετσι ο Θεός έφτιαξε την Ευα, από το πλευρό του Αδάμ για να τον παρηγορήσει. . Ο Αδάμ με την Ευα έκαναν δυο παιδιά, το ένα σκότωσε το άλλο, και εξορίστηκε από τον παράδεισο..Και έτσι αναπαράχθηκε το ανθρώπινο είδος. Είμαστε δηλαδή απόγονοι του γιου του Αδάμ, Κάιν, και της Λίλιθ και για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο,τι το ένα μας κομμάτι είναι μολυσμένο από την δαιμονική πλευρά της Λίλιθ. Αυτό εξορκίζουμε με την βάπτιση, και από εδώ προκύπτουν κατά την θρησκεία ,τα δαιμόνια, τα νεκρά αβάπτιστα παιδιά .......
Με την πάροδο των αιώνων η Λίλιθ υπήρξε συμβολισμικά η σκοτεινή και καταπιεσμένη θηλυκή φύση. Κατά τον 19 αιώνα Κάρλ Γιούγκ την χρησιμοποιεί ως άνιμους, την έκφραση και προσωποποίηση δηλαδή της θηλυκής πλευράς κάθε άνδρα, τα νέοπαγανιστικά κινήματα την αποδέχονται ως προστάτιδα της σκοτεινής γυναικείας πλευράς αλλά και του γυναικείου ερωτισμού, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι αντιτίθενται στην φαλλοκρατική καθημερινότητα, ενώ και πολλές φεμινίστριες την λατρεύουν ως το αυθεντικό θηλυκό ίνδαλμα που απαρνείται ακόμα και τον κήπο της Εδέμ για χάρη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Παραβλέποντας φυσικά την δαιμονισμένη και σκοτεινή της πλευρά.