Δεν το είχα δει αυτό το θέμα. Αυτό το κομμάτι μου άρεσε πολύ, που γράφει η ilia!
Γνώση : Κανένας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση. Οι μάγοι που έχουν γνώση (όχι την απόλυτη γνώση) ξέρουν ότι κάθε μέρα κάτι νέο θα μάθουν, η γνώση δεν έχει τέλος. Όποιος έχει γνώση ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του, που και πότε. Η δύναμη πολλές φορές μπορεί να τρελάνει κάποιον και μη γνώση ή ακόμα και η άγνοια μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό. Ένας μάγος που κατέχει κάποια γνώση μπορεί να ελέγχει την δύναμή του και τον εαυτό του. Η γνώση σε λάθος χέρια ή σε χέρια ατόμων που δεν είναι μάγοι μπορεί να αποβεί καταστροφική ή ακόμα και να μπλέξουν άτομα που δεν έχουν την γνώση σε πράγματα που δεν έχουν την δύναμη να τα αντιμετωπίσουν και να κατανοήσουν.
Καθήκοντα μάγου : Το μεγαλύτερο καθήκον ενός μάγου είναι η προστασία των ανθρώπων. Βέβαια κάθε μάγος έχει τα δικά του καθήκοντα και τις δικές του αρμοδιότητες. Άλλοι έχουν λιγότερες και άλλοι περισσότερες ανάλογα τις δυνάμεις, την γνώση κτλ του καθενός και το επίπεδο που είναι.
Δεν θα πω για τις δυνάμεις που έχει ένας μάγος ούτε θα πω για τις διαστάσεις…ούτε θα πω ότι μερικοί είμαστε εδώ αλλά και στην άλλη διάσταση ή στον « άλλον κόσμο» όπως λέμε μερικοί . Το θέμα και η προσπάθεια ενός μάγου είναι η ισορροπία στην ψύχη του δηλαδή να μην είναι μόνο εκεί αλλά ούτε μόνο εδώ. Ούτε θα πω ότι τα όρια των διαστάσεων έχουν μειωθεί και μπορούν, όσοι μπορούν , να «δουν» πιο εύκολα….Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να «ξυπνήσουν» αυτοί που πρέπει …να κάνουν αυτά που τους έχουν ανατεθεί και να προετοιμαστούν…η ώρα έφτασε και η πίστη και η αγάπη είναι τα κλειδιά…
Και αυτό το κομμάτι μου αρέσει που γράφει η inei777. Μου θυμίζει κάποια λόγια που μου είπε σε ερώτηση μου η Αιθηρόη. Εξελιγμένα όντα μέσα από πολλές ζωές και σοφία και γνώση.
τους χαρισματικους οι οποιοι οντως ειναι απεσταλμενοι και ταγμενοι στην υπερασπιση των οντων και τεων σφαιρων.
αλλα ξερεις και αυτοι στη σαρκα θνητοι ειναι -απαγορευετε κατι αλλο
και νιωθουν γιατι οντως ειναι απλοι ανθρωποι σαν ολους τους αλλους
Η διαφορα λοιπον ειναι στο οτι αυτους που αναφερεις απλους ανθρωπους ειναι νεοεισερχομενες αλλα και νεοεκδηλωμενες εκ της αχρονης υπαρξης
και ξερεις αυτες ειναι πανισχυρες γιατι φερουν την Αγαπη και την εκδηλωνουν με απλοτητα........ενω οι πιο ωριμες που εχουν ταξιδεψει σε πολλες σφαιρες και εχουν ντυθει πολλα οντα ηχουν την αγαπη σοφια που εχουν εδραιωσει.........αλλα μπορει και να την εχουν χασει...!