Όχι δεν μου αρέσει να τραβάω την προσοχή. Δεν θα έκανα κάτι για να τραβήξω την προσοχή. Άλλωστε όταν λέω κάτι εγώ, ή εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος, είναι αρκετό νομίζω να υπάρχει ανταπόκριση από αυτούς που τους ενδιαφέρει και καταλαβαίνουν για τι μιλάς, ώστε να γίνει συζήτηση και να βγει κάτι από την διαδικασία αυτή. Η συζητήσεις για μένα είναι μια διαδικασίας τριβής, όπως επίσης κι ένας τρόπος που μπορούν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, ή να αναδυθούν κάποια άλλα. Πάντα τα ερεθίσματα μας τα δίνουν οι άλλοι. Μόνος μου μπορώ να σκεφτώ αρκετά πράγματα. Όχι όμως αν ενώσω το μυαλό μου με κάποιο άλλο. Όταν επικοινωνώ και με άλλους τρόπους σκέψεις, και άλλους κατόχους πληροφοριών, δεν υπάρχει περίπτωση να βγω χαμένος. Περισσότερα θα προσθέσω στο εσωτερικό υλικό που μαζεύω. Τώρα αν με ρωτήσεις τι θα το κάνω όλο αυτό το υλικό; Δεν ξέρω! Ακόμα.
Όχι δεν θέλω να τραβάω την προσοχή. Δεν είμαι ατομιστής. Ούτε έχω εσωτερικές ανασφάλειες και ανάγκες. Μου αρέσει να συμμετέχω όμως. Στην συμμετοχή υπάρχει μια δυνατή λέξη. "Μαζί". Και αγαπώ να κάνω πράγματα μαζί με άλλους. Έχει πιο ενδιαφέρον να αποκαλύπτεις τον εαυτό σου έτσι, ακόμα κι αν ανακαλύπτεις πράγματα που δεν θα σου αρέσουν και τόσο. Ως καθόλου κάποιες φορές. Ευτυχώς όμως που μπορεί να συμβεί αυτό. Αλλιώς είναι να κουβαλάς κάρβουνα μέσα σου, κι αλλιώς άνθρακα που μπορεί να εξελιχθεί σε διαμάντι. Και για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, χρειάζομαι τους συνανθρώπους μου. Μόνο αυτούς μπορώ να εμπιστευτώ. Είναι ο καθρέφτης μου.
Όπως είπα και χτες νομίζω, μιλάω πολύ. Είναι η τάση μου να μην αφήνω μισά πράγματα. Ή απλά είμαι πολυλογάς. Αν και όταν θα σας κουράζω, παρακαλώ να μου το λέτε δεν θίγομαι ούτε με πειράζει. Το λέω αλήθεια αυτό!