Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Ίσως ο σκοπός δεν έχει απαραίτητα κάποιο στομφώδη, κάποιον ανεξιχνίαστο κι άξιο για δημιουργίες "ομάδων εργασίας", σεχτών και κλειστών λεσχών λόγο. Να μην έχει κάποιο φοβερό μυστήριο, ούτε βαρύτητα, ούτε τίποτε το άξιο να αγνοήσεις τη ζωή για να το ανακαλύψεις και έτσι να μάθεις μετά να ζεις...
Ίσως οι άνθρωποι θα ήταν καλό να μην θέτουν ερωτήσεις τύπου "γιατί;" Και να χάνονται μετά μέσα σε χιμαιρικούς λαβύρινθους, επαναλαμβανόμενα διλήμματα που σε γυρνούν στο ίδιο σημείο, να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο και ζωτική ενέργεια...Καθώς θα μπορούσαν να θέτουν πάντα το "γιατί"(χωρίς να στρατεύονται στο όνομά του και να αφιερώνονται ψυχή τε και σώματι στην απάντησή του) σε αρμονικό συνδυασμό με την εναλλακτική προοπτική του "γιατί όχι".
Ακόμα κι αν είμαστε πειραματόζωα κάποιων ασύλληπτων δυνάμεων, που η συνείδησή μας δεν μπορεί να συλλάβει και να προσεγγίσει, τουλάχιστον ας δώσουμε σε κάθε πειραματική στιγμή που μας αναλογεί ένα πλήθος νοημάτων, όχι μόνο ένα και σημαντικότατο όλων..Ας εκπαιδευτούμε στις ανάστροφες αναγνώσεις και ας αγαπήσουμε το γέλιο και τη "σκανταλιά" τόσο (ίσως και περισσότερο) όσο και τη σοβαρότητα και στοχαστικότητα...
Έτσι κι αλλιώς (μήπως...): (;)
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Σαβ 31 Μάης - 23:06:41
Εγω παλι τα βλεπω λιγο αλλιως τα πραγματα ...
H ανθρωποτητα εδώ και πολύ πολύ καιρο αναλώνεται αναμεταξύ μισους, ζηλειας , ανταγωνισμων , πολεμων , και απολυτης δυστηχιας στην προσπαθεια της ακριβως για να ζησει με χαρα , καταληγωντας να ζει πεθαινωντας μεσα σε οδυνηρες συνθηκες ....
Και ενώ υπαρχουν εκατοντάδες λογοι που συμβενει αυτό εν τουτοις εγω θα αναφερω μονο έναν κυριαρχο, θετωντας τους υπολοιπους αποτέλεσμα απορροης....
Ο λογος είναι η απομονωση .... απομονωση από γνωση , απο οτιδήποτε αληθινο που θα ανακουφιζει ψυχες και σωματα , η μεγαλυτερη όμως απομονωση είναι αυτή της φαινομενικης '' ερημιας '' του σύμπαντος, αυτή εχει τα ισχυροτερα συμπτώματα, διοτι μας αναγκαζει να περιστρεφόμαστε εσωστρεφικα μεσα σε μια υπαρξιακη πλανη, εστω επιτηδευμενα καθοδηγουμενη από ορισμένους '' φωτισμένους '', πλουτιζωντας ετσι εις βαρος της ανθρωπότητας, διχως τελος και ελεος, αναγκαζωντας μας να τρωμε ο ένα ς τις σαρκες του αλλου , κατι το οποιο σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσα να το ονομασω φυσιολογικη ανεμελη ζωη , πολύ περισσοτερο να συμμετεχω σε αυτην , κατι τετοιο θα σημαινε ολικη παραδοση στον κοσμο της ικανοποίησης των αισθησεων που αν και οντως υπεροχος , είναι όμως καταδικασμενος να πλεει στο δραμα της αδικιας , του φοβου και του πονου , χωρις την απαραιτητη αποκαλυψη του πεπλου περα από τα φαινομενα ...
και ενώ καποιοι ελάχιστοι ως αντιβαρο ανοιγουν υπογειους ναους πασχιζωντας μεσω των μαγνητικων δυναμεων στο κεντρο της γης να εξισωροπησουν κοσμικες δυναμεις για την αποκατασταση της οποιας ανισσοροπιας και απομόνωσης, ολοι οι υπολοιποι προσπαθουμε μεσα από ένα εκπληκτικα πανισχυρο matrix που εχει κατασκευαστεί ακριβως για να μας αποπροσανατολισει από το να αναζητούμε ματαια την αλληθινη ευτυχια της υπαρξης μας ....
Εσυ ειδικα γνωρίζεις την πανισχυρη μεγγενη του ''συστηματος '',
καμια ελπιδα δεν θα υπαρξει για εμας τους ανθρώπους εάν δεν κατανοησουμε την αλληθινη φυση τοσο της υπαρξης μας οσο και ολόκληρης αν είναι δυνατον της δημιουργιας , ξεμπλοκαρωντας αυτή τη μεγγενη ....
Λυπάμαι , δεν μπορω ουτε λεπτο να ζησω με ανεμελη συνειδηση , ισως να μπορεσω να '' κοιτάξω τον κοσμο και την ζωη καθαρα , αλλα όχι ησυχα '', μερικες φορες το να ζεις ξοδευωντας , συχνα την ιδια σου την ζωη , είναι προτιμωτερο από το να μην την ζεις μαζεύωντας τη....
Στην τελικη η ζωη είναι σκεψεις , συνειδηση , ταυτοτητα , ειτε μεσα σε ένα μικρο κρανιο ειτε μεσα στον κοσμικο Νου , από την στιγμη που θα σχηματιστουν δεν χανωνται ποτε, και στην μια περιπτωση και στην άλλη βρισκουν τους καταλληλους νευρωνες να κρυφτουν να κουρνιασουν και σχεδόν παντα καθοριζουν τις μετεπειτα επιλογες , αποφασεις , εξελιξεις , στην ουσια καθοριζουν εστω και μη συνειδητα του ποιοι ειμαστε και πως θα συμπεριφερθούμε για κάθε λεπτο που περναει .....
Έχει επεξεργασθεί από τον/την emmanouil στις Κυρ 1 Ιουν - 5:01:11, 4 φορές συνολικά
ba a ktsou
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 327
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 1 Ιουν - 3:38:43
Συγκλονιζομαι με τις απαντησεις ολονων . ..
Ισως το θεμα δεν ειναι - εχει να κανει με ερωτηση αλλα με κατι το πολυ διαφορετικο . ..
Εκεινο το οποιο ειναι Ουσια η Ουσια της Ζωης . ..
Αραγε εχουμε αναρωτηθει ΤΙ θελει ο Ενας απο ολους μας ο οποιος μας εχει θεσει σε λειτουργεια δημιλυργιας ;
Να μας Δημιουργησει για να δουμε πως Λειτουργουμε ;
Ισως η κατανοηση του καθε τι εξηγη τα παντα απο την ματια της παρατηρητικοτητας . .. Ισως το ποιο σημαντικοτερον ειναι να δεις πως κινειται πρωτα & επειτα να προσπαθησεις να το μυμηθεις . ..
Ισως γιατι υπαρχει η ΑΥθεντικοτητα της Στιγμης . ..
Ισως γιατι υπαρχει εμβαθυνση . ..
Το μεγαλυτερο μπραβο μου πεφτει σε εκεινους τους οποιους ειναι ηδη στο μεγαλο σκοταδι & δειχνους σε ολους μας την ατελεια της μη προσεγγισης . ..
Παρασυρομαι & θελω να παρασυρθω για να να τυχω της ζευξης . ..
Βλεπω μοναχα το πως μπορει να αξιοπηθει το παν του καθενος στο Ανωτερο ... Εαν μπορεις να το διαβασεις , μελετησε το αεναα εως οτου οδηγηθεις στο συμπερασμα αποτελεσμα
οτι Υπαρχει μια Στιγμη η οποια δεν εχει τελειωσει αλλα εχει βαθος & επεκταση στην οποια υλοποιουμε αθελα μας & ηθελημενα μας την Κινηση του που μας οδευει προς το Ανωτερο του ολου το οποιο μπορει & διαθετει προς χρησιμοποιηση . ..
Δεν ειναι λογια . .. Ειναι πραξη η οποια παραγει μια μεγα Κινηση - εργο . ..
Ομοιαζει οπως η φαντασια σου παραγει - αναπαριστα το καθε τι
Ετσι ακριβως & σε ολα τα επιπεδα . .. Αναζητηση . .. ! ! ! Μακαρι να απαντουσε στον καθενα ο Καθενας μας τρεχει & διαφορετικα , αλλα ο ιδιος κανει τον λογο διαφορετικο για να προσδιορισει το Αρεστο . ..
Τρεχουμε μεσα σε 14 διαφορετικα επιπεδα για να αξιοποιησουμε αυτο που ειμαστε . .. Διανειες οι οποιες τρεχουν - παιδια του , οπως τα παιδια μας σε ολα τα ακρα . ..
Η Σκεψη μας παραγει την Συνεχεια του δρομου της εστιασης μας της εξελιξης μας ως ανελιξη που εχει οριστει . ..
Αυτο που με νοιαζει ειναι η Συνεχεια του Παντος οχι της κοινωνιας μας ως τσιμεντοκρατουμενης δομης πολιτειας αλλα το ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟς & ΜΟΝΟΝ . ..
Οταν κατανοησεις τι θελει ο Ιδιος Ως Χωρος Ολος τοτε θα εισαι μεσα & παντου Στο Συνολο γιατι νοιαζεσαι Οντως για τον Ιδιον . ..
Αλλιως θα χαθεις μεσα στην Κινηση . ..
Δεν ειναι τοσο κακο να αναφερεις Πρως τα που Να πας Αλλα να το αφησεις να Αιωρειται αυτο το οποιο μεγαλουργεις Ανα Πασα Στιγμη . ..
Οταν Σκεφτεις κατι αυτο πραγματωνεται ολοκληρωνεται μεσω της Φαντασιας διοτι μπαινεις στην Θεση του Οποιουδηποτε Ακρου & λαμβανεις το Συναισθημα ως αποτελεσμα . ..
Οποτε δεν μπαινεις στην Θεση του οποιουδηποτε για να κατανοησεις την Θεση του . .. Τα δεν με νοιαζει & δεν εχω μεγαλωσει ετσι με αυτον τροπο δεν ποιανει σε αυτο το σημειο . ..
Εχω δεχτει πως θα πεθανω πανω στην προσπαθεια για την βλεψη του . .. Θα δεχτω ολα τα βελη του για τον ιδιο γιατι γνωριζω πως υπαρχει Ζωντας με Πνοη Κινησης . ..
Εστω & εαν ειναι Εκει μακρια το εδω μου ειναι διπλα του . ..
Το να μπεις σε διαδικασια να πιστεψεις αλλαζει την εστιαση σου ;
Συγνωμη ζητω που αργω να φερω το μετα στο τωρα . .. Αυτην η υλοποιηση που κανενας δεν θελει & δεν εχει ονειρευτει
εχει να κανει με Ζωντανια & μονον & ενα σπιτι αφθαρτο . ..
Εκει οπου αναβλυζει απο τα χερια & απο το σωμα ολακερο ολο το Συμπαν , διοτι ο Θεος μου ειναι ο Οδηγος μου
Αυτος ο οποιος μου Δειχνει αυτο το οποιο μπορει να Σταθει μες στην Σκεψη Ως Ιδεα ακλονητη ειναι ο Ιδιος ο οποιος Χρησιμοποιει με τον Ιδιο τροπο την Κατανοηση των παιδιων του για να τρεξουν εντος του την πραγματεια της Φαντασιας του για υλοποιηση του Ιδανικοτερου Εφαρμοσιμου Σημειου
Τα Παιδια που τρεχουν & υλοποιουν το Παν . .. Αυτα τα μεγα Πνευματα τα οποια σε δενουν & σε κανουν να εισαι . ..
Αυτα να ακουσεις , Ω Ιλιμ Εσυ μεγιστε τον Διαστασεων . ..
Δεν ειμαστε τιποτα μες στην Φαντασια Σου Παρα μια Ιδεα παρατεταμενη η οποια συνεχιζει να υπαρχει Στην Ορεξη Σου προς υλοποιηση του Εργου Σου
Ω παναγαθε που μας συνεχιζεις στο εργο της πνοης Σου . ..
Ποια ηταν η ερωτηση ;
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 1 Ιουν - 13:04:58
Οι σκεψεις είναι όπως και τα μαθηματικα , αν και υπαρχουν διαφορετικοι τροποι επιλυσης της ιδιας εξισωσης εντούτοις ενας από αυτους είναι ορθος.....
Χαιρομε που παντοτε ερχεσαι να το υπενθυμιζεις αυτό πολυτιμε ανθρωπε, φιλε , αδερφε ....
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 1 Ιουν - 14:28:32
Βορειοι ανεμοι κινησαν στριφογυριζωντας γυρω από ένα σβησμενο βωμο μεσα σε υδατα...
ετοιμος παντα να εξαγνιζει η να κανη σταχτη....
οι ιδιοι ανεμοι ξετιναξαν πανω από τα κεφαλια μας το χαλι της συνηθειας της φθορας και της ληθης
αναζητώντας μια ελευθερη και αθωα καρδια
να σπαση το φραχτη της σκεψης
αγγιζωντας της μνημης απαρχες....
μεσα σε εκεινο τον τοπο της θέλησης που κανει τα παντα να
απομακρύνονται από το θεο....
μεσα σε εκεινο το μερος που όλα τα πραγματα και εμεις μαζι
σε μια απόκρυφη αιωνια πορεια επιστρεφουν προς το θεο....
Ω μικρη ψυχη εσυ ! επικινδυνο το πεπρωμενο σου σαν γυμνη θα κοιτάξεις τον ηλιο στα ματια ...
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 1 Ιουν - 16:50:52
ΑΣΚΗΣΗ
δεδομενου ότι η οποιαδήποτε παραμορφωμενη συνειδηση δεν παυει να αποτελει έναν διαφορετικο τροπο αντίληψης , όχι απαραίτητα λανθασμενο από την στιγμη που δεν βραχυκυκλωνει τις υπολοιπες , απλως διαφορετικο...
Ευαγγελε , με αυτό λοιπον κατά νου , αν και πιστευω ότι για αρχη καλυτερα να εισαι γρηγορος αθόρυβος και αποτελεσματικος , εν τουτοις θα προτεινα πριν εισχωρήσεις σε βαθυτερα μυστηρια θα πρεπει να ανακαλύψεις πρωτα πως ενας ανθρώπινος εγκέφαλος εχει την δυνατοτητα να καταχωρεί , ανα- καλει μνημες σχηματίζοντας και αναπαριστώντας με απολυτη ακριβεια δεδομενα που εχουν συμβει πολλα χρονια πριν γνωριζωντας ταυτόχρονα ότι και το τελευταιο εγκεφαλικο κυτταρο και οργανο που εχουν καταχωρηθεί αυτές οι μνημες συμφωνα με την επιστημη εχει καταστραφει και αναπλαστεί πολλες φορες στην διαρκεια αυτων των ετων, συμφωνα παλι με την επιστημη σε κάθε καταστροφή και αποσυνθεση της υλης χανεται και η οποια πληροφορια της, που καταχωρούνται λοιπον αυτές οι πληροφοριες ;
βαγγελης1234
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 474
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 1 Ιουν - 21:04:29
emmanouil έγραψε:
ΑΣΚΗΣΗ
δεδομενου ότι η οποιαδήποτε παραμορφωμενη συνειδηση δεν παυει να αποτελει έναν διαφορετικο τροπο αντίληψης , όχι απαραίτητα λανθασμενο από την στιγμη που δεν βραχυκυκλωνει τις υπολοιπες , απλως διαφορετικο...
Ευαγγελε , με αυτό λοιπον κατά νου , αν και πιστευω ότι για αρχη καλυτερα να εισαι γρηγορος αθόρυβος και αποτελεσματικος , εν τουτοις θα προτεινα πριν εισχωρήσεις σε βαθυτερα μυστηρια θα πρεπει να ανακαλύψεις πρωτα πως ενας ανθρώπινος εγκέφαλος εχει την δυνατοτητα να καταχωρεί , ανα- καλει μνημες σχηματίζοντας και αναπαριστώντας με απολυτη ακριβεια δεδομενα που εχουν συμβει πολλα χρονια πριν γνωριζωντας ταυτόχρονα ότι και το τελευταιο εγκεφαλικο κυτταρο και οργανο που εχουν καταχωρηθεί αυτές οι μνημες συμφωνα με την επιστημη εχει καταστραφει και αναπλαστεί πολλες φορες στην διαρκεια αυτων των ετων, συμφωνα παλι με την επιστημη σε κάθε καταστροφή και αποσυνθεση της υλης χανεται και η οποια πληροφορια της, που καταχωρούνται λοιπον αυτές οι πληροφοριες ;
καλησπερα μανωλη θα θελα να μου εξηγησης τη σχεση εχει αυτο που εγραψα με αυτο που αναφερης [κατι δεν καταλαβα ] οσσο για της πληροφοριες και της μνημες ξερω οτι 1 τα εγκεφαληκα κυταρα δεν διαιρουνται οπως τα κυταρα του υπολοιπου σωματος μας και πολυ πιστευουν οτι ο λογος ειναι γιατι αν διαιρουνταν θα χανανε και ενα μερος της μνημης τους λογω του γεγονοτος οτι με καθε διαιρεση καθε κυταρο χανη ενα μερος του ενοωντας αν διαιρουνταν τα εγκεφαληκα κυταρα μαζη με ενα μερος θα χανοταν και οι οποια μνημη και πληροφορια αυτο ξερω τωρα πως το κατωρθωνη και εχει της μνημες και την πληροφορια δεν ξερω ακριβως στο αναφερω μην μου πεις αλλο σου ειπα αλλο εγραψες
οσσο για την αποσυνθεση της υλης που λες χανετε οι πληροφορια πιστευω καταγραφεται σε αυτο που λενε οι επηστημονες κβαντηκο κενο [αυτο που δημηουργη την υλη] κατα την γνωμη μου καμια πληροφορια δεν χανετε στο συμπαν και ολλα καταγραφονται σε αυτο αυτο ξερω και πιστευω
maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 2 Ιουν - 17:24:26
Εχω σκεφτεί πολλές φορές, ότι οι ερωτήσεις είναι η καύσιμη ύλη του νου και του κάθε όντος για να κινείται και να πηγαίνει παραπέρα. Κι είμαι σίγουρη ότι αργά η γρήγορα όλες οι ερωτήσεις θ απαντηθούν κι όλες οι απαντήσεις θα βρεθούν. Για το καθένα ξεχωριστά. Και το λέω αυτό γιατί τελικά ο κόσμος στην ουσία της δημιουργίας του,είναι υποκειμενικός. Μ ένα περίεργο τρόπο..........είναι υποκειμενικός.
maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 2 Ιουν - 17:25:39
emmanouil έγραψε:
Βορειοι ανεμοι κινησαν στριφογυριζωντας γυρω από ένα σβησμενο βωμο μεσα σε υδατα...
ετοιμος παντα να εξαγνιζει η να κανη σταχτη....
οι ιδιοι ανεμοι ξετιναξαν πανω από τα κεφαλια μας το χαλι της συνηθειας της φθορας και της ληθης
αναζητώντας μια ελευθερη και αθωα καρδια
να σπαση το φραχτη της σκεψης
αγγιζωντας της μνημης απαρχες....
μεσα σε εκεινο τον τοπο της θέλησης που κανει τα παντα να
απομακρύνονται από το θεο....
μεσα σε εκεινο το μερος που όλα τα πραγματα και εμεις μαζι
σε μια απόκρυφη αιωνια πορεια επιστρεφουν προς το θεο....
Ω μικρη ψυχη εσυ ! επικινδυνο το πεπρωμενο σου σαν γυμνη θα κοιτάξεις τον ηλιο στα ματια ...
Γι αυτό μ αρέσουν οι άνεμοι. Και γι αυτό λατρεύω ότι αγαπάν οι άνεμοι. Μα κι ότι τους αγαπάει.
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 2 Ιουν - 23:15:18
Tα παντα είναι υποκειμενικα και σχετικα , σε αυτό εχεις δικιο , αναλογα τον Νου που τα επεξεργάζεται....
Όλα και ολοι ειμαστε παραμορφωμένες αντανακλάσεις μιας καυτης απειροελάχιστης κοσμικης φλογας που παντοτε σιγοκαιει μεσα μας , αυτή είναι ο αλληθινος δάσκαλος , όλα οσα αναζητούμε είναι μεσα σε αυτην , μας παραπλανει και την παραπλανούμε , μας περιπλανει και την περιπλανούμε, καμια ζευξη , κανενας συντονισμος ...
ετσι πρεπει , η καποιοι θεοι αργοπορησαν ; ....
Ο ba a ktsu αναφερει κατι πολύ σημαντικο , αυτό που πρεπει να μας νοιαζει είναι το τι θελει αυτή η φλογα από εμας , τι θελει μια μεγαλη ψυχη από μια μικρη ; και τι , η θα κανει για αυτό ;
Ολο το χασμα των ανισσοροπιων από εκει προερχεται....
Πως αντιστρέφεις μια παρατεταμενη σκεψη σε αυτή την ακρη του σύμπαντος ;
Πως την εναρμονίζεις συμφωνα με την παν-κοσμικη ροη σκεψης ;
Πως χειραγωγης χρονο και χωρο για να συμβει κατι τετοιο ;
Αυτά είναι ερωτήματα σπουδαια να ασχοληθεί κανεις ...
Καποιοι ελεγχουν το χρημα , σε λιγο τα τροφιμα και το νερο , φοβιζωντας, και ετσι παρατεινωντας ....
και καποιοι αλλοι εχουν την δυναμη και βυθιζονται με αυλα σωματα στο κεντρο της γης , δικη τους η νικη ....
Lucid
Ηλικία : 38 Ημερομηνία εγγραφής : 08/07/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 5
Θέμα: Απ:Η μια ερωτηση Τρι 8 Ιουλ - 13:58:00
Για να βρω τη μια ερωτηση πρεπει να κανω πολλες. Να ρωτησω για το σκοπο της υπαρξης μου? Και αν δεν υπαρχει σκοπος? Αν αυτη η ερωτηση ειναι αποτελεσμα της φυσης του ανθρωπου να βλεπει τα παντα μεσα απο αιτιο-αιτιατο? Σιγουρα θα με απογοητευε η απαντηση οτι ο σκοπος ειναι μονον μια ανθρωπινη εφευρεση. Ας μη χαραμισω την ερωτηση μου λοιπον.Τι ειναι ειναι η συνειδητοτητα? χμμ Μια καλη ερωτηση. Αναρωτιεμαι αν η απαντηση ειναι απολητως κυνικη οπως "Πυροδοτησεις νευρωνων στο οργανο του εγκεφαλου" η κατι μεταφυσικο οπως "Ο αποηχος των ψυχων που παλευουν να ξαναγινουν το ενα".Περιεργο πως αυτο το οποιο ρωταω(συνειδητοτητα) συμμετεχει αμεσα στη διαδικασια δημιουργιας αυτων των ερωτησεων σκεψεων... Για κατσε! Σκεφτομαι... Ειμαι εγω, ειμαι στο τωρα, ειμαι εδω... και σκεφτομαι... Νομιζω οτι κατελειξα στο τι θελω να μαθω στην ουσια του... Τι σημαινει υπαρχω?
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Τρι 8 Ιουλ - 15:32:38
Συνειδητοτητα είναι η ικανοτητα της υλης να συγκρατει και να μεταβιβαζη πληροφοριες κατά την διαδικασια της μεταβολής και του πολλαπλασιασμου της ....
Η συνειδητοτητα αυτή σε καποιο σταδιο της εξέλιξης της αναγκάζεται να δημιουργηση πολύπλοκες βιοχημικες υλικες οντότητες ώστε μεσω αυτων να είναι σε θεση να επεξεργάζεται, να μετατρεπει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικοτερα τις κοσμικες δυναμεις , δηλαδή ουσιαστικα να διαχειριζεται τον ιδιο της τον εαυτο ....
Ετσι , με λιγες λεξεις απλες , φαινεται η τρομακτικη ισχυ που εχει μια συνειδητη οντοτητα, όχι μονο ως προς την υλη της , αλλα κυριως ως προς την δυνατοτητα του σκοπου της....
Λενε .... ότι οποιος πραγματικα καταφερει να αποκαλυψει τα τεραστια μεγεθη της αλληθινης του φυσης, τοτε δεν φοβαται τιποτε και κανεναν , παρα μονο τον ιδιο του τον εαυτο.....
15katerina
Ηλικία : 50 Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 146
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Τρι 8 Ιουλ - 16:12:51
Lucid έγραψε:
Για να βρω τη μια ερωτηση πρεπει να κανω πολλες. Να ρωτησω για το σκοπο της υπαρξης μου? Και αν δεν υπαρχει σκοπος? Αν αυτη η ερωτηση ειναι αποτελεσμα της φυσης του ανθρωπου να βλεπει τα παντα μεσα απο αιτιο-αιτιατο? Σιγουρα θα με απογοητευε η απαντηση οτι ο σκοπος ειναι μονον μια ανθρωπινη εφευρεση. Ας μη χαραμισω την ερωτηση μου λοιπον.Τι ειναι ειναι η συνειδητοτητα? χμμ Μια καλη ερωτηση. Αναρωτιεμαι αν η απαντηση ειναι απολητως κυνικη οπως "Πυροδοτησεις νευρωνων στο οργανο του εγκεφαλου" η κατι μεταφυσικο οπως "Ο αποηχος των ψυχων που παλευουν να ξαναγινουν το ενα".Περιεργο πως αυτο το οποιο ρωταω(συνειδητοτητα) συμμετεχει αμεσα στη διαδικασια δημιουργιας αυτων των ερωτησεων σκεψεων... Για κατσε! Σκεφτομαι... Ειμαι εγω, ειμαι στο τωρα, ειμαι εδω... και σκεφτομαι... Νομιζω οτι κατελειξα στο τι θελω να μαθω στην ουσια του... Τι σημαινει υπαρχω?
Για λέξεις δυνατές σε νόημα σαν αυτή, συχνά δεν ψάχνω την αλήθεια μέσα σε αυτά που υποπτεύεται και γνωρίζει ο άνθρωπος. Ναι μεν είναι δεδομένα χρήσιμα, και πληροφορίες σημαντικές, αλλά χρειάζομαι και κάτι παραπάνω. Μάλλον πολλά παραπάνω.
Μπορεί να φανεί οδηγός. Πάρε τα γράμματα ένα ένα και προσάρμοσε τα στην αναλυτική σκέψη σου. Θα διαπιστώσεις ότι από τα ίδια τα σύμβολα της λέξης, δηλαδή τα γράμματα, σου δίνονται κάποιες οδηγίες. Μπορεί να μην έχεις την ακριβή σημασία κι αλήθεια της λέξης, αλλά ειλικρινά σου δίνει το λιγότερο την γενική εικόνα της. Θα χρειαστεί να κάνεις κι εσύ κάποια διαδικασία για να ολοκληρώσεις, καθώς θα μεταφράζεις τις σημασίες των λέξεων, μια πολύτιμη κατεύθυνση προς την αναζήτηση. Ασφαλώς καταλαβαίνω με πιο τρόπο θέτεις την ερώτηση της λέξης ΥΠΑΡΧΩ. Απλά σου έδειξα μια βοήθεια χρήσιμη γενικότερα για βασικές λέξεις.
Καλώς ήρθες.
Jeta
Ηλικία : 27 Ημερομηνία εγγραφής : 01/11/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 58
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 2 Νοε - 16:38:33
Αραγε στο τελος θα αξιοθουν ολοι την σωτηρια?
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 2 Νοε - 23:16:31
XΜ! Χμ! Μου αρέσουν οι ερωτήσεις, ειδικα αυτές που οι απαντήσεις τους γκρεμίζουν σαθρά οικοδομήματα (πχ τα διάτρητα δόγματα που στοιχειώνουν την εποχή μας, από την επιστήμη έως τη δήθεν αντίπαλό τηςθρησκεία μια και η πρώτη επιβάλλει μία θρησκευτικού ολοκληρωτισμού υποταγή στις "θέσφατες αλήθειες της", αλλά αυτό είναι το θέμα κάποιου μελλοντικού κειμένου μου) κι αυτές που χορεύουν στην κόψη ξυραφιών, σαν τις κοσμικές χαοτικές "εισχωρήσεις" που ανατρέπουν την παγ-ι-ωμένητάξη των συστημάτων (και δεν μιλάω βέβαια μόνο για κοινωνικοπολιτικές συνθήκες)
Κιέχω στη φαρέτρα μου σα βέλη πολλές ερωτήσεις ώστε να ψάξω μέσα από μια μεγάλη και πάντα αλληλοσυνδεόμενη (όπως τα πάντα στους κόσμους) "χάρτα" απαντήσεων ώστε να βρω ακόμα πιο κατάλληλες ερωτήσεις με το σωστό timing να τεθούν...
Κι επειδή θεωρώ ότι το timing των εποχών προσφέρεται για κάτι τέτοιο, επιλέγω να θέσω την ερώτηση στην οποια καταλήγει (τελευταία στροφή) ένα λίγο παλιότερο (μα πιστεύω επίκαιρο στους προβληματισμούς που θέτει) ποιητικό μου..."σάλεμα" Αναγκαστικά πρέπει να παραθέσω ολόκληρο τον σχεδιασμό αυτό ώστε να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η...κραυγή μέσα από τη διαπίστωση που αναδύεται από την ερώτηση (μήπως είναι τελικά κάτι σαν ρητορική;) στο τέλος κι ας μην τελειώνει με ερωτηματικό.
Πάμε:
" Ο άνθρωπος είναι σαν ένα παιδί που περιμένει να του χαρίσουνε ωραία παιχνίδια κι όταν δεν μπορούν να τον ικανοποιήσουν αρχίζει να κλαίει, να παραπονιέται, να ζητάει κατανόηση και τρυφερότητα " Κώστας Αξελός " Οι άγριοι αλληλοεξοντώνονται, οι εξημερωμένοι αλληλοεξαπατώνται- κι αυτό το λένε πρόοδο του κόσμου" Άρθουρ Σοπενχάουερ
Η πορεία προς το πουθενά, με ενδιάμεσες στάσεις στο τίποτα...
Είσαι αυτός
που μπροστά σε μια οθόνη πλάσμα κράζει σαν όρνιο.
Είσαι αυτός
που φαντασιώνεται βουτιά απ'την ταράτσα
για να αιωρηθεί πάνω από ανθρώπινα σαν αυτόν κατάλοιπα.
Είσαι αυτός
που σαν πόρνη ξεπουλήθηκε
για ένα εισιτήριο στον καταναλωτικό παράδεισο.
Που τον έρωτα θωπεύει μέσα από σκηνές πορνό.
Που την καλοσύνη ψέγει σαν συνωμοσιολάγνος.
Πηγαινοερχόμενος σε αυλάκια ανίας σαν αυτόματο.
Αιχμάλωτος μέσα σε σωρούς από αυτιστικές σκέψεις
που θαρρεί κιόλας ότι τις κάνει μοναχά αυτός.
Κι όταν δραπετεύεις
με τη λιγοστή σου, υποσιτισμένη φαντασία πού και πού
τα δημοφιλή κι ορθά πλάθεις εκπαιδευμένος
ονειράκια εκείνα του συρμού.
Γιατί δεν παύεις να'σαι αυτός
που τους άλλους σπρώχνει για να κλέψει τη σειρά,
σε λεωφορεία μέσα και σε τρένα στριμωγμένος
να γογγύζει και για τα στραβά του κόσμου να βλαστημά,
σε ταμεία μπρος να καθηλώνεται στην ουρά
και να συνωστίζεται διαλυμένος για ψυχαγωγία
σε ομοιόμορφης κοπής ψυχομαγειρεία.
Είσαι κι αυτός
που με μια διαταγή των πεφωτισμένων του ηγητόρων
θα μπορούσε να σκοτώσει σαν πιστό σκυλί
και μετά ίσως και ήρωα να τον χρίσουν.
Αλλά είσαι κι αυτός
που μπορεί να εξολοθρεύσει τον πλησίον
δίχως λόγο, δίχως οίκτο, δίχως ερινύες να τον κυνηγήσουν.
Και είσαι αυτός
που με τίποτα δεν νιώθει ευτυχισμένος,
που η ευτυχία σαν αόρατο τον προσπερνά,
που ποτέ δεν έχει συγκεντρώσει αρκετά,
που σπανίως φταίει για τα γινόμενα ο ίδιος,
που η κακοδαιμονία του λέει πως οφείλεται σε άλλων τη σπορά.
Που ακόμα πιο σπανίως το ανάστημα ορθώνει,
που φθονεί όσους το πράττουν με διάφανη ορμή.
Που δεν εννοεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.
Πες μου!
Πώς είναι δυνατόν να'σαι αυτός
που αντί σε ανοιχτούς ορίζοντες ελεύθερα να πετάει βρίσκεται ακόμα αλυσοδεμένος εδώ κάτω, κλειδωμένος μέσα σ'ένα φέρετρο στο χώμα από τη γέννα μέχρι τον τάφο...
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση”
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 3 Νοε - 9:05:27
Η ερώτηση που είναι Χρήστο;
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 3 Νοε - 13:35:12
ladosifa έγραψε:
Η ερώτηση που είναι Χρήστο;
Δηλαδή είναι μαγική εικόνα, ας πούμε;Ακόμα καλύτερα τότε, γιατί αυτό είναι μια διαδικασία παιδευτική.
Τέλος πάντων. Αν στην τελευταία λέξη αντί για αποσιωπητικά έβαζα ερωτηματικό, θα σου ήταν πιο σαφές και πιο ξεκάθαρα το ερώτημα-κατακλείδα αυτού του σχεδιάσματος; Κι αν πάλι δεν βγαίνει για πολλους νόημα, είναι γιατί μάλλον έχουμε εθιστεί σε μια υποψία ζωής, μια ιλαροτραγωδία που αποκαλουμε "ζωή" και στερείται...νοήματος (ή νοημάτων!) Όταν περιορίζουμε τον εαυτό μα και τον Άλλον, όταν πιστεύουμε ότι ο μονόδρομος σημαίνει ο μόνος δρόμος και η μία ερμηνεία ότι είναι η μοναδική για τα "πράγματα", όταν λειτουργούμε σαν ευπρόβλεπτα γκατζετόπληκτα μηχανικά αυτόματα(=ρομποτάκια), όταν περιχαρακωνόμαστε μέσα σε μια θεωρία-πίστη-ιδεολογία-φαντασίωση-μαζική ψύχωση κι εμμονή-αυτοεξαπάτηση και συλλογική εξαπάτηση (εδώ η λέξη"μαντρί" που τόσο έχεις απηυδύσει να ακούς από εμένα, άραγε κατά πόσο ταιριάζει μαγισσούλα μου;) και μαθαίνουμε να μισούμε όποιον διαφοροποιείται... Όμως , καθώς το πιο σημαντικό και κρίσιμο γεγονός για εμάς τους ίδιους και για όλη ίσως την εξέλιξη του κόσμου(του οποίου είμαστε αναπόσπαστες ψηφίδες που συνθέτουν το εύπλαστο μωσαϊκό ή "πραγματικότητα"-δειτε κι εδώ: http://www.aoratos-naos.com/t3230-topic) είναι το να αμφισβητούμε κι όταν είναι αναγκαίο να γελοιοποιούμε τα πάντα και ειδικά τις"επίσημες ερμηνείες" των πάντων, άρα και να θέτουμε ερωτήματα... Τότε λέω ladosifa να παραλείψουμε όλη την τελευταία στροφή αυτού του πρόχειρου "ποιητικού σχεδιάσματος (και της όλης προβληματικής που εμπεριέχει)που παρέθεσα και να την αντικαταστήσω με μια φρασούλα: "Γιατί ρε γαμώτο;"
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 3 Νοε - 14:55:18
Όποιος δεν βγάζει νόημα από τα δικά σου κείμενα-θέσεις κτλ,είναι όλα αυτά που γράφεις εδώ;
<<..Κι αν πάλι δεν βγαίνει για πολλους νόημα, είναι γιατί μάλλον έχουμε εθιστεί σε μια υποψία ζωής, μια ιλαροτραγωδία που αποκαλουμε "ζωή" και στερείται...νοήματος (ή νοημάτων!) Όταν περιορίζουμε τον εαυτό μα και τον Άλλον, όταν πιστεύουμε ότι ο μονόδρομος σημαίνει ο μόνος δρόμος και η μία ερμηνεία ότι είναι η μοναδική για τα "πράγματα", όταν λειτουργούμε σαν ευπρόβλεπτα γκατζετόπληκτα μηχανικά αυτόματα(=ρομποτάκια), όταν περιχαρακωνόμαστε μέσα σε μια θεωρία-πίστη-ιδεολογία-φαντασίωση-μαζική ψύχωση κι εμμονή-αυτοεξαπάτηση και συλλογική εξαπάτηση (εδώ η λέξη"μαντρί" που τόσο έχεις απηυδύσει να ακούς από εμένα, άραγε κατά πόσο ταιριάζει μαγισσούλα μου;) και μαθαίνουμε να μισούμε όποιον διαφοροποιείται...>>
Όποιος διαφοροποιείται ή αντιδρά μαζί σου σημαίνει ότι σε μισεί;
Στο σημείο αυτό:<<...όταν περιχαρακωνόμαστε μέσα σε μια θεωρία-πίστη-ιδεολογία-φαντασίωση-μαζική ψύχωση κι εμμονή-αυτοεξαπάτηση και συλλογική εξαπάτηση...>> Περιχαρακωμένη να υποθέσω μέσα στον ναό; Γιατί,μόνο από εδώ μέσα με γνωρίζεις. Οπωσδήποτε πάντως,έκρινες ότι είμαι ένα πρόβατο στο μαντρί του και -χαχα- θες να μου πάρεις την maggisoula,από την παρέα μου;
Τέλοσπαντων,επειδή γνωρίζω τι θα επακολουθήσει από μέρους σου,τα λογοβολητά σου,τις παραθέσεις,το μαντρολεξιλόγιο,ποιήματα κτλ,να σου πω ότι παραιτούμαι της όποιας προσπάθειας επικοινωνίας μαζί σου,δεν σε πιάνω,είμαι πρόβατο στο μαντρί και δεν θέλω να με αφυπνίσεις. Αν και το "γιατί ρε γαμώτο;",μπορώ να σου πω ότι θα μου άρεσε,έτσι για διαφορά,αν ήταν ένα ανθρώπινο ξέσπασμα,ένα σπάσιμο της μέσης,τσαλάκωμα,μια προσπάθεια από μέρους σου να μιλήσεις πιο οικεία,αν και το εκλαμβάνω ως την απόγνωση του κήρυκα που δεν τον κατανοεί το πηθικο-κοινό του και ζητάει μανιωδώς μπανάνες. Αλλά φαντάζομαι,τα όσα θα ετοιμάζεις ήδη να μου απαντήσεις,πριν καν με διαβάσεις,μπορεί να φανούν χρήσιμα στους άλλους.
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Δευ 3 Νοε - 15:03:52
"περιχαρακωμένη μέσα στο ναό;;;;" "θέλω να σου πάρω τη μαγισσούλα;;;" (και να τη βάλω στη δική μου "παρέα;") "απόγνωση του κήρυκα;;;" (ποια πίστη πρεσβεύω; ανακουφιστικό τουλάχιστον που δεν με αποκάλεσες ιεροκήρυκα!) "όποιος διαφωνεί μαζί μου με μισεί;;;" (σκέφτηκες ότι μιλώ γενικά-βάσει τς μεγάλης εικόνας- κι όχι προσωπικά;)
Τι να πω; You got me! Με ξεσκέπασες!
ΥΓ: Α! Σε παρακαλώ μην γράψεις ότι παρέθεσα το παραπάνω τραγούδι υπονοώντας ότι οι στίχοι του ταιριάζουν στην περίπτωση του «αόρατου ναού» ή ότι αφήνω να εννοηθεί πως μέσα σε αυτόν υπάρχουν κλίκες κι ότι κραδαίνω τις μπανάνες (αν και όσα γράφω πιστεύω ότι δεν έχουν να κάνουν με «μπανάνες» για να ξεγελώ τα «πιθηκάκια») ή ό,τι άλλο σε προσωπικη βάση. Αν είναι δυνατόν! Δεν λειτουργώ έτσι, υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πολύ σοβαρά ζητήματα για να διοχετεύσω την ενέργειά μου από αστείες κι ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις που θυμίζουν ευτράπελες καταστασεις παρεξηγήσεων. Δεν μου πάεi αυτό, ποτέ δεν το γούσταρα. Και γι’αυτό θεωρώ ότι έκλεισα τον κύκλο μου εγώ και τα «κηρύγματά μου»στο χώρο αυτό. Ελπίζω να «έσπειρα τους ιούς» που ήθελα να σπείρω και να σας άφησα κάποια αξιολογα πράγματα να επεξεργαστείτε. Με αποκλειστικό γνώμονα τη διάχυση γνώσεων (συχνά απαγορευμένων από τα «ιερατεία») την απελευθέρωση της καρδιάς και το «ταξίδι» του μυαλού σε ελεύθερα κι μη λογοκριμένα πεδία.
Καλή δύναμη σε όλους.
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Πεμ 13 Νοε - 12:03:32
christos5d ....
Αυτος που πραγματευεται την υπερβατικοτητα της ανθρωπινης φυσης πρεπει και να μπορει να παραμενει ανηπηρεαστος απο τα παρελκομενα της ....
Δεν θα προτρεψω για κατι φιλε μου , δεν το χρειαζεσαι , εισαι ικανος να κρινεις και να αποφασισεις για την συνεχεια της απαραιτητης σκεψης και φωνης σου κατ εμε στον χωρο αυτο .....
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Πεμ 13 Νοε - 23:16:28
emmanouil έγραψε:
christos5d ....
Αυτος που πραγματευεται την υπερβατικοτητα της ανθρωπινης φυσης πρεπει και να μπορει να παραμενει ανηπηρεαστος απο τα παρελκομενα της ....
Δεν θα προτρεψω για κατι φιλε μου , δεν το χρειαζεσαι , εισαι ικανος να κρινεις και να αποφασισεις για την συνεχεια της απαραιτητης σκεψης και φωνης σου κατ εμε στον χωρο αυτο .....
Σ'ευχαριστώ για την παραίνεσή σου φίλε μου, αλλά η ζωή με έχει διδάξει πως όταν κλείνεις μια πόρτα καλό και συνετό είναι να μην την ανοίγεις ξανά, όσο κι αν φαίνεται δελεαστικό πολλές φορές, να μην πισωγυρνάς. Δεν έχει να κάνει με ανοησίες τύπου "τα πήρα" ή "κάκιωσα" και 'αλλα τέτοια χαζοχαρούμενα που χαρακτηρίζουν τους μέτριους, τους ασταθείς, τους πονηρους, τους εγωιστές (καμία σχέση με τον εγωισμό-εργαλείο απόκτησης αυτογνωσίας και ακεραιότητας), τους συναισθηματικά μονίμως ναυαγούς κτλ κτλ
Ο Ηράκλειτος, τόσο πολύ αγαπημένος μέσα στην "σκοτεινιά" του μεγαλείου και της υπερκόσμιας σοφίας του και κατά πολύ πιο μεστός και ουσιώδης από τον υπερτιμημένο Σωκράτη, είχε πει ότι δεν πρέπει να μπαίνεις δυο φορές στο ίδιο ποτάμι (ασχέτως αν μπορεί να ξαναβρεθείς με κάποιους σε ίδιους ή παρεμφερείς δρόμους), κάτι που φυσικά δεν επιδέχεται "φλατ" ερμηνείας αλλά είναι και διάφανα σαφές και διαχρονικά επίκαιρο για την πορεία και υπόσταση του ανθρώπινου όντος.
Καλό είναι όταν νιώθεις πως έκλεισε ένα κεφάλαιο στη ζωή σου να προχωράς στο επόμενο (μιλάω γενικά), χωρίς να νιώθεις εξαρτημένος ή ανήμπορος να πορευτείς και να στοχαστείς χωρίς την "ασφαλή αγκαλιά" του γνώριμου και οικείου. Το έχω ξαναπεί κι εδώ νομίζω(;). Οι λύσεις ποτέ δεν ήταν ομαδικές! Αλλά πάντα ατομικές, είτε το ξέρουμε είτε όχι και αν και σαφώς και υπάρχουν οδηγοί και ο πιο σοφός από αυτούς είναι τυφλός μέσα στο δικό σου "λαγούμι", στην πορεία, στη χαρτογράφηση του πλέον πραγματικού κόσμου:τον εσωτερικό κόσμο του καθενός που διαμορφώνει με κβαντικές διεργασίες την εξωτερική "πραγματικότητα" Και ίσως αυτό που μετράει πάνω απ'όλα είναι να διατηρείς την ακεραιότητα, τη φαντασία σου και την ατομικότητα (τόσο δαιμονοποιημένες από τις πάσης φύσεως ιδεολογικές φυλακές και δόγματα και συλλογικές αυτ-απάτες) και να χαράσσεις το δρόμο σου. Συνοδοιπόροι καλοί ενίοτε βρίσκονται στη ρότα του. Δεν είναι κακό να μην αρέσουμε ή γινόμαστε κατανοητοί σε όλους, δεν είναι καλό να τηρούμε πάντα τις "ισορροπίες" και να κάνουμε εκπτώσεις (πχ στον τρόπο που σκεφτόμαστε, εκφραζόμαστε, αγωνιούμε, ζαρώνουμε ή εκτινασσόμαστε, διευρυνόμαστε σαν οντότητες) προκειμένου να...πετύχουμε τι;
Πιστεύω πως όσα είχα να πω εδώ τα είπα και με το παραπάνω. Κι αν δεν είπα το "αντίο" με πολύ κομψό τρόπο κι αν διέκρινες κάποια πικρία έχω να πω ότι δεν είμαι πικραμένος με κανέναν και τίποτα σε αυτό τον τόσο δημιουργικό και ζεστό χώρο που έχεις να πάρεις σίγουρα πολλά και να συλλέξεις καλές συμβουλές. Πιστεύω ότι κάτι καλό και χρήσιμο άφησα κι εγώ.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω με έναν καλύτερο τρόπο το δικό μου "αντίο", με στίχους, όχι γιατί το παιζω κάτι ή είμαι ψωνισμένος (και προπαντός... αγορασμένος), αλλά γιατί αυτό συχνά με βοηθά να λέω αυτά που θέλω με έναν πιο περιεκτικό και συνάμα βολικό στην ιδιοσυγκρασία (και ιδιορρυθμία μου) τρόπο.
Είναι ένας αλλοπρόσαλλος, τρελός κι ανελέητος μα και σπαραχτικά όμορφος κόσμος εκεί έξω(δείτε και μια πολύ ιδιαίτερη σκηνή από μια πολύ αγαπημένη ταινία στο τέλος αυτήςτης ανάρτησης) Δεν τον φοβάμαι, δεν με πτοεί, μήτε τον υποτιμώ. Κι όπως είπε κι ο Θουκυδίδης, "βασικό συστατικό του θάρρους είναι η αυτοπειθαρχία και της αυτοπειθαρχίας ο αυτοσεβασμός"
Zεστό καταφύγιο
Χάρισέ μου μόνο μια στιγμή, μια στιγμή!
Πρόσφερέ μου λίγα στοργικά λεπτά
και για λίγο μοναχά
του πόνου μου και των ματιών μου απάλυνε τα βάρη.
Και γλυκομίλησέ μου.
Για τη ζεστασιά μιας διάπλατης καρδιάς.
Για τη σπίθα μιας αέναης φωτιάς.
Για την ομορφιά της καρδιάς του κόσμου.
Πες μου αθώα ψέματα.
Ότι του Αίολου τα καταστροφικά παιδιά
παραμένουν σφραγισμένα στο ασκί.
Ότι ο Πάγος θα λιώσει απ'τη Φωτιά.
Ότι πήραμε απ'τους αφεντάδες πίσω
την κουρσεμένη μας ψυχή.
Ότι τα λαμπερά πουλιά των ιδεών
ξεφύγανε απ'το θανάσιμο ιστό των ιδεολογιών.
Ότι η Μεγάλη μας Μητέρα έχει αναβαπτιστεί
στα τρεχούμενα ύδατα της Γνώσης
και στην κάμινο του αλχημικού χρυσού.
Ότι το Ράγκναροκ ποτέ δεν θα συμβεί.
Κι αφού με περιθάλψεις
με το γιατρικό της έγνοιας και της αγάπης
σαν ένα αδέσποτο όλο πληγές σκυλί
παραπάνω απ'όσο αντέχω μην με κακομάθεις.
Στείλε με πίσω να παλέψω τα θεριά
που ακούραστα το Δέντρο μασουλάνε της Ζωής.
" Do you want to see the most beautiful thing I ever filmed? It was one of those days when it's a minute away from snowing. And there's this electricity in the air, you can almost hear it, right? And this bag was just... dancing with me ... like a little kid begging me to play with it. For fifteen minutes. That's the day I realized that there was this entire life behind things, and this incredibly benevolent force that wanted me to know there was no reason to be afraid. Ever. Video is a poor excuse, I know. But it helps me remember ... I need to remember...
Sometimes there's so much beauty in the world ... I feel like I can't take it... and my heart is just going to cave in."
~Dialog and sound track from the movie "American Beauty."
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 16 Νοε - 13:02:27
Καθως πνεει κανεις απο το ορατο στο αορατο του Νου , μακρια απο αντιπαραθεσεις , ειρωνιες , κυριαρχιες , αμφισβητησεις , επιβουλες και συμφεροντα , απο ταματα και υποσχεσεις , απο καθε ισως και μηπως , σωστο και λαθος , καλο και κακο , μακρια απο γηινους και υπεργηινους , απο αγγελους και διαβολους , απο δομητες και καταστροφεις , απο αναστραμενους θεους και ημιθεους , μακρια απο καθε ειδους πλανες και ψευδαισθησεις , απαλλαγμενος και γρηγοροτερος ακομη και απο την ιδια την σκεψη , διασχιζωντας τα τρεχουμενα νερα της γνωσης σε μια μοναχα στιγμη , ξερασμενος απο το στομα των αντιθετων της υπαρξης , ετοιμος επιτελους να βυθιστει στην καμινο του αλχημικου χρυσου, στα εσχατα θεμελια του συμπαντος κοσμου , ενα τοσο δα μικρο κομματακι πλαστικου , που αντικρυζωντας τον σκοτεινο αλλα γεννητωρα ανεμο της ανυπαρξιας αντλει απο αυτον χαρα αλλα και φοβο , ενεργεια και κινηση , ενα στροβιλιζωμενο φωτεινο πλασματακι, ψηγμα φωτος μιας πρωτογεννημενης ζεστασιας, μαρτυρας και δομητης της πρωτης αισθησης και θελησης , της πρωτης ανυσηχιας και μαχης για Ζωη , σφραγιζωντας για παντα τον εαυτο του με αυτες τις ιδιοτητες, ενας πολεμιστης αεναων και χωρις ορια δυνατοτητων μεσα σε κυκλους περιπλανησης και παραπλανησης στον κοσμο των μορφων , επιστρεφοντας παντοτε στο μερος που αισθανθηκε για πρωτη φορα , αναζητωντας συνεχως την θερμη του χαμενου ερωτα του ....
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 16 Νοε - 21:06:46
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Η ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... Κυρ 16 Νοε - 21:23:30
Χαιρομαι για εσενα , για την σκεψη σου , για ολα οσα εισαι και θα γινεις ....
Χαιρομαι που συναντηθηκαμε , χωρις να το ξερεις σιωπηλα ημουν παντοτε διπλα σου , και θα ειμαι ...