Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 2443
Θέμα: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 8 Μαρ - 0:45:05
Οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα, όμως μέχρι τι είναι ικανοί να εξηγήσουν; Πόσα έχουν εξηγήσει από το μη ορατό πεδίο; Είναι δύσκολο το μη ορατό και μη απτό αλλά υπάρχον, να εξηγηθεί με τα σημερινά επιστημονικά μέσα. Μόνο ένα «πράγμα» μπορεί να χειριστεί και να μελετήσει αυτούς τους χώρους... Η ψυχή του ανθρώπου.
Το τρίτο μάτι δεν είναι όργανο του σώματος και δεν μπορεί να μετρηθεί, ούτε επιδέχεται πειραματισμό. Το τρίτο μάτι είναι όργανο της ψυχής, είναι ψυχοπνευματικό όργανο, εργαλείο και διαχειριστής του αόρατου. Ποιοι το διαθέτουν; Όλοι οι άνθρωποι. Όμως για να μπορέσει κάποιος να δει μέσω αυτού χρειάζεται είτε να έχει το «χάρισμα», είτε να ασκηθεί για να μπορέσει να το ανοίξει. Τι βλέπεις μέσω του τρίτου οφθαλμού; Το αόρατο, το άϋλο, το Ουράνιο, αλλά και το σκοτεινό ας μην το ξεχνάμε αυτό. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.
Το άνοιγμα του Τρίτου Ματιού, έχει άμεση σχέση με το 6ο τσάκρα. Το ψυχικό τσάκρα, που βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου πάνω από τα φρύδια. Είναι στενά συνδεδεμένο με το "κωνοειδή" αδένα. Την επίφυση που είναι αδρανοποιημένη στους περισσότερους ανθρώπους. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως είναι «η έδρα της ψυχής», όπου το μυαλό και το σώμα συναντιούνται.
«...Η μελέτη της δομής του ανθρώπινου εγκεφάλου συνεχώς προχωράει και δίνει νέα στοιχεία για τη λειτουργία του. Πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Science υποστηρίζει ότι μια περιοχή ακριβώς πίσω απ' το κούτελό μας, είναι υπεύθυνη για την αντίληψη των επιμέρους τόνων ενός μουσικού κομματιού. Το άρθρο ήταν αποτέλεσμα μιας μελέτης ερευνητών του πανεπιστημίου του Dartmouth, οι οποίοι εκτέλεσαν ένα «μουσικό» πείραμα σε 8 εθελοντές, καταγράφοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου τους με τη μέθοδο απεικόνισης fMRI. Η μουσική που άκουγαν περιείχε και τα 24 μείζονα και ελάσσονα μουσικά κλειδιά ακολουθώντας μοτίβα «δυτικής» μουσικής. Η γεωμετρική απεικόνιση αυτής της μουσικής είχε ουσιαστικά σπειροειδή μορφή. Όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του κομματιού, παρέμβαλλαν στο «βάθος» ένα διαφορετικό μουσικό όργανο που δεν «κολλούσε», κατέγραψαν ότι είναι αυτή η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου πίσω απ' το μέτωπο που εντοπίζει τη διαφορά και το «φάλτσο». Αυτή η περιοχή «ακολουθούσε» τη μουσική και ανίχνευε τους διάφορους τόνους και καθώς δηλώνουν οι επιστήμονες, αυτή η περιοχή είναι που παρεμβαίνει για την αλληλεπίδραση μεταξύ συναισθηματικών και μη - συναισθηματικών πληροφοριών και αυτή είναι με την οποία αφομοιώνουμε τις πληροφορίες γενικότερα. Η επιστήμη, πλησιάζει σε κάποια εγκεφαλική λειτουργία που συνδέεται μ' αυτό που κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί ονόμαζαν «τρίτο μάτι», το όργανο της 6ης αίσθησης και της σοφίας...»
Το Τρίτο μας Μάτι είναι ουσιαστικά μια «τυφλή» υπόφυση στο μέτωπό μας, που κατά την Ιατρική επιστήμη δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για κάτι που η «πεπατημένη» επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τον ρόλο του. Από αρχαιοτάτων χρόνων όμως, οι Μύστες κάθε λαού το συνέδεσαν με την διαίσθηση και το χαρακτήρισαν ως η όραση της διαίσθησης, η σύνδεσή της με τον έξω κόσμο. Εξ' ου και το όνομά του.
Αυτό όμως το «μάτι» για να λειτουργήσει κατά βούληση και όχι αυθαίρετα, θέλει εξάσκηση. Δεν είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προσοχή μας, την επιμονή μας και -πάνω απ' όλα- τον σεβασμό μας. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μάθει πρώτα να χαλαρώνουμε, να οραματιζόμαστε, να διαλογιζόμαστε και να νιώθουμε το σώμα μας.
Σας παραθέτω κάποιο τρόπο εξάσκησης, τον οποίο διάλεξα προσεχτικά και τον οποίο δοκίμασε μια φίλη και όπως είδα την βοήθησε πολύ, χωρίς να της δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα... Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν ασκήσεις, που ναι μεν έχουν δυνατά και γρήγορα αποτελέσματα, αλλά εάν δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε την εμπειρία να χειριστούμε τα εργαλεία της ψυχής, μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα επίπονες και οδυνηρές.
Άσκηση 1η Γι αρχή, ξεκινάμε με μια πολύ απλή άσκηση που θα μας διδάξει, αφ' ενός να αισθανθούμε το τρίτο μάτι και αφ' ετέρου να το «ανοίγουμε» και να το «κλείνουμε» κατά βούληση: Κάθισε κάπου ήσυχα και άνετα, με απαλό φωτισμό που να μην κουράζει. Κλείσε τα μάτια σου και χαλάρωσε. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για να σε βοηθήσουν στην χαλάρωση. Τώρα προσπάθησε να αισθανθείς το τρίτο σου μάτι. Βρίσκεται κάπου στην μέση του κούτελού σου (μερικοί το έχουν χαμηλά, κοντά στην βάση της μύτης, άλλοι το έχουν ακριβώς στο κέντρο του κούτελου, άλλοι λίγο πιο ψηλά). Εάν συγκεντρώνεσαι σωστά, θα νιώσεις μια ελαφριά φαγούρα ή μια πολύ ελαφριά πίεση ή ένα κρυωματάκι ή λίγο περισσότερη ζέστη ή τέλος πάντων 'κάτι' διαφορετικό κάπου στο κούτελό σου. Η αίσθηση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο... θα βρεις την δική σου όταν προσπαθήσεις. Μόλις νιώσεις αυτό το 'κάτι διαφορετικό', συγχαρητήρια: εντόπισες το που βρίσκεται το τρίτο σου μάτι και το ενεργοποίησες συνειδητά! Δοκίμασε να ακουμπήσεις το σημείο με το δάχτυλό σου και θα νιώσεις να σε ενοχλεί ή ακόμα και να σε πονάει ελαφρά (περίπου όπως όταν ακουμπάς το δάχτυλό σου στα κανονικά σου μάτια). Αυτό σημαίνει ότι το τρίτο μάτι σου είναι ανοιχτό. Έχοντας κλειστά τα κανονικά σου μάτια, οραματίσου το τρίτο σου μάτι. Για αρχή, μην κρατάς πολύ την εικόνα στο νου σου έχοντας ανοιχτό το τρίτο μάτι! Μόλις «δεις» (οραματιστείς) το τρίτο σου μάτι, οραματίσου το να κλείνει. Όταν πράγματι θα κλείσει, η αίσθηση που είχες στο κούτελο θα σταματήσει και αν βάλεις το δάχτυλό σου επάνω, δεν θα σ' ενοχλεί.
Εξασκήσου σ' αυτό το άνοιξε-κλείσε για αρχή... Όταν το καταφέρεις επανειλημμένα χωρίς χρονοτριβές και κούραση, δοκίμασε πάλι το ίδιο αλλά αυτή τη φορά με ανοιχτά τα κανονικά σου μάτια. Όταν το καταφέρεις κι αυτό, εξασκήσου αρκετά, μέχρι να είσαι σίγουρος/η ότι το ελέγχεις. Μην προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση, εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η ότι το ελέγχεις!
Άσκηση 2η Το επόμενο βήμα είναι λίγο πιο δύσκολο και ίσως σε τρομάξει... Θα πρέπει όμως να θυμάσαι συνέχεια πως ότι κι αν δεις, ότι κι αν αισθανθείς, είναι δικά σου πράγματα «κλειδωμένα» στο υποσυνείδητο, που τώρα βρήκαν διέξοδο: Λάβε θέση χαλάρωσης όπως συνήθως και κλείσε τα μάτια σου. Άνοιξε το τρίτο σου μάτι κι αυτήν την φορά, συγκεντρώσου στο κέντρο του. Άφησέ το ελεύθερο να ελευθερώσει ότι έχει μέσα του. Προσπάθησε να μην αφήσεις την λογική σου να αναμιχθεί. Θ' αρχίσουν να βγαίνουν ένα σωρό πράματα, σχήματα, χρώματα... αλλά κυρίως: συναισθήματα. Πολύ έντονα συναισθήματα. Μην αφεθείς πολύ ώρα. Μόλις αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να καταβάλλεσαι από τα συναισθήματα, κλείσε αμέσως και μην ξαναπροσπαθήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Κάνε το ίδιο για όσες μέρες θέλεις, όχι όμως πάνω από 1 φορά την μέρα. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, μην χρησιμοποιείς καθόλου το τρίτο σου μάτι. Θα το ανοίγεις μονάχα για την άσκηση. Θα ξέρεις ότι δεν χρειάζονται άλλες μέρες, όταν φτάσεις να το ανοίγεις και να μην βγαίνει πια τίποτα από μέσα.
Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι διπλός: 1 - να «αδειάσεις την αποθήκη» σου. Η διαίσθησή σου «αποθηκεύει» πράγματα καθημερινά και τα συσσωρεύει στο υποσυνείδητο. Ο μεγαλύτερος όγκος, έρχεται από τα όνειρα. Μ' αυτήν την άσκηση, κατά κάποιο τρόπο αδειάζεις και καθαρίζεις αυτήν την αποθήκη, ώστε να δώσεις καθαρό και ανεπηρέαστο χώρο σε νέα ερεθίσματα. 2 - Να ενεργοποιήσεις το τρίτο σου μάτι. Είναι κάτι σαν «ξεσκούριασμα».
Δεν πρέπει να κάνεις αυτό το «ξεκαθάρισμα» μια κι έξω, διότι είναι φοβερά εξουθενωτικό (θα το προσέξεις και μόνος/η σου αυτό άλλωστε).
Υπ' όψη, πως από την στιγμή που θα «καθαρίσεις» και μετά, πλέον θα πρέπει να έχεις μόνιμα κλειστό το τρίτο σου μάτι (κυρίως όταν κοιμάσαι) και να το ανοίγεις μονάχα όταν θέλεις.
Άσκηση 3η Τώρα πλέον είσαι έτοιμος/η να δεχθείς κατά βούληση ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω σου. Ξεκίνα με κάτι απλό για εξάσκηση, για το οποίο όμως θα χρειαστείς την βοήθεια ενός φίλου: Ζήτα από τον φίλο σου να μπει μέσα σ' ένα κατασκότεινο δωμάτιο και να κρυφτεί ή να σταθεί απλά όπου θέλει, χωρίς να κινείται καθόλου και χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Στην συνέχεια μπες κι εσύ μέσα στο δωμάτιο, στάσου στην είσοδο, κλείσε να μάτια σου και άνοιξε το τρίτο σου μάτι. Προσπάθησε να εντοπίσεις τον φίλο σου, μέσω της «όρασης» του τρίτου σου ματιού, χωρίς να μετακινείσαι μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησε μάλιστα να διακρίνεις και την στάση που έχει. Άλλη παρόμοια άσκηση: προσπάθησε να κινηθείς μέσα σ' ένα δωμάτιο του οποίου την διαρρύθμιση δεν γνωρίζεις, χρησιμοποιώντας το τρίτο σου μάτι και έχοντας τα κανονικά σου μάτια κλειστά. Μπορείς να σκεφτείς πληθώρα παρόμοιων ασκήσεων. Εφάρμοσέ τις και όταν θα έχεις έναν ικανοποιητικό βαθμό επιτυχίας, μπορείς να συνεχίσεις με πιο πολύπλοκες ασκήσεις, όπως: - Δοκίμασε να καταλάβεις ποιοί ή/και πόσοι επισκέφτηκαν ένα δωμάτιο, μέσω του τρίτου σου ματιού (φρόντισε να έχεις έναν τρόπο να επιβεβαιώσεις). - Προσπάθησε να δεις την αύρα κάποιου, μέσω του τρίτου ματιού. - Ζήτα από έναν φίλο να κινηθεί αργά, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και προς όποια κατεύθυνση θέλει μέσα σ' ένα μεγάλο δωμάτιο, και προσπάθησε να παρακολουθήσεις τις κινήσεις του μέσω του τρίτου ματιού και έχοντας τα μάτια σου κλειστά (βοηθάει το να φοράς ωτασπίδες, ώστε να μην ακούς καθόλου την κίνησή του). - Προσπάθησε να «δεις» κλειστά τραπουλόχαρτα.
Σκέψου κι άλλες παρόμοιες ασκήσεις και αργότερα μπορείς να εξασκηθείς σε ακόμα πιο περίπλοκα πράγματα, όπως για παράδειγμα το που είναι και τι κάνει την δεδομένη στιγμή ένας άνθρωπος (ή και ζώο ακόμα) που δεν βρίσκεται κάπου κοντά σου (προσοχή στο να μην καταπατάς το δικαίωμα στον απόρρητο και προσωπικό χρόνο του καθενός!)
Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορείς να αντιληφθείς, αλλά μην ξεχνάς να «καθαρίζεις» το τρίτο σου μάτι τακτικά! (με την 2η άσκηση).
Τέλος, θα προσέξεις ότι μερικές φορές, ενώ έχεις κλειστό το τρίτο σου μάτι, νιώθεις ένα «γαργάλημα» στο σημείο του (ή 'κάτι' διαφορετικό). Σ' αυτήν την περίπτωση, άνοιξέ το αμέσως και προσπάθησε να καταλάβεις τι «μήνυμα» προσπαθεί να σου στείλει η διαίσθησή σου.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ημερομηνία εγγραφής : 05/03/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 32
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Δευ 5 Μαρ - 17:02:28
ΕΧΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ... ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ...? ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ...ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΤΟΥ ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ!
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Δευ 5 Μαρ - 17:18:29
Προσπαθησα να το κανω αλλα δεν νιωθω απολυτως τιποτα.δλδ δεν νιωθω ουτε καψιμο,ουτε φαγουρα,τιποτα απολυτως.Μονο μια συγχιση μου εμεινε,δεν ξερω γιατι,μια αναστατωση,μαλλον επειδη ειμαι ατομο αρκετα ανυπομονο,και δεν ειδα οτι περιμενα να δω.
Καποια φιλη μου ειπε οτι το εκανε,και ''ειδε'' ενα τεραστιο λεει ματι,το οποιο την τρομαξε και δεν συνεχισε,καπως ετσι.
Θα θελα να μαθω κι εγω περισσοτερα για το θεμα!Αν υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω,κατι που να βοηθησει ισως;
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ημερομηνία εγγραφής : 05/03/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 32
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Δευ 5 Μαρ - 17:32:06
ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ.... ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ....ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΙΡΙΣΜΕΝΟ...ΟΙ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΙΣΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ...ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΣΗΧΙΑ...ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΦΩΝΕΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ! ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΣΙΝΤΩΝΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ.....ΧΑΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΟΥΝ.....ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΣΟΥ...ΔΕ ΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ....ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΗ ΦΟΡΑ!
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 6 Μαρ - 1:33:46
εχω 2 παιδια και ολο το σπιτι ειναι συνηθως πυρπολημενο απο παιχνιδια,βιβλια και ενα σωρο αλλα,κατι που μου δημιουργει συγχιση ουτως η αλλως.Παει αυτο.Θα το προσεξω την επομενη φορα λοιπον...
Φασαρια δεν εχει, εκτος απο αυτη μεσα στο μυαλο μου την οποια ζοριζομαι αρκετα να ησυχασω...γενικα αγχωνομαι αρκετα ευκολα,και συνηθως μου προκαλουν αγχος ασημαντα πραγματα.Που ομως δεν λενε να ξεκουμπιστουν απο το νου μου!Π.χ.ειμαι ικανη να αγχωθω γιατι το γραφειο ειναι ατακτοποιητο,γιατι βρεχει και θελω να απλωσω,η γιατι ξεχασα να τηλεφωνησω στη μητερα μου...τιποτα ιδιαιτερο,αλλα κολανε σαν βδελες ειδικα οταν προσπαθω να χαλαρωσω...σαν ενα σμηνος μελισσες που βουιζει...τι μπορω να κανω;
Και ενα ακομη...πως ενεργοποιουντε τα τσακρας;Σ'ευχαριστω!
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ημερομηνία εγγραφής : 05/03/2012 Αριθμός μηνυμάτων : 32
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 6 Μαρ - 3:09:14
exeis polu agxos k den afinese... sou estila minima mpes diavase to.
maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 6 Μαρ - 9:12:05
Αγγελικούλα μου οι περισσότεροι έχουν ένα θεματάκι με την συγκέντρωση. Την ώρα που θ΄ελουν να αυτοσυγκεντρωθούν τους έρχνται όλα στο μυαλό. Να σου πω.....δες κι εδώ http://www.aoratos-naos.com/t1599-topic. Φιλάκιαααα!
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Σαβ 10 Μαρ - 15:53:54
Ρουλα Πυρ
Ηλικία : 38 Τόπος : Στο κεντρο του Γαλαξια! Ημερομηνία εγγραφής : 21/12/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 47
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 1 Απρ - 15:09:52
Να σας ρωτήσω κάτι; Το έκανα ....οραματίστηκα ενα μεγάλο μάτι λίγο χρωματιστο μου φάνηκε σαν ζωγραφιά... Ένιωσα σαν μυρμήγκιασμα ανάμεσα στα φριδια λίγο πιο πάνω και μετα ένιωσα κάτι περίεργο....ένιωσα κάτι σαν να ακούν τα αυτιά μου ενα πολυ ψιλό ήχο σαν ραδιοκύματα σαν συντονισμό ....σαν ήχο μέσα στην απόλυτη ησυχία....τι ειναι αυτο;;;;; Ελπίζω να το έκλεισα το μάτι μετα!!! Το είχα ξανακάνει παλιά αυτο. Άμα δεν κλείσει το τρίτο μάτι τι γίνεται;;;;; Μήπως δεν το χα κλείσει απο παλιά;;; Γίνεται;;;;;;
νεμ17
Ηλικία : 28 Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 3
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τετ 9 Απρ - 21:43:23
Προσπαθησα να κανω τις ασκησεις αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ενιωσα το σωστο αποτελεσμα. Ενιωσα το τριτο ματι αναμεσα στο κουτελο,χωρις να το λεω με απολυτη βεβαιοτητα. Το ειδα στο μυαλο μου μεγαλο με κιτρινο περιγραμμα. Για τον καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικο? Ειναι λογικο να μην ειμαι σιγουρη αν ανακαλυψα το δικο μου?
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Πεμ 10 Απρ - 18:48:54
Καλώς ήρθες νεμ17. Θεωρώ,πως για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό,μπορεί να έχει κάποιες ομοιότητες,αλλά στον καθένα αλλιώς μιλά ο εαυτός μας και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να γνωρίζουμε. Επίσης,για το δεύτερο ερώτημα σου,αν είναι λογικό να μην είσαι σίγουρη για το αν ανακάλυψες το δικό σου,λογικό δεν θα το έλεγα,αλλά αναμενόμενο εφόσον δεν μάθαμε,σε μια εκλογικευμένη κοινωνία,να εμπιστευόμαστε εμάς τους ίδιους και μέσα σε αυτό,βάζω και εμένα μέσα. Και,ίσως,η εμπιστοσύνη στο ένστικτό μας,να είναι το ζητούμενο εδώ,περισσότερο από το να ανοίξουμε ένα τρίτο μάτι,έτσι απλά,και μετά να το κλείσουμε.
νεμ17
Ηλικία : 28 Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 3
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Πεμ 10 Απρ - 20:37:15
Καλως σας βρηκα:) εχεις δικιο..ζουμε σε μια κοινωνια που κυριαρχει ο ψυχρος ορθολογισμος και το ενστικτο μας περιοριζεται..αυτο που με ωθησε να ψαξω για την εκτη αισθηση ειναι πως το τελευταιο διαστημα εχω εντονα προαισθηματα και βλεπω ονειρα με αγνωστα προσωπα που παθαινουν κατι κακο. Στο παρελθον εχει ξανατυχει να διαισθανθω πραγματα,ακομα και ατυχημα και με φοβιζει λιγο η ολη κατασταση..θα ηθελα να ανακαλυψω αυτη την ιδιαιτετη πλευρα του εαυτου μου...αν καποιος εχει καποια εξηγηση για τα παραπανω..θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση..
Jeta
Ηλικία : 27 Ημερομηνία εγγραφής : 01/11/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 58
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Κυρ 2 Νοε - 16:19:38
Γεια σας παιδια! Πολυ καλη ασκηση την δοκιμασα αλλα ενιωσα εναν δυνατο πονο χωρις να υπερβαλλω και δεν την συνεχισα..επειδη διαβασα για φαγουρα η ελαφρυ πονο τις περισσοτερες φορες θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να συνεχισω κανονικα..
Ευχαριστω!
inei777
Ηλικία : 52 Τόπος : athens Ημερομηνία εγγραφής : 27/12/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 177
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Κυρ 21 Ιουν - 19:13:17
ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΕΣΤΗ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ........ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΓΗΙΝΟΥ? ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΡΟΗ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΙΔΕΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ. ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΤΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΕΟΙ ΤΙ ΑΣΠΙΔΑ ΕΙΧΑΝ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ? ΘΕΛΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
βαγγελης1234
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 474
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Κυρ 21 Ιουν - 19:18:26
Jeta έγραψε:
Γεια σας παιδια! Πολυ καλη ασκηση την δοκιμασα αλλα ενιωσα εναν δυνατο πονο χωρις να υπερβαλλω και δεν την συνεχισα..επειδη διαβασα για φαγουρα η ελαφρυ πονο τις περισσοτερες φορες θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να συνεχισω κανονικα..
Ευχαριστω!
κατα 80 τα εκατο αν εσυ ειχες μεγαλους πονους αν το συνεχηζες θα σου ανηγε πολυ πιο γρηγορα απο οτι τους αλλους μετατον πονο ανηχτο πληρες το τριτο ματι
inei777
Ηλικία : 52 Τόπος : athens Ημερομηνία εγγραφής : 27/12/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 177
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Κυρ 21 Ιουν - 19:25:24
ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ? ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ? Ο ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΠΟΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ?
ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ
Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ- ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΕΝΩΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΙΩΘΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ Η ΕΚΡΟΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΧΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ! ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ?
βαγγελης1234
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 474
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Κυρ 21 Ιουν - 20:13:32
inei777 έγραψε:
ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ? ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ? Ο ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΠΟΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ?
ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ
Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ- ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΕΝΩΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΙΩΘΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ Η ΕΚΡΟΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΧΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ! ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ?
θα απαντησω πρωτα σε αυτοπου ειπες ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ? αν ανηξη το τριτο ματι ειναι πολη σημαντηκο να μαθουμε και να το κληνουμε γιατι υπαρχη κυνδηνος μεχρη και στο τρελοκομειο να παμε
αν ανηξης βλεπουμε την αυρα αλλα και αορατες οντοτητες και αυτο δεν γινεται να το αντεξη καποιος για παντα αυτην ειναι οι κυριοτερη λογοι
δεν αναιρω οτι ανεφερα και το υποστηρηζω οτι αλλο λιγος πονος αλλο μεγαλος πονος μεγαλος πονος = γρηγορο ανηγμα ματιου λιγος πονος σιγα σιγα σιγα ανηγματος ματιου
ανεφερα κατα 80 τα εκατο οποτε μπορη να υπαρχη και ενα 20 τα εκατο ενας αλλος λογος λογοι και να μην ειναι συνδεεται με το ανιγμα τριτου ματιου αμεσα
πολλα μπορη να ειναι καποιος κανη ασκηση και φοβαται δεν ειναι ετοιμος δεν το κανη σωστα και με οτι ασχημες συνεπειες ο τροπος που χρησημοποιη για να ανηξη το τριτο ματι ειναι λαθος και επυκηνδηνος οχι ομως τι συνδεονται με προβληματα θυροειδη οι υποθυροειδησμο οπως ανεφερες καμοια σχεση
και γενηκα αν καποιος εχει οτηδηποτε προβλημα βιολογηκο και κανη τετοιου ειδους ασκησης δεν επηρεαζετε και δεν εχει σχεση ποσο υγειης ειναι βιολογηκα
οσσο γιατι εσυ επαθες οτι επαθες θα μου επιτρεψης να μην σου απαντησω γιατι ειναι κατι που εσυ πρεπη να ψαξης και να βρης και ας εχω σχηματηση καποιες θεωριες γιατι επαθες οτι επαθες
οσσο γαι αυτο που ανεφερες αν χρηαζοταν να ηταν ανηχτο δεν θα ηταν κατα φυση δεν μπορης να φανταστης τι θεμα ανηγης θα μπορουσα να γραφω [σελιδες] πολη μεγαλο θεμα ανεφερες το μονο που θα σου πω ειναι οτι οι φυση μας εδωσε την ελευθερη επιλογη και την δυνατοτητα σε εμας τους αθρωπους αν θελουμε και εχουμε καθε δικαιωμα να ανηγουμε τα τσαρκα μας οποτε και οσσο θελουμε οσσο γιατι δεν ειναι ανηχτα οσσο μεγαλωνουμε ο κυριωτερος λογος ειναι οτι σαν οντα ημαστε ημητελης ως υλικα οντα και ας εχουμε απεριοριστες δυναμης φταιει και ο τροπος που μεγαλωνουμε ως παιδια και κυριως οτι δεν μαθαινουμε να τα χρησημοποιουμε απο μικρη ηληκια εκπαιδευση
θα σου φερω ενα παραδειγμα μια αληθηνη ιστορια χωρις πολλες λεπτομερειες καποτε ενας ειχε ενα κοτετση και μεγαλωνε μαζη με της κοτες δυο νεογενητους αετους ετρωγαν οτι και οι κοτες ζουσε μαζη με της καοτες οταν λιγο μεγαλωσαν πηρε εναν αετο τον παει σε ενα γρεμο κοντα αφου τον κρατουσε απο το χερι και τον κουναει απο το χερι του τον πεταει οχι κατω στον γκρεμο ανηξε τα φτερα του και εφυγε δεν ξαναγυρησε
το ιδιο εκανε και με τον δευτερο δεν πεταξε καθολου και τον πηρε πισω στο κοτετσι ελπιζω να καταλαβαινεις τη θελω να πω
επομενος αφου ανιγμα τσαρκων σημαινει χρηση πνευματηκον δυναμεων αλλα και υγεια βιολογηκη το γεγονος ως οντα οτι ημαστε ημητελης αλλα ημαστε και τελειει υπαρχη μια ισοροπια δεν ειναι πληρως κληστα αλλα ουτε πληρως ανηχτα οποτε και απο εμας εξαρταται αν θα τα ανηξουμε οι οχι για χρηση δυναμεων οι οτηδηποτε αλλο
ελπιζω με αυτο να σου εδωσα να καταλαβης γιατι οι φυση δεν μας τα εδωσε ανηχτα πληρως οταν γενηθηκαμε ως οντα ημαστε και ημητελης με οτι συνεπαγετε να εχουμε και αρωστιες βιολογηκς οι ψυχηκες
ενας αλλος λογος ειναι οτι μεγαλωνουμε και δεν τα πιστευουμε συνηθως πολλη ακουγεται ακουγοταν οτι ενα παιδι βλεπη νεραιδες οι διαφορα αλλα οντα τη τα λεμε οι γονης αυτα ειναι της φαντασιας και μην τα πιστευης αποτελεσμα ενα παιδι βλεπη πραγματη αορατες οντοτηες αλλα το κανουμε απο μονο του να κληνη το ματι [τριτο ματι ] γιατι το λεει στους γονης και οι γονης του λενε δεν υπαρχουν αυτα ειναι στην φαντασια σου
οπως ανεφερα το θεμα ειναι πολλη μεγαλο οποτε σταματαω εδω
οποτε ξεχνα το οτι ειχες προβλημα στο σωμα οι θυροειδη
Jeta
Ηλικία : 27 Ημερομηνία εγγραφής : 01/11/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 58
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Δευ 22 Ιουν - 13:01:57
Ιnei777 ο πονος που περιεγραψες πολυ θυμιζει τον δικο μου ,αν μπορω να το πω αυτο. Δεν εχω ξαναδοκιμασει να το ''ανοιξω'' γιατι εμπιστευομαι πολυ το σωμα μου και ισως κατι θελει να πει,δεν ειναι ολοι πλασμενοι να κανουν τα ιδια. Το ιδιο νιωθω πολλες φορες οταν παω να πεσω σε βαθυα χαλαρωση .Βεβαια οχι πονο στο μετωπο αλλα στον λαιμο λες και δυο αορατα χερια με πνιγουν.
Βαγγελη γιατι πιστευεις οτι ο πονος θεωρειται καλο σημαδι ?
βαγγελης1234
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 474
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Δευ 22 Ιουν - 17:21:46
Jeta έγραψε:
Ιnei777 ο πονος που περιεγραψες πολυ θυμιζει τον δικο μου ,αν μπορω να το πω αυτο. Δεν εχω ξαναδοκιμασει να το ''ανοιξω'' γιατι εμπιστευομαι πολυ το σωμα μου και ισως κατι θελει να πει,δεν ειναι ολοι πλασμενοι να κανουν τα ιδια. Το ιδιο νιωθω πολλες φορες οταν παω να πεσω σε βαθυα χαλαρωση .Βεβαια οχι πονο στο μετωπο αλλα στον λαιμο λες και δυο αορατα χερια με πνιγουν.
Βαγγελη γιατι πιστευεις οτι ο πονος θεωρειται καλο σημαδι ?
καταρχην οπως εδωσα να εννοηθη ειπα κατα 80 τα εκατο ειναι σημαση ανιγματος ματιου υπαρχη περιπτωση να ειναι να σημαινει ο πονος κατι αλλο
τωρα γιατι πιστευω ειναι καλο σημαδη γιατι αρχηζη να αφυπνηζετε το ματι για αυτο αρχηζη να ανηγη οι ενεργεια του
θα το πω αλλιως καποιος που εχει πυρετο καιει το σωμα του ανεβασμενη θερμοκρασια αλλα εκεινη την στηγμη αναρωνη θεραπευεται απο οτι και αν ειναι οι αιτιας που το εκανε να παει να αρωστηση αποτελεσμα αυτης της ενεργειας του σωματος ειναι ο πυρετος
το ιδιο ακριβως ειναι και με το ανηγμα του τριτου ματιου αποτελεσμα αιτιας ανηγματος του ενεργοποιησης του ειναι ενας πονος εκει που βρισκεται
αν ειναι λιγος πονος οχι μεγαλος με κατι σαν μουδιασμα ανηγη σιγα σιγα οχι αμεσως αν ειναι μεγαλος και εντονος μολις σταματηση απο την αλλη μερα ειναι πληρης ανηχτο
αν εχει καποιο αλλο μελος να προσθεση οι να τα πει αλλιως να γινουν πιο κατανοητα καλο θα ηταν εγω δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα
Jeta
Ηλικία : 27 Ημερομηνία εγγραφής : 01/11/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 58
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Δευ 22 Ιουν - 22:15:56
Καλη απαντηση γιατι οχι ευελπιστω να συμβαινει αυτο!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τετ 24 Ιουν - 22:12:37
Ο εγκέφαλός σου είναι πιο ενεργός όταν κοιμάσαι, απ’ ό,τι όταν βλέπεις τηλεόραση.
Όταν ονειρευόμαστε, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί κανονικότατα σαν να δέχεται αληθινά ερεθίσματα, και δίνει στους επιστήμονες την εικόνα ενός εγκεφάλου που βλέπει, ακούει, οσμίζεται, γεύεται, πιάνει, κινείται, κλπ, και επεξεργάζεται πληροφορίες σαν να τις δέχεται από το εξωτερικό περιβάλλον, με τη διαφορά ότι το σώμα κοιμάται και τίποτε από όλα αυτά δεν παρατηρείται να συμβαίνει σε αυτήν την πραγματικότητα.
«Η συνεχής επιρροή των αισθήσεων στους ανθρώπους, έχει υποσκελίσει τόσο πολύ την λειτουργία της σκέψης, στον βαθμό που τα τείχη του Χώρου και του Χρόνου φαίνονται αληθινά, στέρεα και ανυπέρβλητα. Αλλά ο Χώρος και ο Χρόνος δεν είναι παρά αντίστροφα μεγέθη της δύναμης του μυαλού. Ο άνθρωπος είναι ικανός να τα εξαφανίσει και τα δύο» Ralph Waldo Emmerson
«Ο Φιλόσοφος Τσουάνγκ Τσου ονειρεύτηκε ότι ήταν μια πεταλούδα, και όταν ξύπνησε είπε ότι δεν ήξερε αν ήταν ο Τσουάνγκ Τσου που είχε ονειρευτεί πως ήταν πεταλούδα, ή αν ήταν μια πεταλούδα που τώρα ονειρευόταν πως ήταν ο Τσουάνγκ Τσου» Τσουάνγκ Τσου, Το Όνειρο της Πεταλούδας (300 π.κ.ε.)
«Το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι του κόσμου κοιμούνται κάποιες ώρες κάθε ημέρα, κοιμούνται και ονειρεύονται, μας καθιστά όλους μέλη μιας παγκόσμιας μυστικής αδελφότητας, εκείνης του ύπνου και των ονείρων. Είμαστε όλοι μυστικοί πολίτες μιας χώρας εσωτερικής που δεν γνωρίζει σύνορα, για την οποία ο καθένας αποκτά την πρόσβαση ξαπλώνοντας στο κρεβάτι του» Jack London
Η ζωή δεν είναι όνειρο, θα μπορούσε όμως να φτάσει στο σημείο να γίνει όνειρο, γράφει ο Νοβάλις
Τα όνειρά μας σκιαγραφούν ένα ολόκληρο ιδιωτικό σύμπαν, στο οποίο ζούμε μυστικά, εκεί έχουμε βιώματα που ξεχνούμε, ταξιδεύουμε στους τόπους της ψυχής μας (μια Ψυχογεωγραφία), αλλά το κάνουμε δίχως την απαραίτητη συνείδηση που θα μας επέτρεπε να γίνουμε πλοηγοί του. Κι όμως, θα μπορούσαμε να γίνουμε «inner-spacemen» (κοσμοναύτες του εσωτερικού διαστήματος) και να καταλάβουμε πράγματα για τον μυστικό εαυτό μας και το μυστήριο του κόσμου μας, τα οποία μας αποκρύπτονται από τις επιβολές της απογοητευτικής καθημερινής πραγματικότητας και του παγιωμένου «ξύπνιου» εαυτού μας.
Έχουμε έναν δεύτερο μυστηριώδη εαυτό, ο οποίος ζει κανονικά σε έναν παράλληλο κόσμο, τον κόσμο των ονείρων: ένα ολόκληρο εναλλακτικό σύμπαν. Μια μυστηριώδης ονειρική γεωγραφία που το πανόραμά της ξανοίγεται μέσα μας. Την εξερευνούμε ασυνείδητα μέσα από αινιγματικές εμπειρίες και βιώματα που καταγράφονται από τον εγκέφαλό μας ως αληθινά, για τον οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενώ ονειρευόμαστε συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά σαν να βιώνει πραγματικές καταστάσεις. Ζούμε μέσα στα όνειρα, μια δεύτερη ζωή.
Θυμάμαι την περίπτωση της Μαρίας Λεοντάκου από την Κρήτη. Η 19χρονη τότε Μαρία, στις 22 Φεβρουαρίου 1970, έπεσε σε έναν παράξενο εκστατικό λήθαργο για έναν ολόκληρο μήνα και ο λήθαργος αυτός εξελίχθηκε σε ύπνο –όχι κώμα– και η νεαρή γυναίκα κοιμήθηκε χωρίς να ξυπνήσει καθόλου για 23 χρόνια και 21 ημέρες!! Ειδικοί από όλον τον κόσμο την εξέτασαν χωρίς να μπορούν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα και χωρίς να μπορούν να την επαναφέρουν (παρ’ όλο που το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές διεθνώς, πάντα σε νεαρές γυναίκες, με πιο διάσημη την περίπτωση της Carolina Olson που κοιμήθηκε για 32 χρόνια). Η Μαρία ξύπνησε κανονικότατα στις 15 Μαρτίου 1993, έχοντας «χάσει» 23 χρόνια από τη ζωή της (κι αυτό φέρνει λίγο στον νου το λεγόμενο «missing time» των εξωγήινων απαγωγών ή την αγωνία του Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο του Προυστ), χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τίποτε από την περίοδο της «απουσίας» της και, αφότου ξύπνησε, μέσα σε λίγους μήνες άρχισε να ζει μια κανονικότατη ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το παράξενο είναι ότι η Μαρία, αργότερα, εκμυστηρεύτηκε στους δικούς της ότι όλα αυτά τα 23 χρόνια του ύπνου της, ονειρευόταν (;) μια άλλη ζωή, στην οποία ζούσε σε ένα άγνωστο μέρος, είχε φίλους, χόμπι, καθημερινές συνήθειες, εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός, ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά! Είχε ζήσει μια κανονική –φανταστική;– ζωή επί 23 χρόνια, και το σοκ ήταν μεγάλο όταν ξύπνησε σε μια άλλη ζωή όπου τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είχε συμβεί!
Κάτι ανάλογο συνέβη και στη διάσημη περίπτωση, όπως είπα, της Σκανδιναβής Καρολίνα Όλσον, που κοιμήθηκε από το 1876 ως το 1908. Η Καρολίνα θυμόταν πολύ παράξενα πράγματα από αυτή την περίοδο της «συνειδησιακής εξαφάνισής» της, και διηγήθηκε σε όλους με πολλές λεπτομέρειες μια κανονικότατη ζωή που έζησε σε ένα μέρος που δεν διέφερε πολύ από το μέρος στο οποίο ζούσε στον κόσμο των ξυπνητών.
Λοιπόν, είναι βέβαιο ότι ο ύπνος είναι η κατάσταση εκείνη στην οποία ο εγκέφαλος αποκτά πραγματικά όλες τις ελευθερίες που διαθέτει –και που εμείς του τις καταστέλλουμε, στη διάρκεια της εγρήγορσης, με διάφορους μηχανισμούς ενός είδους Παυλοφιανής εξαρτημένης μάθησης και αντιληπτικών στερεοτύπων.
Θυμάμαι τον εκλιπόντα φίλο και δάσκαλο καθηγητή φυσιολογίας και ερευνητή του εγκεφάλου, Μηνά Μαδεντζίδη, να μου λέει:
«Στην εγρήγορση, όλα είναι συστήματα αναφοράς που σου τα έχουν επιβάλλει κάποιοι, για να αντιλαμβάνεσαι αυτά που σου επιτρέπουν να δεις. Στον ύπνο και στα όνειρα δεν ισχύει αυτό, έχεις απεριόριστες δυνατότητες, εκεί υπάρχει ένα απροσπέλαστο επίπεδο, που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το προσεγγίσουμε επιστημονικά. Γι’ αυτό λένε ότι ο ύπνος μοιάζει με τον θάνατο, (θυμηθείτε τον Σαίξπηρ: «To Die, to sleep, maybe to dream») Γι’ αυτό και όταν ξυπνήσεις πρέπει κάποιος να σου πει ότι ήσουν ξαπλωμένος στο τάδε μέρος επί πέντε ώρες και κοιμόσουν, αλλιώς δεν ξέρεις αν ήσουν πεθαμένος ή πού βρισκόσουν.
Ο ύπνος είναι ένας μικρός θάνατος. Και ο εγκέφαλος δουλεύει κανονικά όταν κοιμόμαστε, λειτουργεί σαν να βρισκόμασταν σε εγρήγορση. Όταν βλέπει όνειρα, λειτουργεί σαν να παίρνει κανονικά ερεθίσματα, σαν να βιώνει αληθινές εμπειρίες. Μπορούμε και το καταγράφουμε αυτό. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Μόλις τον αφήσουμε στην ησυχία του, ο εγκέφαλος επιτέλους είναι ελεύθερος, ο ηλίθιος τύραννος του κοιμάται, μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα και να κάνει ό,τι θέλει. Αναζωογονείται απ’ αυτήν του την ξαφνική ελευθερία, όπως το παιδάκι που ακούει συνέχεια τον βαρετό μονόλογο του δασκάλου στο σχολείο και ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και τρέχει έξω στο προαύλιο, στα λουλούδια, στον ήλιο και στο παιχνίδι, χοροπηδώντας χαρούμενο. Μόνο τότε ο εγκέφαλος λειτουργεί στα πραγματικά του επίπεδα, απομακρυσμένος από τα πλασματικά που του στήνουμε συνεχώς μπροστά του. Όταν μπαίνουμε σε αυτήν την τελείως παράξενη κατάσταση του μικρού θανάτου»
Από την άλλη, μήπως και τώρα, αυτήν τη στιγμή, ονειρευόμαστε; Υπάρχει στ’ αλήθεια ο κόσμος εκεί έξω; Ή είναι κατασκεύασμα δικό μου; Ζω μέσα σε μια υπερ-φαντασίωση μου; Είστε όλοι σας δημιουργήματα της φαντασίας μου –κι εσείς και αυτό το κείμενο και το περιοδικό και ο κόσμος; Ίσως ανήκω κι εγώ και η υπερ-φαντασίωση μου, μέσα στην υπερ-φαντασίωση μιας ανώτερης ύπαρξης. Ίσως κι αυτή το ίδιο. Ίσως και όχι.
Θυμάμαι εκείνη την πολύ καίρια ατάκα του αγαπημένου συγγραφέα και στοχαστή Φίλιπ Κ. Ντικ: «Πραγματικότητα είναι αυτό που δεν χάνεται όταν κλείνεις τα μάτια σου» Θυμάμαι κι εκείνα τα χαμογελαστά λόγια του Μηνά Μαδεντζίδη: «Ζούμε σ’ ένα θέατρο. Η αυλαία της θεατρικής παράστασης πέφτει όταν πέφτουν και τα βλέφαρα. Από εκεί και πέρα μπαίνεις σ’ ένα Θέατρο του Παραλόγου. Αυτό που ονομάζουν φυσιολογική σχιζοφρένεια. Αν ο εγκέφαλος είναι ο ταξιθέτης, του αξίζει ένα καλό φιλοδώρημα»
Γνωρίζουμε ότι η συνείδηση ενοικεί σε κάθε ανθρώπινο όν, παρ’ όλα αυτά κατέχουμε την αντίληψη μόνο του δικού μας νου. Μερικές φορές ξυπνάμε, φευγαλέα μας παρουσιάζεται μία αινιγματική γνώση, είμαστε βέβαιοι ότι ο νους μπορεί να υπάρξει ξεχωριστά από εμάς.
Οι Αμπορίτζινες της Αυστραλίας λένε ότι όλοι μας ζούμε στο Dream-Time (στον «Ονειρικό Χρόνο») είμαστε σαν ονειρικοί χαρακτήρες, ζώντας τη ζωή μας πέρα από την παραίσθηση της γέννησης και του θανάτου μας. Οι Θιβετιανοί Λάμας ονομάζουν αυτόν τον «Ονειρικό Χρόνο», «Bardo» ή «ενδιάμεσο στάδιο». Τα Bardos υφίστανται ανάμεσα στο τέλος ενός σταδίου και στο ξεκίνημα ενός άλλου, όπως π.χ. η γέννηση και ο θάνατος –ή ο θάνατος και η αναγέννηση. Οπότε, και το ονείρεμα είναι ένα Bardo, που σκιαγραφεί τη «γκρίζα ζώνη» ανάμεσα στον ύπνο και στο ξύπνημα. Και, μέσα από αυτό το σκεπτικό, ίσως και η ίδια μας η ξυπνητή ζωή να μπορεί να νοηθεί ως ένα Bardo, μια παράξενη ζώνη πραγματικότητας ανάμεσα στο ονείρεμα και στον ύπνο. (Για να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό, βλέπε παρακάτω, στο ζήτημα των σταδίων του ύπνου).
Το μυαλό μας ρυθμίζει τις δραστηριότητές του μέσω ηλεκτρικών κυμάτων που καταγράφονται στον εγκέφαλο, τα οποία εκπέμπουν μικρούς ηλεκτροχημικούς παλμούς διαφόρων συχνοτήτων, που καταγράφονται από το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Αυτά είναι τα εγκεφαλικά κύματα (Brain Waves).
Οι διάφορες καταστάσεις συνείδησης στον εγκέφαλο, σκιαγραφούνται από την εναλλαγή της συχνότητας των εγκεφαλικών κυμάτων (στην κλίμακα Hertz ή Hz).
Τα εγκεφαλικά κύματα χωρίζονται σε: BETA, ALPHA, THETA, DELTA.
1) BETA: 13–60 Hz παλμούς-κύκλους ανά δευτερόλεπτο (μέσος όρος 40Ηz). Είναι το επίπεδο της συνηθέστερης συνειδητής εγρήγορσης, συνήθως σ’ αυτό εκπέμπουμε, και σε αυτό παρατηρούνται οι πιο έντονες δραστηριότητες του αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου. Στα υψηλά επίπεδά του, νιώθουμε ένταση ή υπερένταση, άγχος, φόβο, ανυπομονησία, σύγχυση, ο ρυθμός της κοινωνίας μας και της εποχής μας.
2) ALPHA: 7–13 Ηz παλμούς-κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Είναι το επίπεδο της φυσικής και πνευματικής χαλάρωσης, σ’ αυτό νιώθουμε ικανοποιημένοι και απόλυτα συνειδητοί για το τι συμβαίνει γύρω μας, και σ’ αυτό παρατηρούνται οι πιο έντονες δραστηριότητες του δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου. Όταν βρισκόμαστε σε αυτήν την εγκεφαλική συχνότητα, είναι η καλύτερη κατάσταση για να παίρνουμε νέες πληροφορίες, να ασχολούμαστε με περίτεχνες δραστηριότητες, να μαθαίνουμε γλώσσες, να αναλύουμε πολύπλοκες καταστάσεις. Επίσης, σ’ αυτή τη συχνότητα λειτουργεί ο διαλογισμός, οι ασκήσεις χαλάρωσης, και όλες οι δραστηριότητες νηφαλιότητας. Αύξηση επιπέδου ενδορφίνης, ντοπαμίνης και νοροεπινεφρίνης, ουσίες συνδεδεμένες με συναισθήματα αυξημένης νοητικής διαύγειας και ευφορίας, και κατάλληλο χημικό περιβάλλον για τον σχηματισμό αναμνήσεων. Ιδανική κατάσταση για δημιουργία και συνθετική σκέψη. Αυτή η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων είναι αυτή στην οποία θα επιθυμούσαμε πάντα να είμαστε. Δυστυχώς, στη συνηθισμένη καθημερινότητά μας, κυρίως παραμένουμε στα υψηλά επίπεδα των κυμάτων BETA.
3) ΤΗΕΤΑ: 4–7 Ηz παλμούς-κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Είναι το επίπεδο που στο υψηλό στάδιό του νιώθουμε υπνηλία, μειωμένη συνείδηση, βαθιά χαλάρωση, υπερβολική νηφαλιότητα ή λήθαργο. Καθώς τα Hertz πέφτουν, κοιμόμαστε. Το στάδιο της ύπνωσης. Είναι η εγκεφαλική κατάσταση στην οποία βλέπουμε τα όνειρα (παρατηρείται το φαινόμενο R.E.M. –Rapid Eye Movement). Το ονειρικό πεδίο. Ο διαυγής ύπνος.
4) DELTA: 0,1–4 ΗΖ παλμούς-κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Βαθύς ύπνος ή καταληψία. Όσο χαμηλότερα, οδηγούμαστε στο επίπεδο της πλήρους αναισθησίας. Αν κατεβούμε στα πολύ χαμηλά επίπεδά του πέφτουμε σε κώμα. Στα O Hz μπαίνουμε στην κατάσταση του θανάτου, θεωρούμαστε εγκεφαλικά νεκροί.
Την καθοδική ή ανοδική πορεία της συχνότητας των εγκεφαλικών κυμάτων, νομίζω ότι μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως ανάδυση και κατάδυση της συνείδησης. Μ’ αυτές τις ανωφερείς ή κατωφερείς πορείες, συνδέονται οι κύκλοι του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου μας, ανεβοκατεβαίνουμε μερικές φορές την κλίμακα των συχνοτήτων των εγκεφαλικών κυμάτων. Καθώς κοιμόμαστε, συνήθως διανύουμε πλήρως όλα τα στάδια περίπου κάθε μία ώρα και είκοσι λεπτά. Το φυσιολογικό ξύπνημα γίνεται στο επίπεδο BETA ή στο ανώτερο σημείο των ALPHA. Αν, από εξωτερική ενόχληση ή επιβολή, αναγκαστούμε να ξυπνήσουμε απότομα και να σηκωθούμε, ενώ δεν βρισκόμασταν στα BETA ή υψηλά ALPHA, τότε δεν νιώθουμε καλά, παραπαίουμε, «κοιμόμαστε όρθιοι» Και, μήπως μονίμως κοιμόμαστε όρθιοι;
Όπως είπα, συνήθως λειτουργούμε στους 40 κύκλους ανά δευτερόλεπτο (40 Ηz), συχνότητα που είναι γνωστή ως gamma band, ζώνη Γάμα. Οι «ρυθμοί Γάμα» συνδέονται με την αντίληψη και τη συνείδηση (εξαφανίζονται με την αναισθησία).
Επίσης, θέλω εδώ να καταθέσω κάτι που το θεωρώ σημαντικό: Στην ατμόσφαιρα της Γης υπάρχουν επιδράσεις ηλεκτρικών πεδίων που επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας. Ο ρυθμός ALPHA έχει συχνότητα ίση με αυτήν που εντοπίζεται από τη μελέτη των αδύναμων ηλεκτρικών πεδιακών ταλαντώσεων στην ατμόσφαιρα. Η συχνότητα αυτή είναι 7,8 Ηz, δηλαδή περίπου το ένα έκτο της συχνότητας του ηλεκτρισμού που παρέχεται από το δίκτυο στο σπίτι σας. Ο πρώτος που ανακάλυψε αυτές τις ατμοσφαιρικές ταλαντώσεις ήταν ο Νίκολα Τέσλα, αυτές ήθελε να εκμεταλλευτεί σε κάποιες πρωτοποριακές εργασίες του, όπως την ασύρματη μεταφορά ενέργειας.
Έτσι, η ατμόσφαιρα της Γης φαίνεται σαν να είναι ρυθμισμένη σε ένα σταθερό κυματικό συντονισμό στα 7,8 Ηz. Συχνότητα του ρυθμού ALPHA. Οι εγκέφαλοί μας είναι, στην καλύτερη τους κατάσταση, ρυθμισμένοι και συντονισμένοι με το σώμα της Γης και της ατμόσφαιρας της. Αλλά είναι κλειδωμένοι σε αυτή τη συχνότητα από τον ίδιο τον πλανήτη!
Άραγε, είναι τα όνειρά μας, μια τοπογραφία της ψυχής; Μια τοπογραφία της ψυχής που λειτουργεί σε ένα μήκος κύματος που κανονικά δεν γίνεται αντιληπτό κατά τη διάρκεια του επιπέδου αφύπνισης, του ρυθμού BETA 13-40 Hz;… Φυσιολογικά, τα όνειρα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ρυθμού THETA 7 Hz, και αναφορές έχουν υποδείξει ότι τα κύματα DELTA 1/4-4 Hz, εμφανίζονται με την κρούση των «Φαινομένων Psi», των λεγόμενων ψιονικών ή ψυχικών ή παραψυχολογικών φαινομένων (όπως η τηλεπάθεια ή η τηλεκίνηση) αλλά ο ακριβής νευρικός μηχανισμός παραμένει ακόμη ανεξερεύνητος.
Τί είναι ο ύπνος;
Γιατί θα πρέπει να περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας σ’ αυτήν την κατάσταση; Για παράδειγμα, ένας εξηντάχρονος έχει περάσει –συνολικά– τουλάχιστον είκοσι χρόνια στην κατάσταση του ύπνου. Κανένας άνθρωπος ή ζώο δεν έχει μπορέσει ποτέ να απαλλαχθεί από τον ύπνο ή να επιβιώσει χωρίς αυτόν. Ο ύπνος είναι μία διαδικασία τόσο σημαντική για τη φυσική και ψυχολογική υγεία των ζωντανών όντων, τόσο που η φύση φτάνει ακόμη και σε υπερβολές για να εξασφαλίσει τον ύπνο.
Μερικά πουλιά μπορούν να κοιμηθούν πετώντας και πολλά ψάρια μπορούν να κοιμούνται καθώς κολυμπούν, ενώ οι λαγοί κοιμούνται μόνο ένα λεπτό κάθε τρία λεπτά για πολλές ώρες, για να μη χάνουν την επιφυλακή τους. Σε τί χρησιμεύει ο ύπνος; Αυτή την απλή ερώτηση δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να την απαντήσει ικανοποιητικά κανένας ειδικός.
Λοιπόν, το θεωρώ βέβαιο ότι ο ύπνος είναι σημαντικός επειδή φέρνει τον νου στην κατάσταση των ονείρων και ότι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ονείρεμα ενώ θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τον ύπνο, αλλά είναι δύο καταστάσεις που αναγκαστικά συνοδεύουν η μία την άλλη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του ύπνου, συνήθως βιώνουμε τέσσερα στάδια ύπνου όταν κοιμόμαστε:
1) Το «υπναγωγικό» στάδιο (η νύστα ή ο λήθαργος που νιώθουμε όταν ξεκινάμε να αποκοιμόμαστε, 2) το στάδιο του «συνήθη ύπνου» (εδώ εισχωρούμε σε αληθινό ύπνο, αλλά μπορούμε ακόμη να ξυπνήσουμε εύκολα), 3) Το στάδιο του «βαθύτερου ύπνου» (οι ζωτικές λειτουργίες επιβραδύνονται, και συνήθως δεν ξυπνάμε από εξωτερικές ενοχλήσεις), 4) το στάδιο του «βαθύτατου ύπνου» (οι μύες είναι τελείως χαλαρωμένοι και είναι πολύ δύσκολο να ξυπνήσουμε, και περνάμε περίπου το 15% των ωρών του ύπνου μας σε αυτό το στάδιο).
Χρειαζόμαστε περίπου μία ή μιάμιση ώρα για να περάσουμε καταδυόμενοι σε όλα τα παραπάνω στάδια ύπνου καθώς κοιμόμαστε, και έπειτα τα επαναλαμβάνουμε αναδυόμενοι σταδιακά από το τέταρτο ως το πρώτο, και μετά πάλι καταδυόμενοι, κ.ο.κ. Αλλά, ακριβώς πριν αρχίσουμε την επανάληψη κάθε κύκλου, τότε μας παρουσιάζεται το φαινόμενο REM (οι γρήγορες κινήσεις των κλειστών ματιών, που πραγματικά είναι σαν τα μάτια να παρακολουθούν κάτι με μεγάλη ταχύτητα), και όλες οι ειδικές έρευνες έχουν δείξει ότι τότε είναι που ονειρευόμαστε.
Ονειρευόμαστε στο κατώφλι των δύο κύκλων, στο κενό μεσοδιάστημα ανάμεσα στην υπνωτική κατάδυση και ανάδυση. Όπως ακριβώς τα θιβετανικά Bardos (που ανέφερα νωρίτερα) που υφίστανται ανάμεσα στο τέλος ενός σταδίου και στο ξεκίνημα ενός άλλου. (Ένα Dream Bardo, ένα Interzone, μια «γκρίζα ζώνη» ανάμεσα στις πραγματικότητες, ένα no man’s land –εκείνο το τρομερό πολεμικό πεδίο ανάμεσα στις δύο γραμμές των αντίπαλων χαρακωμάτων).
Υποτίθεται ότι περνάμε περίπου το 25% του ύπνου μας στο ονειρικό στάδιο. Σε αυτό το στάδιο είναι που οι πειραματιστές «Ονειροναύτες» πρέπει να εισάγουν συνειδητότητα –με διάφορες τεχνικές– στο ονείρεμά τους, να ονειρεύονται, δηλαδή, έχοντας απόλυτη συνείδηση του ονείρου τους, το λεγόμενο «lucid dreaming» (φωτεινό ονείρεμα). Να «ξυπνήσουν» μέσα στο όνειρο.
Επίσης, αποτελέσματα πολλών ερευνών έχουν δείξει ότι τα επίπεδα της ορμόνης Μελατονίνης συνδέονται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου μας και ίσως με τα όνειρά μας. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο της Μελατονίνης τόσο καλύτερος είναι ο ύπνος μας. Η παραγωγή της Μελατονίνης αυξάνεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και εμποδίζεται με την έκθεση στο φως. Γι’ αυτό πρέπει να κοιμόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι –ή με ένα κάλυμμα στα μάτια– για καλύτερα ονειρικά αποτελέσματα.
Υπάρχει άραγε ένας δεύτερος εαυτός μας, που ζει μέσα σε μία άλλη «εμβαθυμένη» πραγματικότητα στα υπόγεια διαμερίσματα του ασυνειδήτου μας; Και, αν το προσωπικό ασυνείδητό μας είναι απλώς ένα τμήμα του συλλογικού ασυνείδητου, άραγε δεν πρέπει να υπάρχει και μία δίοδος –ένα πέρασμα– από το ασυνείδητό μας προς το συλλογικό ασυνείδητο, δηλαδή προς το ασυνείδητο όλων των άλλων ανθρώπων, δηλαδή προς μία εσωτερική Ψυχογεωγραφία αντίστοιχη με αυτήν του πραγματικού κόσμου γύρω μας; Δηλαδή, αν το ασυνείδητό μας είναι ένα τερματικό ενός δικτύου, και το συλλογικό ασυνείδητο είναι αυτό το δίκτυο –ένα ψυχικό internet– τότε δεν θα έπρεπε καταδυόμενοι στο ασυνείδητό μας να αποκτούμε τελικά πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο, και να βιώνουμε καταστάσεις που έχουν υπόσταση και σημασία μόνο σε εκείνο το «εξω-συνειδησιακό» πλαίσιο;
Είμαστε κάτοικοι τριών κόσμων;
Ενός ευρύτερου εξωτερικού κόσμου, ενός ολόδικού μας εσωτερικού κόσμου, και ενός ευρύτερου συλλογικού εσωτερικού κόσμου;
Έτσι, άραγε, μπορούν τα διαφορετικά όνειρα να νοηθούν ως εμπειρίες που σχετίζονται κάθε φορά με κάποιον από αυτούς τους κόσμους; 1) Όνειρα που προέρχονται από εντυπώσεις του ευρύτερου εξωτερικού κόσμου, τις οποίες ανασυνθέτουμε ελεύθερα κατά τον ύπνο. 2) Όνειρα τα οποία είναι βιώματα στον εσωτερικό μας κόσμο. 3) Όνειρα τα οποία είναι βιώματα στον ευρύτερο συλλογικό εσωτερικό κόσμο (ενδεχομένως, αυτά να είναι τα πιο «ρεαλιστικά», εκείνα για τα οποία νιώθουμε ότι τα ζήσαμε στ’ αλήθεια).
Φυσικά, εδώ εννοώ αυτό που θα το ονομάζαμε: εναλλακτικές πραγματικότητες
Το σίγουρο είναι ότι τα όνειρα βιώνονται σε μια άλλη συνειδησιακή κατάσταση, ισάξια με αυτήν της εγρήγορσης, και καθόλου λιγότερο αληθινή. Μια εσω-συνείδηση ή –γιατί όχι;– μια εξω-συνείδηση. Αυτή αποτελεί έναν ολόκληρο ξεχωριστό συνειδησιακό κόσμο, με τις δικές του εμπειρίες, μνήμες, γνώσεις, πληροφορίες, σχέσεις, αλληλεπιδράσεις, εντυπώσεις, αισθήσεις.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν θυμόμαστε τα όνειρά μας: τα ξεχνάμε αμέσως μόλις «αλλάζουμε συνείδηση». Οι εμπειρίες αυτές –και οι μνήμες τους– ανήκουν σε μία άλλη συνείδηση, ξένη προς τη συνείδηση της εγρήγορσής μας, δηλαδή σε μία άλλη εγρήγορση, σε μια άλλη ζωή, σε έναν άλλο μας εαυτό. Απαγορεύεται να περάσει κάτι από εκεί προς τα εδώ, είναι σαν ένας αόρατος ελεγκτής να σβήνει αμέσως –σαν να σβήνει έναν μαυροπίνακα– τη λεπτομερή μνήμη του ονείρου, που, μόλις ξυπνήσουμε, τη μια στιγμή θυμόμαστε τα πάντα, αλλά μόλις πάμε να τα αναλύσουμε συνειδητά, αμέσως εξαφανίζονται, ξεχνάμε τα πάντα ή συγκρατούμε μόνο μια-δυο εικόνες ή μια-δυο εντυπωσιακές λεπτομέρειες.
Για να χρησιμοποιήσω το πάντα επιτυχημένο παράδειγμα αναγωγής της λειτουργίας του νου σε αυτήν ενός κομπιούτερ: είναι σαν οι ονειρικές εμπειρίες να σώζονται στον σκληρό μας δίσκο ως αρχεία με ένα διαφορετικό file extension –ένα διαφορετικό χαρακτηρισμό αρχείου– από αυτό που αναγνωρίζει το πρόγραμμα της συμβατικής συνειδητής ζωής μας. Ενώ το αρχείο αυτό, το αναγνωρίζει μόνο το πρόγραμμα της εναλλακτικής συνειδησιακής ζωής μας. Η συνείδησή μας αλλάζει προγράμματα λειτουργίας, και επεξεργάζεται κάθε φορά τελείως διαφορετικά δεδομένα από διαφορετικά αρχεία. Τα αρχεία του ενός προγράμματος, δεν υπάρχουν για το άλλο πρόγραμμα.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον, μέσα σε κάποια όνειρα, θυμόμαστε ολοκάθαρα πράγματα που δεν αποτελούν αναμνήσεις της ξυπνητής ζωής μας, αλλά μιας ονειρικής ζωής, μιας άλλης ζωής. Π.χ. θυμόμαστε ότι αυτό το μέρος που βλέπουμε το έχουμε επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν, αλλά θυμόμαστε και παλαιότερες μνήμες που συνδέονται με αυτό, ενώ δεν έχουμε ποτέ επισκεφτεί ένα τέτοιο μέρος στην πραγματικότητα. Και, φυσικά, όταν ξυπνάμε, δεν μπορούμε να θυμηθούμε αυτές τις μνήμες.
Για ποιον λόγο αξιολογούμε τόσο χαμηλά –ή και καθόλου– τις ονειρικές μας εμπειρίες; Γιατί τις διαχωρίζουμε τόσο έντονα από τις «πραγματικές» μας εμπειρίες; Ο εγκέφαλος μας, πρωτότυπα, δεν το κάνει (όπως είπαμε, τις δέχεται ως αληθινά βιώματα και όταν ονειρευόμαστε λειτουργεί κανονικά όπως και στην εγρήγορση). Γιατί η καθημερινή αντίληψη, η προσοχή και η κρίση μας, τις απορρίπτει ή δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία; Γιατί τις θεωρεί «ψέματα»;
Είναι ξεκάθαρο, κατά τη γνώμη μου, ότι εδώ υπάρχει μια κοινωνική ρύθμιση. Η χαμηλή αυτή αξιολόγηση είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Αν ζούσαμε σε μια διαφορετική κοινωνία, ίσως δεν θα διαχωρίζαμε σε αξία τις συμβατικές μας εμπειρίες από τις ονειρικές. Γι’ αυτό, έχουμε πολλά παραδείγματα, που το αποδεικνύουν. Και, πιστεύω ότι σχετίζονται με μια αντίληψη του κόσμου πιο αυθεντική, πιο ουσιαστική, πιο αληθινή.
Έχουμε το παράδειγμα των Senoi. Πρόκειται για μια φυλή της Μαλαισίας (στην οποία, τα σχετικά ζητήματα τα μελέτησε εξονυχιστικά ο Dr. Kilton Stewart το 1935). Η κοινωνία των Senoi αποδέχεται τα όνειρα ως αληθινές εμπειρίες, και τους επιτρέπει να αλληλεπιδράσουν με την καθημερινότητα των ανθρώπων της φυλής. Αν ένας Senoi π.χ. δει στο όνειρό του ότι ένας γείτονάς του ήρθε και τον χτύπησε ή τον πρόσβαλε, όταν ξυπνήσει, πηγαίνει στον συγκεκριμένο άνθρωπο και του ζητά τον λόγο για τον οποίο το έκανε αυτό, κι εκείνος πρέπει να απολογηθεί, ή να συζητήσουν για να καταλήξουν σε μια λύση της διένεξής τους. Ο φίλος πρέπει να επανορθώσει την αρνητική ονειρική του εικόνα, δηλαδή την αρνητική εντύπωση που έχει γι’ αυτόν ο εσωτερικός εαυτός εκείνου που είδε το όνειρο.
Η διαδικασία του προγεύματος σε μια οικογένεια των Senoi, είναι σαν ένα ονειρικό εργαστήριο: κάθε πρωί τα μέλη της οικογένειας –θυμούνται τα όνειρά τους– εξιστορούν τις ονειρικές τους εμπειρίες σαν να ήταν αληθινές, προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν, να τις συνδέσουν με την καθημερινή ζωή. Στις κοινότητες, γίνονται συμβούλια, στα οποία καταθέτονται και συζητούνται τα όνειρα των παιδιών και των γεροντότερων (που θεωρούνται πιο σημαντικά για την κοινότητα), αναλύονται εξονυχιστικά και το συμβούλιο οδηγείται σε συμπεράσματα, συμβουλές, ανάλογες ρυθμίσεις της καθημερινότητας, κλπ.
Ένα άλλο παράδειγμα από τους Senoi: ένας νεαρός ονειρευτής δηλώνει ότι ονειρεύτηκε πως είδε μια τίγρη να επιτίθεται σε ένα συγκεκριμένο αγόρι στην άκρη του χωριού. Οι γεροντότεροι τον συμβουλεύουν να ενημερώσει εκείνο το αγόρι για το όνειρό του, να του περιγράψει με ακρίβεια το μέρος όπου έλαβε χώρα η επίθεση, ή, αν μπορεί, να τον πάει εκεί και να του δείξει ακριβώς τι έγινε, έτσι ώστε το αγόρι να βρίσκεται σε επιφυλακή για μια τέτοια επίθεση ή κάτι παρόμοιο. Συμβουλεύουν, επίσης, τον ονειρευτή ή και το αγόρι, σε επόμενα όνειρα να προσπαθήσει να σκοτώσει την τίγρη πριν να της δοθεί η ευκαιρία να επιτεθεί. Οι γονείς του αγοριού του ονείρου, λένε στο παιδί τους να δώσει ένα δώρο στον ονειρευτή και να τον θεωρεί ως έναν πολύ ιδιαίτερο φίλο.
Οι Senoi δίνουν μεγάλη σημασία, μεταξύ άλλων, στα όνειρα εκείνα στα οποία βιώνουμε μια πτώση (πέφτουμε, σκοντάφτουμε, γκρεμιζόμαστε από κάπου, κλπ). Όταν ένα παιδί αναφέρει ότι είχε μια πτώση στο όνειρό του, ο ενήλικος απαντά με ενθουσιασμό: «Αυτό είναι ένα υπέροχο όνειρο, ένα από τα καλύτερα όνειρα που μπορείς να έχεις. Πες μου, πού έπεσες, και τι ανακάλυψες εκεί;» Φυσικά, το παιδί απαντά, όπως θα απαντούσε και στη δική μας κοινωνία, ότι δεν του φάνηκε τόσο υπέροχο και ότι τρόμαξε τόσο πολύ ώστε ξύπνησε πριν πέσει κάπου. Αλλά ο ενήλικος απαντά: «Αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Κάθε τι που κάνεις σε ένα όνειρο έχει έναν σκοπό, πέρα από την κατανόησή σου καθώς κοιμάσαι.
Πρέπει να χαλαρώσεις και να το διασκεδάσεις καθώς πέφτεις στο όνειρο. Το πέσιμο είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να έρθεις σε επαφή με τις δυνάμεις του κόσμου των πνευμάτων, των δυνάμεων που σου ανοίγονται μέσα από τα όνειρά σου. Σύντομα, όταν θα πέσεις ξανά σε ένα όνειρο, θα θυμηθείς αυτά μου τα λόγια, και θα νιώσεις ότι πέφτοντας ταξιδεύεις προς την πηγή της δύναμης που προκάλεσε αυτή σου την πτώση. Τα πνεύματα της πτώσης σε αγαπούν.
Σε προσελκύουν έτσι στη χώρα τους, και δεν έχεις παρά να το αποδεχθείς, να χαλαρώσεις και να παραμείνεις κοιμισμένος ώσπου να τα αντιληφθείς. Όταν τα συναντήσεις, μπορεί να τρομάξεις από την φοβερή τους δύναμη, αλλά συνέχισε. Όταν νομίζεις ότι πεθαίνεις σ’ ένα όνειρο, απλώς δέχεσαι τις δυνάμεις του άλλου κόσμου, είναι η ίδια σου η πνευματική δύναμη που έχει στραφεί εναντίον σου, και που τώρα θέλει να γίνει ένα μαζί σου αν την αποδεχθείς»
Το καταπληκτικό είναι ότι, σε λίγο καιρό, με αυτές τις νουθεσίες και διδασκαλίες, το όνειρο που ξεκινά με τον τρόμο της πτώσης, αλλάζει και γίνεται όνειρο πτήσης, πλημμυρίζει από τη χαρά του πετάγματος. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μέλη της κοινωνίας των Senoi. Οτιδήποτε ξεκινά με φόβο, τρόμο ή άγχος, καταλήγει σε μια εσωτερική χαρά ή μια ηθελημένη δράση, σε απόλαυση και έλεγχο. Όλοι οι Senoi είναι άρτια εκπαιδευμένοι ονειρευτές. Ο φόβος της πτώσης, που νοείται ως τρόμος που προκαλείται από τους κατοίκους του ονειρικού κόσμου, μεταλλάσσεται σε επίδειξη καλής θέλησης προς αυτούς και σε επιθυμία για επικοινωνία, ενώ τα δυσάρεστα περιστατικά τελικά γίνονται δεκτά ως ευχάριστες περιπέτειες.
Οι Senoi πιστεύουν και διδάσκουν ότι ο ονειρευτής πρέπει πάντα να προχωρά μπροστά και να επιτίθεται στον κίνδυνο, να καλεί και τις ονειρικές εικόνες των φίλων του αν χρειαστεί, να πολεμά μόνος του ενάντια στον ονειρικό εχθρό μέχρις η βοήθεια να έλθει. Οι Senoi πιστεύουν ότι στους εφιάλτες οι αληθινοί φίλοι δεν θα επιτεθούν στον ονειρευτή και δεν θα αρνηθούν τη βοήθειά τους. Αν σε ένα όνειρο ένας καλός φίλος εμφανιστεί εχθρικά ή δεν είναι συνεργάσιμος, είναι μια οντότητα που απλώς φοράει τη μάσκα του καλού φίλου.
Αν ο ονειρευτής π.χ. επιτεθεί και σκοτώσει τον εχθρικό ονειρικό χαρακτήρα, το πνεύμα ή η ουσία αυτού του χαρακτήρα θα εμφανιστεί ως υπηρέτης ή σύμμαχος. Οι ονειρικοί χαρακτήρες είναι κακοί μόνο όσο ο ονειρευτής τους φοβάται και οπισθοχωρεί ή τρέχει μακριά απ’ αυτούς, και θα συνεχίσουν να είναι κακοί όσο ο ονειρευτής αρνείται να τους αποδεχθεί διαφορετικά. Και όλα τα περιστατικά πρέπει να καταλήγουν κάπου, να δίνουν εμπειρία και γνώση και αναφορές. Για παράδειγμα, όταν κάποιος ονειρεύεται ότι πετάει, πρέπει να φτάσει κάπου, να συναντήσει τα όντα που ζουν εκεί, να ακούσει τη μουσική τους, να δει τα σχέδιά τους, τους χορούς τους, και να μάθει τη χρήσιμη γνώση τους.
Στο παιδί συμβουλεύουν ότι πρέπει να αρνηθεί να μείνει μαζί με τους κάτοικους του ονειρικού κόσμου, εκτός και αν του κάνουν κάποια προσφορά που να έχει κάποιο νόημα κοινωνικό και δημιουργικό, όπως αυτό ορίζεται από τις κοινωνικές συνθήκες στον ξυπνητό κόσμο. Έτσι, οδηγούν το παιδί σε μια ονειρική αναδιοργάνωση, που αποδεικνύεται δημιουργική και κοινωνικά χρήσιμη. Του διδάσκουν ότι κάθε ονειρική δύναμη και κάθε ονειρικός χαρακτήρας είναι αληθινός και σημαντικός, και στην ουσία του μόνιμος και όχι εφήμερος, ότι πρέπει να αναγνωριστεί, να αντιμετωπιστεί ανάλογα, να υποταχθεί, και να αναγκαστεί να κάνει μια προσφορά που να είναι κοινωνικά κατανοητή: η σοφία του σώματος που λειτουργεί στον ύπνο.
Ο Ινδιάνος σαμάνος Δον Χουάν, δίδασκε στον εκλιπόντα συγγραφέα και ανθρωπολόγο Κάρλος Καστανέντα, ότι ο ονειρικός εαυτός μας είναι αδύναμος εξαιτίας του γεγονότος ότι ο συμβατικός καθημερινός εαυτός μας νιώθει ότι είναι πολύ σπουδαίος και μοναδικός, και ότι έχει γύρω του ξεκάθαρα και πανίσχυρα σύνορα που τον διαχωρίζουν από όλους τους άλλους.
Δίδασκε επίσης ότι, όταν σε παίρνει ο ύπνος, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αποκοιμιέσαι, πρέπει να προσπαθήσεις να διατηρήσεις τη συνείδησή σου πέρα από το φράγμα του ύπνου. «Πριν πας για ύπνο, πες “Είμαι Ονειρευτής”. Πρέπει να δηλώσεις ξεκάθαρα την πρόθεση σου. Μην σ’ ενδιαφέρει αν είσαι στ’ αλήθεια Ονειρευτής ή όχι, ο νους δεν θα καταλάβει την διαφορά. Δεν λες ψέματα στον εαυτό σου. Με την γραμμική σκέψη το θεωρούμε ψέμα. Δεν θα είναι κάτι καινούργιο, λέμε ψέματα στον εαυτό μας όλη την ώρα.
Σκόπευσε το όνειρο σαν να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μη φοβάσαι τίποτε, μη φοβάσαι ότι θα πάθεις κάτι ή ότι θα πεθάνεις. Θέλεις να προφυλάξεις τον εαυτό σου για να τον χαρίσεις στα γηρατειά; Τί σου έχουν κάνει; Γιατί δεν αφήνεις πίσω τις φοβίες σου; Πρέπει να είσαι Πολεμιστής. Αυτός ο κόσμος δεν είναι ο καλύτερος από όλους τους πιθανούς κόσμους. Κάτι μας κρατά πίσω και δεν μας αφήνει να “δούμε” την αληθινή μορφή των κόσμων. Με το Ονείρεμα ο Πολεμιστής γίνεται συνειδητός και ο κόσμος δεν είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.
Είναι εκπληκτικό. Βλέπει τον Εισβολέα μέσα στα όνειρά του. Πρόκειται για Ανιχνευτές από αδιανόητους κόσμους. Χρησιμοποιούν την συνειδητότητα σαν μια θάλασσα. Τα όνειρα μας είναι σαν νησιά γι’ αυτούς. Κι εμείς, σαν κι αυτούς, μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε αν έχουμε την ενέργεια που χρειάζεται. Αρκεί να ξεφορτωθούμε την αυτοεκτίμηση και την σπουδαιότητά μας. Αυτό θα μας δώσει επιτέλους όλη εκείνη τη δεσμευμένη ενέργεια που τη χρησιμοποιούμε γι’ αυτές τις ανοησίες. Δεν είσαι στ’ αλήθεια αυτός που είσαι, απελευθερώσου, αρνήσου την ταυτότητά σου, μη της δίνεις ενέργεια, δεν είσαι σπουδαίος.
»Αφ’ ότου βρεις τον Εισβολέα μέσα στα όνειρα σου, μπορείς να σταματήσεις το όνειρο και να του ζητήσεις να σε πάει στο μέρος απ’ όπου ήρθε. Ο Εισβολέας είναι υποχρεωμένος να οδηγήσει την συνείδηση σου σε άλλους κόσμους. Θαυμάσιους κόσμους, ένα δίδυμο σύμπαν. Τότε, ο Ονειρευτής γίνεται Ανιχνευτής ο ίδιος. Το δεύτερο σύμπαν είναι ζωντανό, είναι ένας κόσμος συνειδητότητας.
»Η Μάχη των κόσμων, διαδραματίζεται σ’ αυτόν τον άλλον κόσμο, και θα εισέλθουμε κάποτε σ’ αυτό το σύμπαν είτε μάς αρέσει είτε όχι. Είναι αναπόφευκτο. Τί είναι ακριβώς αυτός ο πόλεμος που γίνεται στον άλλον κόσμο; Γιατί να περιμένεις να πεθάνεις για να μάθεις; Κάνε το τώρα όσο είσαι νέος και υγιής. Σταμάτα να μπλέκεσαι με την σπουδαιότητα του εαυτού σου. Όλο σκέφτεσαι εσένα και τα πράγματα που θέλεις, ώσπου να είσαι πολύ γέρος για να μπορείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Ξύπνα! Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, σήμερα και όχι αύριο, και το Ονείρεμα είναι ο τρόπος διαφυγής. Ο Ονειρευτής, έχοντας εξοικονομήσει αρκετή ενέργεια θα νιώσει το τίναγμα της ζωής του όταν θα μπει στον άλλο κόσμο. Είναι αδιανόητο. Τί στ’ αλήθεια είμαστε; Να η πρώτη ανακάλυψη: Δεν είμαστε αυτό που μου δίδαξε ο πατέρας μου. Είμαστε κάτι Άλλο…»
Υπάρχουν Επτά στάδια στο «Ονείρεμα», αλλά είναι δύσκολο να συζητηθούν εδώ με δυο λόγια. Το πρώτο είναι να συνειδητοποιήσεις την στιγμή που σε παίρνει ο ύπνος, ότι αποκοιμιέσαι. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα παραμείνεις συνειδητός κατά την διάρκεια του ονείρου. Κι όταν θα είσαι στην ονειρική κατάσταση θα μπορείς να το κρατήσεις όσο δεν θα κοιτάς επίμονα τα πράγματα που βλέπεις, γιατί όλο αλλάζουν και σε παρασέρνουν. Όταν θα αρχίσεις να ξυπνάς μέσα στα όνειρά σου θα αρχίσεις να παίρνεις περισσότερη ενέργεια.
Θα νιώθεις πολύ πιο δυνατός την επόμενη μέρα. Το να έχεις συνείδηση στα όνειρα σου, αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Αν δεν επιμένεις και έχεις ξεκάθαρα στημένη την πρόθεση σου, τότε η ενέργειά σου θα σε τραβήξει. Άσε το να συμβεί. Το επόμενο βήμα στο Ονείρεμα είναι το να ξυπνήσουμε από το όνειρο σε ένα άλλο όνειρο. Αφού θα έχεις εξοικονομήσει την ενέργεια σου, μπορείς να ξαπλώσεις μέσα στο όνειρο σου, στην ίδια θέση που συνήθως αποκοιμιέσαι στο κρεβάτι και να μπεις μέσα σε ένα άλλο όνειρο. Ένα όνειρο μέσα στο όνειρο. Δηλαδή, ονειρεύεσαι ότι κοιμάσαι και ότι ονειρεύεσαι ένα άλλο όνειρο.
«Όταν θα εισέλθεις σε ένα όνειρο μέσα σ’ ένα όνειρο, θα μπεις σε μια κατάσταση που είναι αδιανόητη και αυτό θα ανατινάξει τον νου σου. Αυτό είναι το μυστικό των Δίδυμων Θέσεων. Το μυστικό των μυστικών είναι να το διεκδικήσεις. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ενέργεια. Και είναι αλήθεια, δεν είναι θεωρία, είναι πρακτικότατο και μπορούμε να το κάνουμε όλοι, ανεξαιρέτως…
»Ο Ονειρευτής κάνει άλματα σε αμέτρητα μήκη, γιατί θέλει να μάθει. Η μοίρα μου είναι να περιπλανιέμαι στην αιωνιότητα. Είμαστε ταξιδιώτες, το πεπρωμένο μας είναι το ταξίδι. Με το να δεχτεί την υπευθυνότητα της ελευθερίας της ζωής του, ο Ονειρευτής αποκτά μια εκπληκτική ώθηση. Μπορεί να δώσει ένα τέλος σ’ αυτόν τον εαυτό του και να κινηθεί σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν χρειάζεται να σκύβεις το κεφάλι σου σε κανέναν. Η πραγματική επανάσταση είναι στον επόμενο κόσμο. Είναι εύκολο να ανακατευτείς σε κάποιο πολιτικό κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά για ποιόν λόγο; Κάνε κάτι από την οπτική γωνία ενός ανθρώπου που πρόκειται να πεθάνει και που κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτό.
Τί σου έχουν κάνει; Τί κάνεις στον εαυτό σου και στο σώμα σου; Κοίτα πως ζεις. Τί σου έχουν κάνει; Κοίτα το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Εσύ ήσουν το παιδί που εξερευνούσε τη ζωή; Η φυσική μας κληρονομιά είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε σαν ηλίθιοι. Ήρθε η ώρα για επανάσταση!»
Ηλικία : 52 Τόπος : athens Ημερομηνία εγγραφής : 27/12/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 177
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Πεμ 25 Ιουν - 14:50:42
Η αλήθεια ειναι οτι αυτο που περιεγραψα συνεβει μετα απο 6 ημερες αυπνοιας στην οποια ημουν σε μια αλλη κατασταση που εμοιαζε σαν να ετρεχα μεσα στο παν. Ενιωθα να συλλαμβανω πανω απο το κανονικο τα παντα. Παντως ο πονος αυτός συνοδεύεται απο αλλαγη λειτουργιας στο θυροειδη και τον εχω συγκεκριμενους μηνες. Ωστοσο τετοια εκτίναξη ενεργειας δεν μου ειχε ξανασυμβει να νιωσω. Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον,Βαγγελη.
ba a ktsou
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 327
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Παρ 26 Ιουν - 20:27:46
Καλως μας ηρθες inei777 . .. ! ! !
Το 3 ματι . ..
Ενα ειδος οργαΝΟΥ καθαρα πνευματικο κ ΜονοΝ . ..
Δεν αποτελει ακρο του σωματος μας , αλλα κυριως ΟΡΑΓΝΟΝ του πνευματος - Δρομεα . ..
Εχουν ειπωθει πολλα μεσα σε τοσα χρονια κ χιλιετιες , αλλα τι κανει ακριβως το 3 ματι ;
Ακριβως και οχι εικασιες , λιγο απο δω, λιγο απο εκει . ..
Με τα απλα ματια μας , τα 2, βλεπουμε εναν κοσμο συμπκυκνωμενο , γεματο πυκνοτητα , που εχει Οριο . .. Οριζοντα δηλαδη . .. και αναλογως εαν εκπαιδευτον να εστιασουν βλεπουν πολλα παραπανω απο το απλο προσδοκομενο . ..
Απο την αλλη το 3 ματι , "βλεπει" , καθαρη ενεργεια και συνηθως ολες τις διαστασεις και πεδια μεσα κ αναμεσα τους . .. Διχως οριο δηλαδη , αναγνωσκει ολο το Υπερσυνολο δηλαδη . ..
Αυτο κανει προσβασιμη ολη την Ακασα κ οχι ενα τμημα που κανει η αναπτυξη της διορασης , ή ενορασης . ..
Εαν δεν υπαρχει Λογος , δεν υπαρχει Δρομος , αλλα ενα μονοπατι της επιλογης του ειδωλου που χαραξε χαρακτηριστικα . ..
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 30 Ιουν - 12:32:58
Αφιερωμενο σε ολους αυτους που βυθιζονται σε απυθμενη αβυσσο και επανερχονται χωρις να αφομοιωθουν
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Το τρίτο μάτι ( η έκτη αίσθηση!) Τρι 7 Ιουλ - 12:55:40
Θα σου πω έναν από τους βαθύτερους νόμους της ζωής. Ίσως να μην τον έχεις σκεφτεί καθόλου.
Έχεις ακούσει -όλη η επιστήμη από τούτο εξαρτάται- ότι την βάση την αποτελεί η αιτία και το αιτιατό. Δημιουργείς την αιτία και ακολουθεί το αιτιατό. Η ζωή είναι μια αιτιατή σύνδεση. Βάζεις στο χώμα τον σπόρο κι εκείνος θα βλαστήσει. Αν υπάρχει η αιτία, τότε θα ακολουθήσει το δέντρο. Υπάρχει η φωτιά: βάζεις εκεί το χέρι σου και θα καεί. Υπάρχει η αιτία και θα ακολουθήσει το αιτιατό. Παίρνεις δηλητήριο και θα πεθάνεις. Κανονίζεις την αιτία και μετά ακολουθεί το αιτιατό.
Είναι ένας από τους πιο βασικούς νόμους της επιστήμης, ότι η αιτία και το αιτιατό αποτελούν την εσώτατη σύνδεση όλων των διαδικασιών της ζωής. Η θρησκεία γνωρίζει κι έναν δεύτερο νόμο, ο οποίος είναι ακόμη πιο βαθύς από εκείνον. Αλλά ο δεύτερος νόμος, ο οποίος είναι βαθύτερος, θα φανεί παράλογος, αν δεν τον γνωρίζεις και δεν πειραματιστείς μαζί του.
Η θρησκεία λέει: φέρε το αιτιατό και θα ακολουθήσει η αιτία. Είναι εντελώς παράλογο τούτο από επιστημονική άποψη. Η επιστήμη λέει: αν υπάρχει η αιτία, ακολουθεί το αιτιατό. Η θρησκεία λέει ότι ισχύει επίσης το αντίστροφο: δημιουργείς το αιτιατό και κοίτα: ακολουθεί η αιτία.
Υπάρχει κάποια κατάσταση όπου αισθάνεσαι ευτυχισμένος. Έχει έρθει κάποιος φίλος, έχει τηλεφωνήσει κάποιος αγαπημένος. Η κατάσταση είναι η αιτία -νιώθεις ευτυχισμένος. Η ευτυχία είναι το αιτιατό. Ο ερχομός του αγαπημένου είναι το αιτιατό. Η θρησκεία λέει: νιώσε ευτυχισμένος και θα έρθει το αγαπημένο πρόσωπο. Δημιούργησε το αιτιατό και θα ακολουθήσει η αιτία.
Αυτή είναι κι η δική μου εμπειρία, ότι ο δεύτερος νόμος είναι βασικότερος από τον πρώτο. Το έκανα πάντοτε αυτό και πάντοτε συνέβαινε έτσι. Να είσαι ευτυχισμένος: κι έρχεται το αγαπημένο πρόσωπο. Να είσαι ευτυχισμένος: κι υπάρχουν φίλοι. Να είσαι απλώς ευτυχισμένος: κι ακολουθούν τα πάντα.
Ο Ιησούς λέει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές λέξεις: αναζήτησε πρώτα εσύ το βασίλειο του Θεού και μετά θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα. Αλλά το βασίλειο του Θεού αποτελεί το σκοπό, το αιτιατό. Αναζήτησε πρώτα εσύ το σκοπό -σκοπός σημαίνει το αιτιατό, το αποτέλεσμα- και θα ακολουθήσει η αιτία. Είναι όπως πρέπει τούτο.
Δεν είναι μόνο ότι βάζεις ένα σπόρο στο έδαφος και ακολουθεί το δέντρο΄ ας υπάρξει το δέντρο και υπάρχουν εκατομμύρια σπόροι. Αν την αιτία την ακολουθεί το αιτιατό, το αιτιατό το ακολουθεί και πάλι η αιτία. Έτσι είναι η αλυσίδα! Έπειτα μετατρέπεται σε κύκλο -ξεκίνα από οπουδήποτε, δημιούργησε την αιτία ή δημιούργησε το αιτιατό.
Σου λέω, είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις το αιτιατό, διότι το αιτιατό εξαρτάται απόλυτα από εσένα΄ η αιτία μπορεί να μην εξαρτάται τόσο πολύ από σένα. Αν λέω ότι μπορώ να είμαι ευτυχισμένος μόνο όταν έρχεται ένας ορισμένος φίλος, τότε εξαρτάται τούτο από τον ορισμένο φίλο, αν βρίσκεται ή όχι εκεί. Αν λέω ότι δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος αν δεν αποκτήσω την τάδε ποσότητα πλούτου, τότε εξαρτάται αυτό από τον κόσμο όλο και τις οικονομικές συνθήκες και τα πάντα. Μπορεί και να μη συμβεί και τότε δεν θα μπορώ να είμαι ευτυχισμένος.
Η αιτία βρίσκεται πέρα από μένα. Το αιτιατό βρίσκεται μέσα μου. Η αιτία βρίσκεται στο περιβάλλον, στις καταστάσεις΄ η αιτία βρίσκεται απέξω. Το αιτιατό είμαι εγώ! Αν μπορώ να δημιουργήσω το αιτιατό, η αιτία θα ακολουθήσει.
Διάλεξε την ευτυχία -σημαίνει τούτο πως διαλέγεις το αιτιατό- και δες μετά τι θα συμβεί. Διάλεξε την έκσταση και δες τι θα συμβεί. Διάλεξε να είσαι μακάριος και δες τι θα συμβεί. Όλη σου η ζωή θα αλλάξει αμέσως και θα δεις να συμβαίνουν θαύματα τριγύρω σου. . . διότι τώρα έχεις δημιουργήσει το αιτιατό και θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι αιτίες.
Μοιάζει σαν μαγεία αυτό΄ μπορείς μάλιστα να το ονομάσεις ΄Ο νόμος της μαγείας΄. Ο πρώτος είναι ο νόμος της επιστήμης και ο δεύτερος είναι ο νόμος της μαγείας. Η θρησκεία είναι μαγεία και μπορείς εσύ να είσαι ο ταχυδακτυλουργός. Αυτό ακριβώς σε διδάσκω: να γίνεις ταχυδακτυλουργός, να γνωρίζεις το μυστικό της μαγείας.
Δοκίμασε! Όλη σου τη ζωή δοκίμαζες το άλλο΄ και όχι μόνο σε τούτη, αλλά και σε άλλες ζωές. Τώρα άκουσε εμένα! Δοκίμασε αυτή τη μαγική μέθοδο, αυτό το μάντρα που σου δίνω. Δημιούργησε το αιτιατό και δες τι θα συμβεί΄ αμέσως σε περιβάλουν οι αιτίες, ακολουθούν. Μην περιμένεις τις αιτίες΄ αρκετά περίμενες ως τώρα. Διάλεξε την ευτυχία και θα είσαι ευτυχισμένος.
Ποιο είναι το πρόβλημα; Γιατί δεν μπορείς να διαλέξεις; Γιατί δεν μπορείς να δουλέψεις με βάση τούτο το νόμο; Διότι ο νους σου, όλος ο νους, που έχει εκπαιδευτεί από την επιστημονική σκέψη, λέει ότι, αν δεν είσαι ευτυχισμένος και προσπαθείς να είσαι ευτυχισμένος, η ευτυχία εκείνη θα είναι τεχνητή. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος και προσπαθήσεις να είσαι ευτυχισμένος, θα πρόκειται για υποκρισία, δεν θα είναι αληθινό το πράγμα. Αυτό λέει η επιστημονική σκέψη, ότι δεν θα είναι αληθινό το πράγμα, ότι απλώς θα υποκρίνεσαι.
Δεν ξέρεις όμως: η ζωική ενέργεια έχει το δικό της τρόπο που λειτουργεί. Αν μπορείς να υποκρίνεσαι ολοκληρωτικά, τότε θα γίνει αληθινό το πράγμα. Το μόνο που χρειάζεται, ο ηθοποιός δεν πρέπει να υπάρχει. Προχώρησε σε τούτο ολοκληρωτικά και τότε δεν θα υπάρχει καμιά διαφορά. Αν υποκρίνεσαι με μισή καρδιά, τότε θα παραμείνει τεχνητό το πράγμα.
Αν σου λέω να χορεύεις και να τραγουδάς και να είσαι μακάριος κι εσύ το προσπαθείς με μισή καρδιά, έτσι απλώς για να δεις τι θα συμβεί, αλλά παραμένεις εκεί από πίσω. . . και σκέφτεσαι συνεχώς: είναι τεχνητό τούτο. Προσπαθώ αλλά δεν έρχεται, δεν είναι αυθόρμητο αυτό- τότε θα παραμείνει απλή υποκρισία, χάσιμο χρόνου.
Αν προσπαθείς, τότε προσπάθησε με όλη σου την καρδιά. Μην παραμένεις εκεί από πίσω, προχώρησε μέσα σε τούτο, γίνε η υποκρισία΄ διάλυσε τον ηθοποιό μέσα στην υποκριτική και δες τότε τι θα συμβεί. Θα γίνει αληθινό το πράγμα και θα νιώσεις τότε ότι είναι αυθόρμητο. Δεν το έχεις κάνει εσύ΄ θα ξέρεις τότε ότι έχει συμβεί. Αν δεν είσαι όμως ολικός, δεν μπορεί να συμβεί. Δημιούργησε το αιτιατό, προχώρησε απόλυτα μέσα σε κείνο, δες και παρατήρησε τα αποτελέσματα.
Μπορώ να σας κάνω βασιλιάδες χωρίς βασίλειο΄ χρειάζεται απλώς να κάνετε σαν να είστε βασιλιάδες και να υποκρίνεστε τόσο ολοκληρωτικά που μπροστά σας ακόμη κι ένας πραγματικός βασιλιάς να δείχνει σαν να υποκρίνεται απλώς. Και όταν θα έχει πάει εκεί όλη η ενέργεια, γίνεται εκείνο πραγματικό! Η ενέργεια κάνει αληθινά τα πάντα. Αν περιμένεις τα βασίλεια, δεν θα έρθουν ποτέ.
Ακόμη και για ένα Ναπολέοντα, έναν Αλέξανδρο, οι οποίοι είχαν μεγάλα βασίλεια, δεν ήρθαν εκείνα ποτέ. Παρέμειναν δυστυχισμένοι, διότι δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν τον δεύτερο, τον πιο βασικό και πρωταρχικό νόμο της ζωής. Ο Αλέξανδρος προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο βασίλειο, να γίνει πιο μεγάλος βασιλιάς. Όλη του η ζωή πήγε χαμένη με τη δημιουργία του βασιλείου και μετά δεν είχε απομείνει χρόνος για να είναι ο ίδιος βασιλιάς. Πέθανε πριν ολοκληρωθεί το βασίλειο.
Συνέβη σε πολλούς αυτό. Το βασίλειο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ποτέ. Ο κόσμος είναι άπειρος΄ το βασίλειό σου είναι επόμενο να παραμείνει ένα τμήμα. Με ένα τμηματικό βασίλειο, πώς γίνεται να είσαι ολικός βασιλιάς; Το βασίλειό σου είναι επόμενο να είναι περιορισμένο, και με ένα περιορισμένο βασίλειο, πώς γίνεται να είσαι αυτοκράτορας; Είναι αδύνατο. Μπορείς όμως να είσαι αυτοκράτορας. Δημιούργησε απλώς το αιτιατό.
Ο Σουάμι Ραμ, ένας από τους μύστες του παρόντος αιώνα, πήγε στην Αμερική. Αποκαλούσε τον εαυτό του Μπάντσαχ Ραμ, Αυτοκράτορα Ραμ. Και ήταν ζητιάνος! Του είπε κάποιος: Είσαι ένας ζητιάνος, αλλά αποκαλείς συνεχώς αυτοκράτορα τον εαυτό σου. Είπε λοιπόν ο Ραμ: Μην κοιτάς τα πράγματά μου, κοίτα εμένα. Και είχε δίκιο, διότι, αν κοιτάς τα πράγματα, τότε οι πάντες είναι ζητιάνοι. . . ακόμη κι ένας αυτοκράτορας. Μπορεί εκείνος να είναι μεγαλύτερος ζητιάνος, αυτό είναι όλο. Όταν έλεγε ο Ραμ, ΄Κοίτα εμένα!΄, τη στιγμή εκείνη ο Ραμ ήταν αυτοκράτορας. Αν κοίταζες, ο αυτοκράτορας βρισκόταν εκεί.
Δημιούργησε το αιτιατό, γίνε εσύ ο αυτοκράτορας, γίνε μάγος. . . και από αυτή ακριβώς τη στιγμή, γιατί δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις. Χρειάζεται κανείς να περιμένει, αν πρέπει να προηγηθεί το βασίλειο. Αν πρέπει να δημιουργηθεί πρώτα η αιτία, τότε χρειάζεται να περιμένει και να περιμένει και να περιμένει κανείς και να αναβάλει. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις για να δημιουργήσεις το αιτιατό. Μπορείς να είσαι αυτοκράτορας αυτή ακριβώς τη στιγμή.
Αφού το λέω, να είσαι! Να είσαι ο αυτοκράτορας και τότε δες: ακολουθεί το βασίλειο. . . το έχω γνωρίσει μέσα από τη δική μου εμπειρία. Δεν σου μιλώ για κάποια θεωρία ή δόγμα. Να είσαι ευτυχισμένος και στην κορυφή ακριβώς της ευτυχίας θα δεις ότι όλος ο κόσμος είναι μαζί σου ευτυχισμένος.
Υπάρχει μια παλιά παροιμία: Γέλα και θα γελάει μαζί σου και ο κόσμος όλος΄ κλαίγε και θα κλαις μόνος σου. Ακόμη και τα δέντρα, οι πέτρες, η άμμος, τα σύννεφα. . . αν μπορείς να δημιουργείς το αιτιατό και να είσαι εκστατικός, θα χορεύουν όλα αυτά μαζί σου΄ τότε ολόκληρη η ύπαρξη γίνεται ένας χορός, ένας γιορτασμός.
Αλλά εξαρτάται από σένα, αν μπορείς να δημιουργείς το αιτιατό. Και σου λέω, μπορείς να το δημιουργήσεις. Είναι το ευκολότερο πράγμα που υπάρχει. Φαίνεται πολύ δύσκολο, γιατί δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα. Δοκίμασέ το!
Osho, My Way: The Way of the White Clouds, Ομιλία #3