H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!

ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Πήγαινε κάτω 
5 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Επισκέπτης
Επισκέπτης

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ    Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ 31 Μαρ - 20:59:12

ladosifa έγραψε:
Σύνδρομο Meniere
Το σύνδρομο Meniere είναι μία ασθένεια του έσω ωτός που προκαλεί επεισόδια ιλίγγου, εμβοές ωτών, αίσθημα πληρότητας ή πίεσης στο αυτί και παροδική απώλεια ακοής. Μία τυπική κρίση της νόσου Meneire περιλαμβάνει αίσθημα πληρότητας στο ένα ή και στα δύο αυτιά, απώλεια ακοής καθώς και αίσθημα περιστροφικού ιλίγγου, αστάθεια, ναυτία, και έμετο. Συνήθως διαρκεί 2-4 ώρες. Μετά από μία σοβαρή κρίση οι ασθενείς αισθάνονται κουρασμένοι και έχουν ανάγκη από ύπνο και ξεκούραση. Σε κάποιους ασθενείς οι κρίσεις είναι συχνές, ενώ σε άλλους μπορεί να περάσουν χρόνια για να εκδηλώσουν ξανά επεισόδιο. Τα μεταξύ των κρίσεων διαστήματα συνήθως είναι ελεύθερα νόσου ή μπορεί να συνοδεύονται από ήπια αστάθεια ή εμβοές. Το σύνδρομο Meniere εκδηλώνεται στο 0.2 % του πληθυσμού. Στα 2/3 των περιπτώσεων η πάθηση περιορίζεται στο ένα αυτί, ενώ στο 1/3πάσχουν και τα δύο αυτιά. Στις πλείστες των περιπτώσεων, το πάσχον αυτί παρουσιάζει προοδευτική απώλεια ακοής.
Τι προκαλεί το σύνδρομο Meniere?
Η κρίση του συνδρόμου Meniere πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της αύξησης της πίεσης του υγρού του έσω ωτός, δηλαδή της ενδολέμφου. Πρόσφατα οι μελέτες έχουν εστιαστεί στο θέμα της αυτοάνοσης αιτιολογίας της νόσου. Παρόλα αυτά η αιτία της νόσου θεωρείται ακόμη άγνωστη. Συχνά αποδίδεται σε ιογενή λοίμωξη του έσω ωτός, κληρονομική προδιάθεση, ή τροφική αλλεργία.
Τι βλάβες προκαλεί το σύνδρομο Meniere?
Η περιοδική ανάμειξη της ενδολέμφου και περιλέμφου συχνά προκαλεί καταστροφή των τριχωτών κυττάρων του έσω ωτός. Αυτό είναι μία διαδικασία που συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων, που μπορεί να οδηγήσει σε μονόπλευρη απώλεια ακοής. Τα τριχωτά κύτταρα του κοχλία είναι τα πιο ευαίσθητα ενώ τα τριχωτά κύτταρα της αίθουσας είναι πιο ανθεκτικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προοδευτική χρόνια αστάθεια ενώ αποτελεί ικανοποιητική εξήγηση για τις περιοδικές κρίσεις καλοήθους παροξυσμικού ίλιγγου θέσεως.
Πόσο συχνό είναι το σύνδρομο Meniere?
Οι μελέτες δείχνουν ότι η νόσος  προσβάλλει   περίπου 200 στα 100000 άτομα. Η πλειοψηφία των ατόμων με σύνδρομο Meniere είναι άνω των 40 ετών με ίση κατανομή μεταξύ αντρών και γυναικών.
Πώς ο γιατρός γνωρίζει ότι έχω σύνδρομο Meniere?
Η διάγνωση βασίζεται σε ένα συνδυασμό συμπτωμάτων (συνήθως επεισόδια ιλίγγου με απώλεια ακοής), ακουολογικό έλεγχο που δείχνει απώλεια ακοής που επανέρχεται μετά την κρίση, και αποκλεισμό άλλων παθήσεων. Η διαγνωστική διαδικασία συνήθως περιλαμβάνει ακοόγραμμα, ηλεκτρονυσταγμογράφημα, εξετάσεις αίματος και μαγνητική τομογραφία.
http://www.hellasorl.gr/ViewShopStaticPage.aspx?ValueId=3039

Ένα απλό παράδειγμα δίνω εδώ και σε καμία περίπτωση διάγνωση,γιατί το σώμα μας προειδοποιεί μέσα από τα συμπτώματα.
Πρώτα πάμε σε παθολόγο,να αποκλείσουμε πρόβλημα υγείας και μετά τα υπόλοιπα

Από και μετά που χτύπησα, έχω ένα συνεχές βόμβο μέσα στα αυτιά μου. 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Είναι πολύ δύσκολο να τον συνιθήσεις και να ζείς μαζί του. Πίσω από το αυτί μου, έχω μια κοιλότητα, που μαζεύει υγρό και έτσι μειώνεται η ακοή μου, μέχρι το να μην ακούω τίποτα. Το κερασάκι στην τούρτα; Η ωτορυλά,μου είπε οτι, ο βόμβος είναι κληρονομικός, γονιδιακό κάτι.Και έτσι λόγω κατασκευής, αν ξυπνούσε δηλαδή το γονίδιο, θα ξυπνούσε και ο βόμβος.

Κατα τα άλλα .. είμαι μια χαρά  Γεια μας!

Η Χριστίνα έχει δίκιο σε αυτά που είπε και εγώ είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα.Γι αυτό είναι καλύτερο να ελέγχουμε αν είναι κάτι παθολογικό πρώτα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» Σαμανισμός στην Αρχαία Ελλάδα
» Τελετές στην Αρχαία Ελλάδα
» Δελφίνια...
» Φιλοσοφία κι επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα.
» Τα προφητικά όνειρα στην αρχαία Ελλάδα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ :: IOESSA :: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ & ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.-
Μετάβαση σε: