H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
 
ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

 

 Φάλαινες...

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη


Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

Φάλαινες... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Φάλαινες...   Φάλαινες... Icon_minitimeΤρι 22 Μαρ - 17:26:17

«Το πώς αλληλεπιδρούν οι φάλαινες με εμάς εξαρτάται από το πώς τους φερόμαστε. Οι επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές είναι αυτές που καλλιεργούν τη σχέση κυνηγού και θηράματος». Παραδόξως, και σε αντίθεση με το περιστατικό του οποίου υπήρξε μάρτυρας η Αμερικανίδα επιστήμονας, η γκρίζα φάλαινα είχε κάποτε το παρατσούκλι «διαβολόψαρο» - αν και δεν είναι ψάρι, αλλά θαλάσσιο θηλαστικό. Της το είχαν προσδώσει οι φαλαινοθήρες, διότι, στην προσπάθειά της να προστατεύσει το τραυματισμένο από τα φονικά καμάκια μικρό της, ανταπέδιδε την επίθεση.

Οι φάλαινες, δεν διαθέτουν μόνο υψηλή νοημοσύνη, αλλά και ανεπτυγμένα συναισθήματα: π.χ. είναι εξαιρετικά στοργικές μητέρες και δεινές στην επικοινωνία». Από νευροβιολογικές μελέτες του εγκεφάλου της μεγάπτερης και της πτεροφάλαινας (2006, Mount Sinai School of Medicine), καθώς και άλλων κητωδών όπως τα δελφίνια και οι φυσητήρες, προκύπτει ότι η δομή μοιάζει αρκετά με αυτόν του ανθρώπου. Σε κάποια δείγματα, μάλιστα, εντοπίστηκαν μεγάλες ατρακτοκυτταρικές συγκεντρώσεις: πρόκειται για κύτταρα που συνδέονται με υψηλές νοητικές λειτουργίες, όπως η επίγνωση του εαυτού μας, η αίσθηση συμπόνοιας και η γλωσσική έκφραση. Τους συγκεκριμένους νευρώνες οι φάλαινες τους ανέπτυξαν 15 εκατομμύρια χρόνια πριν από τον άνθρωπο, γεγονός που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν «παράλληλη εξέλιξη».
Γι' αυτό εξάλλου θεωρούνται και οι πιο δεινοί επικοινωνητές του ζωικού βασιλείου.

Τον κύριο όγκο των γνώσεων για το σύστημα επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει οι φάλαινες τον αντλούμε από τη μεγάπτερη, που τραγουδά και τα πιο σύνθετα «τραγούδια»: οι μελωδικοί φθόγγοι που προφέρει η αρσενική μεγάπτερη ταξιδεύουν και ακούγονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η πληροφορία που μεταφέρουν τα τραγούδια παραμένει άγνωστη σε μας, παρ' όλα αυτά το να τα ακούει κανείς, πόσω μάλλον από κοντά μέσω υδροφώνου, είναι μια συναρπαστική έως και συγκινητική εμπειρία. Η ποικιλία των ηχητικών μοτίβων και συνδυασμών αποτελεί απόδειξη της υψηλής νοημοσύνης και της πολυπλοκότητας του πολιτισμού τους. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ορεγκον, οι φάλαινες τραγουδούν με διαφορετικές διαλέκτους, ανάλογα με την περιοχή όπου κολυμπούν, αν και το γιατί δεν είναι σαφές (γενετικοί και άλλοι λόγοι). Πάντως, λόγω της ηχορρύπανσης που προκαλεί ο άνθρωπος στους ωκεανούς, είναι πιθανό να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με την ίδια ευκολία με την οποία το έκαναν εκατομμύρια χρόνια τώρα. Για να φέρουμε την αντιστοιχία στα ανθρώπινα, είναι σαν κάποιος από εμάς να ζει επί 70 χρόνια σε ένα σπίτι όπου επί 24 ώρες το 24ωρο από τον επάνω όροφο ακούγεται η σειρήνα ενός συναγερμού...

Η μελέτη της συμπεριφοράς των φαλαινών καταδεικνύει ότι συνεργάζονται μεταξύ τους, διδάσκουν και διδάσκονται. Αναγνωρίζουν τους φίλους τους αλλά και τους εχθρούς τους. Πενθούν όταν χάνουν κάποιον δικό τους. Και πιθανόν, υπό προϋποθέσεις, μαθαίνουν σιγά-σιγά να μας εμπιστεύονται ξανά. «Η στάση τους εξαρτάται κι από τη δική μας. Αν νιώσουν ότι τις σεβόμαστε, υπάρχουν περιοχές, όπως η Μπάχα Καλιφόρνια, που θα πλησιάσουν τον άνθρωπο σε τέτοια απόσταση που, βγάζοντας το κεφάλι τους από το νερό, θα τον αφήσουν να τις αγγίξει», λέει η κ. Φρόχοφ.

Δεν είναι, άλλωστε, μόνον οι άνθρωποι που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τις φάλαινες. Σύμφωνα με την Τόνι Φρόχοφ, έχει διαπιστωθεί πως και τα θαλάσσια κήτη, αντίστοιχα, προσεγγίζουν και «μελετούν» -για τους δικούς τους λόγους- τους ανθρώπους. Τη διττή αυτή σχέση επιχειρεί να καταγράψει ένα πρωτοποριακό στο είδος του διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και τελεί υπό την ευθύνη της Αμερικανίδας βιολόγου: φοιτητές απ' όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην Καλιφόρνια για να παρατηρήσουν τις φάλαινες, που... παρατηρούν τους ίδιους. «Προστατεύοντας τις φάλαινες, προστατεύουμε τους εαυτούς μας», καταλήγει η Τόνι Φρόχοφ. «Η παρουσία τους αποτελεί δείκτη υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Εδώ και εκατομμύρια χρόνια ζουν στους ωκεανούς, όπου τρέφονται κυρίως με ευφαυσεώδη, δηλαδή μικρά πλαγκτονικά γαριδάκια.


Η συμβολή τους στη θαλάσσια υγεία είναι απόλυτα ζωτικής σημασίας, με τρόπους που ενδεχομένως ακόμη δε γνωρίζουμε. Και αν θέλετε να το δούμε πιο... εγωιστικά, με τα ανθρώπινα μέτρα ίσως, η αύξηση του αριθμού των παρατηρητών φαλαινών σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά, στα οποία δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν αυτά τα θαυμαστά πλάσματα. Είναι σπουδαίο να γνωρίζεις, βλέποντας μια γαλάζια φάλαινα, πως είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος ζώο που έζησε ποτέ στον πλανήτη μας. Κι είναι ακόμα πιο σπουδαίο να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μπορούν να τη βλέπουν και τα παιδιά των παιδιών σου...»
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη


Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

Φάλαινες... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φάλαινες...   Φάλαινες... Icon_minitimeΤρι 22 Μαρ - 17:26:56

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη


Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

Φάλαινες... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φάλαινες...   Φάλαινες... Icon_minitimeΤρι 22 Μαρ - 17:30:54

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
inei777

inei777


Ηλικία : 52
Τόπος : athens
Ιχθύς
Ημερομηνία εγγραφής : 27/12/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 177

Φάλαινες... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: http://www.whats-your-sign.com/whale-totem-meaning.html   Φάλαινες... Icon_minitimeΣαβ 4 Φεβ - 10:42:29

Φάλαινα Έννοια Totem

Σε περίπτωση που η άκρη της γης και τελειώνει το περιθώριο των απέραντους ωκεανούς αρχίζει είναι ένα όριο μαμούθ αναλογίες. Για να συγκεντρώσει σε βάθος κατανόηση της φάλαινας συμβολική σημασία, έχουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στο περιβάλλον του, οι ωκεανοί του πλανήτη μας.

Οι ωκεανοί, και το νερό σε γενικές γραμμές έχει ηλικία παλιό συμβολισμό του συναισθηματικό βάθος (έχω γράψει σχετικά με τους πιθανούς συμβολισμό του νερού εδώ , αν σας ενδιαφέρει). Όπως τους ανθρώπους, που βιώνουμε όλοι μια σειρά από συναισθήματα. Μερικά είναι στην επιφάνεια? Μπορούμε να βιώσουμε αυτά τα συναισθήματα εύκολα επειδή επιπλέουν στην κορυφή της ζωής-την εμπειρία μας ως driftwood στην επιφάνεια του νερού. Μπορούμε να παρατηρήσουμε αυτές της επιφανειακής στρώσης συναισθήματα σαφώς, να είναι εξοικειωμένοι και να ασχοληθούμε μαζί τους καθημερινά. Άλλα συναισθήματα, πάντως, είναι πολύ βαθιά μέσα μας. Κάποιοι συναισθήματα μας θάψουν κάτω από τα οργιές της συνείδησής μας ? αυτά τα συναισθήματα είναι τα κολοσσος της ύπαρξής μας - οι υλοτομία θηρία που δεν τολμούν να αφήσουμε επιφάνεια.

Από αυτή την άποψη, μπορούμε εύκολα να σχετίζονται με το βάθος και το εύρος του νερού με την ουσία των συναισθημάτων. Δεδομένης της περιβάλλον είναι οι σφαίρες νερό, η έννοια τοτέμ της φάλαινας σε μεγάλο βαθμό ασχολείται με συναισθήματα πάρα πολύ. Η φάλαινα συμβολίζει την συναισθηματική δημιουργικότητα, ευημερία, την ανάπτυξη καθώς και συναισθηματικό βάθος.

Εκείνοι που είναι μαγνητισμένοι από την ενέργεια των φαλαινών θα τείνουν να είναι εξαιρετικά βαθιά ευαισθησία. Το βάθος του αισθήματος φάλαινα-τοτέμ, οι άνθρωποι υπομένουν μπορεί να είναι συντριπτική. φαλαινών άνθρωποι είναι εξαιρετικά διορατικός για τα συναισθήματα των γύρω τους, και αυτό μπορεί να εκδηλωθεί σε μια εσωτερική πίεση που μπορεί να είναι αρκετά σύνθλιψη. Η φάλαινα μπορεί να βοηθήσει με overwhelment των συναισθημάτων, ακόμα και μετριάσουν την επίθεση των συναισθημάτων που συλλέγονται από άλλους ανθρώπους. Εάν είστε εξαιρετικά επηρεάζονται από τα συναισθήματα των άλλων, ή τα συναισθήματά σας είναι τόσο έντονη ώστε να προκαλέσει δυσφορία, τοτέμ φάλαινας μπορεί να σας βοηθήσει.

Γιατί; Επειδή οι φάλαινες είναι οι πλοίαρχοι:

Πλοήγηση: Μετακίνηση μέσα συναισθηματικό βάθος
Επικοινωνία: Αποτελεσματικά εκφράζει συναισθηματικές εμπειρίες
Διατήρηση: Χρησιμοποιώντας συναισθηματική ενέργεια για τα καύσιμα και όχι να καταναλώνεται από συναισθηματική πλημμύρες
Αγαπώ σπρώχνει μέσα από παλιούς μύθους και παραβολές, ιδιαίτερα κατά την εξερεύνηση τοτέμ έννοια και τη φάλαινα έχει θρύλους αφθονία στο όνομά του. Από αμερικανών ιθαγενών στο Ισλάμ, η φάλαινα έχει εξέχουσα θέση στην αρχαία γνώση. Πάρτε τον προφήτη Ιωνά. Είναι ένα κλασικό χωρίο της Αγίας Γραφής. Είμαι τυχερός να ξέρετε πολλά μελετητές της Βίβλου, και έχω μιλήσει με αυτούς τους λαούς (χάρη στον Robert, ο Jim και η Diane!) Για τη βαθύτερη συμβολική σημασία των τριών Ιωνά μέρες και τρεις νύχτες στην κοιλιά των μεγάλων ketos (" μεγάλο ψάρι "στα ελληνικά), έσκαβε gadul ("Big Fish" στα εβραϊκά), και η καλόγρια στα αραβικά - όλοι οι όροι που περιγράφουν το τεράστιο ψάρι-φάλαινα που κατάπιε τον Ιωνά στη Βιβλική αφήγηση. Αγία Γραφή-καταλαβαίνω φιλαράκια μου αφορούν την ιστορία ως μια αλληγορία της απελευθέρωσης των Εβραίων από τη σύλληψη στη Βαβυλώνα. Η μεγάλη μητέρα της πρώτης βασίλισσας της Βαβυλώνας (Semiramis) ήταν Derceto, και η βαβυλωνιακή θεά θάλασσα Derceto (ένα μεγαθήριο που είναι από τη θάλασσα) είναι το ίδιο «μεγάλο ψάρι» που κατάπιε τον Ιωνά. Η προοπτική αυτή δείχνει την απελευθέρωση των Εβραίων από τη βαβυλώνια αιχμαλωσία με τον Ιωνά που απελαύνονται από την κοιλιά της Derceto.

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μου ήταν η περαιτέρω συζητήσεις βαθύτερη συναισθηματική αλληγορία που συνδέεται με το λογαριασμό του Ιωνά. Φανταστείτε τη συναισθηματική απειλή Ιωνάς υπομείνει. Επιφορτισμένοι με το έργο (από τον Θεό, όχι λιγότερο) να ταξιδέψουν στην Νινευί και να μιλήσει στους ανθρώπους για την ορθή πορεία του Θεού. Τώρα, εκείνη την εποχή, η Νινευί ήταν αρκετά αφιλόξενο, και θα ήταν εξαιρετικά απίθανο ότι θα ήταν πρόθυμοι να ακούσουν τι Ιωνάς είχε να πει. Ξέροντας αυτό, ο Ιωνάς υποχώρησε από την ευθύνη του, ουσιαστικά κρύβεται από την ψυχή-ο σκοπός του (του Θεού) και ότι όταν το μαμούθ θηρίο της θάλασσας χελιδόνια του συνόλου.

Έχουμε όλοι όντας σε σανδάλια του Ιωνά . Είχαμε όλοι ένα τρομακτικό καθήκον να οριστεί πριν από μας, ένα δύσκολο έργο με δυνητικά τρομακτικές ευθύνες στους ώμους μας. Όταν γυρίζουμε από τις ευθύνες αυτές (γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε, αλλά αρνείται) να κάδους μέχρι τεράστια συναισθηματική αναστάτωση. Εμείς οι ίδιοι γίνονται καταποθεί σε ένα συναισθηματικό τέλμα. Εμείς στιφάδο στο συναισθηματικό σούπα μας, μέχρι να φτάσουμε σε σημείο βρασμού. Όλοι αγώνα με συναισθηματική συσσώρευση πάνω από τις επιλογές που πρέπει να κάνουμε, ή ακόμα και οι επιλογές μας δεν μπορεί να φέρει για να εκτελέσει. Μερικοί από εμάς, μετά από μέρες και νύχτες του κατσαρόλα μέσα στη μήτρα της ψυχής, τελικά προκύψει (από τη σούβλα φάλαινα, να το πω έτσι) με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και μια αναζωπύρωση της πίστης. Άλλοι από εμάς να επιστρέψετε στην συναισθηματική άβυσσο μέχρι να μπορούμε να επεξεργαστούμε τους φόβους μας και την αναποφασιστικότητα σε μια πιο εκλεπτυσμένη κατάσταση της ύπαρξης.

Αυτό το είδος της συναισθηματικής κατάποση, αφομοιώνοντας και επεξεργασίας είναι το κλειδί για φάλαινας έννοια τοτέμ. Ευτυχώς, η φάλαινα μπορεί να διευκολύνει την συναισθηματική διαύγεια , και να μας βοηθήσει να περιηγηθείτε μέσα από τα συχνά ασαφής και συγκεχυμένη θάλασσες του συναισθήματος. Οι φάλαινες οι ίδιοι καλλιεργώντας απίστευτα? Βλέπουμε αυτό στο πώς μεγαλώσουν τα μικρά τους, καθώς και σφιχτοδεμένη σύνδεσή τους με άλλους λοβούς σε αγέλες ή την κοινότητά τους. Οι φάλαινες και τα τοτέμ με φαλαινών έχουν μια φυσική συγγένεια για τη βοήθεια, ιδίως προαγωγή της ευημερίας εντός της κοινότητάς τους. Οι άνθρωποι που έλκονται από τη φάλαινα συχνά αισθάνονται αφιερωμένο στην μεγαλύτερη αιτία, και παρόλο που μπορεί να αγωνιστεί με τα προσωπικά συναισθήματα τους, τείνουν να πλάθω φυσικά θεραπεύοντας δυνάμεις απέναντι στους άλλους στο συναισθηματικό τραύμα. Σας θυμίζει κάτι αυτό για σένα; Αν έχετε αυτές τις τάσεις, ήθελα να σας ενθαρρύνω να κολυμπήσει βαθιά με τη φάλαινα σε διαλογισμούς και τις προσευχές σας. Πλοήγηση στα συναισθηματικά νερά με τη φάλαινα από την πλευρά σας θα παρέχουν καθοδήγηση και σαφήνεια.

Οι φάλαινες μας ζητήσετε να αγκαλιάσουν το άγνωστο , και ότι είναι ακριβώς ο λόγος που είναι τόσο συνδεδεμένη με τα συναισθηματικά βάθη των ωκεανών. Για να είμαστε σίγουροι, οι παρούσες συνθήκες μας γεννήθηκε από μια συναισθηματική μήτρα. Με άλλα λόγια, η πραγματικότητα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σκέψη μας και τη συναισθηματική μας επιλογές. Μπορεί να είναι απογοητευτικό και προκαλεί σύγχυση να εντοπίσουμε την προέλευση της συναισθηματικής τα πράγματα που έχει εκδηλωθεί στη ζωή μας, και η φάλαινα μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, οι ενέργειες που έχουν προκαλέσει αναταραχή στην καθημερινή ζωή μας.

Σε πολλές αιρέσεις σοφία των ιθαγενών, η φάλαινα συμβολίζει την αρχή, η δημιουργία όλης της ζωής στη γη όπως την ξέρουμε. Δεν είναι οι μόνοι. Αμέτρητοι πολιτισμοί γύρω από τα θέματα συνεργάτης κόσμο της δημιουργίας, της γέννησης και της αναγέννησης με τη φάλαινα. Άλλες προτάσεις συμβολική για να προσθέσετε στο φάλαινας έννοια τοτέμ περιλαμβάνουν:

Βαθύτερη γνώση
Κοσμική Συνείδηση
Συναισθηματική Αναγέννηση και Κατανόηση
Γαλούχηση και την αφοσίωση στην Κοινότητα
Εκτίμηση για την ομορφιά, (ιδιαίτερα το τραγούδι και το χορό)
Η σημασία της ισορροπίας (συναισθηματική και αλλιώς)
Ελπίζω ότι αυτές οι φιλοσοφικές ponderings για το συμβολισμό των φαλαινών και των φαλαινών έννοια τοτέμ έχει εμπνεύσει μπορείτε να βουτήξετε σε πιο βαθιά κητοειδών σφαίρες. Ίσως αυτές οι ιδέες θα σας εμπνεύσει να διαλογίζεται και να συλλογιστεί soulfully την παρουσία της φάλαινας στη ζωή σας. Για να είμαστε σίγουροι, ενώνει με την ενέργεια των φαλαινών σε λατρευτικά αντικείμενα σας θα σας οδηγήσει τελικά σε μια συνεκτική άποψη - μια επεκτατική σαφήνεια στα βαθύτερα οργιές της συναισθηματικής σας κόσμους
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://sites.google.com/site/rethirishaepoetryinei777/
 
Φάλαινες...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ :: ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ-
Μετάβαση σε: