H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
 
ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

 

 Διατροφικές προτάσεις

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Nenya

Nenya


Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 960

Διατροφικές προτάσεις Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Διατροφικές προτάσεις   Διατροφικές προτάσεις Icon_minitimeΣαβ 19 Μαρ - 17:29:48

Διατροφικές προτάσεις


Διατροφικές προτάσεις 1594823gukbaji5gp


Διατροφικές προτάσεις 726615qqay0z8qmb


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Nenya στις Σαβ 19 Μαρ - 17:48:12, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Nenya

Nenya


Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 960

Διατροφικές προτάσεις Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Διατροφικές προτάσεις   Διατροφικές προτάσεις Icon_minitimeΣαβ 19 Μαρ - 17:46:15

Από το βιβλίο "Η Ρομφαία Του Μιχαήλ", Στηβ Ροθερ & Γκρουπ, εκδόσεις Κρύων:

Ανεξήγητη επιθυμία για τροφές


Ερώτηση: Έχω προσέξει ότι πρόσφατα έχω έντονη επιθυμία για ορισμένες τροφές που δεν έτρωγα ποτέ παλιότερα. Αυτό οφείλεται στις βιολογικές μεταβολές;

Απάντηση: Καθώς η βιολογία σας αλλάζει, προκαλεί πολλές αλλαγές στο υλικό σας σώμα. Αυτή η αλλαγή είναι αναγκαία για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι σπόροι των κρυστάλλινων παιδιών. Αυτοί είναι οι σπόροι της νέας βιολογίας στην οποία μεταβάλλεστε. Καθώς κινείστε προς αυτά τα ελαφρύτερα αιθέρια σώματα, το σώμα σας θα ζητήσει ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή. Οι επιθυμίες για τροφές στις οποίες αναφερθήκατε στην πραγματικότητα προέρχονται από το σώμα σας καθώς αυτο-εξισορροπείται. Σας ζητάμε να αφουγκράζεστε προσεκτικά το σώμα σας, γιατί γνωρίζει τί χρειάζεται για να κάνει αυτές τις αλλαγές. Η αντίσταση θα προκαλέσει απλώς ανεπιθύμητα προβλήματα ενέργειας. Σας ζητάμε στη διάρκεια αυτή της μεταλλαγής να επανεξετάσετε μερικές από τις προτάσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τη διατροφή σας. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι πρέπει να τρώνε κρέας. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να τρώνε κρέας. Σας ζητάμε να μη νομίζετε αλλά να αφουγκράζεστε. Απομακρύνετε τις κρίσεις σας για αρκετό διάστημα ώστε να επιτρέψετε στο σώμα σας να ισορροπήσει και θα το κάνει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Nenya

Nenya


Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 960

Διατροφικές προτάσεις Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Διατροφικές προτάσεις   Διατροφικές προτάσεις Icon_minitimeΣαβ 19 Μαρ - 17:53:04

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το γάλα

Η κατανάλωση γάλακτος σε ορισμένες περιπτώσεις αντενδείκνυται και σε άλλες συνίσταται από τους γιατρούς. Η κυκλοφορία του βιβλίου «Γάλα, ψέματα και προπαγάνδα» (κυκλοφορεί στη Γαλλία με τίτλο «Lait, mensonges et propagandes») του Thierry Souccar το 2007 έδωσε τροφή για σχόλια. Ο διατροφολόγος Jean-Michel Cohen απαντά σε μερικές από τις συχνότερες ερωτήσεις που προκύπτουν σχετικά με τα αποτελέσματα του γάλακτος στην υγεία μας.

Διατροφικές προτάσεις 705981-41613851

1. Το γάλα αποτελεί απαραίτητο τρόφιμο για μία ισορροπημένη διατροφή;
Το γάλα είναι το πρώτο τρόφιμο που γεύεται ο άνθρωπος από τη γέννησή του και μετά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση τη διατροφική του αξία: είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες και αυτό το κάνει ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα για μία ισορροπημένη διατροφή. Το γάλα είναι επίσης απαραίτητο για τη διατροφή ενός παιδιού που δεν τρώει πολύ και χρειάζεται μία πλήρη τροφή σε υγρή μορφή για να αναπτυχθεί ο σκελετός του. Το κανονικό γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό γάλα, το οποίο περιέχει και αυτό ασβέστιο, πρωτεΐνες, γλυκίδια, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Το μείον που έχει το φυτικό γάλα είναι ότι δεν περιέχει πάντα την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών και ασβεστίου με το κανονικό γάλα. Εάν, λοιπόν, θέλετε να αντικαταστήσετε το κανονικό γάλα με φυτικό, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά και να εναλλάσσετε διάφορα φυτικά γάλατα ώστε να αποφύγετε την έλλειψη ασβεστίου και πρωτεϊνών.

2. Το γάλα συμβάλλει στη δημιουργία καρκίνου;
Σε καμία περίπτωση. Η αλήθεια είναι ότι το μη αποβουτυρωμένο γάλα περιέχει trans λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αρνητικές συνέπειες στον καρκίνο του μαστού. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα trans λιπαρά οξέα διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Παρόλα αυτά, το γάλα δεν θεωρείται ένοχο. Η μέση ποσότητα γάλακτος που καταναλώνει ένας άνθρωπος δεν είναι αρκετή ώστε να θεωρείται ένοχη για την δημιουργία καρκίνου. Πόσο μάλλον όταν το γάλα είναι αποβουτυρωμένο.

3. Το γάλα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες;
Αυτό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση είναι ορισμένες πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα. Το ποσοστό της δυσανεξίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος φτάνει περίπου το 5% των περιστατικών. Η διαταραχή αυτή δεν εμφανίζεται ουσιαστικά στα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 με 6 χρόνων. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πόσες αλλεργικές αντιδράσεις (επαναλαμβανόμενες ΩΡΛ λοιμώξεις, άσθμα, έκζεμα... ) μπορούν να εκδηλωθούν από την πρόσληψη αυτών των ξένων πρωτεϊνών σε νεαρή ηλικία αλλά είναι σίγουρο ότι το αγελαδινό γάλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 40% των περιπτώσεων γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης και ένα σημαντικό ποσοστό των εκζεμάτων οφείλονται σε αυτού του είδους την αλλεργία στο γάλα.

4. Πρέπει να πίνουμε γάλα εφ' όρου ζωής;
Οι Ασιάτες θεωρούν ότι το γάλα δεν βοηθάει στην χώνεψη σε ενήλικη ηλικία, ενώ οι Δυτικοί συνηθίζουν να πίνουν γάλα εφ' όρου ζωής. Είναι απαραίτητο, όποιος καταναλώνει γάλα, να έχει στον οργανισμό του λακτάση, ώστε να μπορεί να διασπάται η λακτόζη που περιέχεται στο γάλα. Πολλοί ενήλικες, μεγαλώνοντας, χάνουν αυτό το ένζυμο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν δυσανεξία στο γάλα. Εάν δεν υπάρχει, όμως, η έλλειψη αυτού του ενζύμου, τότε ένας άνθρωπος μπορεί να καταναλώνει γάλα εφ' όρου ζωής. Κάποιοι, σταματώντας το γάλα, αισθάνονται πολύ καλύτερα. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, αλλά από τη στιγμή που δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια επίπτωση του γάλακτος την υγεία μας, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε να το πίνουμε. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη των διαταραχών που αποδίδουν κάποιοι στο γάλα.

5. Βάσει μελετών, το γάλα δεν δυναμώνει τα οστά και δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης...
Η πυκνότητα της οστικής μάζας εξαρτάται από την πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D. Η πυκνότητα, όμως, αυτή εξαρτάται και από εξωτερικούς παράγοντες. Υπάρχει ένας γενετικός παράγοντας, όπου για παράδειγμα ορισμένοι άνθρωποι δεν αφομοιώνουν σωστά τη βιταμίνη D. Η πρόσληψη ασβεστίου, λοιπόν, μόνο δεν αρκεί για να δυναμώσει τα οστά, ενώ η ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου (λιγότερο από 800mg την ημέρα) προκαλεί σοβαρή έλλειψη και αδυναμία στον οργανισμό.

6. Ποιες είναι οι ιδιότητες του μητρικού γάλακτος;
Το μητρικό γάλα έχει μία ιδανική σύνθεση, προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες του βρέφους, ώστε να μην δημιουργούνται μεταβολικά απορρίμματα. Το μητρικό γάλα είναι προσαρμοσμένο στη φυσιολογία του βρέφους, περιέχει τρεις φορές λιγότερα πρωτίδια συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα και περιέχει πρωτεΐνες, όπως η μεθειονίνη, η ταυρίνη και η τυροσίνη, που ανταποκρίνονται στην ενζυματική ανωριμότητα του βρέφους. Επιπλέον, περιέχει τρεις φορές λιγότερο ασβέστιο και τρεις φορές περισσότερη λακτόζη, συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα. Ένα λίτρο μητρικού γάλακτος περιέχει δύο με έξι φορές περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα από ένα λίτρο ημι-αποβουτυρωμένου αγελαδινού γάλακτος. Τα ακόρεστα αυτά λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τις εγκεφαλικές συνθέσεις και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν ξέρει πώς να τα παράγει. Επιπλέον, το αγελαδινό γάλα περιέχει δύο φορές λιγότερο σίδηρο από το μητρικό γάλα, ενώ η περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε βιταμίνες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του αγελαδινού, εκτός από το φολικό οξύ και τη βιταμίνη K, που είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα στο αγελαδινό γάλα. Το ποσοστό βιταμίνης C είναι αρκετό στο μητρικό γάλα, με την προϋπόθεση όμως ότι η μητέρα δεν καπνίζει. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη E, ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας.

7. Ποιες είναι οι ιδιότητες του αγελαδινού γάλακτος;
Το αγελαδινό γάλα είναι μία πλήρης τροφή, που καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός. Για την ακρίβεια, αποτελείται από πρωτεΐνες, λακτόζη, τριγλυκερίδια, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνες (B2, A και κυρίως D). Τονίζουμε την πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και λυσίνη, ένα αμινοξύ που συχνά λείπει από τις φυτικές πρωτεΐνες. Επιπλέον, το αγελαδινό γάλα περιέχει κατά μέσο όρο 4% λιπίδια στα 100ml, με τη συντριπτική πλειονότητα να είναι κορεσμένα λιπαρά. Το αγελαδινό γάλα, όμως, υστερεί σε λινολεϊκό οξύ συγκριτικά με το μητρικό γάλα, το οποίο είναι 50 φορές πιο πλούσιο. Επιπλέον, το αγελαδινό γάλα περιέχει 5% γλυκίδια, και κυρίως υπό τη μορφή λακτόζης. Η κατανάλωσή του είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, διότι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης του σκελετού και διατήρησης της πεπτικής γαλακτικής χλωρίδας. Επιπρόσθετα, ευνοεί την απορρόφηση του ασβεστίου. Εντούτοις, έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές δυσανεξία στη λακτόζη, εξαιτίας της έλλειψης λακτάσης στους ενήλικες. Το αγελαδινό γάλα είναι πλούσιο και σε μεταλλικά στοιχεία, με κυρίαρχο το ασβέστιο και το φώσφορο, που ευνοούν την απορρόφησή του από τον οργανισμό. Περιέχει όλες τις βιταμίνες, με εξαίρεση τη βιταμίνη Β12, ενώ περιέχει 0,1 έως 0,2mg βιταμίνης D και 2mg βιταμίνης C.

8. Ποιες είναι οι ιδιότητες του κατσικίσιου γάλακτος;
Η σύνθεση του κατσικίσιου γάλακτος μοιάζει κατά πολύ με αυτή του αγελαδινού. Περιέχει ελαφρώς λιγότερες πρωτεΐνες σχετικά με το αγελαδινό, αλλά αυτές που περιέχει είναι αρίστης ποιότητας. Επιπλέον, περιέχει ελαφρώς περισσότερα λιπίδια από το αγελαδινό. Το βασικό πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι ότι οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια που περιέχει χωνεύονται εύκολα από τον οργανισμό, ενώ αποτελεί μία γευστική εναλλακτική επιλογή για όσους δεν επιθυμούν το αγελαδινό γάλα, διασφαλίζοντας την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και κυρίως του ασβεστίου.

9. Ποιες είναι οι ιδιότητες του γάλακτος από σόγια;
Πρόκειται για τη συνηθέστερη εναλλακτική επιλογή του αγελαδινού γάλακτος, αλλά η διατροφική του αξία δεν θεωρείται το ίδιο ενδιαφέρουσα. Είναι ελαφρώς πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες συγκριτικά με το αγελαδινό, αλλά οι πρωτεΐνες αυτές είναι μέτριας ποιότητας, διότι στερούνται ορισμένων σημαντικών αμινοξέων. Αντίθετα, περιέχει ικανοποιητική ποσότητα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ θεωρείται φτωχό σε γλυκίδια και μέτριο σε λιπίδια. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η πλούσια περιεκτικότητά του σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (αντίθετα με το αγελαδινό γάλα που περιέχει κορεσμένα λιπαρά). Η παρουσία φυτο-οιστρογόνων είναι αυτή που κάνει ορισμένους γιατρούς να το συνιστούν στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Όσοι παρουσιάζουν δυσανεξία στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος ή στη λακτόζη, μπορούν να καταναλώσουν ελεύθερα γάλα σόγιας. Τα άτομα, όμως, που είναι αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα μπορούν να παρουσιάσουν αλλεργία και με το γάλα σόγιας, γι' αυτό καλύτερα να το αποφεύγουν. Τέλος, το γάλα σόγιας δεν έχει για πολλούς ευχάριστη γεύση.
Διατροφικές προτάσεις 705981-41614027

10. Ποιες είναι οι ιδιότητες του γάλακτος ρυζιού;
Το γάλα ρυζιού δεν περιέχει χοληστερόλη και λακτόζη, ενώ ενδείκνυται για τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη και είναι αλλεργικοί στη σόγια. Περιέχει ελάχιστες πρωτεΐνες, αλλά συνιστάται σε όσους αθλούνται, διότι είναι πλούσιο σε αργά σάκχαρα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Είναι ιδιαίτερο εύπεπτο και ελαφρύ, ενώ το προτιμούν ιδιαίτερα άτομα με προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Όσοι προτιμάτε το γάλα αυτό, να επιλέγετε αυτό που αναγράφει «εμπλουτισμένο με ασβέστιο».

http://woman.pathfinder.gr/beauty/705981.html
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Nenya

Nenya


Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 960

Διατροφικές προτάσεις Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Διατροφικές προτάσεις   Διατροφικές προτάσεις Icon_minitimeΚυρ 27 Μαρ - 14:35:36

Από το βιβλίο "Πορεία προς το Φως", Dorreen Virtue, εκδόσεις Κρύων:

"Ανακάλυψα ότι οι παραψυχολογικές μου ικανότητες αυξήθηκαν σημαντικά όταν αφαίρεσα από το διαιτολόγιο μου το οινόπνευμα, την καφεϊνη, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τις περισσότερες κατεργασμένες τροφές. Η διαφορά στη νοερή εικόνα που είχα πριν και μετά τις αλλαγές στη διατροφή μου θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την αλλαγή από μια μικρή φορητή τηλεόραση με εσωτερική κεραία, σε μια τηλεοπτική συσκευή με τεράστια οθόνη και καλωδιακή σύνδεση. Έβλεπα τις μεταφυσικές εικόνες πιο καθαρές, λαμπερές και μεγάλες.

Οι αλλαγές στη διατροφή μου έγιναν σταδιακά, και οι πνευματικοί μου οδηγοί μου έλεγαν διακριτικά αλλά αποφασιστικά: "Αν πάψεις να τρως ανθυγιεινά, θα είσαι ένα πιο καθαρό όργανο για την πνευματική επικοινωνία". Στην αρχή, οι οδηγοί μου είπαν να περιορίσω τα φαγητά και τα ποτά που προκαλούσαν διέγερση, όπως τον καφέ και τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, με παρότρυναν να σταματήσω να τρώω κοτόπουλο και γαλοπούλα. (Είχα ήδη πάψει να καταναλώνω κόκκινο κρέας). Οι οδηγοί μου έλεγαν ότι τα ζώα υποφέρουν κατά τη διαδικασία της σφαγής κι ότι με το να τρώω τη σάρκα τους, έβαζα στο στομάχι μου τον πόνο τους. Ο πόνος αυτός εμπόδιζε την ικανότητά μου να εναρμονιστώ με το αόρατο σύμπαν. Λίγους μήνες από τότε που σταμάτησα να τρώω πουλερικά, οι οδηγοί μου με συμβούλεψαν να κόψω τα γαλακτοκομικά προϊόντα. "Τα προϊόντα του γάλακτος φράζουν το σύστημά σου", είπαν. Έτσι άρχισα να βάζω στα δημητριακά και στο τσάι μου γάλα από σόγια. Αντί για τυρί μαγειρεύω τώρα με υποκατάστατα τυριού βασισμένα στο τοφού.

Υπάρχει πράγματι σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τις μεταφυσικές ικανότητες. Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω απόσπασμα από το αρχαίο βουδιστικό κείμενο Σουρανγκάμα Σούτρα: "Αν κάποιος προσπαθεί να εξασκηθεί στο διαλογισμό και εξακολουθεί να τρώει κρέας, είναι σαν να κλείνει τ'αυτιά του και να φωνάζει δυνατά κι ύστερα να ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε τίποτα".

Θέλω να τονίσω ότι, αφαιρώντας από το διαιτολόγιό μου αυτές τις τροφές, δεν ένιωσα κανένα σύνδρομο στέρησης, όπως έντονη λαχτάρα για το συγκεκριμένο φαγητό ή μεγάλη αίσθηση της έλλειψής του. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι για κάθε διατροφική επιλογή είχα τη θεϊκή καθοδήγηση. Μην ζορίσετε λοιπόν τον εαυτό σας να κόψει συγκεκριμένες ομάδες τροφών. Αν και όταν αισθανθείτε έτοιμοι, θα πάρετε με φυσικό τρόπο τις αποφάσεις σας για τα φαγητά που θα τρώτε."
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Nenya

Nenya


Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 960

Διατροφικές προτάσεις Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!   Διατροφικές προτάσεις Icon_minitimeΤετ 17 Οκτ - 19:59:18

Τελικά υπάρχει μια πιο στενή «σχέση» και μια μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στις υγιεινές τροφές και στα όργανα του σώματός μας. Για παράδειγμα τα καρύδια, που ωφελούν τον εγκέφαλο, μοιάζουν πραγματικά με αυτόν. Σύμπτωση; Ίσως. Αν και οι παρακάτω υγιεινές τροφές είναι ευεργετικές για ολόκληρο το σώμα, ο κατάλογος που ακολουθεί είναι μια διασκεδαστική υπενθύμιση του τι πρέπει να τρώμε για να ωφελούμε συγκεκριμένες περιοχές.

1. Καρύδι-εγκέφαλος

Διατροφικές προτάσεις Merisoma1

Οι πτυχώσεις και οι γραμμές ενός καρυδιού μοιάζουν πολύ με αυτές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το σχήμα του καρυδιού, επίσης, θυμίζει τον εγκέφαλο και μοιάζει να έχει αριστερό και δεξί ημισφαίριο. Και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι το καρύδι λέγεται και «τροφή του εγκεφάλου», καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου.

2. Μύδια-όρχεις

Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει στοιχεία ότι τα μύδια, τα οποία έχουν μια ομοιότητα με τους όρχεις, είναι πραγματικά ωφέλιμα για τα αρσενικά γεννητικά όργανα. Έρευνα από την Ολλανδία προτείνει για τους άνδρες να ενισχύουν τη διατροφή τους με φολικό οξύ και ψευδάργυρο -και τα δύο υπάρχουν στα μύδια- καθώς αυτά τα συστατικά μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος.

3. Καρότο-μάτι

Διατροφικές προτάσεις Merisoma2

Αν κόψετε ένα καρότο σε στρογγυλές φέτες, θα δείτε την ομοιότητά του με το μάτι και ακόμη θα παρατηρήσετε τις ακτινωτές γραμμές που μιμούνται την κόρη και την ίριδα. Όσα σας έλεγαν οι γιαγιάδες σας είναι τελικά αλήθεια: τα καρότα κάνουν καλό στα μάτια. Είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της κύριας αιτίας απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

4. Γκρέιπφρουτ-μαστός

Η ομοιότητα ανάμεσα σε αυτό το στρογγυλό εσπεριδοειδές και το γυναικείο στήθος μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση. Το γκρέιπφρουτ περιέχει ουσίες που ονομάζονται λιμονοειδή και έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού.

5. Σέλινο-οστά

Διατροφικές προτάσεις Merisoma3

Οι λεπτοί μίσχοι του σέλινου μοιάζουν αρκετά με τα οστά και μάλιστα τα ωφελούν πολύ. Το σέλινο είναι μια πλούσια πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά δύναμη. Μια άλλη σύμπτωση είναι ότι τα οστά περιέχουν κατά 23% νάτριο, όπως και το σέλινο!

6. Κόκκινο κρασί-αίμα

Το κόκκινο κρασί, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής ρεσβερατρόλης, μοιάζει με το αίμα. Πίνοντάς το, προστατεύουμε επίσης το αίμα από την LDL χοληστερόλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις. Υπάρχει επίσης μια ένωση στο κόκκινο κρασί που αραιώνει το αίμα και έτσι μειώνονται οι θρόμβοι, που συνδέονται με τα εγκεφαλικά επεισόδια και την καρδιακή νόσο.

7. Ντομάτα-καρδιά

Διατροφικές προτάσεις Merisoma4

Αν ανοίξετε στα δύο μια ντομάτα θα παρατηρήσετε ότι αυτό το κόκκινο λαχανικό έχει πολλά σημεία που το κάνουν να μοιάζει με την καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι εξαιτίας του λυκοπένιου στις ντομάτες, αυτό το λαχανικό επιτυγχάνει μείωση του κινδύνου για καρδιακή νόσο σε άνδρες και γυναίκες που τις συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους. Αν προσθέσετε και λίγο ελαιόλαδο στην ντομάτα, θα βοηθήσετε στην απορρόφηση του λυκοπενίου από τον οργανισμό σας, σχεδόν κατά το δεκαπλάσιο.

8. Τζίντζερ-στομάχι

Αν έχετε πιει τζίντζερ έιλ, όταν έχετε στομαχόπονο, γνωρίζετε πόσο καλό κάνει. Ίσως αυτό εξηγεί και ότι το τζίντζερ, αλλιώς πιπερόριζα, μοιάζει κάπως με το πεπτικό μας όργανο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τζιντζερόλη, το συστατικό που ευθύνεται για την πικάντικη γεύση και το άρωμα του τζίντζερ, είναι ένα φυτοχημικό που έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη ναυτία και τον έμετο.

9. Αβοκάντο-μήτρα

Διατροφικές προτάσεις Merisoma5

Το σχήμα-λάμπα του αβοκάντο μοιάζει με τη γυναικεία μήτρα και επίσης αυτό το φρούτο υποστηρίζει την αναπαραγωγική υγεία. Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, που έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, μια προκαρκινική κατάσταση.

10. Γλυκοπατάτες-πάγκρεας

Το μακρόστενο σχήμα της γλυκοπατάτας, μοιάζει αρκετά με αυτό του παγκρέατος και, επίσης, αυτό το φυτό προωθεί την υγιή λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου. Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα-καροτένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει όλους τους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του παγκρέατος, από ζημία που σχετίζεται με τον καρκίνο ή τη γήρανση.

http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/trofes-pou-thumizoun-meri-tou-somatos-kai-epipleon-ta-ofeloun!?id=2241523
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Διατροφικές προτάσεις Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Διατροφικές προτάσεις   Διατροφικές προτάσεις Icon_minitimeΤετ 17 Οκτ - 20:04:24

Διατροφικές προτάσεις Tuzky-bunny-emoticon-000042 ωραίο θέμα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Διατροφικές προτάσεις
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Ευ Ζην & προτάσεις...
» Προτάσεις για Βιβλία._
» Φυτά & βότανα: Απορίες - Προτάσεις - Συμβουλές - Συζητήσεις

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ :: NENYA-
Μετάβαση σε: