αόρατος ναός Admin
Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 192
| Θέμα: Μπύρα. Πεμ 25 Σεπ - 19:21:59 | |
| ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 28/10/2013, 09:49 | |
| Όπα,κάτσε...spitha...φτιάχνεις μπύρα;
|
| | | maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής: 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 3400 Reputation: 432
| 28/10/2013, 11:07 | |
| Το πηρε χαμπάρι ξυπνησε ο μπεκρης μέσα της.
|
| | | spitha
Ημερομηνία εγγραφής: 20/10/2013 Αριθμός μηνυμάτων: 141 Reputation: 61
| 28/10/2013, 12:23 | |
| χαχα καλημερα σε ολους μαλιστα κυρια λαντοσιφα και μου αρεσει πολυ και με γεμιζει χαρα οταν την φτιαχνω
|
| | | ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 28/10/2013, 12:26 | |
| Και δηλαδή κυρία spitha μας,θα την κρατήσετε για τον εαυτό σας;;;; Δεν θα μοιράσετε την συνταγή για τον διψασμένο [μπεκρή]λαό;;;;;;
|
| | | spitha
Ημερομηνία εγγραφής: 20/10/2013 Αριθμός μηνυμάτων: 141 Reputation: 61
| 28/10/2013, 12:37 | |
| χαχαχα αν σου αρεσει η μπυριτσα να σου πω οσα ξερω. ηξερες οτι οι μπυρες του εμποριου εχουν συντηρητικο; Γιαυτο και αν πιεις πιο πολυ απο οτι αντεχεις σε πιανει το κεφαλι. Εγω δεν το ηξερα μεχρι που εφτιαξα την πρωτη μου μπυρα. Λοιπον μπυρα, με γευση που γουσταρεις με οτι βαθμο αλκοολ γουσταρεις και χωρις συντηρητικα και την εχεις φτιαξει εσυ. δεν ειναι σουπερ ουαου; χαχαχα απο το site map στην κατασκευη μπυρας δεν κακο καθολου μαλιστα αχαχαχα
|
| | | ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 28/10/2013, 13:02 | |
| Μην με τρελαίνεις..πες τα όλα χαχα,με έφτιαξες τώρα..εκτός βέβαια αν είναι μυστική συνταγή,το λέω μην σε πιέζω,αλλά αμα δεν;Θα το κάνω μπυραρία το σπίτι.
Με ό,τι γευση θέλω;;;Πορτοκάλι θέλω..ναι.
|
| | | spitha
Ημερομηνία εγγραφής: 20/10/2013 Αριθμός μηνυμάτων: 141 Reputation: 61
| 28/10/2013, 16:31 | |
| χαχαχα μπυρα πορτοκαλισια δεν ξερω τι γευση θα εχει μπορει και να ειναι καλη. Να ξερεις οτι οπως περνεις μουστο για το κρασι ετσι περνεις "μουστο" για την μπυρα. Ως αρχαρια ξεκινας απο το τελος, δηλαδη περνεις το "μουστο" και ξεκινας τη διαδικασια και μετα εισχωρεις στα μυστικα στην προμηθεια βυνης κριθαριου κλπ τα ψηνεις τα στεγνωνεις κλπ. Περνουμε το μουστο, διαλεγουμε μια γευση περνουμε καλο νερο , μαγια και ανακτεβουμε σε ενα 25 λιτρο δοχειο. Ακου τωρα κοστος για την μπυρα απο 15-25 ευρω φτιαχνεις 25 λιτρα δηλαδη 50 μπουκαλια μπυρας! Προσεχοντας την θερμοκρασια κανουμε την πρωτη ζυμωση μεσα στο δοχειο σε περιπου δυο βδομαδες. Το υδρομετρο θα μας δειξει εαν στο τελος των δυο βδομαδων ειμαστε ετοιμοι να την βαλουμε στα μπουκαλια για ακολουθησει η δευτερη ζημωση ή μπορει να θελουμε δυο τρεις μερες ακομα. Αφου ειμαστε ετοιμοι, την βαζουμε στις μπουκαλες τις οποιες τις εχουμε αποστειρωσει. Απο την αρχη , τα παντα αποσειρωνονται. Στο χωνι και μια μια προσθετουμε ζαχαρη για να ανεβασουμε βαθμους και για να την κανουμε sharp. Τις εμφιαλωνουμε με το ειδικο ταποτικο. Και περιμενουμε δυο βδομαδες για να κανουμε το πρωτο τεστ. Περαν του ενος μηνος αρχιζουμε και καταναλωνουμε, ομως η μπυρα μετα τους τρεις μηνες αφοτου μπει στο μπουκαλι θα σου δωσει την γευση της. Το πως θα την σερβιρεις θελει μια ιδιαιτερη διαδικασια.Και μου αρεσει πολυ. Φετος τον Σεπτεμβριο , 1 Σεπτεμβριου για την ακριβεια, εφτιαξα mexican serveza και τωρα οπως καταλαβαινεις τελος οκτωμβριου ειμαι στις χαρες μου χαχαχαχα δεν νομιζω να φτασουν ως τα χριστουγεννα που θαχω και κοσμο.θα πρεπει εχω ασταλινη θεληση να μην τις καταναλωσω. Η χαρα που ανοιγεις την δικη σου μπυρα και την σερβιρεις με τον ειδικο τροπο δεν περιγραφεται! Αυτα τα εισαγωγικα!
|
| | | nnan
Ημερομηνία εγγραφής: 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2510 Reputation: 211
| 28/10/2013, 16:49 | |
| Εσυ εισαι μαστορας, θελουμε περισσοτερες λεπτομερειες κυρα μαγειρισσα.. και για το ποιος ειναι ο ειδικος τροπος σερβιρισματος. Εχεις δικο σου αμπελι; Εχεις φιλο με αμπελι; Εχεις κελαρι; Που τα φτιαχνεις; και τι εννοεις καλο νερο; Η συνταγη ειναι παλαια ή την βρηκες στο διαδικτυο; Για πες.
(Πάνο, εσενα σε "γνωριζω", καταλαβαινω γιατι ρωτησες.Ειναι ενα θεμα που σε απασχολει και το βρηκα φυσιολογικο.)
|
| | | spitha
Ημερομηνία εγγραφής: 20/10/2013 Αριθμός μηνυμάτων: 141 Reputation: 61
| 29/10/2013, 10:55 | |
| Οι μπυρες που ζυμωνονται μια στο δοχειο και μια στη μπουκαλα λεγονται μπυρες επαναζημωσης. Η καθε μια μπουκαλα εχει μαγια στον πυθμενα της. Την ανοιγουμε, ριχνουμε στο ποτηρι (η φυαλη ακουμπαει στο χειλος του ποτηριου το οποιο το εχουμε πλαγιαστο 45 μοιρες περιπου) τα τρια τεταρτα και μετα αναδευουμε ελαφρια την υπολοιπη (μην κανει αφρο στο μπουκαλι και τον χασουμε). Υστερα ριχνουμε οτι εχει μεινει σηκωνοντας την φυαλη λιγο απο το χειλος του ποτηριου για να κανει τρια δαχτυλα αφρο και ειναι ετοιμη. Αμπελι δεν εχω. Μιλαμε για μπυρα. Εχω κελαρι και θα πρεπει κι εσεις να εχετε ενα κελαρι ή τελος παντων μια αποθηκη για την παραγωγη και την φυλαξη της μπυρας. Ας τα παρουμε απο αρχη. Τι υλικα θελουμε. Τον 'μουστο' δηλαδη ενα ετοιμο μειγμα με το βρασμενο κριθαρι και ξεχωριστα την μαγια. Ειναι σαν μια κονσερβα με τα υλικα και ξεχωριστα περνουμε την μαγια. Υπαρχουν διαφορων ειδων αναλογα με το τι τυπο μπυρας θελουμε να παραγουμε.(αργοτερα θα μαθουμε μονοι μας να βρισκουμε τα κριθαρια και να τα βραζουμε, ακομα ειναι νωρις) Θελουμε ενα δοχειο 25 λιτρων , πλαστικο δοχειο οποιουδηποτε χρωματος εκτος ΚΙΤΡΙΝΟΥ (τα κιτρινα εχουν καδμιο προσοχη λοιπον )(εγω εχω βρει ενα ροζουλι καδο ρουχων η σκουπιδιων!). εναν σωληνα πλαστικο 1,5 μετρου για την μεταγγιση ενα κουτακι ειδικο απολυμαντικο για την αποστειρωση 50 φυαλλες μπυρας αδειες φυσικα μια κανατα ενα χωνι (να χωραει στο στομιο της μπυρας) ενα κουταλακι γλυκου ενα πυκνομετρο
ενα θερμομετρο χωρου και υγρων 50 καπακια ειδικο εργαλειο για τις ταπες (την εμφυαλωση δηλαδη) 3 εξαδες νερου καλου (οτι εσεις προτιματε , να εχει ποιοτητα να μην εχει αλατα) μια ζωνη θερμοκρασιας (αν εχουμε παραγωγες στον χειμωνα) τι αλλο; α και ζαχαρη Εγω ολα αυτα τα εχω παρει ξεχωριστα. Δηλαδη βρηκα δικο μου κουβα και σωληνα.Ξεχωριστα πηρα το απολυμαντικο και τα καπακια με το εργαλειο για το ταπωμα. Μα υπαρχουν και κιτ που μπορει κανεις να τα παρει μεσω ιντερνετ πολυ ευκολα. Το κιτ της μπυρας που εγω θεωρω καλο κανει γυρω στα 100 ευρω.Αυτο το περνεις μια φορα και τελος. Και μετα δινεις μονο για την μαγια και την βυνη, ειπαμε αυτα εχουν απο 15 εως 25 ευρω. Αρα κοστος παραγωγης μπυρας 50 φυαλλες = 15-25 ευρω. Για να μην γραφουμε μαρκες εδω στο φορουμ φατσα φορα, θα στειλω σε μια την μαρκα του κιτ μπυρας που ξερω οτι ειναι καλο και μετα ο επομενος ας τη ρωτησει με πμ και παει λεγοντας. Πρωτα λοιπον περνουμε τα υλικα παραγωγης , φτιαχνουμε το εργαστηριακι μας. Αν ψαξετε στο νετ αλλα και στο you tube θα δειτε πολλες πληροφορειες. Λοιπον εφοδιαστειτε τα υλικα και συνεχιζουμε. Ελατε, μια αποφαση ειναι , δεν ειναι τιποτα το τρομερο ισα ισα ειναι πολυ διασκεδαστικο και δημιουργικο! Στελνω πμ στη ladosifa που ρωτησε πρωτη ενα λινκ για το κιτ
|
|
| |
|
αόρατος ναός Admin
Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 192
| Θέμα: Απ: Μπύρα. Πεμ 25 Σεπ - 19:26:03 | |
| maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής: 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 3400 Reputation: 432
| 30/10/2013, 19:17 | |
| Μπεκρούδες!!!!
|
| | | ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 30/10/2013, 19:26 | |
| Spitha,σε ευχαριστώ για το λινκ και για όλες τις πληροφορίες που μας παραθέτεις ....................................................................................................... Άμα σου πω κάτι,θα με βαρέσεις;................... ......δεν .......έχω.......κελάρι!!!!!!!!!!!!!
|
| | | ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 30/10/2013, 19:27 | |
| maggisoula έγραψε:Μπεκρούδες!!!!έχεις κελάρι;;
|
| | | maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής: 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 3400 Reputation: 432
| 30/10/2013, 19:49 | |
| όχι. Γιατί; θα ρχεσαι να φτιαχνεις τη μπυρα σου μπεκρούλιακα; Ακου πορτοκάλι γευση μπυρας! Δεν κάνετεε μαρμελάδα!! Μπύρα φτιάχνετε
|
| | | ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 30/10/2013, 19:54 | |
| χαχαχαχαχαχα
Είχα μεθύσει,δεν ήξερα τι έλεγα.
|
| | | maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής: 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 3400 Reputation: 432
| 30/10/2013, 19:56 | |
| εγώ το κόβω ότι θα το δοκιμάσεις!
|
| | | ladosifa
Ηλικία: 34 Ημερομηνία εγγραφής: 09/08/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 2371 Reputation: 283
| 30/10/2013, 20:02 | |
| maggisoula έγραψε:εγώ το κόβω ότι θα το δοκιμάσεις!Άμα μπει στο ξερό μου το κεφάλι..ξέρεις τώρα...αλλά;δεν έχω κελάρι-πατάρι-υπόγειο...που;
|
| | | maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής: 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων: 3400 Reputation: 432
| 30/10/2013, 20:17 | |
| Στη ταρατσα.
|
| | | spitha
Ημερομηνία εγγραφής: 20/10/2013 Αριθμός μηνυμάτων: 141 Reputation: 61
| 31/10/2013, 15:17 | |
| χαχαχα ladosifa δεν εχεις κελαρι; ουτε αποθηκη; καποιος γνωστος σου; δεν γινεται εστω χωρις αποθηκη! πως θα κανουμε καλα την θερμοκρασια; πρεπει να βρεις καποιον γνωστο καποια φιλη.
ρε τι παθαμε!
|
|
| |
|
αόρατος ναός Admin
Ηλικία : 40 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2014 Αριθμός μηνυμάτων : 192
| Θέμα: Απ: Μπύρα. Πεμ 25 Σεπ - 19:27:51 | |
| | |
|