H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
 
ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

 

 Η επικράτηση των "κίτρινων"...

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΤρι 22 Απρ - 12:32:51




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Harmonia_axyridis01
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΤρι 22 Απρ - 12:37:48

Χωροκατακτητικά ξένα είδη

Τα χωροκατακτητικά είδη συνιστούν σοβαρή και ταχέως
επιδεινούμενηαπειλή για τη φυσική βιοποικιλότητα στην Ευρώπη.
Τα φυτά και τα ζώα που εισέρχονται σε νέους, ξένους βιοτόπους,
μπορούν να καταπνίξουν τη φυσική χλωρίδα ή πανίδα και
να βλάψουν το περιβάλλον. Οι εν λόγω οργανισμοί είναι γνωστοί
ως « χωροκατακτητικά είδη ».
Έχουν επίσης κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, για παράδειγμα
στην υγεία του ανθρώπου, την αλιεία, τη γεωργία και την παραγωγή
τροφίμων.
Η ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού και της μεταφοράς
εμπορευμάτων μεταξύ των συνόρων έχει επιταχύνει το ρυθμό
εξάπλωσής τους.
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δαπανά τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια
ευρώ ετησίως για τον έλεγχο των χωροκατακτητικών ειδών και τις
καταστροφές που προκαλούν.
Η ΕΕ υπέβαλε προσφάτως προτάσεις για μια ευρωπαϊκή στρατηγική
καταπολέμησης των χωροκατακτητικών ειδών.
Η έγκαιρη ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας: είναι πολύ πιο εύκολο
και οικονομικά αποδοτικό να αντιμετωπιστούν τα εισερχόμενα είδη
πριν εγκατασταθούν σε μια περιοχή.
Η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με
τα χωροκατακτητικά είδη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την
επιτυχία της προσπάθειας αυτής.


[url=http://ec.europa.eu/environment/pubs/pdf/factsheets/Invasive Alien Species/Invasive_Alien_EL.pdf]http://ec.europa.eu/environment/pubs/pdf/factsheets/Invasive%20Alien%20Species/Invasive_Alien_EL.pdf[/url]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΤρι 22 Απρ - 13:09:16

Πώς η πασχαλίτσα, ο γυμνοσάλιαγκας και το κουνούπι κοστίζουν 12 δισ. ευρώ ετησίως
Μέγεθος κειμένου: α+ α-
Δημοσιεύθηκε 20/03/2014 by — 0 Σχόλια ↓
Η επικράτηση των "κίτρινων"... Harmonia
Συμφωνία για την πρόληψη και τη διαχείριση της εισαγωγής και εξάπλωσης των ξενικών χωροκατακτητικών ειδών ολοκλήρωσε ι η Ελληνική Προεδία του Συμβουλίου. Η πρώτη αφορά στην έγκριση του Κανονισμού . Ο νέος Κανονισμός θεσπίζει κανόνες πρόληψης, ελαχιστοποίησης και άμβλυνσης των αρνητικών επιπτώσεων από την εισαγωγή και εξάπλωση – εκούσια και ακούσια – των ξενικών χωροκατακτητικών ειδών στη βιοποικιλότητα και στις σχετικές υπηρεσίες οικοσυστημάτων, καθώς και των επιπτώσεων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με το θέμα δήλωσε: «Η Ελληνική Προεδρία εργάστηκε με ένα αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο, για να ολοκληρώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις διαπραγματεύσεις για έναν πολύπλοκο και αμφιλεγόμενο νέο κανονισμό που αφορά στα ξενικά χωροκατακτητικά είδη. Για πρώτη φορά, έχουμε ένα νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από ξενικά χωροκατακτητικά είδη που αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες απώλειας της βιοποικιλότητας και υπολογίζεται ότι κοστίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια € ετησίως».
 Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τα 163 χείριστα χωροκατακτητικά ξένα είδη που απειλούν τα οικοσυστήματα στην Ευρώπη. Από το 1950, εγκαθίστανται περισσότερα από ένα είδη ανά έτος, ενώ ο ρυθμός αυτός δεν φαίνεται να μειώνεται. Η πλειονότητα των χωροκατακτητικών ειδών προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Αξιοσημείωτος όμως είναι και ο αριθμός των ειδών που προέρχονται από ένα τμήμα της Ευρώπης και μεταφέρονται σε ένα άλλο. Η ενιαία αγορά και η ελεύθερη διέλευση των συνόρων της ΕΕ συντηρούν τη ροή αυτή.
Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα:
Η πασχαλίτσα αρλεκίνος προέρχεται από την Ασία και συνιστά θανάσιμη απειλή για τις ιθαγενείς πασχαλίτσες του ΗΒ, καθώς και για τις πεταλούδες και άλλα έντομα. Η Πασχαλίτσα αρλεκίνος, (επιστημονική ονομασία Ηarmonia axyridis) είναι κολεόπτερο -από την Ασία- της ίδιας οικογένειας με τη δική μας πασχαλίτσα. Στη Βρετανία εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και πιστεύεται ότι απειλεί τουλάχιστον 1.000 είδη εντόμων και άλλων οργανισμών,

την πασχαλίτσα αρλεκίνο απελευθέρωσαν επιστήμονες σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ευρώπης με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός της ψείρας. Οι ερευνητές δεν υπολόγισαν τις εκπληκτικές αναπαραγωγικές δυνατότητες του εντόμου, με αποτέλεσμα ναι μεν να μειωθεί ο πληθυσμός των ψειρών αλλά να ξεφύγει από κάθε έλεγχο ο πληθυσμός της πασχαλίτσας. Έτσι, στρατιές από πεινασμένες πασχαλίτσες καταστρέφουν καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών και άλλων φρούτων πλήττοντας την αγροτική παραγωγή.

Η επικράτηση των "κίτρινων"... Airbender-level-ladybug_c_171121

• Ο « γυμνοσάλιαγκας δολοφόνος », ιθαγενές είδος της ιβηρικής χερσονήσου, έχει διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη. Εμφανίζει ανοσία στα μέτρα ελέγχου και τρέφεται με πιο αδύναμα είδη γυμνοσάλιαγκα.
Η επικράτηση των "κίτρινων"... Z Spanish slug (Arion lusitanicus)

• Το μύδι του είδους Dreissena polymorpha, το οποίο μεταφέρεται με το υδάτινο έρμα των πλοίων, μολύνει τις σωληνώσεις και τις πλωτές οδούς.

Η επικράτηση των "κίτρινων"... 27494_wandermuschel  Zebra mussel
• Το ιαπωνικό πολύγονο, το οποίο εισήχθη από την Ασία τον 19ο αιώνα ως διακοσμητικό φυτό, έκτοτε έχει εισβάλει στη γαλλική ύπαιθρο.


Η επικράτηση των "κίτρινων"... Knotweed
japanese knotweed (polygonum cuspidatum, or false bamboo)
• Ο μυοκάστορας και ο μοσχόμυς, που εισήχθησαν από την Αμερική για το δέρμα τους, είναι πλέον ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη, προκαλώντας ζημιές σε κανάλια και αντιπλημμυρικά συστήματα.

Η επικράτηση των "κίτρινων"... Miokastoras  Myocastor coypus Η επικράτηση των "κίτρινων"... Musk-rat-3803  Ondatra zibethicus


Η  Ευρ. Επιτροπή θα υιοθετήσει έως το τέλος του 2015 ανοιχτό (χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ειδών) κατάλογο ξενικών χωροκατακτητικών ειδών που απαιτούν ανάληψη δράσης σε επίπεδο Ευρ. Ένωσης, η οποία θα πρέπει να επικαιροποιείται και να επανεξετάζεται σε τακτική βάση, κάθε έξι χρόνια.
Ο κατάλογος αυτός αφορά αποκλειστικά σε είδη που δεν είναι αυτόχθονα στην Ευρ. Ένωση και σε αυτόν εντάσσονται κατά προτεραιότητα είδη τα οποία δεν είναι ήδη εγκατεστημένα στην Ευρ. Ένωση ή όσα από τα ήδη εγκατεστημένα είδη έχουν τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και στην οικονομία.  Τα είδη που βρίσκονται στον κατάλογο δεν μπορούν να εισάγονται στην ΕΕ, να συντηρούνται, να εκτρέφονται, να μεταφέρονται προς, από ή εντός της Ένωσης, να διατίθενται στην αγορά, να εκτρέφονται ή απελευθερώνονται στο περιβάλλον.
Ο κανονισμός θεσπίζει επίσης ένα σύστημα παρακολούθησης για την έγκαιρη ανίχνευση και μέτρα για την ταχεία εξάλειψη τους όταν αυτά βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εισβολής. Επιπλέον, τα κράτη μέλη οφείλουν να καταστρώνουν σχέδια δράσης, να λαμβάνουν διαχειριστικά μέτρα για την εξάλειψή τους ή τον περιορισμό της εξάπλωσής τους και να προβλέπουν κυρώσεις, εάν ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται σωστά. Ο κανονισμός προβλέπει επίσης ένα σύστημα αδειών για τον καθορισμό ορισμένων δραστηριοτήτων με βάση τα χωροκατακτητικά ξένα είδη. Η Ευρ. Επιτροπή θα αξιολογήσει την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού μέχρι την 1η Ιουνίου το 2021.
Ο νέος κανονισμός καλύπτει επίσης τόσο τα ξενικά χωροκατακτητικά είδη περιφερειακού ενδιαφέροντος (που ενδιαφέρουν μια ομάδα χωρών και όχι το σύνολο της Ευρ. Ένωσης) όσο και αυτά που αποτελούν πρόβλημα για μια μόνο χώρα. Αυτό επιτρέπει στα κράτη μέλη να προσδιορίσουν, από το εθνικό κατάλογο των χωροκατακτητικών ξένων ειδών του κράτους μέλους, είδη αυτόχθονα ή μη στην Ένωση που απαιτούν ενισχυμένη περιφερειακή συνεργασία και η οποία, μετά από σχετική απόφαση της Ευρ. Επιτροπής, περιλαμβάνει υποχρεωτική λήψη μέτρων περιορισμού της εξάπλωσής τους.
Η τυπική υιοθέτηση του νέου Κανονισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Μαϊου.
 
 
Η δεύτερη συμφωνία αφορά στην έγκριση του Κανονισμού που τροποποιεί τον Κανονισμό 525/2013 σχετικά με την τεχνική εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κυότο. Ο νέος Κανονισμός ορίζει κανόνες που εξασφαλίζουν την τεχνική εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κυότο στην Ε. Ενωση για τη 2η δεσμευτική περίοδο 2013 – 2020. Οι κανόνες αυτοί είναι αναγκαίοι για την αποτελεσματική λειτουργία της από κοινού εκπλήρωσης των δεσμεύσεων από πλευράς Ε. Ενωσης, των Κρατών – Μελών και της Ισλανδίας και την εξασφάλιση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία της Ε. Ενωσης.
 
Ο κατάλογος του DAISIE παραθέτει 10.822 μη ιθαγενή είδη στην Ευρώπη. Παρότι
δεν είναι όλα χωροκατακτητικά, εκτιμάται ότι περίπου 10-15 % αυτών είναι εν
δυνάμει επικίνδυνα για την ευρωπαϊκή βιοποικιλότητα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΤρι 22 Απρ - 13:15:49



Οι άνθρωποι καλούνται να διορθώσουν τα λάθη τους και την αγνωμοσύνη τους, κάνοντας χειρότερα λάθη. Ο μόνος τρόπος να προστατευτούν τα γηγενή είδη είναι με την σωστή ανθρώπινη παρέμβαση....


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΤρι 22 Απρ - 13:20:17

Ποιός όμως να πει, οτι η ανθρώπινη παρέμβαση είναι σωστή 'οταν ο πιο σημαντικός Νόμος της Φύσης, είναι ο Νόμος της Αβεβαιότητας και της Απροσδιοριστίας;

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"....


με βάση αυτην την Αρχή λοιπόν..





Ξενοδοχείο εντόμων ή Ένα μέρος για να χτίσουν τα έντομα




Με τον τρόπο που κατασκευάζουμε πλέον τις πόλεις και τους κήπους μας είναι όλο και πιο δύσκολο να βρούμε ένα κατάλληλο χώρο για φώλιασμα των ωφέλιμων εντόμων . Ένας λόγος είναι ότι οι κήποι και τα οικόπεδα μας είναι συχνά σχολαστικά καθαρά. Τα φύλλα , τα κλαδιά η οργανική ουσία στην επιφάνεια του έδαφος είναι ο βιότοπος για τα ωφέλιμα έντομα.Με ένα  ξενοδοχείο μπορεί να επιτύχουμε  μια ισορροπία
Η επικράτηση των "κίτρινων"... B_1416_folia_entomon


Εικόνα 1 ετοιμο ξενοδοχείο της βιοπρασινο  www.bioprasino.gr
.
Που και πως μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο για τα έντομα μας
Τα έντομα θέλουν μια ηλιόλουστη θέση αλλά αν γίνεται προφυλαγμένα από την βροχή και τον καυτό μεσημεριανό ήλιο. Κάτω από ένα δέντρο,  Τα υλικά κατασκευής μπορεί να είναι ξύλο(σανίδες και σάπιο ξύλο από κορμούς, τούβλο, χόρτα,  πηλός(γλάστρα, τούβλα κεραμίδια) καλάμια, λάσπη,  ακόμα και παλιά υλικά όπως πίνακες ηλεκτρολογικοί για βάση  του ξενοδοχείου μας.
          Τα  ωφέλιμα έντομα όπως πασχαλίτσες,  επικονιαστές,  τρέφονται με έντομα και άλλα παράσιτα μειώνοντας τους πληθυσμούς τους όπως τις αφίδες.  Επίσης, μέλισσες μέσα σε μικρές οπές και βοηθούν στην επικονίαση του κήπου μας (περίπου το 80 τοις εκατό των καλλιεργειών μας, εξαρτώνται από την επικονίαση των εντόμων). 
Η κατασκευή πρέπει να έχει ενδιαιτήματα για όλες τις επιθυμίες και διαθέσεις των διαφορετικών εντόμων, Διαφορετικά υλικά, διάφορα μεγέθη από  τρύπες,  ξερά χόρτα(Μαλί χόρτων) και στα κενά κλείνουμε με λάσπη ώστε να  δημιουργούμε δωμάτια για κάθε γούστο Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα όπως παρακάτω τις φωτογραφίεςυπάρχουν στο εμπόριο


ΒΗΜΑ 1 Φτιάχνουμε το πλαίσιο αν δεν έχουμε έτοιμο άλλο πλαίσιο
Η επικράτηση των "κίτρινων"... Garten887_v-contentgross
Εικόνα 2 κατασκευη πλαισίου




ΒΗΜΑ 2
 Τοποθετούμε τα υλικά πρώτα τα μεγάλα και στα κενα βαζουμε κορμούς(καλό είναι να έχουμε κάνει τρύπες με αρκετά διαφορετικά τρυπάνια) καλάμια, λάσπη, χόρτα
Η επικράτηση των "κίτρινων"... Garten889_v-contentgross
Εικόνα 3 διαμορφωση ξενοδοχείου εντομων





ΒΗΜΑ 3
Γεμίζουμε όλές τις οπές με υλικό και με λάσπη τα κενα
Η επικράτηση των "κίτρινων"... Garten895_v-contentgross


Εικόνα 4 λεπτομερεια ξενοδοχείου






ΒΗΜΑ 4
 τοποθετούμε σε χώρο που να έχει πρωινό και απογευματινό ήλιο αλλά να είναι προστατευμένο από το ζεστό μεσημεριανό καλοκαιρινό ήλιο
Η επικράτηση των "κίτρινων"... Garten899_v-contentgross




τελική μορφή
πηγή φωτογραφιών: www.ndr.de






Κώστας Τάτσης
 MscΓεωπόνος






για πληροφορίες, συμβουλές     2130043272         ή         www.bioprasino.gr 
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΤρι 22 Απρ - 13:30:14

How to Help the Ladybirds
By Moralfibres Η επικράτηση των "κίτρινων"... How-to-help-the-ladybirds-L-RnDQnA
Over summer I spotted a grand total of three ladybirds, which is three more than my other half or my neighbor saw.  I had started to worry about the ladybirds.  I knew that like the bees they were in decline but I wasn’t sure to what extent, so I did a bit of research.
According to the UK Ladybird Survey our native ladybird species are in trouble because of a non-native newcomer, the Harlequin ladybird.  The Harlequin, a native of Asia, is not the friendliest ladybird on the block – when food is scarce they eat the eggs and larve of other species of ladybirds.  Also going under the the names the Multicoloured Asian Ladybird and the Halloween Ladybird, it was introduced to North America in 1988, where it is now the most widespread ladybird.  Not content with conquering American soil, it has also dominated much of north-western Europe, and has it’s sights firmly set on the UK now – first spotted here in summer 2004.
Η επικράτηση των "κίτρινων"... How-to-help-the-ladybirds-L-EFB9kV
Not a Harlequin – see here for how to identify them.
The people behind the Ladybird Survey, the Centre for Ecology & Hydrology, are now asking for your help.  If you’d like to assist the monitoring of the Harlequin ladybird population, as well as their impact on our native ladybirds, then they’ve developed a handy app.   Called iRecord Ladybirds (you can search for it in the iPhone or Android App Store), it allows you to record any ladybirds you’ve spotted quickly and easily.   Using the app you can take a photo and add some information about where you saw it, the number you saw, etc.  There’s even a handy guide to help identify the ladybird in question if like me you struggle to identify the particular species (there are 47 UK native ladybird species after all!).  If you don’t have a smartphone you can send an online record to them instead.
There are other ways to help too.  As ladybirds hibernate over winter you can lay down some small logs in a corner of your garden for them to hibernate in, or if you want to get a bit more creative than that here are some other great ideas.  You can also buy ladybird homes on the internet or in garden centres (I like this one from What You Sow), and even make your own using just a plastic bottle and some corrugated cardboard!
In spring and summer leave patches of nettles growing as ladybirds tend to lay their eggs on nettles, and avoid spraying plants with insecticides.  Ladybirds eat the aphids that feast on plants, and do a much better and safer job at reducing the aphid numbers than chemicals do




Η επικράτηση των "κίτρινων"... TELIKA-ME-TOUS-PITHIKOUS-222850



Η επικράτηση των "κίτρινων"... Funny-flies2  Γεια μας! 
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Η επικράτηση των "κίτρινων"... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επικράτηση των "κίτρινων"...   Η επικράτηση των "κίτρινων"... Icon_minitimeΠαρ 30 Μάης - 22:34:10

naan  παρεπιπτοντως   οι   πασχαλιτσες   και   τα   ονομαζόμενα  '' αλογάκια   της   παναγιας''  [ δεν   γνωριζω   το   κανονικο  τους  ονομα  ],   αλλα   και   ένα   άλλο   παρεμφερης  εντομο,  που όταν   το   κοιτας   εν   πτησει    αποτελει    ένα   πανομοιοτυπο  ελικοπτερο  ,   είναι   οι   μεγαλες   μου   συμπάθειες ....

Λοιπον.....

επειτα   από   σοβαρες   ερευνες , [  αστειεύομαι  ευκολα   το    βρηκα  ] το   βιβλιο  που   ζητησες ....

''Βυθισμενο   βασιλειο''   του  Γιωργου  Κακουρα,   ο   οποιος   δεν   είναι  όμως   σαντορινιος  απλως   διαμενει   εδώ ,  όπως   οι   περισσοτεροι   αλλωστε....
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Η επικράτηση των "κίτρινων"...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ - ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΕ :: ΦΥΣΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ-
Μετάβαση σε: