Το εκχύλισμα που πωλείται στο εμπόριο, συνήθως περιέχει σιρόπι ζάχαρης με ελάχιστο εκχύλισμα βανίλιας, ίσα για να δίνει μια ιδέα μυρωδιάς και γεύσης.
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εκχύλισμα βανίλιας και θα διαπιστώσετε τη διαφορά.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 3 λοβοί βανίλιας + 1 φλιτζάνι βότκα + 1 βαζάκι που θα κλείνει ερμητικά
Εκτέλεση:
Με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κατά μήκος τον κάθε λοβό βανίλιας και χωρίζοντας τον καθένα στη μέση
- Βάλτε τον κάθε λοβό σε γυάλινο μπουκάλι ή γυάλινο βάζο που να κλείνει ερμητικά και ρίξτε μέσα τη βότκα να τους σκεπάσει τελείως.
- Κάθε τόσο, ανακινείτε το μπουκάλι / βάζο που το τοποθετείτε σε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 ή και περισσότερους μήνες.
Το εκχύλισμα που φτιάξατε, θα διαρκέσει για χρόνια και μπορείτε κάπου – κάπου να προσθέτετε λίγη βότκα, μετά από κάθε χρήση. Θα πρέπει όμως να το ανακινείτε συχνά.
* Για να φτιάξετε ζάχαρη βανίλιας, χωρίστε ένα λοβό στη μέση, όπως περιγράψαμε παραπάνω και βάλτε το στο βαζάκι που έχετε τη ζάχαρη. Η ζάχαρη θα εμποτιστεί με το άρωμα της βανίλιας και θα μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε για τις διάφορες συνταγές φαγητού ή γλυκού ή και ποτού
* Λοβούς βανίλιας, θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής
πηγήhttp://www.marthastewart.com/919231/homemade-vanilla-extract