H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
 
ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

 

 Οι Δράκοι...

Πήγαινε κάτω 
3 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη


Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

Οι Δράκοι... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Οι Δράκοι...   Οι Δράκοι... Icon_minitimeΤρι 8 Μαρ - 17:14:28

Όλοι έχετε σίγουρα ακούσει για αυτά τα μεγάλα, φτερωτά ερπετά. Τι ξέρετε όμως τελικά ; Ελάχιστα. Αυτή η μελέτη σκοπεύει να ρίξει λίγο φως, να δώσει πληροφορίες ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να επιζήσετε μετά από μια συνάντηση με έναν δράκο.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες δράκων στον κόσμο. Υπάρχουν σίγουρα είκοσι είδη, αλλά πιθανότατα κάπου μακριά από τον πολιτισμό θα μπορούν να βρεθούν και άλλα, άγνωστα ακόμα. Θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τους χρωματικούς δράκους (μαύροι, μπλε, κόκκινοι, άσπροι, πράσινοι), οι οποίοι είναι συνήθως κακοί, τους μεταλλικούς (ορειχάλκινους, μπρούντζινους, χάλκινους, χρυσούς, ασημένιους) που περίπου πάντοτε υπηρετούν το καλό και τους δράκους από πολύτιμο λίθο (αμέθυστο, κρύσταλλο, σμαράγδι, ζαφείρι, τοπάζι). Ακόμα, υπάρχουν δράκοι που δεν εντάσσονται σε καμία από τις γνωστές κατηγορίες, όπως είναι οι δράκοι των Σύννεφων ή της Ομίχλης, οι Δράκοι του Greyhawk, και οι δράκοι της Σκιάς. Υπάρχει μία νεκρή ποικιλία, το Dracolich και ένα είδος μοναδικό ο Αδαμάντειος Δράκος.

Οι δράκοι γεννιούνται με μέγεθος μόλις λίγα μέτρα. Καθώς μεγαλώνουν όμως, φτάνουν σε τεράστια μεγέθη, συχνά ξεπερνώντας τα σαράντα μέτρα μόλις γίνουν αυτό που ονομάζουμε Great Wyrm. Το ακριβές μέγεθος διαφέρει από είδος σε είδος. Το άνοιγμα των φτερών του δράκου είναι σε γενικές γραμμές ίσο με το μέγεθος του σώματός του, ενώ κάπου 15-20% του σώματος του δράκου το αποτελεί ο μεγάλος του λαιμός. Παρ' όλο που οι ιδέες και οι στόχοι των δράκων διαφέρουν τρομερά ανάμεσα στα είδη, όλοι οι δράκοι είναι πλεονέκτες και αχόρταγοι. Θέλουν να συλλέγουν πλούτη, στοιβάζοντας τεράστιες ποσότητες νομισμάτων και μαζεύοντας όσα πολύτιμα πετράδια, κοσμήματα και μαγικά αντικείμενα μπορούν. Η όψη ενός λόφου από θησαυρό τους ικανοποιεί ιδιαίτερα, και απολαμβάνουν την ακτινοβολία των μαγικών αντικειμένων.

Για έναν δράκο, ποτέ δεν υπάρχει αρκετός θησαυρός. Ευτυχώς, οι δράκοι που έχουν πολλά πλούτη φοβούνται να τα αφήσουν αφύλακτα για καιρό, και έτσι δεν βγαίνουν συχνά από τις φωλιές τους για κυνήγι ή για περιπολία. Οι νεότεροι και λιγότερο πλούσιοι βέβαια, σπάνια κάθονται για πολύ καιρό στη φωλιά τους. Οι επιδρομές είναι συχνότατες, και οι γύρω περιοχές συχνά υποφέρουν από το νέο δράκο που έκανε τη φωλιά του στην περιοχή τους. Όλοι οι δράκοι φτιάχνουν τα κρεβάτια τους από το θησαυρό τους, δίνοντάς του τέτοιο σχήμα που να ταιριάζει με το τεράστιο σώμα τους. Όταν γεράσουν, εκατοντάδες πετράδια και νομίσματα θα έχουν ενσωματωθεί στο δέρμα τους.

Οι δράκοι είναι ικανότατοι κυνηγοί. Κρίμα σε αυτόν που θα βρεθεί στο δρόμο τους! Προτιμούν το τρυφερό κρέας, αλλά μπορούν να φάνε οτιδήποτε εάν είναι αρκετά πεινασμένοι. Οι μεταβολισμοί τους λειτουργούν σαν κλίβανοι υψηλής απόδοσης, καταναλώνοντας 95% από αυτά που τρώει ο δράκος. Το πεπτικό τους σύστημα μπορεί ακόμα να καταναλώσει και ανόργανα υλικά. Ανάμεσα στους δράκους, τα πετράδια και οι πολύτιμοι λίθοι θεωρούνται μεγάλη λιχουδιά.

Παρόλο που πιστεύεται πως όλοι οι δράκοι προέρχονται από τις ίδιες ρίζες που εμφανίστηκαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, σήμερα το κάθε είδος είναι μοναχικό και συνεργάζεται με άλλα μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βέβαια, ποτέ ένας καλός δράκος δε θα δούλευε με έναν κακό δράκο. Και οι δύο πλευρές θεωρούν κάτι τέτοιο ασύλληπτα υποτιμητικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αισθήσεις των δράκων. Όλοι τους έχουν εξαιρετική όραση, ακοή και όσφρηση. Μερικοί μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν και την ύπαρξη ζωής, ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Λέγεται πως μπορούν να καταλάβουν αόρατα και κρυμμένα όντα σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω τους, η οποία μεγαλώνει με το πέρασμα των χρόνων. Μέσα στις φωλιές τους, μπορούν να καταλάβουν, να αισθανθούν και να ακούσουν το παραμικρό, και έτσι είναι αδύνατο να τους πιάσει κανείς προ εκπλήξεως. Πολλοί τυχοδιώκτεs το έχουν δοκιμάσει αυτό, αγνοώντας τις αισθήσεις του δράκου, και η συνειδητοποίηση του λάθους σπάνια είναι ευχάριστη. Οι δράκοι απεχθάνονται τους εισβολείς ιδιαίτερα. Ακόμα και οι πιο ατρόμητοι πολεμιστές μπορεί να πετρώσουν με φόβο μόλις συναντήσουν έναν δράκο. Έτσι μη ξαφνιαστείτε λοιπόν αν κάποτε θελήσετε να συναντήσετε ένα δράκο και δείτε τους μισούς συντρόφους σας να γυρνούν και να τρέχουν μακριά με φόβο στα πρόσωπά τους, μόλις αυτά τα όντα κάνουν τη μεγαλόπρεπη εμφάνισή τους.

Μελέτησα ιδιαίτερα τις πολεμικές ικανότητες των δράκων γνωρίζοντας πως αυτό θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα αρκετούς ήρωες που θα θελήσουν να αναμετρηθούν με αυτούς. Όλοι οι δράκοι είναι φοβεροί στη μάχη. Συνήθως επιτίθενται με τα μεγάλα νύχια τους και με το στόμα τους, αλλά τρεις φορές τη μέρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πιο φοβερό τους όπλο, την εκπνοή τους. Εάν ο δράκος έχει χώρο για να πετάξει, μπορεί να επιτεθεί και με άλλους ισοπεδωτικούς τρόπους. Αρπαγή: Αυτή η μέθοδος επίθεσης είναι ως εξής. Ο δράκους βουτά και προσπαθεί να γραπώσει ένα θύμα με το χέρι του. Μετά, το θύμα είτε συνθλίβεται μέχρι θανάτου είτε μεταφέρεται στα ουράνια για να εκσφενδονιστεί προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα. Συχνά οι δράκοι μεταφέρουν το θύμα στο στόμα τους, για να επιταχύνουν το φόνο. Όσο μεγαλύτερος ο δράκος, τόσο περισσότερα θύματα μπορεί να αρπάξει.

Προσγείωση: Ο δράκος πετά ή πηδά και μετά προσγειώνεται πάνω στο θύμα, λιώνοντάς το κάτω από το βάρος των ποδιών και της ουράς του. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή επίθεσης, που πρέπει να τη φοβάστε. Κτύπημα με φτερά: Οι δράκοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τεράστια φτερά τους για να κτυπήσουν εχθρούς από τα πλάγια. Πολλοί που χτυπήθηκαν από τα φτερά δράκου αμέσως έχασαν τις αισθήσεις τους, και έπεσαν αναίσθητοι στο έλεος του δράκου. Για όσους σκεφτούν μια προσεκτική επίθεση, ας μην ξεχνούν την ουρά του δράκου. Να θυμάστε το πόσο τέλειες είναι οι αισθήσεις του δράκου, άρα και πόσο δύσκολο είναι να πλησιάσετε απαρατήρητοι. Αν δείχνει πως δεν κατάλαβε, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως πράγματι δεν κατάλαβε τον ερχομό σας.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τη μαγεία των δράκων. Σε αντίθεση με τους κοινούς μάγους, οι δράκοι δεν χρειάζονται να καταγράφουν τα ξόρκια τους ή να απομνημονεύουν τις μυστικές φράσεις που χρειάζονται οι κοινοί μάγοι. Αντίθετα, δεν έχουν παρά να συγκεντρωθούν για μισό δευτερόλεπτο και τελείωσε. Για όσους επιθυμούν μια πιο λεπτομερή ανάλυση της ζωής του δράκου, φαίνεται πως οι ίδιοι οι δράκοι έχουν χωρίσει τη ζωή τους σε δώδεκα κατηγορίες. Στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής τους θεωρούνται νεογέννητοι. Μέχρι τα δεκαπέντε τους είναι πολύ νέοι, και απ' τα δεκαέξι ως τα εικοσιπέντε είναι νέοι. Η εφηβική ηλικία του δράκου αρχίζει στα εικοσιέξι τους και διαρκεί μέχρι τα πενήντα, οπότε αρχίζει και η ενηλικίωση.

Τότε ο δράκος αναγκαστικά διώχνεται από τη φωλιά των γονέων του, και αρχίζει τη ζωή μόνος του. Στα εκατό χρόνια ζωής μπορεί ο δράκος να θεωρείται ενήλικας. Η ώριμη ηλικία του δράκου αρχίζει στα διακόσια και φτάνει ως τα τετρακόσια, οπότε πια θεωρείται γέρος. Μετά τα εξακόσια άνετα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα γέρος, ενώ στα οκτακόσια είναι πια σεβάσμιος δράκος. Με το που κλείνει μια χιλιετηρίδα ζωής, ο δράκος ονομάζεται WYRM. Είναι πια τέτοιας δύναμης που κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Τον περισσότερο καιρό του τον περνά στη φωλιά του, δίπλα στο θησαυρό του. Όταν, κάποτε, φτάσει και στα δύο χιλιάδες χρόνια ζωής, φτάνει στο υπέρτατο στάδιο ηλικίας, ονομαζόμενο Great Wyrm. Ο δράκος είναι τότε πανίσχυρος, πάνσοφος, και ανίκητος. Κανείς εκτός από τους μεγαλύτερους ήρωες δεν μπορεί να αναμετρηθεί με ένα τέτοιο ον, πια.

Για όσους εσάς που θέλετε να συναντήσετε ένα δράκο χωρίς να θέλετε να τον πολεμήσετε (και πολύ καλά κάνετε), είναι μερικά πράγματα που θα χρειαστεί να ξέρετε. Οι δράκοι είναι πανέξυπνα όντα, και μπορούν να καταλαβαίνουν και να μιλούν σε αρκετές γλώσσες. Μη δοκιμάσετε να τον κοροϊδέψετε, εκτός εάν το σχέδιό σας είναι πολύ καλά προμελετημένο. Ακόμα, με το που θα τον συναντήσετε, αρχίστε τις φιλοφρονήσεις προς το άτομό του. Όλοι οι δράκοι είναι ματαιόδοξοι, και μπορείτε να μειώσετε την εχθρικότητα του εκθειάζοντας τη δύναμή του. Φροντίστε όμως να μάθετε το φύλο του πριν βάλετε επίθετα. Είναι ελάχιστοι οι θηλυκοί δράκοι που θα αντιδρούσαν ευχάριστα εάν άκουγαν λόγια όπως “πόσο φοβερός πολεμιστής είσαι”, ή “τι δυνατά, αρρενωπά χέρια που έχεις, μεγάλε και πάνσοφε ηγέτη”. Μιλήστε αόριστα, για το μέγεθος της δύναμής του, ή τη φήμη που έχει στις γύρω χώρες. Πολύ βοηθά σε αυτό να ξέρετε και το όνομα του δράκου.

Σε περίπτωση που τελικά έρθει η κατάσταση σε μάχη, αν είστε στα ανοικτά sκορπιστείτε και κρυφτείτε. Αποφύγετε πάση θυσία τα ανοικτά μέρη, όπου ο δράκος θα μπορεί να επιλέξει εκ του ασφαλούς το τρόπο που θα πολεμήσει. Το ιδανικό είναι να τον πολεμήσετε σε ένα στενό σκεπαστό μέρος, όπου μπορείτε να μειώσετε τις μεθόδους επίθεσής του.

Πολλοί τείνουν να ξεχνούν το πόσο σκληρό δέρμα έχει ο δράκος. Είναι σε όλους γνωστό πως το δέρμα του δράκου κάνει τις καλύτερες δερμάτινες πανοπλίες, τις πιο ανθεκτικές και επίσης τις πιο όμορφες. Σε μάχη όμως, αυτό βοηθά το δράκο ιδιαίτερα. Κανένα βέλος δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα αυτό εάν δεν κουβαλά μέσα του ισχυρή μαγεία. Ακόμη και τα μαγεμένα βέλη όμως αδυνατούν να του κάνουν σοβαρή ζημιά. Έτσι, ξεχάστε τις επιθέσεις όσο είναι στον αέρα και κρυφτείτε μακριά του. Μόνο εάν νικήσετε θα μπορέσετε να θαυμάσετε το θεσπέσιο δέρμα του με ασφάλεια.

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να εμφανίζεται ένας δράκος σε μία περιοχή, και αφού τρομοκρατήσει τον πληθυσμό αποδεκατίζοντας πολύ κόσμο, να δεχτεί να ηρεμήσει με αντάλλαγμα κάποιες θυσίες, συνήθως μικρών κοριτσιών ή μεγάλων χρηματικών ποσών. Να ξέρετε όμως, ότι ο δράκος σύντομα θα αρχίσει να αυξάνει τις απαιτήσεις του. Όσο βλέπει πως δεν υπάρχει σοβαρή απειλή στη γύρω περιοχή, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα, και μπορεί σταδιακά να αρχίσει να παραβαίνει τη συμφωνία. Για να προστατευθείτε, θα χρειαστεί να σπείρετε μύθους για μεγάλους πολεμιστές που έζησαν στην πόλη και θα την προστάτευαν σε καιρό ανάγκης, εάν υπήρχε ένας μεγάλος κίνδυνος. Βάλτε τους τοπικούς βάρδους να πλάσουν μεγάλους μύθους, και να είστε σίγουροι, πως θα φτάσουν και στα αυτιά του δράκου. Καθώς αυτά τα αιώνια πλάσματα δεν είναι χαζά, θα προτιμήσουν να συμβιβαστούν με ότι έχουν παρά να προκαλέσουν μια μεγαλύτερη από αυτά δύναμη. Και καθώς οι δράκοι χρειάζονται πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν, όταν το πρόβλημα αρχίσει να ξεφεύγει από τα χέρια σας, εσείς θα έχετε περάσει προ πολλού σε μια άλλη ζωή. Αφήστε τους διαδόχους σας να ανησυχήσουν τότε.

Οι δράκοι είναι όντα γεμάτα μαγεία, από τη στιγμή της γέννησής τους. Οι θρύλοι αναφέρουν πως αυτή η δύναμη είναι αποθηκευμένη μέσα τους, και εκλύεται κατά το θάνατό τους. Λέγεται πως εάν το δέρμα από το πρόσωπο του δράκου γίνει μια μάσκα, θα δώσει στον πρώτο που θα τη φορέσει θεϊκή ομορφιά, αλλά πιθανότατα θα συνοδεύεται από μεγάλη ματαιοδοξία. Ένας μύθος αναφέρει πως αν πάρεις ένα δόντι από δράκο και το θάψεις σε εύφορο χώμα, ένας οπλισμένος και ετοιμοπόλεμος πολεμιστής θα ξεπεταχτεί να σε υπηρετήσει.

Εάν η καρδιά του δράκου απομακρυνθεί από το σώμα του αμέσως μετά το θάνατό του, το πνεύμα του δράκου είτε θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει το σώμα του φονιά του, ή θα του χαρίσει τρεις ευχές. Σε ένα επικό ποίημα κάποτε, ένας πολεμιστής έφτιαξε ένα βέλος από μια φολίδα δράκου και το εκτόξευσε στον ουρανό. Το βέλος μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό δράκο που τον υπηρέτησε πιστά για πολλά, πολλά χρόνια, ώσπου μια νύχτα τον καταβρόχθισε στον ύπνο του.

Ο κάθε δράκος είναι μοναδικό όν βέβαια, και είναι ανθρώπινα αδύνατο να προβλέψει κανείς το μεταθανάτιο αποτέλεσμα χωρίς προηγούμενη πολύχρονη μελέτη.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη


Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

Οι Δράκοι... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Οι Δράκοι...   Οι Δράκοι... Icon_minitimeΤρι 8 Μαρ - 17:15:30

ΔΡΑΚΟΙ

Οι Δράκοι ως μυθικά πλάσματα με σάρκα και οστά, εμφανίζονται κυριολεκτικά σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου, ακόμα και σε εκείνες που χρονολογούμε να ξεκίνησαν όταν ακόμα η ανθρωπότητα ήταν νεότατη. Αν και οι εμφανίσεις, ο χαρακτήρας και οι ιδιότητές τους παραλλάσσονται από τόπο σε τόπο, μας είναι πάντα σαφές ότι μιλάμε για το ίδιο πλάσμα.

Παρατηρώντας το φαινόμενο των Δράκων από επιστημονικό πρίσμα, ίσως θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Δράκοι ως υπαρκτά πλάσματα, πιθανότατα ήταν οι τελευταίοι εναπομείναντες των δεινοσαύρων που πρόλαβαν να δουν και την γέννηση του ανθρώπου προτού εξαφανιστούν. Η εμφάνισή τους παραπέμπει σε αρκετά ήδη κυρίως ιπτάμενων προϊστορικών πλασμάτων, αλλά όχι μόνο ιπτάμενων. Μια πιθανή βιολογική εξέλιξη των Δράκων που επιβιώνει μέχρι σήμερα, είναι κυρίως οι Χαμαιλέοντες που θυμίζουν καταπληκτικά μικρογραφία Δράκου, αλλά και άλλα ήδη σαυρών, μικρότερων ή μεγαλύτερων.
Οι πρωτόγονοι άνθρωποι εντυπωσιασμένοι από το παρουσιαστικό τους, τους πέρασε από γενιά σε γενιά με χαρακτηριστικά που δεν τους άνηκαν (ανθρώπινη ομιλία, φωτιά να βγαίνει από το στόμα κλπ. Είναι γνωστή η υπερβολή που χαρακτηρίζει τις διάφορες λαϊκές δοξασίες) κι έτσι ήταν λογικό να αρχίσουν λατρεύονται ως Θεοί. Μετά την εξαφάνισή τους, οι Δράκοι έγιναν κάτι το ακόμα πιο μυστήριο, μαγευτικό και Θεϊκό για τους ανθρώπους. Η ύπαρξή τους εισέβαλε σε άλλη διάσταση και εντάχθηκε στο Πάνθεον του κάθε λαού.
Ολ' αυτά όμως αφορούν τους Δράκους ως υπαρκτά πλάσματα.

Μυθολογία - Οι Δράκοι στις Μυθολογίες των Λαών
Στην αρχαιότερη γνωστή σε μας μορφή των Δράκων, εμφανίζεται η συμφωνία των λαών να τους σχετίζουν με την Μητέρα Γη και τον Πατέρα Ουρανό. Με αυτήν τους την ιδιότητα, είχαν την δύναμη όχι μόνο της δημιουργίας και προστασίας, αλλά και της καταστροφής.
Τα πρώτα τους χαρακτηριστικά υπήρξαν από την μια οι θηλυκοί επίγειοι Δράκοι που φύλαγαν τους θησαυρούς της γης, δημιουργούσαν τους σεισμούς, εξουσίαζαν την θάλασσα, προστάτευαν τους ευσεβείς ανθρώπους (όπου τους αποκάλυπταν και τους θησαυρούς) αλλά και κατέστρεφαν τους ασεβείς. Από την άλλη, ήταν οι αρσενικοί Δράκοι που κυβερνούσαν τον καιρό, δημιουργούσαν τους κεραυνούς και τις αστραπές με την ανάσα τους και τις βροντές με τις κραυγές τους, εξουσίαζαν τον ήλιο και το φεγγάρι και όταν ήθελαν να δείξουν την μέγιστη δυσαρέσκειά τους, απαγόρευαν στον ήλιο να λάμψει (εκλείψεις). Βοηθούσαν τους ευσεβείς να ευημερήσουν με το να προκαλούν βροχή πάνω από τα σπαρτά τους και κατέστρεφαν τους ασεβείς με το να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, ή ακόμα χειρότερα, καίγοντάς τα.
Αργότερα, ο κάθε λαός λάτρεψε τους Δράκους με διαφορετικό τρόπο:

Στην Αίγυπτο έλαβαν την απόκρυφη μορφή των Θεών Σετ και Όσιρι.
Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, λατρεύτηκαν ως προστάτες και δάσκαλοι του ανθρώπου με διάφορα χαρακτηριστικά, άλλοι ως καλόβουλοι, άλλοι όχι (ειδικά η Κέλτικη μυθολογία τους τιμά ιδιαίτερα). Κατά τον Μεσαίωνα όμως, οι Δράκοι έλαβαν καθαρά εχθρικό χαρακτήρα απέναντι στον άνθρωπο και τον Θεό, κι έτσι οι δοξασίες ξεχείλισαν από μάχες ιπποτών με Δράκους (εδώ πιστεύω είναι φανερός ο παραλληλισμός της μάχης της νέας θρησκείας να κυριαρχήσει έναντι της παλαιάς). Μερικές ιστορίες Αγίων που νίκησαν Δράκο επιβιώνουν μέχρι σήμερα (θυμηθείτε τον Άγιο Γεώργιο).

Στην μεσογειακή Ευρώπη (για την Ελλάδα κυρίως στην Μακεδονία) εμφανίζονται ως φύλακες θησαυρών και πυλών σε Θεϊκούς κόσμους. Στην Ελλάδα, συναντάμε τους Δράκους ως σύμμαχους των Τιτάνων έναντι των Ολύμπιων και ξανασυναντάμε αργότερα έναν Δράκο στον ενδέκατο άθλο του Ηρακλή καθώς και στον μύθο του Ιάσονα (ο φύλακας του χρυσόμαλλου δέρατος). Σε κάποιες άλλες μεμονωμένες φυλές, πιστεύονταν ότι οι νεκροί ιερείς μεταμορφώνονταν σε Δράκους και συνέχιζαν το έργο τους με αυτήν την μορφή.

Στους ανατολικούς λαούς της Ασίας δημιουργήθηκε ένα πολυάριθμο δρακονικό πάνθεο. Εκεί εμφανίζονται Δράκοι κυριολεκτικά για τα πάντα. Εκεί επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά η πάλη μεταξύ καλού και κακού, με τον μαύρο (ή κόκκινο) και λευκό Δράκο, που αντιπροσωπεύουν όμως ταυτόχρονα μια πρωτόγονη έκφραση του Ταοϊστικού Γινγκ-Γιανγκ.

Δρακονική Ιεραρχία & Μερικά Ονόματα Δράκων

Ιεραρχία
Η πιο γνωστή Δρακονική Ιεραρχία είναι εκείνη που βασίζεται στην κινέζικη θρησκεία. Οι Δράκοι διαχωρίζονται σε 5 πεδία/Τάγματα που έχουν ως εξής (με σειρά ιεραρχίας):
Οι Αυτοκρατορικοί Δράκοι - Οι Πατέρες όλων των άλλων και Αρχηγοί τους. Εμφανίζονται στους ανθρώπους από σπανίως έως ποτέ και περιορίζονται στο να στέλνουν αντιπροσώπους τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν 5 νύχια, αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους που έχουν μόνο 4.
Οι Ουράνιοι Δράκοι - Φύλακες της κατοικίας των Θεών και Κυβερνήτες των πλανητών.
Οι Πνευματικοί Δράκοι -Κυβερνήτες των Στοιχείων και είναι μόνο 4:
Ο Γραήλ, Κυβερνήτης της Γης
Ο Σαιρίς, Κυβερνήτης του Αέρα
Ο Φαφνίρ, Κυβερνήτης της Φωτιάς
Ο Ναέλον, Κυβερνήτης του Νερού
Οι Επίγειοι Δράκοι - Φύλακες και Κυβερνήτες των ποταμών και των θαλασσών.
Οι Φύλακες Δράκοι - Φύλακες των θησαυρών, όχι μόνο υλικών, αλλά και πνευματικών. Διαχωρίζονται σε 4 Τάγματα:
Οι Πράσινοι - Προστάτες και Δάσκαλοι των ανδρών.
Οι Λευκοί - Φύλακες του χρυσού που δημιούργησαν με την ανάσα τους.
Οι Άλικοι ή Μωβ - Φύλακες όλων των πολύτιμων πετρών που δημιούργησαν με το σάλιο τους.
Οι Θαλάσσιοι - Προστάτες και Δάσκαλοι των γυναικών. Επίσης, Φύλακες όλων των θαλάσσιων θησαυρών και Προστάτες των ναυτικών.

Μερικά ονόματα Δράκων
Αμφιτρίτη - Φύλακας των βοτάνων και Δάσκαλος της φαρμακευτικής
Αναντομπόγα - Άρχοντας του Κόσμου των Νεκρών
Αό - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Γιουρούλ - Ένας από τους Θαλάσσιους Φύλακες
Γκρανάθ - Φύλακας των βουνών
Λι - Μια από τους Θαλάσσιους Δράκους
Λουνγκ-Γουάνγκ - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Μήδεια Η Βασίλισσα των Δράκων, μια από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Ράτζα Νάγκα - Βασιλιάς των θαλάσσιων ερπετών
Ρουγιουτζίν - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Σουι-Ριού - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Σύλας - Φύλακας των δασών
Ταμιάτ ή Λεβιάθαν - Η πεντακέφαλη Δράκαινα του Χάους και Δάσκαλος των απόκρυφων επιστημών
Τιέν-Λάνγκ - Ένας από τους Ουράνιους Δράκους
Φαράν - Φύλακας των ηφαιστείων
Φούτς-Λάνγκ - Ένας από τους Άλικους Δράκους
Χαβάς - Δημιουργός των καταιγίδων

Χορός των Δράκων

Οι Δράκοι σαν πραγματικές οντότητες σίγουρα θεωρούνται μυθικά πλάσματα, αλλά όταν αναφερόμαστε σε αυτούς στον αποκρυφισμό, δεν μιλάμε για πλάσματα με σάρκα και οστά, αλλά για πνεύματα ανώτερου αστρικού πεδίου. Οι Δράκοι μπορούν να θεωρηθούν εκφράσεις Θεοτήτων ή Θεότητες χαμηλότερης ιεραρχίας ή αν θέλετε, ανώτερα πνεύματα-οδηγητές.

Ο Χορός των Δράκων είναι η επίκληση αυτών των Δράκων με σκοπό να βοηθήσουν σε διάφορα θέματα αλλά κυρίως να διδάξουν τον εξασκών. Συνήθως εξασκείται μοναχικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Τάγματα Δρακονικής Μαγείας. Όπως κάθε Μυστικιστικό σύστημα, έτσι και ο Χορός των Δράκων απαιτεί αυτο-πειθαρχία, σκληρή εκπαίδευση και προσεκτική μελέτη, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει την Δρακονική Μαγεία ως μια από τις πλέον επικίνδυνες πρακτικές, είναι το ότι οι Δράκοι επικαλούνται να καταλάβουν τον εξασκών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εξασκών να καταλαμβάνεται προσωρινά από οντότητες με μέγιστη ενεργειακή δύναμη, κάτι που μπορεί να αποβεί όχι μόνο επώδυνο, αλλά και μοιραίο. Μας είναι ήδη -πιστεύω- γνωστό ότι η υλική μας υπόσταση και η ενεργειακή της δύναμη είναι πολύ εύθραυστη. Η κατάληψή της από ενεργειακή δύναμη κατά πολύ ανώτερη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά ή να αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι. Όταν ο εξασκών «χορεύει με τους Δράκους» αντιμετωπίζει δυνάμεις που πολύ εύκολα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχό του.

Παρόλα αυτά, οι Δράκοι δεν μπορούν με τίποτα να χαρακτηριστούν κακόβουλες οντότητες. Αντιθέτως είναι άκρως καλοπροαίρετοι και συνεργάσιμοι! Αυτό που τους καθιστά επικίνδυνους για εμάς τους θνητούς είναι η ανικανότητά τους να δαμάσουν την δύναμή τους ώστε να μην είναι επικίνδυνη για εμάς. Και αυτό είναι που τους ξεχωρίζει από τις άλλες ανώτερες οντότητες που είναι σε θέση να αντιληφθούν τα στενά όριά μας και να χαλιναγωγήσουν την δύναμή τους ανάλογα για μας.

Κάτι άλλο που διαχωρίζει τον Χορό των Δράκων από τα υπόλοιπα απόκρυφα συστήματα, είναι το γεγονός ότι μπορεί να εξασκηθεί παράλληλα ή ακόμα και ταυτόχρονα με κάποιο άλλο σύστημα. Δηλαδή, είναι ένα σύστημα που δεν απαιτεί την αποκλειστικότητα. Οι Δράκοι προσφέρουν την σοφία και την βοήθειά τους σε όποιον θεωρούν άξιο παραλήπτη, χωρίς να τον κρίνουν βάσει πιστεύω ή προτίμησης μυστικιστικού συστήματος. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δράκος επιλέγει τον προστατευόμενο του και ποτέ το αντίστροφο. Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν πάμπολλες μορφές, εκφράσεις και ιεραρχίες στο πεδίο των Δράκων. Είναι φυσικό ο εξασκών να έχει τις προτιμήσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι προτιμήσεις θα γίνουν σεβαστές. Ο Δράκος που θα αναλάβει την προστασία του εξασκών αντιπροσωπεύει το τι έχει ο εξασκών ανάγκη και όχι το τι προτιμάει.

Εάν ο εξασκών θεωρηθεί άξιος να λάβει την διδασκαλία ενός Δράκου, πολύ σύντομα θα παρατηρήσει ότι βρίσκεται υπό την προστασία ενός άκρως απαιτητικού διδασκάλου που συχνά-πυκνά σπρώχνει τα όρια του μαθητευόμενού του στα άκρα. Οι προκλήσεις θα διαδέχονται ταχύτατα η μια την άλλη και η γνώση δίδεται καμιά φορά ταχύτερα απ' ότι μπορεί ο μαθητευόμενος να προλάβει αντιληφθεί και να αφομοιώσει.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο Χορός των Δράκων είναι ένα σύστημα αξιόλογο και αξιοσέβαστο, παρά τους κινδύνους της. Σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα που μπορούν να εξασκηθούν κυριολεκτικά από τον οποιοδήποτε που έχει όρεξη για σοβαρή δουλειά, ο Χορός των Δράκων είναι μόνο για λίγους, και αυτό είναι που τον κάνει πιο γοητευτικό. Ανά τους αιώνες, είναι πάμπολλοι εκείνοι που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό το σύστημα, αλλά ελάχιστοι εκείνοι που τελικά έγιναν δεκτοί στον κόσμο των Δράκων. Γι αυτό και προειδοποιώ τον αναγνώστη να είναι πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε ανθρώπους που με έπαρση ανακοινώνουν ότι έχουν διδαχθεί από Δράκο. Οι πιθανότητες να λένε την αλήθεια είναι πολύ περιορισμένες.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Αιθηρόη
Admin
Αιθηρόη


Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2443

Οι Δράκοι... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Οι Δράκοι...   Οι Δράκοι... Icon_minitimeΤρι 8 Μαρ - 17:16:29

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ο Θεϊκός Κινέζικος Δράκος, θεωρείται εφάμιλλος με το σύμβολο της Κινέζικης φυλής.
Οι Κινέζοι ανά τον κόσμο, αυτοαποκαλούνται με υπερηφάνεια ως οι "Lung Tik Chuan Ren"(Απόγονοι του Δράκου). Οι Δράκοι αναφέρονται ως τα θεϊκά μυστικιστικά πλάσματα που φέρνουν μαζί τους τον υπέρτατο πλούτο, ευημερία και καλή τύχη.

Ως έμβλημα του Αυτοκράτορα και της αυτοκρατορικής κυριαρχίας, ο θρύλος του Κινέζικου Δράκου διαποτίζει τον αρχαίο Κινέζικο πολιτισμό και καθόρισε την κουλτούρα τους μέχρι και σήμερα. Η φιλανθρωπία του φανερώνει μεγαλείο, καλοσύνη και ευλογία.

Ο Κινέζικος Δράκος, ή Lung, συμβολίζει δύναμη και υπεροχή, γενναιότητα και τόλμη, ηρωισμό και καρτερία, ευγένεια και θειότητα. Ένας Δράκος υπερνικά τα εμπόδια, μέχρι η επιτυχία να γίνει δική του. Είναι γεμάτος ενέργεια, αποφασιστικός, αισιόδοξος, ευφυής και φιλόδοξος.

Σε αντίθεση με την αρνητική ενέργεια, που σχετίζεται με τους Δυτικούς Δράκους, οι περισσότεροι Ανατολικοί Δράκοι είναι όμορφοι, φιλικοί και σοφοί. Είναι οι άγγελοι της Άπω Ανατολής. Αντίθετα με το να είναι μισητοί, τους αγαπούν και τους λατρεύουν. Ναοί και προσκυνητάρια έχουν χτιστεί για να τους τιμήσουν, επειδή ελέγχουν την βροχή, τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες. Πολλές Κινέζικες πόλεις έχουν τις παγόδες, όπου άνθρωποι έκαιγαν αιθέρια έλαια και προσεύχονταν στους Δράκους. Το παρεκκλήσι (Pool Chapel) του Μαύρου Δράκου, κοντά στο Πεκίνο, ήταν πάντα κρατημένο για την Αυτοκράτειρα και την Αυλή της.
Ειδικές λατρευτικές τελετές λάβαιναν χώρα εκεί, κάθε πρώτη και δέκατη πέμπτη ημέρα κάθε μήνα.

Σε πολλά μέρη της Άπω Ανατολής μπορεί να βρει κανείς προσκυνητάρια και ιερά των Δράκων. Συνήθως βρίσκονται κατά μήκος των ακτών και σε όχθες ποταμών, επειδή οι περισσότεροι Δράκοι της Άπω Ανατολής ζουν στο νερό. Στο Νησί του Ναού (Isle of the Temple), στην Θάλασσα της Ιαπωνικής Ενδοχώρας (Japan's Inland Sea), έχει γίνει διάσημη στάση για προσκυνητές που διαλογίζονται και προσεύχονται στους Δράκους.

Και οι θηλυκοί και οι αρσενικοί Δράκοι έχουν ζευγαρώσει με ανθρώπους. Οι απόγονοί τους έχουν γίνει μεγάλοι κυβερνήτες. Ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Hirohito εντόπισε την καταγωγή του, 125 γενιές πριν, στην Πριγκίπισσα Καρποφόρο Πετράδι (Fruitful Jewel), κόρη ενός Δράκου Βασιλιά της Θάλασσας. Σε πολλές ασιατικές χώρες, οι Αυτοκράτορες ισχυρίστηκαν ότι είχαν Δράκους προγόνους. Αυτό τους έκανε τόσο περήφανους, που οτιδήποτε χρησιμοποιούσαν ήταν διακοσμημένο με Δράκους και τα περιέγραφαν με την λέξη "δράκος" ως πρώτο συνθετικό: δρακο-θρόνος, δρακο-ρόμπα, δρακο-κρέβατο, δρακό-πλοιο. Με το να αποκαλέσει κάποιος τον Αυτοκράτορα "Δρακοπρόσωπο", ήταν η υπέρτατη τιμή που θα μπορούσε να του αποδοθεί. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι Άρχοντες μπορούσαν να μεταμορφώσουν τους εαυτούς τους σε Δράκους. Για εκατοντάδες χρόνια, Ιάπωνες Αυτοκράτορες κάθονταν καλυμμένοι πίσω από κουρτίνες μπαμπού, όποτε έρχονταν καλεσμένοι. Όποιος τολμούσε να κρυφοκοιτάξει, καταδικαζόταν σε θάνατο.
Οτιδήποτε συνδεδεμένο με τους Δράκους της Άπω Ανατολής είναι ευλογημένο. Η Χρονιά του Δράκου, η οποία λαβαίνει χώρα κάθε δώδεκα χρόνια, είναι τυχερή. Ανατολίτες αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις Χρονιές του Δράκου απολαμβάνουν υγεία, πλούτο και μακροζωΐα.

Οι Δράκοι είναι τόσο σοφοί, που μπορούν να είναι βασιλικοί σύμβουλοι. Ένας δεκατριάχρονος βασιλιάς της Καμπότζης, περνούσε τις βραδιές του σ' ένα χρυσό πύργο, όπου συμβουλευόταν τον πραγματικό άρχοντα της χώρας, έναν Δράκο με εννέα κεφάλια.
Οι Δράκοι της Άπω Ανατολής αν και είναι σοφοί, είναι ματαιόδοξοι. Προσβάλλονται όταν ένας άρχοντας δεν ακολουθεί την συμβουλή τους, ή όταν οι άνθρωποι δεν τιμούν την σημασία τους. Τότε, με πίεση, οι Δράκοι είτε σταματούν την βροχή, είτε προκαλούν έλλειψη αποθεμάτων νερού, ή δημιουργούν μαύρα σύννεφα που προκαλούν καταιγίδες και πλημμύρες. Οι μικροί Δράκοι κάνουν μικρότερες ζημιές, όπως να κάνουν τις στέγες να "τρέχουν", ή κάνουν το ρύζι να "κολλάει".

Οι άνθρωποι φτιάχνουν πυροτεχνήματα και μεταφέρουν πελώριους χάρτινους Δράκους σε ειδικές παρελάσεις. Επίσης, κάνουν αγώνες ταχύτητας με πλοία σε σχήμα Δράκων στο νερό, για να ευχαριστήσουν και να κατευνάσουν τους Δράκους τους.

Ο Δράκος φέρει την ουσία της ζωής, με την μορφή της θεϊκής του πνοής, γνωστή σε πολλούς ως cheng chi. Προσφέρει ζωή και αποδίδει την δύναμή της με την μορφή των τεσσάρων εποχών, φέρνοντας νερό από την βροχή, ζεστασιά από την λιακάδα, αέρα από τις θάλασσες και χώμα από την γη. Ο Δράκος είναι η υπέρτατη αντιπροσώπευση των δυνάμεων της Μητέρας Φύσης.

Ο Κινέζικος Δράκος παρουσιάζεται συχνά σαν το σύμβολο της θεϊκής προστασίας και επαγρύπνησης. Θεωρείται ως το Ανώτερο Ων ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα. Έχει την ικανότητα να ζει στις θάλασσες, να πετάει στους ουρανούς και να κουλουριάζεται στο έδαφος με την μορφή των βουνών. Με το να είναι το θεϊκό μυθικό ζώο, ο Δράκος μπορεί να διώχνει τα περιπλανώμενα κακά πνεύματα, να προστατεύει τους αθώους και να προσφέρει ασφάλεια σε όλους όσους φέρουν το έμβλημά του. Ο Κινέζικος Δράκος θεωρείται το ανώτερο σύμβολο της Καλής Τύχης.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
ΓΥΠΑΣ




Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2

Οι Δράκοι... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Οι Δράκοι...   Οι Δράκοι... Icon_minitimeΚυρ 15 Σεπ - 21:57:22

Υπάρχει β'ιβλιο σχετικά με τους δράκους??Και εννοώ τυπικό επικλήσεως κλπ.Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτης
Επισκέπτης




Οι Δράκοι... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Οι Δράκοι...   Οι Δράκοι... Icon_minitimeΔευ 16 Σεπ - 9:33:44

Να τους καλέσεις τώρα,γιατί μετά,του Αγίου Δημητρίου,στρώνουνε τα χαλιά και θα έχεις ντράβαλα με τα καψίματα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Ρουλα Πυρ

Ρουλα Πυρ


Ηλικία : 38
Τόπος : Στο κεντρο του Γαλαξια!
Ταύρος
Ημερομηνία εγγραφής : 21/12/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 47

Οι Δράκοι... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Οι Δράκοι...   Οι Δράκοι... Icon_minitimeΤετ 26 Μαρ - 16:59:54

Αιθηρόη έγραψε:
ΔΡΑΚΟΙ

Οι Δράκοι ως μυθικά πλάσματα με σάρκα και οστά, εμφανίζονται κυριολεκτικά σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου, ακόμα και σε εκείνες που χρονολογούμε να ξεκίνησαν όταν ακόμα η ανθρωπότητα ήταν νεότατη. Αν και οι εμφανίσεις, ο χαρακτήρας και οι ιδιότητές τους παραλλάσσονται από τόπο σε τόπο, μας είναι πάντα σαφές ότι μιλάμε για το ίδιο πλάσμα.

Παρατηρώντας το φαινόμενο των Δράκων από επιστημονικό πρίσμα, ίσως θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Δράκοι ως υπαρκτά πλάσματα, πιθανότατα ήταν οι τελευταίοι εναπομείναντες των δεινοσαύρων που πρόλαβαν να δουν και την γέννηση του ανθρώπου προτού εξαφανιστούν. Η εμφάνισή τους παραπέμπει σε αρκετά ήδη κυρίως ιπτάμενων προϊστορικών πλασμάτων, αλλά όχι μόνο ιπτάμενων. Μια πιθανή βιολογική εξέλιξη των Δράκων που επιβιώνει μέχρι σήμερα, είναι κυρίως οι Χαμαιλέοντες που θυμίζουν καταπληκτικά μικρογραφία Δράκου, αλλά και άλλα ήδη σαυρών, μικρότερων ή μεγαλύτερων.
Οι πρωτόγονοι άνθρωποι εντυπωσιασμένοι από το παρουσιαστικό τους, τους πέρασε από γενιά σε γενιά με χαρακτηριστικά που δεν τους άνηκαν (ανθρώπινη ομιλία, φωτιά να βγαίνει από το στόμα κλπ. Είναι γνωστή η υπερβολή που χαρακτηρίζει τις διάφορες λαϊκές δοξασίες) κι έτσι ήταν λογικό να αρχίσουν λατρεύονται ως Θεοί. Μετά την εξαφάνισή τους, οι Δράκοι έγιναν κάτι το ακόμα πιο μυστήριο, μαγευτικό και Θεϊκό για τους ανθρώπους. Η ύπαρξή τους εισέβαλε σε άλλη διάσταση και εντάχθηκε στο Πάνθεον του κάθε λαού.
Ολ' αυτά όμως αφορούν τους Δράκους ως υπαρκτά πλάσματα.

Μυθολογία - Οι Δράκοι στις Μυθολογίες των Λαών
Στην αρχαιότερη γνωστή σε μας μορφή των Δράκων, εμφανίζεται η συμφωνία των λαών να τους σχετίζουν με την Μητέρα Γη και τον Πατέρα Ουρανό. Με αυτήν τους την ιδιότητα, είχαν την δύναμη όχι μόνο της δημιουργίας και προστασίας, αλλά και της καταστροφής.
Τα πρώτα τους χαρακτηριστικά υπήρξαν από την μια οι θηλυκοί επίγειοι Δράκοι που φύλαγαν τους θησαυρούς της γης, δημιουργούσαν τους σεισμούς, εξουσίαζαν την θάλασσα, προστάτευαν τους ευσεβείς ανθρώπους (όπου τους αποκάλυπταν και τους θησαυρούς) αλλά και κατέστρεφαν τους ασεβείς. Από την άλλη, ήταν οι αρσενικοί Δράκοι που κυβερνούσαν τον καιρό, δημιουργούσαν τους κεραυνούς και τις αστραπές με την ανάσα τους και τις βροντές με τις κραυγές τους, εξουσίαζαν τον ήλιο και το φεγγάρι και όταν ήθελαν να δείξουν την μέγιστη δυσαρέσκειά τους, απαγόρευαν στον ήλιο να λάμψει (εκλείψεις). Βοηθούσαν τους ευσεβείς να ευημερήσουν με το να προκαλούν βροχή πάνω από τα σπαρτά τους και κατέστρεφαν τους ασεβείς με το να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, ή ακόμα χειρότερα, καίγοντάς τα.
Αργότερα, ο κάθε λαός λάτρεψε τους Δράκους με διαφορετικό τρόπο:

Στην Αίγυπτο έλαβαν την απόκρυφη μορφή των Θεών Σετ και Όσιρι.
Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, λατρεύτηκαν ως προστάτες και δάσκαλοι του ανθρώπου με διάφορα χαρακτηριστικά, άλλοι ως καλόβουλοι, άλλοι όχι (ειδικά η Κέλτικη μυθολογία τους τιμά ιδιαίτερα). Κατά τον Μεσαίωνα όμως, οι Δράκοι έλαβαν καθαρά εχθρικό χαρακτήρα απέναντι στον άνθρωπο και τον Θεό, κι έτσι οι δοξασίες ξεχείλισαν από μάχες ιπποτών με Δράκους (εδώ πιστεύω είναι φανερός ο παραλληλισμός της μάχης της νέας θρησκείας να κυριαρχήσει έναντι της παλαιάς). Μερικές ιστορίες Αγίων που νίκησαν Δράκο επιβιώνουν μέχρι σήμερα (θυμηθείτε τον Άγιο Γεώργιο).

Στην μεσογειακή Ευρώπη (για την Ελλάδα κυρίως στην Μακεδονία) εμφανίζονται ως φύλακες θησαυρών και πυλών σε Θεϊκούς κόσμους. Στην Ελλάδα, συναντάμε τους Δράκους ως σύμμαχους των Τιτάνων έναντι των Ολύμπιων και ξανασυναντάμε αργότερα έναν Δράκο στον ενδέκατο άθλο του Ηρακλή καθώς και στον μύθο του Ιάσονα (ο φύλακας του χρυσόμαλλου δέρατος). Σε κάποιες άλλες μεμονωμένες φυλές, πιστεύονταν ότι οι νεκροί ιερείς μεταμορφώνονταν σε Δράκους και συνέχιζαν το έργο τους με αυτήν την μορφή.

Στους ανατολικούς λαούς της Ασίας δημιουργήθηκε ένα πολυάριθμο δρακονικό πάνθεο. Εκεί εμφανίζονται Δράκοι κυριολεκτικά για τα πάντα. Εκεί επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά η πάλη μεταξύ καλού και κακού, με τον μαύρο (ή κόκκινο) και λευκό Δράκο, που αντιπροσωπεύουν όμως ταυτόχρονα μια πρωτόγονη έκφραση του Ταοϊστικού Γινγκ-Γιανγκ.

Δρακονική Ιεραρχία & Μερικά Ονόματα Δράκων

Ιεραρχία
Η πιο γνωστή Δρακονική Ιεραρχία είναι εκείνη που βασίζεται στην κινέζικη θρησκεία. Οι Δράκοι διαχωρίζονται σε 5 πεδία/Τάγματα που έχουν ως εξής (με σειρά ιεραρχίας):
Οι Αυτοκρατορικοί Δράκοι - Οι Πατέρες όλων των άλλων και Αρχηγοί τους. Εμφανίζονται στους ανθρώπους από σπανίως έως ποτέ και περιορίζονται στο να στέλνουν αντιπροσώπους τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν 5 νύχια, αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους που έχουν μόνο 4.
Οι Ουράνιοι Δράκοι - Φύλακες της κατοικίας των Θεών και Κυβερνήτες των πλανητών.
Οι Πνευματικοί Δράκοι -Κυβερνήτες των Στοιχείων και είναι μόνο 4:
Ο Γραήλ, Κυβερνήτης της Γης
Ο Σαιρίς, Κυβερνήτης του Αέρα
Ο Φαφνίρ, Κυβερνήτης της Φωτιάς
Ο Ναέλον, Κυβερνήτης του Νερού
Οι Επίγειοι Δράκοι - Φύλακες και Κυβερνήτες των ποταμών και των θαλασσών.
Οι Φύλακες Δράκοι - Φύλακες των θησαυρών, όχι μόνο υλικών, αλλά και πνευματικών. Διαχωρίζονται σε 4 Τάγματα:
Οι Πράσινοι - Προστάτες και Δάσκαλοι των ανδρών.
Οι Λευκοί - Φύλακες του χρυσού που δημιούργησαν με την ανάσα τους.
Οι Άλικοι ή Μωβ - Φύλακες όλων των πολύτιμων πετρών που δημιούργησαν με το σάλιο τους.
Οι Θαλάσσιοι - Προστάτες και Δάσκαλοι των γυναικών. Επίσης, Φύλακες όλων των θαλάσσιων θησαυρών και Προστάτες των ναυτικών.

Μερικά ονόματα Δράκων
Αμφιτρίτη - Φύλακας των βοτάνων και Δάσκαλος της φαρμακευτικής
Αναντομπόγα - Άρχοντας του Κόσμου των Νεκρών
Αό - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Γιουρούλ - Ένας από τους Θαλάσσιους Φύλακες
Γκρανάθ - Φύλακας των βουνών
Λι - Μια από τους Θαλάσσιους Δράκους
Λουνγκ-Γουάνγκ - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Μήδεια Η Βασίλισσα των Δράκων, μια από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Ράτζα Νάγκα - Βασιλιάς των θαλάσσιων ερπετών
Ρουγιουτζίν - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Σουι-Ριού - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Σύλας - Φύλακας των δασών
Ταμιάτ ή Λεβιάθαν - Η πεντακέφαλη Δράκαινα του Χάους και Δάσκαλος των απόκρυφων επιστημών
Τιέν-Λάνγκ - Ένας από τους Ουράνιους Δράκους
Φαράν - Φύλακας των ηφαιστείων
Φούτς-Λάνγκ - Ένας από τους Άλικους Δράκους
Χαβάς - Δημιουργός των καταιγίδων

Χορός των Δράκων

Οι Δράκοι σαν πραγματικές οντότητες σίγουρα θεωρούνται μυθικά πλάσματα, αλλά όταν αναφερόμαστε σε αυτούς στον αποκρυφισμό, δεν μιλάμε για πλάσματα με σάρκα και οστά, αλλά για πνεύματα ανώτερου αστρικού πεδίου. Οι Δράκοι μπορούν να θεωρηθούν εκφράσεις Θεοτήτων ή Θεότητες χαμηλότερης ιεραρχίας ή αν θέλετε, ανώτερα πνεύματα-οδηγητές.

Ο Χορός των Δράκων είναι η επίκληση αυτών των Δράκων με σκοπό να βοηθήσουν σε διάφορα θέματα αλλά κυρίως να διδάξουν τον εξασκών. Συνήθως εξασκείται μοναχικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Τάγματα Δρακονικής Μαγείας. Όπως κάθε Μυστικιστικό σύστημα, έτσι και ο Χορός των Δράκων απαιτεί αυτο-πειθαρχία, σκληρή εκπαίδευση και προσεκτική μελέτη, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει την Δρακονική Μαγεία ως μια από τις πλέον επικίνδυνες πρακτικές, είναι το ότι οι Δράκοι επικαλούνται να καταλάβουν τον εξασκών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εξασκών να καταλαμβάνεται προσωρινά από οντότητες με μέγιστη ενεργειακή δύναμη, κάτι που μπορεί να αποβεί όχι μόνο επώδυνο, αλλά και μοιραίο. Μας είναι ήδη -πιστεύω- γνωστό ότι η υλική μας υπόσταση και η ενεργειακή της δύναμη είναι πολύ εύθραυστη. Η κατάληψή της από ενεργειακή δύναμη κατά πολύ ανώτερη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά ή να αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι. Όταν ο εξασκών «χορεύει με τους Δράκους» αντιμετωπίζει δυνάμεις που πολύ εύκολα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχό του.

Παρόλα αυτά, οι Δράκοι δεν μπορούν με τίποτα να χαρακτηριστούν κακόβουλες οντότητες. Αντιθέτως είναι άκρως καλοπροαίρετοι και συνεργάσιμοι! Αυτό που τους καθιστά επικίνδυνους για εμάς τους θνητούς είναι η ανικανότητά τους να δαμάσουν την δύναμή τους ώστε να μην είναι επικίνδυνη για εμάς. Και αυτό είναι που τους ξεχωρίζει από τις άλλες ανώτερες οντότητες που είναι σε θέση να αντιληφθούν τα στενά όριά μας και να χαλιναγωγήσουν την δύναμή τους ανάλογα για μας.

Κάτι άλλο που διαχωρίζει τον Χορό των Δράκων από τα υπόλοιπα απόκρυφα συστήματα, είναι το γεγονός ότι μπορεί να εξασκηθεί παράλληλα ή ακόμα και ταυτόχρονα με κάποιο άλλο σύστημα. Δηλαδή, είναι ένα σύστημα που δεν απαιτεί την αποκλειστικότητα. Οι Δράκοι προσφέρουν την σοφία και την βοήθειά τους σε όποιον θεωρούν άξιο παραλήπτη, χωρίς να τον κρίνουν βάσει πιστεύω ή προτίμησης μυστικιστικού συστήματος. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δράκος επιλέγει τον προστατευόμενο του και ποτέ το αντίστροφο. Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν πάμπολλες μορφές, εκφράσεις και ιεραρχίες στο πεδίο των Δράκων. Είναι φυσικό ο εξασκών να έχει τις προτιμήσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι προτιμήσεις θα γίνουν σεβαστές. Ο Δράκος που θα αναλάβει την προστασία του εξασκών αντιπροσωπεύει το τι έχει ο εξασκών ανάγκη και όχι το τι προτιμάει.

Εάν ο εξασκών θεωρηθεί άξιος να λάβει την διδασκαλία ενός Δράκου, πολύ σύντομα θα παρατηρήσει ότι βρίσκεται υπό την προστασία ενός άκρως απαιτητικού διδασκάλου που συχνά-πυκνά σπρώχνει τα όρια του μαθητευόμενού του στα άκρα. Οι προκλήσεις θα διαδέχονται ταχύτατα η μια την άλλη και η γνώση δίδεται καμιά φορά ταχύτερα απ' ότι μπορεί ο μαθητευόμενος να προλάβει αντιληφθεί και να αφομοιώσει.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο Χορός των Δράκων είναι ένα σύστημα αξιόλογο και αξιοσέβαστο, παρά τους κινδύνους της. Σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα που μπορούν να εξασκηθούν κυριολεκτικά από τον οποιοδήποτε που έχει όρεξη για σοβαρή δουλειά, ο Χορός των Δράκων είναι μόνο για λίγους, και αυτό είναι που τον κάνει πιο γοητευτικό. Ανά τους αιώνες, είναι πάμπολλοι εκείνοι που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό το σύστημα, αλλά ελάχιστοι εκείνοι που τελικά έγιναν δεκτοί στον κόσμο των Δράκων. Γι αυτό και προειδοποιώ τον αναγνώστη να είναι πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε ανθρώπους που με έπαρση ανακοινώνουν ότι έχουν διδαχθεί από Δράκο. Οι πιθανότητες να λένε την αλήθεια είναι πολύ περιορισμένες.


Αιθηροη με ευκαιρια αυτων που εγραψες να σου πω καποια πραγματα που μου συμβαινουν.
Δεν ξερω αν κανω καλα που τα δημοσιευω γιατι μπορει να φανω τρελη και να νομιζω μονη μου διαφορα απλα συμβαινουν ολα σχεδον μαζι.
Καταρχας να πω οτι ειδα ενα ονειρο προσφατα ολοζωντανο
Πηγα λεει σε εναν κηπο ο οποιος κηπος ηταν σαν αλλη χωρα με βουνα και πρασινο πολυ σαν δαση και λιμνες κτλ
Βρηκα λεει εκει εναν δασκαλο ο οποιος εμοιαζε σαν ιαπωνεζος τωρα ηταν η' ινδιανος δεν θυμαμαι καλα και με εκανε φυλακα εκει κατι σαν δουλεια.Υπηρχε ενα δωματιο σαν κτηριο οχι τελειωμενο εκει πισω και πισω απο αυτο ηταν ενα τεραστιο γκρι βουνο.Ειδα εναν τεραστιο πρασινο δρακο εκει να τεντωνεται σαν να ξυπνησε και τελικα αυτος ο γερο δασκαλος που μου μιλουσε ηταν πολυ μεγαλος σε ηλικια και ηταν αυτος ο δρακος.Αυτο ειδα και ετυχε να ξεκινησω να παιζω ενα παιχνιδι οπου ειμαι πολεμιστρια των Δρακων εκει με το ονομα Αμφιτριτη.Επισης ενα φιλος μου ανεφερε οτι ψαχνει τον πολεμιστη του Δρακου και θυμηθηκα κατι σαν ονειρο αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ηταν και ονειρο οτι ημουν στη θαλασσα και με περιμενε ο Δρακος μου ο γαλαζιος και ανεβηκα στην πλατη του μαζι με την αδερφη μου και εκανε και παιχνιδια χωρις να μας πνιξει αλλα αντιθετως μας προσεχε....ΑΥΤΑ !!! ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;; και το ονομα που διαβασα στους Δρακους το ιδιο με το δικο μου...Αμφιτριτη
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Οι Δράκοι...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ :: ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-
Μετάβαση σε: