| H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός! |
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
|
|
| Κρασί. | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
marilena
Ηλικία : 30 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 15/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 189
| Θέμα: Κρασί. Σαβ 31 Αυγ - 15:07:56 | |
| Καλησπέρα σε όλους. Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Αν και τα γεγονότα στη Συρία, θα έπρεπε να μας γεμίζουν θλίψη.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το κρασί. Βλέπουμε στην αρχαιότητα να συμβολίζουν ένα θεό, τον Διόνυσο δηλαδή, με την άμπελο.
Μετά από λίγη έρευνα που έκανα, βρήκα ότι το αμπέλι επηρεάζεται από τον χώρο. Ρουφάει τα αισθήματα αυτών που το φροντίζουν. Και περνάνε όλα αυτά στο κρασί. Επίσης ο τρόπος που ελέγχουν την ποιότητα του. Κουνάνε το ποτήρι κυκλικά. Το χρώμα του. Την οσμή του και την γεύση. Χρειάζονται κι οι 4 αισθήσεις.
Αυτό γίνεται μόνο στο κρασί. Χρειάζεται ολόκληρη τέχνη, απ το σπόρο μέχρι την στιγμή που θα φτάσει στα χείλια μας. Χώρια ότι το καλό κρασί, είναι πανάκριβο. Υπάρχει δηλαδή μια αντιμετώπιση, που σχεδόν μοιάζει με τελετή.
Κάπου διάβασα, ότι οι γυναίκες που δούλευαν στ αμπέλια, στα αρχαία χρόνια εννοώ, έπρεπε να έχουν κι ωραίες φωνές γιατί έπρεπε να τραγουδούν.
Μετά στην εκκλησία, με κρασί μεταλαμβάνουν τους πιστούς. Κρασί μοιράζεται το ζευγάρι στη τελετή του γάμου. Γενικά έχει κάτι ιερό το κρασί.
Γιατί όχι το ούζο, το ρακί, η μπύρα, το τσίπουρο, οι χυμοί; Γιατί το κρασί; Τι μυστικό κρύβει; Θα ήθελα λίγη βοήθεια σ αυτό, και σας ευχαριστώ εκ την προτέρων. | |
| | | Επισκέπτης Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Κρασί. Σαβ 31 Αυγ - 16:59:23 | |
| ξερω οτι το σταφυλι ειναι βασικη τροφη και ηξερα και το κρασι , το ψωμι και το λαδι , ειναι πολυ σημαντικες , βασικες τροφες, μετα σκεφτηκα: "Σωμα και Αιμα, Κυρίου", και βρηκα αυτο το ενδιαφερον κειμενο. http://www.iama.gr/ethno/naousa/voutsina.htmελπιζω να σου προσφερει κατι |
| | | Αιθηρόη Admin
Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 2443
| Θέμα: Απ: Κρασί. Σαβ 31 Αυγ - 17:50:59 | |
| Είναι θαυμάσιο το κείμενο που σου προτείνει η nnan μας. Διάβασε το Μαριλένα μου...
Το αίμα της Γαίας... τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια της...
Ο ισχυρός Οίνος... που διεγείρει το Είναι...
Κρύβει ιδιότητες...
1... Το κρασί, ο οίνος, διαβάζει τη ψυχή μας. Την διαβάζει και την... μαρτυρά.
Από την μέθη που προκαλεί, βγαίνει στην επιφάνεια αλήθεια ψυχής.
Σκαλίζει, όχι την παρούσα διάθεση που μπορεί να έχει κάποιος μέσα του, αλλά κάτι βαθύτερο... το συναίσθημα της ψυχής.
2... Έχει την ιδιότητα να απορροφά και να αποθηκεύει αισθήματα (αυτών που εργάζονται γύρω του, των ενεργειών της γης που αναπτύχθηκαν τα σταφύλια κλπ.)... έχει και την ιδιότητα να τα μεταδίδει.
Είναι ένας σπάνιος οργανισμός, ο οποίος παραμένει ζωντανός, όποια επεξεργασία και εάν δεχτεί. Μοιάζει να έχει έναν σκοπό αγγελιοφόρου και ταυτόχρονα μύστη, που έργο του είναι να αποκαλύψει τα ενδόμυχα της ψυχής.
3... Έχει την ιδιότητα να μεγενθύνει τις βαθύτερες επιθυμίες ή να τις καταστέλει, ξεσκεπάζοντας την αυθεντική πρόθεση (αυτών των επιθυμιών).
Κατανοείς λοιπόν, πως το αμπέλι, χρειάζεται να το "χειρίζεσαι" με ιερή διάθεση και σεβασμό, για να αποδώσει τον σκοπό που έχει αναλάβει. Όχι μόνον κατά την διάρκεια φροντίδας του και την διαδικασία τελικής παρασκευής του οίνου... αλλά και κατά τον τρόπο που το λαμβάνουμε και απολαμβάνουμε. | |
| | | romantiki
Ηλικία : 47 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 72
| Θέμα: Απ: Κρασί. Σαβ 31 Αυγ - 20:32:25 | |
| Εγώ έχω μεθύσει δυο φορές από κρασί. Και τις δυο φορές έκλαιγα χωρίς λόγο. Πονούσα κι έκλαιγα. Μόνο με το κρασί το παθαίνω αυτό. Τώρα πια , δεν το βάζω στο στόμα μου. Έλεγα: δεν με θέλει και δεν το θέλω. Τώρα το καταλαβαίνω αλλιώς. Όμως και πάλι, προτιμώ να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου. Όμως Αιθηρόη, αν εσύ έφτιαχνες κρασί εγώ θα το έπινα κάθε μέρα. | |
| | | maggisoula
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 3634
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 11:06:37 | |
| Ααα! Εμενα μου βγάζει άλλο κουσούρι! Οταν πίνω κρασί θέλω να πετάξω. Κι αν μεθήσω απ αυτό νομίζω οτι μπορώ κιόλας! Αφου σφαλιζουν τα παράθυρα! Τεσπά. Η Αιθηρόη φτιάχνει άλλο κρασί. Σου ξυπνάει το μέσα σου. Κι αν μεθύσεις απ αυτό γίνεσαι καλ'υτερος και γίνεσαι γιατί θυμάσαι οτι είσαι καλυτερος απ αυτό που σου μαθαν. Στην υγεια μας το λοιπόν κι άσπρο πάτο! | |
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 12:03:24 | |
| Κρασί από την Αιθηρόη;;;Τι ωραία σκέψη! Να πιεις κρασί από την Αιθηρόη... Θεία Κοινωνία! Να πιες νερό που θα σου φέρει με τα χέρια της...να έχει περάσει δόνηση στο ποτήρι και στα μόρια του νερού...Αγίασμα. Ζηλεύουν οι θρησκείες και τα μυστήρια του κόσμου. |
| | | marilena
Ηλικία : 30 Τόπος : Αθήνα Ημερομηνία εγγραφής : 15/03/2011 Αριθμός μηνυμάτων : 189
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 17:43:59 | |
| Σας ευχαριστώ πολύ! nnan δεν έχω λόγια να σ ευχαριστήσω! Ήσουν μεγάλη βοήθεια, ευχαριστώ!
Αιθηρόη μου, λιώνω όταν μιλάς! Είσαι αστείρευτη πηγή. Δεν σε χορταίνω!
maggisoula είσαι απόλαυση! Γελάω με αυτά που λες, κι έχεις ένα ταλέντο μεταξύ αστείου και σοβαρού, να λες βαθιά πράγματα. Σου ταιριάζει κάτι που έγραψε η Αιθηρόη, του Ραμπελέ. Το διάβασες φαντάζομαι, ε;
romantiki γλυκιά ψυχή, νομίζω η lafosifa σε συμπλήρωσε και άφοβα είπε κάτι που υπάρχει στη σκέψη πολλών μας. ladosifa ευχαριστώ!
Πάντα παίρνω κάτι, από όλους σας. Μαθαίνω και γίνομαι. Σας αγαπώ πολύ αγαπημένοι μου! Είναι ωραίο να έχεις κάπου να ακουμπήσεις τη ψυχή σου, και να ξεδιψάσεις το ανήσυχο πνεύμα σου. Ναι, είναι πολύ ωραίο. | |
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 18:10:01 | |
| - maggisoula έγραψε:
- Ααα! Εμενα μου βγάζει άλλο κουσούρι! Οταν πίνω κρασί θέλω να πετάξω. Κι αν μεθήσω απ αυτό νομίζω οτι μπορώ κιόλας! Αφου σφαλιζουν τα παράθυρα! Τεσπά. Η Αιθηρόη φτιάχνει άλλο κρασί. Σου ξυπνάει το μέσα σου. Κι αν μεθύσεις απ αυτό γίνεσαι καλ'υτερος και γίνεσαι γιατί θυμάσαι οτι είσαι καλυτερος απ αυτό που σου μαθαν. Στην υγεια μας το λοιπόν κι άσπρο πάτο!
Στην υγειά μας κοριτσάρα μου,όπως το πες,μυσταγωγία ψυχής το κρασί της. Χα-χα!Μακριά από κρασί,εσύ μην μας πετάξεις σε θέλουμε. |
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 18:17:41 | |
| |
| | | marilena
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 18:36:39 | |
| Ευχαριστώ πολύ ladosifa! Όταν τριγυρνάς εδώ μέσα, συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Εμείς συμβαίνουμε. Είναι σαν να καθώς περνάς απ την πύλη, υπάρχει κάτι που σου απενεργοποιεί τ αρνητικά που σε θολώνουν, και βλέπεις αλλιώς, μιλάς αλλιώς, σκέφτεσαι αλλιώς. Γι αυτό είπα εμείς συμβαίνουμε! Θα φταίει το κρασί! | |
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 18:53:11 | |
| - marilena έγραψε:
- Ευχαριστώ πολύ ladosifa! Όταν τριγυρνάς εδώ μέσα, συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Εμείς συμβαίνουμε. Είναι σαν να καθώς περνάς απ την πύλη, υπάρχει κάτι που σου απενεργοποιεί τ αρνητικά που σε θολώνουν, και βλέπεις αλλιώς, μιλάς αλλιώς, σκέφτεσαι αλλιώς. Γι αυτό είπα εμείς συμβαίνουμε!
Θα φταίει το κρασί! Κάτι σπουδαίο γίνεται..εδώ στον ναό μας. Διαβάζω,ΣΑΣ ''διαβάζω'',ένα νήμα υφαίνεται γερό,δυνατό που διακλαδώνεται και ενώνεται με άλλες συζητήσεις,πνεύματα δικά σας,μια διαπίστωση,μια νέα κατάθεση και σφραγίδα,απόφαση καλύτερα,το βλέπω και το αισθάνομαι περισσότερο παρά το μιλώ. Ένα δένδρο μεγαλώνει με γερές ρίζες.Δένδρο κι όχι δέντρο,έτσι,ποτέ δεν λέει ντ όπου είναι το δέλτα. Τι συμβαίνει;Εμείς συμβαίνουμε!!Τι είπες;Τι σοφό πλάσμα! Μέχρι που...να αλλάξει πλέον και η ρουτίνα του τι κάνεις;καλά,ας τα λέμε καλά...το μεγαλύτερο ψέμα ''καλά'',ο τέλειος συμβιβασμός του μέτριου,η υποδούλωση και η απάθεια σε όλα,''δόξα τω θεο να λέμε'' με τον φόβο μην μας πάρει ο ανωτέρω το έτσι κι έτσι καλά... Αλλαγή:τι κάνεις;τι συμβαίνει; Εγώ,συμβαίνω,εγώ κάνω-ευθύνη και παρουσία,ανάστημα. Εμείς συμβαίνουμε... Να περάσεις από την Πύλη απενεργοποιώντας τα αρνητικά. Πόσο δένει με όλα όσα γράφτηκαν εδώ και ειδικά αυτές τις μέρες... Αριστέα,να η απάντηση στην Σφίγγα.Περνάς,απενεργοποιώντας τα αρνητικά. |
| | | Λιακάδα
Ηλικία : 38 Ημερομηνία εγγραφής : 26/02/2013 Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: Κρασί. Κυρ 1 Σεπ - 21:42:05 | |
| Εμείς συμβαίνουμε! Πόσο άρεσε και σε μένα!
Δεν είχα δώσει ποτέ ιδιαίτερη σημασία στο κρασί. Ως τώρα! Υπέροχες πληροφορίες! Απίστευτο πόσα περνούν απαρατήρητα!
Αιθηρόη σου στέλνω την αγάπη μου! Εύχομαι λιακάδα στις ψυχές όλων, και να συμβαίνουμε όλοι καλύτερα! | |
| | | | Κρασί. | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |
|