Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου...Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν…Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο…Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…
Είναι ο καρπός που δίνει ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να τη «δέσει» με τον Άδη και το έμβλημα των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έθαβαν μαζί με τους νεκρούς τους, ενώ αποτελεί ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Bουδδισμού. Χρησιμοποιήθηκε ως διακοσμητικό στοιχείο στο ναό του Σολομώντα και στους μανδύες των ιερέων και αναφέρεται στο Άσμα Ασμάτων στην Παλαιά Διαθήκη. Στην ελληνική παράδοση, είναι σύμβολο γονιμότητας και αιωνιότητας (αν και συνδέεται και με το θάνατο), γι’ αυτό σε γάμους και την Πρωτοχρονιά σπάμε ρόδια. Μάλιστα, έχει δώσει το όνομά του στην ισπανική πόλη Γρανάδα.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποικιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Γεμάτο οφέλη Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη. Οδηγίες «χρήσης» › Πώς να τα διαλέξετε Υπάρχουν τρεις ποικιλίες ροδιών, τα γλυκά, τα ημίγλυκα και τα ξινά ρόδια. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τη γεύση που σας αρέσει, προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή και σφιχτή επιδερμίδα. Βέβαια, ακόμη κι όταν η φλούδα τους συρρικνωθεί, το εσωτερικό τους μπορεί να φαγωθεί. › Πώς να τα καθαρίσετε Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο. Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και τη χαράζετε μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζετε πολύ το μαχαίρι, όπως κάνετε με το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, ανοίγετε το ρόδι στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους. ›Πώς να τα διατηρήσετε Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου. Για να τα διατηρήσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε απλά όσους θέλετε. › Πώς να πάρετε το χυμό τους Σε πολλές συνταγές, εκτός από τους σπόρους του ροδιού, χρησιμοποιείται και ο χυμός του. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι για να πάρετε το χυμό από τους καρπούς: είτε στύβετε τα ρόδια στο στύφτη, όπως κάνετε με τα πορτοκάλια, είτε πιέζετε τους καρπούς σε ένα σουρωτήρι. Μάλιστα, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη μένουν στο σουρωτήρι και οι μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους, οι οποίες δίνουν μια ελαφρώς στυφή γεύση στο χυμό.
Διαδικασία Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε ένα μπουκάλι με πώμα, που κλείνει καλά. Εναλλακτικά, σε αυτή τη φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βάζο με το καπάκι του. Παίρνουμε τα ρόδια και τα καθαρίζουμε ή αγοράζουμε έτοιμους και καθαρισμένους τους σπόρους του ροδιού. Γεμίζουμε το μπουκάλι ή το βάζο με το ρόδι, τη ζάχαρη,τα γαρίφαλα και τα μπαχαρικά, εάν θέλουμε να πάρει ένα πιο πικάντικο άρωμα και γεύση το λικέρ μας. Κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε το μπουκάλι για 1 μήνα σε ζεστό μέρος μέσα στο σπίτι ή έξω, στον ήλιο. Σε καθημερινή βάση θυμόμαστε, ειδικά το πρώτο διάστημα, να ανακινήσουμε το μπουκάλι, ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μόλις περάσει ο μήνας, περνάμε το περιεχόμενο του μπουκαλιού ή βάζου από ένα τουλπάνι και το καθαρό, πλέον, μείγμα (χωρίς τα σπόρια και τα μπαχαρικά) το μεταφέρουμε (πίσω) στο μπουκάλι. Προσθέτουμε και το τσίπουρο ή την τσικουδιά, προσέχοντας όμως να αφήσουμε λίγο κενό μεταξύ του υγρού και του στομίου του μπουκαλιού. Δηλαδή, δεν το γεμίζουμε τελείως μέχρι επάνω. Ανακινούμε μερικές φορές το μπουκάλι, αφού το κλείσουμε καλά και το αφήνουμε να "ωριμάσει", αναποδογυρίζοντάς το κάθε μέρα, για 1 βδομάδα. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορούμε να το γευτούμε!
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ρόδι Δευ 19 Νοε - 18:00:40
Σιρόπι Ροδιού-Γρεναδίνη
Υλικά
8 μεγάλα ρόδια (για περιπου 1 λίτρο χυμό ροδιου) 800 γρ. ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Στύβουμε τα ρόδια και περνάμε το χυμό τους απο λεπτό σουρωτήρι. Τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν (ανακατεύοντας στην αρχή) και, αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα. Λίγο πριν το κατεβάσουμε, προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και το ανακατεύουμε. Αφού το σιρόπι δέσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. Περιμένουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα δοχεία.
πηγή:περιοδικό vita[u]
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ρόδι Δευ 19 Νοε - 19:55:53
Οπότε..'Οταν κάποιος σου ζητήσει να περιγράψεις πως νιώθεις όταν τρως ρόδια και ποιά είναι η σχέση σου με αυτά, φτάνει να τους πείς ότι το 'δωσε ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να την κρατήσει κοντά του..φοβερή ιστορία
Επισκέπτης Επισκέπτης
Θέμα: Απ: Ρόδι Πεμ 22 Νοε - 19:22:28
nnan έγραψε:
Οπότε..'Οταν κάποιος σου ζητήσει να περιγράψεις πως νιώθεις όταν τρως ρόδια και ποιά είναι η σχέση σου με αυτά, φτάνει να τους πείς ότι το 'δωσε ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να την κρατήσει κοντά του..φοβερή ιστορία
Είσαι μια γλύκα!
Αν το ρόδι είναι μια ολότητα,μέσα του η αφθονία των κόσμων,των ψυχών,των υπάρξεων,των πιθανοτήτων....και όλα έχουν ένα πυρήνα. Ρουμπινένια αιμοσφαίρια ενος οργανισμού. Μπορεί,ο Πλούτωνας, να ήθελε να της δείξει -διδάξει όλα αυτά ή έστω την μια διαδρομή της γνώσης που απαιτεί την κάθοδο στον κόσμο του.
Ρόδι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης