Μην ζητάς συγνώμη, σε καταλαβαίνω…
Βλέπεις και η ίδια όμως, πως αυτό που υπερισχύει, δεν είναι τόσο η υπόθεση του να συμβεί κάτι καλό, αλλά ο φόβος για το αντίθετο…
Κι εκεί βρίσκεται η επιτυχία τέτοιων εγχειρημάτων…
Η επιθυμία για το καλό και ο φόβος για το αντίθετο, υπήρξε πάντα η ανωτέρα όλων των ραδιούργων «τεχνών», της τεχνικής του «πείθω»…
Χμ…
Όχι μάτια μου, δεν έχουν καμία δύναμη και ισχύ αυτού του είδους οι… "περιφορές"…
Καμία απολύτως.
Αυτή η διαδικασία, σαφώς και δεν είναι αστεία, διότι δημιουργούν αισθήματα όπως τα δικά σου.
Βέβαια έχει τις ρίζες της…
Την περίοδο του 1950 – 1960, αυτό το τρυκ της αλυσιδωτής αντίδρασης, ήταν μια διαφημιστική καμπάνια μιας εταιρίας στην Αμερική, για εμπορικούς λόγους… στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αργότερα πολλοί χρησιμοποίησαν αυτή την μέθοδο, για διάφορους λόγους…
(Χε χε…) Ούτε να τον σφαλιαρίσεις χρειάζεται (που και ο ίδιος προφανώς το έπραξε για «καλό και για κακό», όπως συνηθίζεται να λέγεται…), αλλά ούτε να πάρεις σοβαρά την διαδικασία… διότι δεν υπάρχει αλήθεια στο «γεγονός».
Επέτρεψε μου να το πάω λίγο πιο μακριά…
Η πίστη, ασκεί τεράστια δύναμη… και παράγει αντίστοιχα αποτελέσματα…
Διότι έχει την ικανότητα να διαμορφώνει ανάλογα τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, οι οποίες / οποία με την σειρά τους, μας κινητοποιούν προς συγκεκριμένες πράξεις, (αλλά και έλκουν τα ανάλογα δεδομένα), ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συγκυρίες για να μορφοποιηθεί – υλοποιηθεί το αντίστοιχο της πίστης μας.
Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια πίστη, είναι η γνώση…
Το να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, είτε σε απελευθερώνει από μια «λανθασμένη» πίστη, είτε σου την ενισχύει…
Αυτός που μπορεί να δημιουργεί, να εμφυτεύει και να κατευθύνει την δύναμη της πίστης προς κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορεί να κατευθύνει και να επηρεάζει - ελέγχει τα μυαλά και το «δυναμικό» πολλών ανθρώπων…
Κι αυτό καλή μου, ήταν πάντα στα μυστικά των μυστικών όλων των σοφών, αλλά και των ισχυρών του κόσμου…
Το να γνωρίζεις λοιπόν, τον Εαυτό σου και τον Κόσμο στον οποίο μετέχεις ενεργά, είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την παγίδα ψυχικού και πνευματικού (εθελοντικού από άγνοια) εξαναγκασμού, σε μελετημένες και αόρατα κατευθυνόμενες συμπεριφορές - επιλογές - πράξεις…
Χμ…
Να χαμογελάτε και να αγαπάτε… είναι και όμορφο… και μεταδοτικό…