H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!

ΑρχικήΦόρουμΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά..

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
angels1

angels1

Ημερομηνία εγγραφής : 07/03/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 1252

Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά.. Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά..   Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά.. Icon_minitimeΠεμ 29 Σεπ - 15:55:53

Ένα αγόρι πρέπει να περάσει μια νύχτα μόνο στο δάσος, γιά να μπορέσει να γίνει βασιλιάς. Ενώ βρίσκεται στο δάσος, έχει ένα ιερό όραμα. Μέσα στη φωτιά που είχε ανάψει του παρουσιάζεται το Ιερό Δισκοπότηρο (Graal), σύμβολο της θείας χάρης, και μια φωνή του μιλάει, λέγοντας : « Εσύ θα γίνεις ο φύλακας του Ιερού Δισκοπότηρου, για να μπορείς να θεραπεύεις τις καρδιές των ανθρώπων» .

Αλλά το αγόρι καταβάλλεται από ένα όραμα εξουσίας, δόξας και ομορφιάς.

Σε αυτή την κατάσταση πλήρους έκστασης, για μια στιγμή αισθάνεται όχι πια ένα απλό παιδί, αλλά ένα ακατανίκητο ον, σαν Θεός!

Και έτσι κινείται προς τη φωτιά για να αποσπάσει το Ιερό Δισκοπότηρο.

Αλλά το Δισκοπότηρο εξαφανίζεται και τα χέρια του παγιδευμένα στη φωτιά καίγονται. Με το πέρασμα του χρόνου, το αγόρι μεγάλωσε και οι πληγές του έγιναν ακόμη πιο βαθιές, μέχρι τη μέρα που η ζωή του έχασε κάθε νόημα. Δεν είχε πια εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό του, ούτε στους ανθρώπους. Δεν ήταν ικανός ούτε να αγαπήσει, ούτε να αισθανθεί αγαπημένος.

Έτσι κουρασμένος από αυτή την οδυνηρή ζωή, άρχισε να μαραζώνει όλο και περισσότερο. Θέλοντας να ξεγελάσει τον πόνο του,πήγαινε συχνά για ψάρεμα σ'ένα ποτάμι κοντά στο κάστρο του. Αρρωσταίνοντας αυτός, και ολόκληρο το βασίλειό του αρρώστησε, γεγονός που έσπειρε τον πανικό στο λαό, που κινητοποιήθηκε για να βρει το μόνο πράγμα, ικανό να τον θεραπεύσει : το Ιερό Δισκοπότηρο.
Μια μέρα ένας "τρελός" έφθασε στο κάστρο. Συναντά τον βασιλιά αλλά , μέσα στην απλότητά του νου του, βλέπει μονάχα έναν άνθρωπο που υποφέρει. «Τι σε βασανίζει φίλε μου;» ,τον ρωτά. Ο βασιλιάς του απαντάει : « Διψώ. Χρειάζομαι λίγο νερό για να δροσίσω το στόμα μου». Ο "τρελός" παίρνει μια κούπα που ήταν δίπλα στο κρεβάτι, την γεμίζει με νερό και την δίνει στο βασιλιά. Μόλις αυτός άρχισε να πίνει, αντιλαμβάνεται ότι οι πληγές του θεραπεύονταν. Κοιτάζει τα χέρια του και αντιλαμβάνεται ότι κρατάει αυτό που όλη του τη ζωή είχε αναζητήσει : το Ιερό Δισκοπότηρο. Τότε, γυρίζει προς τον τρελό και τον ρωτάει : « Πώς κατάφερες να βρεις αυτό που οι έμπιστοι και θαρραλέοι άντρες μου δεν μπόρεσαν να μου το φέρουν; »

Και ο τρελός του απάντησε : « Δεν ξέρω. Ξέρω μόνο ότι διψούσες, αυτό είναι όλο».

Πηγή: Autognosia.pblogs.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Τόπος : ονειροχωρα
Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 668

Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά.. Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά..   Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά.. Icon_minitimeΠαρ 30 Σεπ - 17:31:50

Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά.. 894006417
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο θρύλος του βασιλιά ψαρά..
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ :: ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΘΡΥΛΟΙ-
Μετάβαση σε: