H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου...

Και ο Νους... ο Αλχημιστής των Πάντων... και η Αλήθεια, οδηγός!
 
ΑρχικήΦόρουμΑναζήτησηΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΣύνδεσηΕγγραφή
Είθε στους δρόμους της ουσίας σου να πορευθείς και στα μυστικά απόκρυφα αρχεία της ψυχής σου... Είναι άπειρες οι κατευθύνσεις στο Άπειρο Σύμπαν… Το ταξίδι μαγικό και ατελείωτο… Έχεις πολλά να χαρτογραφήσεις…

Μοιραστείτε | 
 

 Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Αιθηρόη
Admin
avatar

Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2429

ΔημοσίευσηΘέμα: Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...   Τρι 8 Μαρ - 2:23:39

Μερικές ιδιότητες των γραμμάτων:

-Α- ... Νοητικό - πνευματικό δημιούργημα. Αποδίδει έννοιες συγκεντρώσεως (ατόμων, ιδιοτήτων, ικανοτήτων, ιδεών κτλ.) ( αγορά, αργώ, Απόλλων, Αλέξανδρος, αριθμός, Αθήνα κτλ.)
το γράμμα αυτό σαν σχήμα, είναι μια κάτοψη Αποθήκης.

Το Α όμως, έχει και την έννοια της στερήσεως, αλλά αυτό εάν και μόνο είναι επικεφαλής 3σύλλαβων λέξεων: άοσμο, άγευστο, άχρωμο, άχρηστο κτλ.

~~~

-Β- ...Φυσικό γράμμα και αντιπροσωπεύει την Βοή πνέοντος ισχυρού ανέμου, ενισχύει την κωδική έννοια του φωνήεντος , αλλά και του σύμφωνου, που ακολουθεί. (Βουνό, βία, βοή, βίος, βάρος, βαθύ, βροχή, ύβρις, βροντή, βρόχος κτλ.)
Το γράμμα αυτό σαν σχήμα, είναι η όψη οροσειράς.

~~~


-Γ- ...Τεχνητό γράμμα και παριστάνει την παλίνδρομο, υγρή κίνηση. (γλώσσα, γράμμα, γραμμή κτλ.)

~~~

-Δ- ... Αποδίδει την έννοια μεγάλης φυσικής δυνάμεως. (Δίας, Δράκων, δρυς, δένδρο, Δελφοί, Δρυίδες κτλ.). Έχει σαν σχήμα το Δένδρο.

~~~

-Ε- ... Το ιερό γράμμα της Δωδώνης και των Δελφών. Είναι πνευματικό δημιούργημα και παριστά την διαχρονικότητα. Όπου Ε και διαχρονικότητα. Σαν σχήμα το γράμμα αναπαριστά με τις 3 οριζόντιες γραμμές, τους 3 χρόνους ενωμένους μεταξύ τους με την κάθετο γραμμή. Είναι κυριολεκτικά, η σχηματική αναπαράσταση των 3 ενοποιημένων χρόνων. (Παρ-Ε-ελθόντος, Εν-Ε-στώτος, Μ-Ε-λλοντος), (εποχή, έτος, Έαρ, έμβρυο, εορτή, ερωή, Έρως, ένωση, έθιμο κτλ.)

~~~


-Ζ-...Είναι δια-νοητικό δημιούργημα, [που παριστά σχηματικά, την συνένωση δύο διαφορετικών εννοιών. Παριστά την Ζ-εύξη. ( Ζωή, ζυγός, ζεύγος, Ζευς, ζύμη, ζέστη κτλ.)

~~~

-Η-... Είναι τεχνητό γράμμα και η παρουσία του προσδίδει Η-γετική έννοια. (ήθος, Ηρακλής, Ήρα, ηθική, ηγέτης, ηγεμόνας, Ηελλάς (το Η αφαιρέθηκε από το ΗΕΛΛΑΣ και αντικαταστάθηκε από την δασεία. Μόνο στα γαλλικά παρέμεινε με την αρχική του ονομασία, HELLAS, κτλ)

~~~

-Θ-...Προσδίδει σε ένα όνομα κάποια θεϊκή προέλευση και ιδιότητα. (Θεός, θάνατος, θρησκεία, ήθος, θήλυ, έθιμο, θυσία, θάρρος, θεσμός, πειθώ κτλ.)

~~~

-I-...Έχει την έννοια της ανθρώπινης ισχύος. (ισχύς, ικανός, ίππος, Ίκαρος, Ιάσων, ιερό κτλ.)

~~~

-Κ-... Είναι φυσικό γράμμα. Έχει την έννοια του κρότου, χτύπημα με δύναμη. (κτύπος, κρόταλο, κραυγή, κένταυρος, κλάμα, κρίση κτλ.)

~~~

Λ-... Φυσικό γράμμα, που εκφράζει ομοειδή, ή ομοιογεννή. Βασική έννοια η φυλετική. Εκφράζει όμαιμα φύλα και φυλές. (Κέλτες, Γάλλοι, Ιταλοί, Άγγλοι, Ολλανδοί, Βέλγοι, Αλλεμάνιοι, Ελβετοί κτλ.)

~~~

-Μ-... Υποδεικνύει κάποια ειδική μορφή ή ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, μια υπόμνηση και μια παρουσίαση ιδιαίτερων χαρακτηρισμάτων.
Ονόματα - λέξεις που το εκφράζουν καλύτερα ( Μέδουσα, Μανία, μανία, μορφή, μύηση, Μούσα, μίσος, μίμηση, μάθηση, κτλ.)

~~~

-Ν-... Αποδίδει την διανόηση, νόηση, τον νου και τα σχετιζόμενα με νερά, στα οποία θεωρείται ότι υπάρχει ανωτέρα νοητική δύναμης. (νόηση, ναός, νους, νόμος, νύμφη, Νηρηίδα, νέκταρ, νόσος κτλ)

~~~

-Ξ-... Τεχνητό σύνθετο γράμμα που προήλθε από την συνένωση (ηχητική και νοηματική) των γραμμάτων Χ - Κ - Γ , μετά του γράμματος Σ. Σε αυτή την περίπτωση το Σ, προσδιορίζεται από το Χ - Κ - Γ. Το Ξ από μόνο του και όταν δεν γνωρίζουμε την σύνθεση του, δύσκολα φανερώνει την ιδιότητα του. Το Ξ αναγνωρίζεται εάν γνωρίζουμε λοιπόν, την σύνθεση του, όπως (Κ+Σ = Ξίφος, ξηρός, κτλ)

~~~

-Ο-... Αναπαριστά, το οπτικό μας πεδίο. Έχει την έννοια του προφανές, του υπάρχοντος εντός του οπτικού μας πεδίου. Του ορατού πράγματος,. Έχει την έννοια της χωροεπιφάνειας, όπως το Π και το Ω, επιφάνειας με όρια (όριο, όρμος, όραμα, οφθαλμός, όαση, όραση, όνομα κτλ.)

~~~

-Π-... Φυσικό γράμμα. Έχει την έννοια του χώρου, της επιφάνειας, της περιοχής. (Πέλαγος, πατρίδα, Πόντος, πέρας, παλάμη κτλ.)

~~~

-Ρ-... Έχει την έννοια της ροής, των υγρών και των ενεργειών. (Ερωή, ροή, έρως, πυρ, πυραμίς, Κρόνος, Ρέα, επιρροή (διπλή δράση), κτλ.)

~~~

-Σ-... Ανήκει στα ανθρώπινα γράμματα. Φανερώνει την ανθρώπινη παρουσία και επιρροή. Π.χ. το ρήμα «ήταν», αναφέρεται για αντικείμενο. Το «ήσαν» αφορά ανθρώπους. (σώμα, σωματείο, σωματάρχης, στρατός, σοφός κτλ.). όπως σε όσες λέξεις περιέχεται το Σ, δείχνει και επέμβαση, ή χρήση, ή λειτουργία, κατεργασία ανθρώπου. (ανάσα, σιτάρι, ξύλο - κσύλο, ψυχή - πσυχή, νόσος στοά, σιωπή, ψωμί - πσωμί, σκαλίζω, σκέφτομαι, κτλ.)

~~~

-Τ-... Τεχνητό γράμμα που εκφράζει τέχνη και πράξη, επέμβαση. (Τέχνη, τύμπανο, τόξο, γλυπ-τ-ική, πρακτική, τρυπώ κτλ.)

~~~

-Υ-... Εκφράζει την συγκέντρωση υγρών και ενεργειών (δάκρυ, υγρασία, πυρ, υγεία, νύχτα, Υάδες, θήλυ, κτλ.)

~~~

-Φ-... Τεχνητό άφωνο γράμμα, φανερώνει ιδιότητα που παράγεται κατόπιν συνεργίας και σύνθεσης και συμμετοχής, περισσότερων από ένα, πραγμάτων. Φανερώνει και κάτι που πράττεται από πρόθεση (φωτιά, φως, φύση, φόβος, φωνή, φράζω, φιλιά, φιλί, φύλακας, φύσημα, φαγητό κτλ.)

~~~

-Χ-... Τεχνητό γράμμα και εκφράζει μια νέα ιδιότητα, που προήρθε από την συνένωση δύο άλλων.
Διασταυρώνει, διαχωρίζει, διανοίγει. (Χείρων Χαμαιλέων χαλάζι, Αχιλλέας, (ούτε θνητός ούτε αθάνατος) χέρι, χαρά, χάροντας, χαράδρα, χείμαρρος, χαράδρα, χαμόγελο, χειμώνας, χρησμός κτλ.)

~~~


-Ψ-... Τεχνητό γράμμα που προήλθε από την συνένωση των Π + Σ. Εννοιολογικά έχει άθροισμα των εννοιών των γραμμάτων που το αποτελούν (Ψυχή, ψύχος, ψέμα, ψυχρός, ψίθυρος, κτλ.)

~~~

-Ω-... Εννοεί τον μέγιστο χώρο. Εννοεί και αυτό που σε περιβάλλει και δεν χωρά στο οπτικό πεδίο. Π.χ. Ωρανός (ουρανός). Εννοεί το απέραντο, ότι βρίσκεται πέραν της οράσεως και εκτός οπτικού πεδίου. (Ωκεανός, ώρα, Ωρίων. Ωδή, Ποσειδ-ω-νας, Δ-ω-νη, άνθρ-ω-πος κτλ.)

Ένα παράδειγμα...
ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Α(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ) - Ν(ΝΟΥ) - και Θ(ΘΕΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ)- που Ρ(ΡΕΕΙ) - στο Ω(ΑΠΕΙΡΟ ΧΩΡΟ) - και εκφράζεται σε Π(ΧΩΡΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ)- σε Ο(ΟΡΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ) - μέσω της Σ(ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ)

~~~

Πρέπει να αναφέρω, πως στις Ελληνικές λέξεις, όσο πιο μπροστά είναι ένα γράμμα, τόσο αυξάνει και η κωδική του έννοια εντός της λέξεως

Το πρώτο γράμμα δείχνει τη βάση της ζωής, είναι το βασικό στοιχείο και ο κεντρικός άξονας όπου γύρω του περιστρέφεται και χτίζεται το άτομο.
Το μεσαίο γράμμα προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο θα ζήσει τη ζωή του.
Το τελευταίο γράμμα μας δείχνει πως θα δώσει κανείς "ζωή στη ζωή του" ποια θα είναι η κατάληξή του.

Αιθηρόη 2009-05-16

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Αιθηρόη
Admin
avatar

Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2429

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...   Τρι 8 Μαρ - 2:23:56

Παράδειγμα το ΥΔΩΡ, το Υ δείχνει πως έχει την τάση να συγκεντρώνεται κάπου. Το Δ δείχνει πως είναι μια δυνατή φυσική δύναμη. Ξέρουμε τι κάνει στους βράχους, στα βουνά και αλλού. Ω όταν συγκεντρώνεται έχει κάποιο συγκεκριμένο χώρο αλλά ελεύθερο δεν έχει όρια. Και το Ρ δηλώνει την ιδιότητα του στο να ρέει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Αιθηρόη
Admin
avatar

Ημερομηνία εγγραφής : 28/02/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 2429

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...   Τρι 8 Μαρ - 2:25:25

Παρέδειγμα: Γυνή

-Γ- ...Τεχνητό γράμμα και παριστάνει την παλίνδρομο, υγρή κίνηση. (γλώσσα, γράμμα, γραμμή κτλ.)

-Υ-... Εκφράζει την συγκέντρωση υγρών και ενεργειών (δάκρυ, υγρασία, πυρ, υγεία, νύχτα, Υάδες, θήλυ, μήτρα κτλ.)

-Ν-... Αποδίδει την διανόηση, νόηση, τον νου και τα σχετιζόμενα με νερά, στα οποία θεωρείται ότι υπάρχει ανωτέρα νοητική δύναμης. (νόηση, ναός, νους, νόμος, νύμφη, Νηρηίδα, νέκταρ, νόσος κτλ)

-Η-... Είναι τεχνητό γράμμα και η παρουσία του προσδίδει Η-γετική έννοια. (ήθος, Ηρακλής, Ήρα, ηθική, ηγέτης, ηγεμόνας, Ηελλάς (το Η αφαιρέθηκε από το ΗΕΛΛΑΣ και αντικαταστάθηκε από την δασεία. Μόνο στα γαλλικά παρέμεινε με την αρχική του ονομασία, HELLAS, κτλ)

Φυσικό, εννοείται το γράμμα που εμπνεύστηκε από την φύση, από κάποιο φαινόμενο, στοιχείο της.
Τεχνητό, αυτό που δημιουργήθηκε με την λογική, κατόπιν σκέψης και για να καλύψει (ή καλύτερα συμπληρώσει) κάποια ανάγκη – κενό ή σκοπό.

Το – Γ- δείχνει την παλίνδρομο ιδιότητα της γυναίκας. (Όχι του θηλυκού στοιχείου. Αν δεις, το θήλυ, ενάγεται σε μια σαφώς ανώτερη ιδιότητα.)
Η Γυναίκα είναι παλίνδρομη από την φύση της, στην λογική της, στα αισθήματα της ακόμα και στο σώμα μας. Πέραν του ότι έχει περισσότερα υγρά από τον άνδρα και λειτουργεί εκ των πραγμάτων παλίνδρομα, όπως και η σελήνη, (να προσθέσω και την έμμηνο ρύση, που έχει μια περιοδικότητα), ακόμα και ασθένειες που την βάλουν, έχουν τον χαρακτηρισμό της λέξης «παλίνδρομη».

Το –Υ-. Αν το δεις ως σύμβολο, η γυναίκα είναι η μήτρα. Όπου συλλέγει όλα τα ακατάλληλα υγρά και ενέργειες και λειτουργεί ως πύλη από όπου εισέρχονται οντότητες στον πλανήτη.
Η γυναίκα είναι ευσυγκίνητο ον, σαφώς λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο του συναισθήματος και το συναίσθημα εκφράζεται από το υγρό στοιχείο, που είναι ρευστό, χωρίς συγκεκριμένο σχήμα και λογική.

Το –Ν- εκφράζει τις πνευματικές ιδιότητες της γυναίκας. Και πρόσθεσε στο νου σου, πως είναι η μητέρα. Αυτή δίνει την πρώτη κατεύθυνση στον άνθρωπο. Έχει και τον τρόπο και την θέση και την δύναμη να το κάνει.

Το –Η- φανερώνει την ηγετική της θέση, αλλά είναι στο τέλος. Και αυτό δείχνει την υπαρκτή ηγεσία της μεν, (αλλά σε μικρότερο «χώρο» (οικογένεια)), όπως επίσης την ηγετική της δύναμη η οποία είναι μη φανερή. Οδηγεί, αλλά δεν φαίνεται.
Το – Η – που έχει στο τέλος, έχει και μία απόκρυφη, άλλη σημασία… το θηλυκό στοιχείο είναι χαώδες. Είναι χύμα, σκόρπιο, απλωμένο. Για να πάρει σχήμα και να φανερώσει ιδιότητες, χρειάζεται το αρσενικό στοιχείο, που επιβάλλεται, φράζει, και αναγκάζει κατά κάποιο τρόπο να πάρει σχήμα και να εμφανίσει μια συγκεκριμένη μορφή. Αυτό ίσως να μην γίνεται κατανοητό και να μοιάζει κάπως περίεργο. Αλλά δεν είναι. Θα το συζητήσουμε άλλη στιγμή. Αλλά έτσι για λίγη βοήθεια, ας σκεφτούμε το εξής: Η Γυναίκα, είναι ένα χωράφι, είναι η γη με ζωντανό χώμα που κρύβει μέσα του όλους τους σπόρους της Γης. Είναι εκεί, υπάρχει, κρύβει καρπούς και ενέργειες μέσα της και απλά περιμένει κάθε φορά, τον γεωργό (άνδρα – αρσενικό στοιχείο), να αντλήσει, να σπείρει, επιλέξει, σχηματοποιήσει. Η μεν έχει το υλικό και ο δε έχει τα εργαλεία. Το ένα δεν υφίσταται χωρίς το άλλο. Το ένα έχει ανάγκη το άλλο για να δηλώνει παρουσία, ώστε να έχει ύπαρξη και να γίνεται φανερό.

Ως στοιχείο όμως η γυναίκα, δηλαδή το Θήλυ, έχει άλλη ισχύ και είναι ένα καθαρό ατίθασο θεϊκό στοιχείο. Το οποίο ηγείται στο σύμπαν των μορφών και της ζωής. Και ηγείται διότι είναι ο χώρος από όπου δανείζονται οι «δυνάμεις» και σχηματοποιούν μορφές και φαινόμενα.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.aoratos-naos.com
Ωρίων

avatar

Ηλικία : 34
Τοξότης
Ημερομηνία εγγραφής : 04/09/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...   Παρ 10 Φεβ - 18:23:10

Το έψαχνα. Σ ευχαριστώ Αιθηρόη!


ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Ηλιόδωρος

avatar

Τόπος : Κάπου κοντά από την Πηγή…
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011
Αριθμός μηνυμάτων : 1339

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...   Σαβ 6 Μάης - 15:55:56Αφού μπορείς να γίνεις τα πάντα, γίνε ο Εαυτός σου, γιατί εσύ είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο !!

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://www.youtube.com/user/mikroulis11
 
Τα 24 στοιχεία-γράμματα & οι Ιδιότητες τους...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
H Ψυχή... το Εργαστήριο του Κόσμου... :: ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ :: "ΛΟΓΟΣ" & ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ-
Μετάβαση σε: